✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Nemieri šnemieri

2009. gada 13. janvārī, 49 komentāri

Ziniet, kāpēc man šķiet, ka viss šis pasākums ir bijis iepriekš plānots? Patinot filmu atpakaļ, iz vēstures annālēm es atminu tikai dažus gadījumus, kad Latvijā tauta ir sapisusies līdz šādam līmenim. Un visos iesaistīti, kā arī galvenie dzinējspēki ir bijuši jaunieši. Lai tas ir rokkoncerts Ogrē, vai Latvijas-Krievijas hokeja spēle - visur galveno lomu spēlē maksimālisms, alkohols un daži "uzkurinošie" cilvēki.

Kā šovakar minēja aculiecinieki, mītiņš ij vēl nebija pusē, kad varēja matīt diezgan daudz jaunus Rīgas mikrorajoniem raksturīgus jaunēkļus un vīrus spēka gados, kuri uzdevās par "džekiem no laukiem" ar vērā ņemamām promilēm un turpat esošām alkohola pudelēm. Papētot visur kur pieejamās bildes, liela daļa no dalību ņemošajie ir sadzērušies urlas vai arī iepriekš pasākumos manīti kreisi noskaņoti krievu tautības jaunieši (par tautību spriežu pēc atribūtikas - sarkanbaltzilajiem karogiem).

Kas mums sanāk no šāda mikšļa? Izplatām visādos internetos un no mutes mutē dažādus uzsaukumus, tipa, “davaj, čaļi un bābas, ejam močīt tos krānus”. Ja politkorekto versiju, tad, “eu, veči, dzirdēju, ka Vecrīgā būs rubaks, paņemam puzirus un ejam pablenzt?”. Vēl mums ir vistiešāk skartie - lauku iedzīvotāji. Tālākais jau ir vienkārši.

Iepludinam pūlī dažus iepriekš sagatavotus un nobrīfotus uzkurinātājus (dzīvs piemērs ir lielo pasaules futbola klubu kautiņu organizatoriskā puse). Attiecīgi, sakurināt jau sareibušos mikrorajonu urlas un ne pārāk apmierinātos lauku puikas nav sarežģīti. To, cik dažādi cilvēki bija tur sabraukuši, var izsecināt pēc diezgan plašās plakātu satura izvēles un rupjības pakāpes. Parasti tik lielā pūlī uzrodas arī pa kādam otrā pasaules kara veterānam, kurš par to vien sapņo, lai kādam policistam ar savu spieķi izbakstītu aci. Jāpiebilst, ka bildēs ir arī redzams, ka daži bija pamanījušies sagatavot savas ņinzju/slēpotāju maskas - vai't nu jamie tās regulāri nēsā līdzi, ko?

Nu, un rezultāts? Vienmēr vienīgie kas tieši cieš ir tie, kas trāpās pa ceļam. Policisti, kuriem atalgojums un štati ir samazināti, tuvīno veikalu un krogu īpašnieki, kuriem krīzes apstākļos iet čābīgi arī, galu galā nodokļu maksātāji, par kuru naudu tiks likti Saeimā stikli (starp citu, man bija šķitis, ka tur ir kaut kādi stiprinātie...), labotas vai pirktas jaunas automašīnas policistiem, labots bruģis, utt.

Protams, pūļa psiholoģijas speciālists varbūt teiktu, ka esmu aplam nolažojis, taču man izskatās tieši šitā.

Starp citu, es varētu rakstīt to, cik daudz govju starpeņu visiem tiem intelekta neskartajiem tirliņiem ir jāizlaiza (atvainojiet par franču valodu), bet visvairāk man bija žēl ikurāt divu mentu. Iedomājos bezspēcību, