✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Žurnālistika kā idiotisms

2008. gada 19. jūnijā, 97 komentāri

Šodien izlasīju Kastēna nedienas ar provokāciju. Viss, ko varu pateikt, šai situācijā Kastēns ir bijis stulbs. Protams, atbilstība pārstāvētajai partijai, ieņemamajam amatam un morālajām vērtībām arī ir zem kritikas.

Bet Dienas žurnāliste un viņas norīkotājs ir vienkārši pimpji. Principā politiskā pasūtījuma un/vai avīzes reitingu dēļ sačakarēt cilvēkam ne tikai sociālo dzīvi turpmākajiem dažiem gadiem, bet arīdzan iznīcināt šādā superfeinā veidā privāto (pat zinot, ka viņam ir ne tikai sieva, bet arī atvases)... Ja man prasītu - kurš ir lielāks riebeklis, mana izvēle bez minstināšanās kristu uz iesaistītajām personām no Dienas. Ja man prasītu, kuru pielikt Doma laukumā pie kauna staba, tad es norādītu uz Dienu.

Uzskatu, ka pavedināt var teju vai jebkuru - pat Pujatu. Vajag tikai centību un prasmi. Un konkrētajā gadījumā tas bija elementāri. Un sodīt var par to, ka vispār ielaidās, nevis par to, ka stulbs. Par stulbumu vispār nesoda. To cilvēks neizvēlās.

Piedāvāju atrast kādu miljonāru un piesolīt Dienai kukuli par kādu strīdīgu rakstu sēriju. Simts punktu - uzķertos.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Oskars

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 11:51

Aha, šajā gadījumā piekrītu, Diena ir ļoti negatīvi izcēlušies, kaut kā vispār pēdējā laikā tas laikraiksts sāk iet pa burbuli... Ēlerte laikam kā žurka laicīgi notinās :)

Gravatar kas

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 12:04

Visu nelasīju, bet Dienai necienīgs raksts gan. Oriģināls veids kā tikt galā ar politisku oponentu. :D Līdzīgi kā katoļu mācītājam puisīti piespēlēt ;) "Bila Klintona slazds" :)) Tomēr smieklīgi. Ja jau džeks tik izmisis savā laulībā, ka nevar turēties pretī katrai palaiztuvei kas uz telefonu sms aizsūta, tad gan bišķi nožēlojami.

Gravatar hu_ha

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 12:26

Vispār jau situācija smagi samākslota.. tik pat labi šams varēja sēžot ar sievu gultiņā abi zviegdami šamai tās vēstulītes sūtīt. Sieva varēja to visu zināt un tajā piedalīties, lai kaut kādu sms sūtītāju pakacinātu.. Tā kā nezinot visus faktus un nezinot cilvēka attieksmi pret īsziņām nevar neko spriest..

Bet nu ko var gribēt - LV prese ir riktīgi degradējusies, meklē tik sensācijas un ja nav tādu, tad mākslīgi tās rada..

Gravatar japets

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 12:29

Labu laiku uzskatu, ka žurnālistu morāle ir zem katras kritikas. Ka tik reitingi, ka tik ažiotāža, ka tik no mušas ziloni uzpūst, ..., ka tik nauda. Žēl, ka tā, nav vairs kvalitatīvu ziņu pienesēju. :(

Gravatar Inita

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 12:39

Man domaat, ka mees akal visu nezinam, ja jau izveeleejaas O, tad droshvien zinaaja uz ko iet un ka arii izdosies sho piesmiet. Es domaaju, vinjam taa nav pirmaa reize un pat ne otraa treshaa, bet gudri runaat maak un bezkauniibai robezhu nav, bez iemesla nekas nekur nenotiek.. un par sievu nav pamats satraukumam, shii buus jau noteikti pieradusi/sadziivojusi ar situaaciju..

Gravatar Mārcis Balodis

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 12:49

Rakstu gan vajag izlasīt līdz beigām, jo nav jau tikai SMS sūtīti, puisis ir bijis gatavs un aicinājis uz daudz ko vairāk. Es gan esmu Dienas pusē. Politiķis ir sabiedriska persona, kas sludina vienas vērtības. Ja izrādas, ka ar nelielu provokāciju viņa vērtības ir pavisam savādākas, tad viņš nav tiesīgs būt politiķis un ir pelnījis saņemt sejā par pilnu programmu. Galu galā ir jābūt gatavam atbildēt par saviem darbiem. Ja šo būtu publicējušas "Vakara Ziņas", tad nevienam nebūtu problēmu ar preses izdevumu. Vienkārši visi ir šokā par acīmredzamo Dienas kursa maiņu. Nu ar to laikam būs jāsadzīvo. :) Bet tas nekādā ziņā neattaisno Kastēnu.

Gravatar uga

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 12:54

Man gan patīk tas, ko Diena ir izdarījusi. Meitenei ir krampis. Viens no mediju uzdevumiem ir parādīt varoņu īstās sejas un šeit tā atklājas pilnībā.

Gravatar z

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 13:07

kāpēc nevarētu pret nelietīgiem (nezinu, kā lai vēl nosauc) cilvēkiem izmantot viņu pašu metodes? btw - "neizvēlās" - d00h

Gravatar weedy

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 13:12

Tagad gaidi niknu e-pastu no Pujata. :)

Gravatar Vaards

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 13:12

Diena acīmredzami iet uz grunti. Nesen (martā) mūsu uzņēmums (50 milj euro apgrozījums) nonāca pirmajā lapā saistībā ar nodokļu izkrāpšanas shēmām.

Kad mūsu kantora piesaistīts advokāts apmeklēja arestētos shēmas oganizatorus centrālcietumā, šie arī vaļsirdīgi atzinās, ka nekāda sadarbība ar mūsu uzņēmumu nav bijusi. Šie vienkārši reklāmas nolūkos sabiedriski populārus uzņēmumus minējuši savā mājas lapā. Un korespondents to info izmantoja par bāzi rakstam.

Rzultātā mūsu uzņēmumā nevens nevar saprast kur un kādā sakarā būtu sadarbojušies vai snieguši kādus pakalpojumus tādai SIA...

Pēctam visi sadarbības partneri zvanīja kaudzēm, aizdomas, u.t.t.

Diena par šo neatvainojās - ja krāpnieku lapā infa ir, viņi to tā arī izmanto par pamatu rakstam. Un iepūt. Jo nekas taču nav izdomāts.

Un iepūtām ar!

No Dienas esam atteikušies reklāmu jomā. Tāpat izdarīja kaudze ar saistitītajiem uzņēmumiem un sadarbības patrtneriem.

Gravatar japets

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 13:14

z, varbūt tādēļ, ka tas "nelietīgo metožu izmantotāju" padara par tādu pašu, kā tas "nelietīgais cilvēks"?

Gravatar kukumeku

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 13:23

ai nu zinka, abus reizee - pie taa STABA, gan kastenu gan iesaistitos noracejus. :)

bet vispar es vairak sliecos un nepatika man ir pret Kastenu tad, ka nu hsitaa te... ai nu .. nesmuki. + kamer buus tadi - tikmer raxtiis par tadiem, ari klintons utt .. shada veida fignjas,.. !

Gravatar jcx

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 13:28

Žurnālisti mums ir izcili neprofesionāli - informāciju nepārbauda, kas trūkst, to piedomā... Tas arī no sava kantora pieredzes. Savas intervijas avīzēs neesmu pazinis - pārveido un interpretē ko saprot, bet ar saprašanu reizēm neaizvelk līdz problēmai. Provokācijas ir nosodāmas tāpat kā morāli pagrimuši politiķi, tas nu gan!

Gravatar z

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 13:37

Vaards, tevis minētājā piemērā itkā prasītos iet uz tiesu? kāpēc negājāt?

japets, piekrītu, izlasot rakstu man pirmais šoks arī bija par žurnālisti, nevis Kastēnu. koks ar diviem galiem.

Gravatar MazaEmilija

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 13:53

Jā, pagalam nesmuki, bet vēl nesmukāk izturējās tie, kas iejaucās Oskara K. pesonīgajā dzīvē...iespējams viņa sieva ir mierā ar to...un tādus cilvēkus, kuri izprovocē, šajā gadījumā ir pelnījusi vārdu "kuce". Grrr....atada vāju brīdi un veidu, kā pielaust viņu uz ko tādu...es neaizstāvu, tikai spriežu...

Gravatar xlt

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 13:53

nu ar žurnālistiku Latvijā ir kā. Šis tik kārtējais gadījums. nebiju gaidījis, ka Diena nolaidīsies līdz tādam prastam dzeltenās preses līmeni.

bet štrunts ar Dienu. Kastēns kārtējo reizi demonstrē, ka paši plaši sludinātās vērtības viņam ir dziļi vienā vietā. Un līdz ar viņu arī J.Šmits, kurš "ģimenes vērtību" vārdā naski kritizē kaut vai tos pašus gejus, pēkšņi, tā vietā lai pirmais mestu ar akmeni laulības pārkāpējam un "ģimenes vērtību zaimotājam", atceras par Satversmi un cilvēktiesībām.

Gravatar Arnolds

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 13:56

Avīze "Diena" = Žurnāls "Žirafe"

Gravatar Rumpis

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 13:58

"Dienai" kā privātam kantorim kukuli iedot nevar. Šādā gadījumā tas laikam saucas "komerciālā uzpirkšana" :) Bet tam, ka pavedināt var gandrīz katru - tam ar zināmām piebildēm piekrītu. Domāju, ka cilvēku daba, tāpat kā daudz kas cits šajā materiālajā pasaulē, pakļaujas normālajam sadalījumam. Lielākā daļa izdarīs vai neizdarīs pārkāpumus atkarībā no apstākļiem, daļa izdarīs pārkāpumus neatkarīgi no tā, cik bargi sodi par to paredzētu, un apmēram tikpat liela daļa saglabās godīgumu/tikumību u.t.t. pat tad, ja tas apdraudētu viņu pašu dzīvību. Un valsts uzdevums, manuprāt, ir daudzmaz izķert defaultā noziedzīgos, un radīt tādus apstākļus, lai svārstīgā daļa būtu daudzmaz uz godīgumu tendēta. Vai vismaz ar vienotiem spēles noteikumiem visiem :) Bet atgriežoties pie konkrētā gadījuma - morāle un ģimenes vērtības tak bija LPP karogs, lozungs un pie mazākās izdevības deklarētā vērtība. Un ja tas, kurš mūs māca pareizi dzīvot, pats nožēlojami iekrīt un izgāžas tajos principos, kurus mums iesaka, manuprāt sabiedrībai tikai labumu kopumā dod, jo mazina liekulību. Atkārtošu savu jau izteikto uzskatu - no publiskām personām mēs varam prasīt vairāk. Un no tādas, kas mums morāli un tikumu māca - vēl vairāk. Ja būtu izprovocēts kāds Zaļais, zemnieks, tēvzemietis, saskaņietis, dajebkurš, kurš morāles normas sev pa priekšu nenes, tad droši vien arī uzskatītu, ka provokācija ir pārmērīga.

Gravatar maikls

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 14:15

Nepiekrītu, ka Diena būtu kaut ko baigi sliktu izdarījusi. Liekulība ir mūsu sabiedrības lielākā nelaime, un tā ir jāatmasko. Nevaru iztēloties, ka ikvienu varētu pavedināt, - ja cilvēks kādu patiesi mīl, tad viņam nemaz negribas ielaisties sakaros ar citiem. Vienkārši nav ne mazākās vēlmes, un viņu nav iespējams pavedināt.

Nav brīnums, ka par tradicionālajām ģimenes vērtībām visskaļāk runā tie, kuriem ir lielākās morāles problēmas. Viņiem tā ir cīņa ar sevi - cīņa, lai sevi turētu grožos - tāpēc viņi arī cīnās uz āru, ārējā pasaulē. Tie, kuriem nav iekšēju pretrunu un nav cīņas ar sevi, tie arī nekladzina par nez kādām vērtībām un morāli, un šādus cilvēkus nevar pavedināt, jo nav šo zemūdens akmeņu, aiz kuriem varētu aizķert.

Paldies Dienai par šo un citiem stāstiem. :)

Gravatar The_REX

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 14:20

Piekrītu, ka politiķiem ir jābūt noturīgākiem un kristālskaidrākiem, nekā parastajiem cilviņiem - galu galā viņi ir tie, kas sit pie krūts un brēc "mēs esam par to un to". Uzskatu, ka neļauties pavešanai nav nemaz tik neiespējami. Ja vien neesi piesiets, tad vienmēr vari piecelties un aiziet. Ja galviņa sāk domāt galvas vietā, tad politikā īsti vietas nav.

Gravatar maikls

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 14:28

Iesaku izlasīt cita Dienas žurnālista skaidrojumu, kāpēc Diena šādu eksperimentu rīkoja: <a href="http://www.diena.lv/lat/politics/blog/guntis_bojaars/kapec-kastens-kapec-eksperiments" rel="nofollow">raksts</a>

Gravatar marcis

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 14:36

Nu profesionāli nolikts uz lāpstiņām politiskais konkurents

Gravatar kas

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 14:36

Ja skandini par ģimenes vērtībām, tad to vajag pierādīt arī darbos. Vai arī mums jau ir oficiāli kādos administratīvos kodeksos rakstīts, ka politiķu runas ir tikai vārdu savārstījums un neko nenozīmē.

Sieva jutīsies tieši tāpat, kā jebkurš cilvēks, kuru piekrāpj kāds kam uzticies. Tā ir dzīves ikdiena. Nekā patīkama, bet tā notiek.

Gravatar e

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 14:37

laacz, šajā gadījumā idiotisms ir šis bloga ieraksts. Ja nav sajēgas par lietas būtību, labāk savu nezināšanu pa pasauli nebazūnēt. Skarbi, bet tikpat skarbs ir arī ieraksta virsraksts.

Gravatar kas

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 14:43

Es labprātāk izlasītu tos lauku meiteņu stāstus, kurus 90 gadu vidū pirka daži politiķi, vai to zēnu stāstus, kurus iecīnījuši citi mūsu politiķi. Lato Lapsai varētu būt jauns grāmatas temats. Bet neapšaubāmi daudz vērtīgāk būtu nofilmēt un ierakstīt un atklāt kādu klaju korupciju. Varbūt kādu Kalvīša un Šķēles sarunu par TP miljonu soda apiešanu vai labprāt Šlesera sarunas pēdējo 5 gadu garumā ar saviem henčmeņiem ;) Tas sabiedrībai būtu daudz vērtīgāk nekā „turēt kājas kādiem gultā”.

Gravatar kukumeku

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 15:04

2 Rumpis - WORD

  • sheit komentos var just un redzu, ka ir sakarigi cilveki, paskatijos tvnetaa, u moins, tur taadi loliki komente nesaprotu no kurienes nak ara tadi murgi. baigi daudzi parsvara nolika DIENU .. + tas pats DB daudz bija tadi kas noliek zurnalisti utt utt.. baigi tipa aizstav Kastenu un taa..

Shajos komentos ir juutama cilveku klatbutne kam ir svarigas vertibas. ;) Par laacz virsraxtu, nu nekas,.. es pilniba pienjemu kaa te viss ir ..tapatas turpinu lasit sho blogu !!. ;)

Gravatar mārcis

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 15:10

Diezgan interesanti šķita tas, ka tika uzdoti jautājumi par "Praidu". Un manuprāt nevienam nav noslēpums (vai arī ir?), ka diena ir vislielākais "partneris" šim pasākumam. Pirmais, kas man nāk prātā.

  1. Kapēc vispār notika šāds "eksperiments"? Lai parādītu ministra attieksmi pret to, ko viņš dara? Diezvai. Šis 100 punkti ir "pasūtīts eksperiments", lai palīdzētu "Praida" attīstībai.
  2. Kapēc izvēlējās tieši Kastēnu? - Tādēļ, ka viņš bija viens no lielākajiem "Praida" pretiniekiem. Un kapēc es tā iekarsu par "Dienas" saistību ar "Praidu"? Ok, man nav iebildu pret "Praidu" kā tādu, bet to, ko viņu "vadītāji" grib panākt. Nu bet tas jau ir cits stāsts.

Gravatar haa

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 15:35

Laacz - nu tiklais. ko tu darītu, ja tavu sievu pavestu kāds un viņa ļautos kārdinājumam? arī teiktu, ka pavedējs cūka nekrietnelis, izmantoja visus līdzekļus, bet sieva tā baltā nevainīgā, kas kritusi ļaundara ķetnās? neaizdomāsies, ka sievai tomēr ir kaut mazākajā mērā gribējusi arī kko darīt un tajā brīdī viņai ir bijis nospļauties par tevi un tavu esību?

Gravatar qwerty

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 15:50

Cien. Laacz - tavs teksts ir vienkārši absurds un pielietotais apzīmējums žurnālistiem parāda tavu būtību. Tā nopsihot var tikai cilvēks kurš pats "ieietu pa šādām atvērtām durvīm" ! Tieši tā - pats ieietu, nevis tiktu caur šīm durvīm ierauts, jo iniciatīvu uzņēmās Kastēns. Meitene tikai atvēra durvis (nosūtīja pirmo sms), ja Kastēns būtu normāls ģimenes cilvēks, viņš šo sms izdzēstu un aizmirstu. Bet realitāte izrādījās savādāka, Kastēns, kurš sludina ģimenes vērtībās un māca cilvēkus dzīvot ģimenisku dzīvi, izrādās parasts jāklis, kurš pie izdevības nevienu krupīti nepalaiž garām nesabučojis! Tas ir arī tas ko Diena centās parādīt pārējiem - mūsu integrācijas ministra liekulību! Nevar dzīvot dubultu dzīvi un teikt, ka ģimenes vērtības sludinu jo darbs tāds, vai partija prasa. Ja tu sludini kaut ko, tad pašam ir arī jāseko saviem vārdiem un par tiem jāatbild. Tieši to pašu var redzēt mūsu politiķu attieksmē pret korupciju. Visi sludina ka ir pret korupciju utt. , bet tai pašā laikā ar otru roku dara visu iespējamo, lai novāktu Loskutovu... Vārdu sakot - klausies manos vārdos, neskaties uz maniem darbiem. Vai tā sanāk? Vai cien. Laacz arī tam piekrīt, vai tomēr darbiem vajadzētu saskanēt ar vārdiem? P.S. Tici man, ja Tu cieni savu otru pusīti, Tu nekad neizrīkotos tā kā Kastēns. Tas tiešām nav par daudz prasīts!

Gravatar manipennī

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 16:10

Kastēns acīmredzot ir stullbs ne tikai šajā situācijā. Ja pietiek ar vienu īsziņu, lai ministrs sāktu slienāties un ar vienu tikšanos lai palaistu rokas, tad manuprāt šāds cilvēks nav tiesīgs pārstāvēt vēlētājus, kas balsoja par "kristīgajām vērtībām". Ar kāju pa dirsu un vēstures mēslainē. Punkts.

Kā gan mēs uzzinātu par šī nogribējušamies kristāldzidro kristīgo un ģimenisko vērtību sludinātāja liekulību, ja ne diskutablais Dienas raksts?

Gravatar Fedja

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 16:19

Laacz, pilnībā atbalstu tavu viedokli. Tā nu šoreiz ir iejaukšanās ne tikai Kastēna, bet arī viņs ģimenes privātajā dzīvē. Ja nedod dievs, kaut kas tāds ar mani notiktos, un tādas lietas par mani būtu jālasa manai sievai un bērniem, tad tas Dienas suteners vāļātos slimnīcā mēnešiem ilgi. Es atrastu, kam samaksāt par šādu pakalpojumu.Un vēl piebildīšu, ka uz šādu gājienu var izprovocēt da jebkuru, vajadzīgs tikai laiks un nauda.

No tās mauķeles draugu dienasgrāmatas, tagad jau dzēsts:

"..es sāku žāvāties, skatoties uz parastu, garlaicīgu seksu - viņš viņu maigi skūpsta, izģērbj un tad mīlestības pārņemtu sejas izteiksmi lēni izdrāž. nožēlojama banalitāte. man labāk patīk, kad sekss robežojas ar izvarošanu, kad tas notiek uz mājas jumta, kāpņutelpā vai džipā, kad viņš ir precējies deputāts, bet viņai ir sešpadsmit, un kad viņa kliedz no kniebšanās pēcpusē. tā, lūk, ir īsta mīlestība."

Gravatar haa

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 16:29

Fedja - drīzāk jau tu esi slampa, kas nespēj būt uzticīgs savai sievietei un pie pirmās iespējas izdrāž vieglas uzvedības sieviešu kārtas sunīti, bet pēctam visu vainu noveļ uz sunīti, jo redzies, viņa pati man atpogāja bikses, uzbudināja mani, izvaroja un vēl piesmēja. vienā vardā to sauc šādi - ģļēvulis

Gravatar qwerty

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 16:38

:) Fedja nepaliec smieklīgs. Ir taču pilnīgi skaidrs, ka tik agresīva reakcija nāk tikai no cilvēkiem, kuriem zemapziņā nosprēgā doma, ka arī viņš pats varētu atrasties Kastēna vietā. Un ak šausmas - kā tad uz tevi radi skatītos, ko sieva teiktu utt. Tā taču būtu katastrofa - Tev nāktos parādīt savu PATIESO SEJU! Smieklīgi. Vai spogulis ir slikts, ja tajā ir redzams tavs patiesais ģīmis? Cilvēki mīļie, nu atjēdzieties taču vienreiz - tas skuķis NEPĀRVĒRTA Kastēnu par to kas viņš ir! Viņa tikai parādīja Kastēna patieso seju, to ko viņš slēpj aiz spārnotām frāzēm un skaistām runām par ģimeniskumu! Atcerieties, kā ļaudis mēdz runāt, ka nauda vai vara MAINA cilvēkus? Tās ir pilnīgas muļķības - ne viens, ne otrs neko nemaina! Vienkārši cilvēkam zūd atkarība no apkārtējiem, vajadzība ar tiem rēķināties utt. un viņš nav spiests izlikties un tāpēc var parādīt savu īsto seju. Padomājiet par to un sapratīsiet, ka tagad, arī mēs redzam to, ko kastēna sieva ir pamanījusi jau sen, ja vien nedzīvo ar klapēm uz acīm...

Gravatar Archijs

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 16:53

Citāts no Jolkinas dienasgrāmatas:

“īsta mīlestība3. mai 18:26
es sāku žāvāties, skatoties uz parastu, garlaicīgu seksu - viņš viņu maigi skūpsta, izģērbj un tad mīlestības pārņemtu sejas izteiksmi lēni izdrāž. nožēlojama banalitāte. man labāk patīk, kad sekss robežojas ar izvarošanu, kad tas notiek uz mājas jumta, kāpņutelpā vai džipā, kad viņš ir precējies deputāts, bet viņai ir sešpadsmit, un kad viņa kliedz no kniebšanās pēcpusē. tā, lūk, ir īsta mīlestība.”

Turpināt lasīt vēl viskautko interesantu: http://archija.info/index.php/2008/06/19/1108

Gravatar Benvenuto

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 16:58

Gribētu sarunu ierakstus no Pujata pavedināšanas.

Gravatar Hehe

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 17:01

Arcijs jau nu nepalaidīs garām iespēju pareklamēties, ja tauta te saskrējusi komentēt. :D

Gravatar Paksis

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 17:07

Provokācija vienkārši ir viena no psihotehnoloģijas metodēm, kas tāpat kā jebkura cita metode konkrētos apstākļos dod savu rezultātu. Domāju, ka vecie padomju laika buki partijas skolās tika trenēti atpazīt un neitralizēt šādus gājienus. Diez šamos laikos arī kaut kur uz zinātniskiem pamatiem māca provocēt un neitralizēt provokācijas? Nu, bet puisis šoreiz iekrita, jo kā sacīt jāsaka, modrību zaudēja (нюх потерял). Vai tādam vieta ministros? Nu nezinu, nezinu?

Gravatar Areta

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 17:07

Daudzus no tiem "žurnālistiņiem" vajadzētu tiesāt. Nejēgā pārkāpj visas "sētas".

Gravatar haa

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 17:10

ja es aiztieku kādu vai rakstu viņam nepiedienīgas sms tā noteikti ir provokācija - mani piespieda to darīt, draudēja nogalināt, uzsūtīt tēvzemītei mēri vai aizsūtīt uz Afganistānu

Gravatar Paksis

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 17:13

Jā, tauta uzmanās, arī jūsu darba devēji tolerances pārbaudei var veikt testiņus, un jūs pat nezināsiet ka tiekat provocēti, bet rezultātiņi ta krājas protokolos:) Vienīgā izeja, domājiet ko runājiet, un domājiet ko dariet:)

Gravatar neruup

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 17:25

laacz kaarteejo reizi pieraadija savu aprobezhotiibu.

Gravatar maikls

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 17:39

Es savukārt iesaku nedomāt, ko runā, un nedomāt, ko dari - vienkārši vajag runāt un darīt no sirds, esot saskaņā ar sevi. :)) Piedomāšana pie katra soļa vajadzīga tikai tad, ja tu gribi kaut ko noslēpt. Un tā ir liekulība. Ja tev ir bail, ka citi ieraudzīs tavu patieso būtību, tad tā ir tikai un vienīgi tava iekšējā problēma, kuru nedrīkst risināt uz citu cilvēku rēķina, tas ir, nevajag vainot citus, tos sliktos provokatorus. Nāk prātā Ričarda Baha teiktais: "<b>Dzīvojiet tā, lai nekad nebūtu jākaunas, ja kaut kas no tā, ko jūs darāt vai sakāt, tiktu darīts zināms apkārtējai pasaulei - pat tad, ja tas, kas tiktu darīts zināms, nebūtu patiesība</b>."

Gravatar Archijs

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 17:45

kamēr lācz dzerstās krogā es spamoju viņa komentāros mhh

Gravatar cu

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 17:57

sūds ar morāli, tas ir izdzīvošanas instinkts, dēt olas visās ligzdās

Gravatar Paksis

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 18:21

Piekrītu Maikl, bet redzi, puis, ir cilvēki parastie un ir cilvēki amatos, un tās ir divas ļoti dažādas pozīcijas. Amats uzliek pienākumus, un ja cilvēks nespēj apzināti kontrolēt savus primitīvos instinktus, tad, diemžēl notiek tā kā notiek. Man personīgi metas šķebeni zinot to, ka par man atņemto naudu, ko sauc par nodokļiem, algo šādus cilvēkus. Par teicieniem. Man patīk šis:"Nav nekādas nozīmes tam, ko Tu dari citiem redzot. Nozīme ir tikai tam, ko Tu dari citiem neredzot. " Nu necienīšu es cilvēku aiz kura tualetē paliek apčurāts poda riņķis (atvainojos par vulgārismu), lai vai kādā amatā viņš būtu un lai vai cik smuki viņš runātu par gudrām lietām.

Gravatar archaic

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 19:13

Ko tur bilst - pamazām atbrīvojas vieta jaunai dienas avīzei.

Gravatar Dveesele

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 19:30

Tas ir taapat kaa celju policists liktu man apstaaties, un tad sodiitu par staaveeshanu nepareizaa vietaa!!!

Varbuut diena ieliks veel zjurnaalistes kailfoto, lai visa tauta var noveerteet, vai tas bija taa veerts!!!

Gravatar tiri-piri

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 19:37

Nu laacz, pārsteidzi mani. Aprobežots esi tiklīdz runa novirzās no IT jomas... Un skaisti, ka tu mums tā atklātā tekstā paskaidro, ka arī tev (un kaut vai tam pašam Pujātam) nebūtu izdevies bumbas saturēt biksēs, ja nepazīstams zaķis atsūtītu kādu tantriska saturu SMSu. Skaidra lieta, ka vaina ir tajos ļaunajos žurnālistos, kuri vispār šādas nekrietnas provokācijas atļaujas. Un pie tam pret partijas biedru, kura ir skaļi deklarējusi, ka ģimene ir visvērtīgākā lieta pasaulē. Ko tur vēl testēt, taču viss jau paskaidrots. Tā sacīt vēlētāju tirgus segments iezīmēts nepārprotami. Ne kauna ne goda, es saku!

Gravatar Paksis

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 20:41

Dveesele, drīzāk jau tas būtu tā, ka viens visu laiku bļaustītos, ka viņš jau nu gan ievēro satiksmes noteikumus, bet viena blondīne šo pierunātu apstāties neatļautā vietā un šis apstātos ar. Bet tur viņas čalis, ceļu policists jau sagaida. Tā lūk!

Gravatar normunds

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 21:02

<i>Ja nedod dievs, kaut kas tāds ar mani notiktos, un tādas lietas par mani būtu jālasa manai sievai un bērniem, tad tas Dienas suteners vāļātos slimnīcā mēnešiem ilgi.</i>

Jocīgi, tev laikam gadījuma sekss ir kā gripa - var arī nepamanīt ka esi saslimis :D

Gravatar TrZ

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 22:05

Dveesele, > Tas ir taapat kaa celju policists liktu man apstaaties, un tad sodiitu par > staaveeshanu nepareizaa vietaa!!!

Tu laikam tiesības pircis esi - CSDD inspektori eksāmenos tieši tā arī dara.

Gravatar peech

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 23:14

Dienas = Dzeltenā prese...

Gravatar ulzha

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 23:17

Nu gan. Ar zaķi patusēja = ģimenes vērtības apdraudētas? Lielai daļai ļautiņu pasaules centrs un vērtību mēraukla vēl aizvien ir rieksti - kurai vāverītei tie tiek ķepās un ka tik ne citai.

Nerūp. Ģimenes vērtības mandomiņ ir drusku citā virzienā.

Gravatar ZBH

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 23:29

a chem poligaamij neir gimens veertiib? :g: uhh, kas taa pa gimens vertiib iistniibaa :g: Mozum un Zaalamanam, par sektant partijs obligaato litratuur runaajot, ar vairaak par vien siev katram :g: ok, pie realitaats apakal, rok, sird un viet pie pavard O.K. nepiedaavaaj. bet aizstaaviibs run pilliig garaam, vinam vaidzeej kareiviig deklareet "jaa, bet es puisiishus, edz, nedupseeju!"

Gravatar Taai

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 23:47

Žurnāliste nav palaistuve. Pazīstu viņas kursa biedreni.

Atbalstu šo O. Kastēna kunga divkosības atmaskošanu. Ja zem kaut kā paraksties (šajā gadījumā domāju partijas statūtus), tad pildi, ko esi apņēmies. Turklāt, O. Kastēna kungs ir politiķis. Un politiķi nedrīkst atļauties būt divkoši. Manuprāt tas, ka tā priekš viņa ir bijusi spēlīte (viņš gribējis redzēt, cik tālu žurnāliste ies), ir muldēšana. Turklāt, politiķiem nepiedienas "spēlēties" un ļauties provokācijām - tā ir neprofessionāla rīcība.

Žēl viņa ģimenes, kurai jācieš dēļ šī skandāla. Diemžēl šādu upuri tai jānes...

Gravatar Edgars Koroņevskis

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 00:23

Kastēns nav nekādas zelta gabaliņš, bet viens ir skaidrs - Diena ir centusies panākt sensāciju un, balstoties uz diezgan zemiskiem morāles principiem, centušies panākt notikumu attēlojumu graujošā veidā. Vai tiešām galvenā redaktora nomaiņa ir atnesusi tik lielas pārmaiņas laikrakstā??

Gravatar uga

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 00:40

mjā, palasot ko par šo tēmu raksta liela daļa vīriešu... paliek skumji... vot redz, savējo aiztika, m*** tāda... dīvaini, ka lielākais āzis šajā notikumā tiek žēlots un pat aizstāvēts.

Gravatar Upsēdnieks

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 00:52

Kastēns man riebjas no sākta gala - tāds glumais... Bet šoreiz kaut kā, ja nu man jāizvēlas, tad tā avīze vēl riebīgāka liekas... Un ne jau dēļ tā, ka kādu tur atmasko, neatmasko. Tā ir tiekšanās pēc amerikāņu psihopātiskā stāvokļa, kad par komplimentu sievietei tevi var iesūdzēt par seksuālu uzmākšanos. Kad bija jāstājas Europā, ar jau neviens negribēja domāt kā cenas augs... Pagaidiet pāris gadu un dabūsiet reakciju, dārgās dāmas, it sevišķi tās, kuras "jaunas, skaistas un neprecējušās" - tā ap 40. Par pirmo koķetēšanas mēģinājumu - ar elkoni pa žokli.. lai neuzmācas, citādi vēl eksperiments izrādīsies...

Gravatar Mario

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 00:59

Laacz, tiešām šoreiz nodemonstrēji aprobežotību, sorry. LPP uzstādījums ir augsti ētikas un morāles standarti, tātad šai jomā viņiem jābūt kristālskaidriem (tāpat kā to politiķi pieprasa no KNAB attiecībā uz naudas lietām, tāpat no LPP var pieprasīt, lai vismaz paši ievēro savas "kristīgās vērtības"). Ar citas partijas politiķi tā nebūtu solīdi rīkoties un tauta viņiem piedotu, ja tā būtu atgadījies, jo mēs visi esam grēcīgi, bet ar LPP svētuļiem un liekuļiem ir citādāk. Viņi to vien dara, kā māca citus "kristīgi" dzīvot. Kā izrādās, paši ir gatavi vispretīgākajai laulības pārkāpšanai. Paldies Dienai, kas ar savu žurnālistikas eksperimentu to mums visiem parādīja. Tas ir kā ar augoni - lai tiktu no tā vaļā, kādam tas ir jāpārgriež. Žurnālisti jau nav vainīgi, ka viņiem šoreiz trāpījās ķirurga loma.

Gravatar Prusaks

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 01:02

Vaards? Jūsu uzņēmuma, partneru utt. reklāmas nelikšana "Dienā" ved tikai uz vienu: kad "uzpeldēs" kāda informācija, kas savukārt varētu būt būtiska jums, bet nepatīkama konkurentiem, "Diena", būdama jūsu boikota nobiedēta, iztrūksies, kas jūsu konkurenti arī varētu pieteikt boikotu. Un jūs zaudēsiet visas priekšrocības, ko dod brīvā prese. Jūsu viedokli vajag aizstāvēt, bet jūsu reklāma jāliek tur, kur to redz vairāk cilvēku, nevis "patīkamākā vietā". Vai patiešām Jūs domājat, ka "Diena" dēļ dažām reklāmām, ko ieliekat, sāk rakstīt par jums kaut kā īpaši labi? Iespējams, kāds cits, tikai ne šie mesiānisma apsēstie (un paldies Dievam, ka tā) urķi. Uzņēmumam ar cik tur to 50 miljonu apgrozījumu rīkoties Jūsu aprakstītajā veidā ir analfabētisms tirgus ekonomikā, kas vairāk izskatās pēc puišeļu "draudzējos/nedraudzējos" drāmas. No sērijas: kad aizbraucu uz pludmali sauļoties, uzlija lietus, tātad vainīga pludmale.

Gravatar skeptiks

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 02:05

"Dienas" gājiens bija pretīgs. Tik pretīgs, ka tauta sāk pat žēlot (!) Kastēnu, kas daudziem vienmēr ir derdzies. Mani tomēr uztrauc Gunta Bojāra (akcijas iedvesmotāja) psihiskais stāvoklis. Pedofīlu ķeršana "draugiem.lv", regulārie skandāli ar sagrozītiem faktiem ziņu materiālos, ķērkšana uz Domburu un Elksni, tagad šis izgājiens — vai viens garīgi līdzsvarots cilvēks tā uzvedas? Varbūt viņam par to ar kādu vajadzētu parunāt?

Gravatar Dveesele

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 02:46

Varbūt mani ir ietekmējis vairākums, vai vismaz aktīvā sabiedrības daļa, bet cik saprotu par O.K. "spēlītēm" ir varianti,

bet dienas "spēlītes" ir skaidras un nožēlojamas,

Par Dzeltenu Latviju !!!

Gravatar KKTK

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 07:31

Tā kā mūsu politiķi ir no inteleģentākajiem un domājošākajiem (pavērojiet cietuma leksiku un izdarības privātajā laikā), tad kāpēc nepaprovocēt. Tas ir tāpat kā skolas laikā iemest ar piku trolejbusam. Žurnāliste jauna, protams nāk galvā tādas domas. Nu bet no Dienas to negaidīju, kaut gan - kāpec gan ne. Diena nudien pati nav svētā... Piekrītu Laacz ka vajag tik gribēt un pašu Dienu varēs pieķert ar kukuli vai kā savādāk atkal, jo naudu viņi ir saņēmuši par attiecīgiem pakalpojumiem un noteikti to darīs vēl.

Gravatar japets

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 08:48

Kādēļ tik daudzi sauc laacz par aprobežotu? Man aprobežoti šķiet tie, kas domā, ka Diena to darīja "cēlu mērķu vārdā"...

Kādēļ tik daudzi piedēvē tādu pašu attieksmi pret ģimenes vērtībām, kā Kastēnam, tiem, kas nievā Dienu? Atradušies psihoanalītiķi...

Gravatar Blja

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 09:35

To japets Da pilnīgi pofig kādu mērķu vārdā diena to darīja! Svarīgi ir tas ko šeit jau rakstīja - meitene NEPATAISĪJA Kastēnu par jākli, viņa radīja priekšnoteikumus, lai visi pārējie uzzinātu un ieraudzītu Kastēna patieso būtību !!! Kas jums nav skaidrs ?? Ja Kastēns būtu normāls ģimenes cilvēks, viņš šo sms izdzēstu un aizmirstu, bet viņš tāds nav, un nu visi to redz! So what? Kāda hrena pēc žurnāliste ir vainīga pie tā, ka Kastēns ir liekulīgs jāklis?

Gravatar japets

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 10:46

Blja, redz, Tev ir svarīgs kaut kāds rezultāts, intriga, asinis. Man svarīgs mērķis, veids, kā tas tiek sasniegts.

Gravatar skatītājsX

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 10:53

nepiekrītu, tev, laacz, un domāju, ka esi diezgan neveikli notizlojies nosaukdams žurnālisti par pimpi. Papēti šo lietu tuvāk, padomā par to, varbūt sapratīsi, ka viss nav tik melni kā tu to mālē. Tas tomēr ir faking ministrs (pie tam tāds, kas jau pirms tam pa kreisi laidis) - kāda jēga apvainot žurnālisti? Viņa pakalpojumu visiem izdarīja...

Gravatar Boja

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 11:51

Nu kāds viņš "jāklis", jums pašiem neliekas dīvaini tā saukt acīmredzami panaivu cilvēciņu ...? Ja vinš tiešām būtu "jāklis" - nu nebūtu tik viegli uzķēries. Un tieši tāpēc arī viņš tika izvēlēts.

"- kāda jēga apvainot žurnālisti? Viņa pakalpojumu visiem izdarīja…" Pakalpojumu viņa tikai Streipam izdarīja, tiešām, kāda jēga viņu apvainot. Viņa ir tikai glīts ierocītis. Ceru, ka viņai patika "žurnālistikas" process un ka viņa ir lepna par paveikto. Neaizstāvu Kastēnu nevienu brīdi. Savas un partijas "Ģimenes vērtības" viņš manifestēja teicami, nu šo vārdu Diena varēs likt pēdiņās kad vien vēlēsies. Man žēl avīzes kuras spriedumiem man bija tāds kā avansā kredīts.

Gravatar Ģirts

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 12:58

Tur kur nauda, tur nav morāles.

Gravatar hQuse

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 12:58

Kas vispār ir devis tiesības apspriest un vērtēt kas ir pareizi un kas ir nepareizi? Nav tāda pareizi un nepareizi. Arī likumus ir izdomājis cilvēks... tas pats grēcīgais cilvēks.

Gravatar normunds

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 13:08

<i>Nu kāds viņš “jāklis”, jums pašiem neliekas dīvaini tā saukt acīmredzami panaivu cilvēciņu …? Ja vinš tiešām būtu “jāklis” - nu nebūtu tik viegli uzķēries.</i>

Man ir skumji ka vismaz viens no ministriem pēc taviem vārdiem spriežot ir panaivs.

Uzķēries? Tip – Kastēna vainas te nav, pie visa vainīga ir Jolkina? Sekojot šai loģikai cietumā jāliek nevis slepkavas bet pistoles, jo slepkava taču nav vainīgs ka ar pistoli, kā izrādās, var arī nogalināt.

Gravatar Boja

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 14:48

Nu varbūt ne "panaivs" bet kā lai nosauc cilvēku, kurš zinot, ka ir "publiska persona", bet atbild uz pirmo (!) nepazīstamas personas (!) privāta rakstura (!) kļūdaini adresētu (!) tekstu.

Gravatar Boja

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 14:51

Normund, - teicu ka neaizstāvu Kastēnu. Par pistoli galimijs salīdzinājums, tu vēl Jolkinas mobilo piedāvā iesēdināt.

Gravatar Archijs

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 14:55

Izraksti no Jolkinas dienasgrāmatas:

nogāju garām kaktusam un nobrīnījos, cik ļoti tas pēc formas un izmēriem tomēr atgādina locekli. Laikam rīt būs jāpasūta visi na*** (necenzēts vārds) un vienkārši jāizguļas. Par daudz visa. sadzerties gribas. tos visus zepāmus. lai nepamostos. bet cik ilgi, cik ilgi neviens no manas famīlijas nenojautīs par manu dubulto dzīvi? neviens nenojautīs par Sviesta cibu, publikācijām KD, nervu zālēm, trīcošiem pirkstiem, paziņu loku un to, ko esmu iecerējusi darīt?? ..es te tā sapratu - gribas nobriedušu vīrieti. tā ap 45..

Pilnā versija pieejama te: http://archija.info/index.php/2008/06/20/1110

Gravatar Onkuliņš

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 15:03

piebesīja lasīt visus komentus bet es pilnība piekrītu Laacz - tas ko izdarīja diena ir reti tizli - man galiigi piekaast ka tas bija kastēns kurš man riebjas bet tas ko izdarija Diena ir tizluma kalngals... un te lielie praatveederi jebkura dzimuma ĻOTI MALDAAS ka ko taadu nevarētu izdarīt arī ar viņiem.... Šāds mākslīgi izveidots kompromāts - vienkārši smird

Gravatar Dēvējs

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 15:31

Ja laikrakstam nav nozieguma, par ko apvainot, tad tas ņem un kādu uz to pagrūž. Dīvaini, ka jums tas šķiet normāli. Jo tieši no sīkuma jau viss vienmēr sākas.

Gravatar Mr.T.

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 16:09

Viss ir normaali, ja nevar pimpi biksees notureet tad lai ciesh. Neviens vinjam kaklaa nekaaraas. Ja cilveeks ir goddiigs, tad ar vinju nevar shitaa izdariites. Zheotns Dienai!

Gravatar Rumpis

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 18:51

Nu i sarakstījuši! :)) Tad es arī ar savu artavu:

Ģirts - <i>Tur kur nauda, tur nav morāles.</i>

  • Tad morāles nav gandrīz nekur, jo mazākā daļa ir darba devēji, kuri maksā algu, un lielākā daļa ir darba ņēmēji, kuri saņem algu. Vai visiem jāpāriet uz barteru, tā izslēdzot naudu no aprites, lai strauji uzlabotu morāles līmeni? :))

Boja - <i>Pakalpojumu viņa tikai Streipam izdarīja</i>

  • Kāpēc tikai Streipam, ja rezultātā visa sabiedrība varēja uzzināt par politiķa liekulību, par kuru agrāk bija tikai lielākas vai mazākas aizdomas? Kāpēc tikai varēja? Tāpēc, ka daļa to liekulību nekādi negrib atzīt, un koncentrējās tikai uz žurnālistes un Dienas neglītās metodes nosodījumu.

Boja - <i>Nu varbūt ne “panaivs” bet kā lai nosauc cilvēku, kurš zinot, ka ir “publiska persona”, bet atbild uz pirmo (!) nepazīstamas personas (!) privāta rakstura (!) kļūdaini adresētu (!) tekstu.</i>

  • Nepietiekamu prāta spēju apzīmēšanai ir arī tiešāki vārdi :)

Archijs - nu tu i spameris un sava saita trafika ģenerētājs :(

Dēvējs - nu jā, un Kastēns ir nevainīgs upuris, vai ne? :)

Edgars Koroņevskis - <i>Vai tiešām galvenā redaktora nomaiņa ir atnesusi tik lielas pārmaiņas laikrakstā??</i>

  • Ja pareizi saprotu, Kastēna kārdināšana un vilināšana ir sākta vēl tad, kad Ēlerte bija amatā. Drusku šaubos, ka viņa neko nezināja, bet tas ir mans personīgs viedoklis.

Vot ja ko es nesaprotu, tad tie ir uzbraucieni Laacz, saucot viņu par aprobežotu vai vēl kā nu tur. Cilvēka uzskatiem var nepiekrist, bet kāpēc uzreiz pāriet uz personīgiem uzbrukumiem?

Gravatar mehdi

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 19:54

Rumpis - es bik nesapratu to vietu par birkas 'laacz aprobežots' nepiemērotību pie raksta, kur autors pats attiecībā uz citiem cilvēkiem ir lietojis vārdu 'pimpis'. Es, piemēram, laaczu par klīniski un smagi aprobežotu esmu uzskatījis jau sen, šamā IT rakstu tematikas sakarā, bet nu konkrētais ieraksts man vispār noņēma pēdējās ilūzijas par laacz pajola dabu.

Gravatar Rumpis

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 20:11

mehdi - saimnieks savās mājās var drusku atļauties vairāk ;-) A ja nopietnāk - vai obligāti ir jāatbild ar to pašu? Vienmēr ir iespēja paaugstināt diskusiju kultūru :)

Gravatar mehdi

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 20:36

vislabākā kultūra laacz gadījumā būtu viņu ignorēt. Apņemos piestrādāt pie šī jautājuma.

Gravatar skeptiks

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 22:20

Heijā, pajoliņi, rokas nost no laacza. Viņš par morāli izsakās diezgan reti, bet visos šais garajos gados ne reizi nav nošāvis greizi. Ja esat mazattīstīti, visu redzat alus letes augstumā, nebāziet to visiem acīs.

Gravatar usins

2008. gada 21. jūnijā, plkst. 00:16

Nu man domāt, ka tā žurnāliste (kauns pat piesavināties "nopelnus"), ar nebija tā mūķene, kas nedeva mājienus, ka var tā uzvesties, 70% izlikās par kaut kādu palētu skuķi, kurai vajag.. un tā pretošanās pielikta klāt un tā, bet nu, var manīt, ka šis nav bijis pirmais grēks.... "tādas spēlītes, kad pazīstama "Dienas" žurnāliste atsūta sms nav bijusi..." bet nesaka ka is nav bijušas... nedaudz par traku aizgājis... varēja pirmo reizi vnk viņam privāti pateikt, bet ja otro reizi uzķertos, tad gan, vienkārši publicēt.. lai zin

Gravatar Rainis

2008. gada 21. jūnijā, plkst. 00:34

es domāju neitrāli - vajag Archijam banu :)

Gravatar mehdi

2008. gada 21. jūnijā, plkst. 10:27

skeptiks - es nešaubos, ka laacz nav viens ar savu "morāles" izpratni; gan jau arī sniegam, de sportam, šķēlem un veldrem ir kāds 'morālais & ētiskais' algoritms. ATŠĶIRĪGS no citiem.

Gravatar acer

2008. gada 22. jūnijā, plkst. 13:37

Latvijas prese dzeltena kā maija saulīte. Agrāk dzeltenās Vakara Ziņas, manuprāt, tagad ir daudz lasāmākas par visu pārējo bullshitu.

Gravatar acer -&gt;57. komentārs

2008. gada 22. jūnijā, plkst. 13:40

"Žurnāliste nav palaistuve. Pazīstu viņas kursa biedreni" - komentārs ir LOL. Kastēns nav mērglis, pazīstu viņa brālēna darba kolēģi - tas būtu tikpat ģeniāli.

Bet protams, ka žurnāliste nav nekāda svētā, ja jau ļauj sevi čamdīt visiem pēc kārtas.

Gravatar tobis

2008. gada 22. jūnijā, plkst. 23:39

Tas varbut nav ļoti ētiski toties redzami atklāj ka LPP/LC ir tikai tāds Šlesera/Godmaņa projekts lai bīdītu lietas. Un tas latviešu tautai ir jāzin jo no viņu darbībām ir atkarīgi visi. Un tas ir daudz svarīgāk par <b>jebkura</b> privāto dzīvi. ja reiz esi kļuvis par ministru un kladzini ka esi baigais ģimenes vērtību aizstāvis tad nu dažas lietas ir jāpatur biksēs vismaz tik ilgi kamēr esi tik svarīga persona valstī. Žetons Dienai manuprāt.

Gravatar kurmucis

2008. gada 23. jūnijā, plkst. 15:58

Uff - kamēr izlasa... Laacz - visu cieņu blogam ka tādam, bet par morāli, politiku u.c. ne-IT kategorijām mūsu domas ļoti atšķiras. Padomā par to, ka politikā nevienu nespiež iet ar varu. Ja mēs negribam noslīdēt vēl dziļāk, tur jābūt cilvekiem, kuri ne tikai spēj sekot augstiem kritērijiem, bet arī tos veidot (arī ar savu piemeru). Paskaties Cieto Riekstu 2 - pat tur Villiss saka "Just a fax" :) Bet Latvijā jau vienalga ir "labāk" - citur pasaulē tāda amatpersona vienkārši demisionētu.

Gravatar laacz Autors

2008. gada 23. jūnijā, plkst. 22:57

Un varbūt vēlreiz. Tiem, kas tankā. Tiem, kas nespēj saprast. Es te nesaku "jā, bet". Es te saku, ka ij viens ir slikts, ij otrs. Pirmais - tas, ka cilvēks ir stulbs un primāts, esot augstā amatā. Jāiet prom un miers. Dirseklis. Un te ir arī otra puse - atklāšanas stratēģija. Arī prese nav nekāda zelta. Konkrētā metode ir pilnīgs kretīnisms un zemiskums. Pie kam abas puses nav nekādi saistītas - kā Kastēns ir izpimpjojies, tā prese ir vēl jo vairāk izpimpjojusies.

Gravatar normunds

2008. gada 25. jūnijā, plkst. 08:15

<i>atklāšanas stratēģija. Arī prese nav nekāda zelta. </i>

Kādai tad bija jābūt preses stratēģijai? Jāaizsūta kastēna preses sekretārei jautājumi - sakiet lūdzu vai kastēna kungs atbild uz svešām īsziņām?

šis bija viens no normālākajiem veidiem kā izcelt saulītē vienu konservatīvu jākli.

Gravatar cron

2008. gada 25. jūnijā, plkst. 19:03

Piekrītu laaczs. Mans personiskais uzskats šajā situācijā ir, ka nav principiālas starpības starp to, ko izdarīja žurnāliste un prostitūciju, proti, abos gadījumos profesionālā kārtā izmantojot savu ķermeni seksuāliem nolūkiem (pavedināšanai, seksuāliem kontaktiem utml.) tiek gūts materiāls labums. Turklāt, atšķirībā no prostitūtas, konkrētā žurnāliste izrīkojās amorāli vairāk nozīmēs. Nez vai viņa arī padomāja par to, kādu psihisku traumu uz visu mūžu tas atstās Kastēna bērniem, un kā tas savukārt ietekmēs viņu bērnus. Vienkārši zemiski (!). Kaut ko tādu varētu gaidīt no kādas dzeltenās preses paparaci lapeles, bet Diena, kas sevi pozicionē kā nopietnu laikrakstu, gan pārsteidz, nolaižoties tik zemu.

Gravatar brutalis-vertikalis

2008. gada 28. jūnijā, plkst. 19:42

#28 haa, nē tu kļūdies! Lai Laacz par savu sievu teiktu, ka viņa ir tikai tā (pat nezinu kā izteikties) nevainīgi ( :) norāvusies, ir jābūt lūk šādiem apstākļiem: 1). Laacz sievai ir jāsludina ģimenes vērtības un (neizbēgami) cieņa un uzticība pret laulāto draugu. Vai, vismaz, jābūt kādā sabiedriskā organizācijā, kura tās sludina. 2). Šausmīgi nekrietnīgais pavedinātājs tīši vai netīši nejauši pamāj Laacz sievai un viņa pati uz pirkstgaliem pietipina tam klātu un sāk aktīvi draudzēties. 3). Laacz sieva nekrietnajam pavedinātājam izskaka seksuāla rakstura komplimentus. 4). Laacz sieva pēc tikšanās, škiršanās brīdī ņemas viņu bučot un pat apgramstīt (noglāsta viņam kājas, paspaida krūtis hehehe). Lūk tad arī Laacz teiks, ka viņa sieva nu neko TĀDU nav darījusi lai grautu viņa uzticību, bet, vot tas nekrietneliskais pavedinātājs, tas gan ir pelnījis pa zobiem!

Milzu atvainošanās Laccz sievai, jo par viņu es tiešām neko tādu nedomāju. Tā bija Laacz attiecīgās situācijas apjēgšanas interpretācija.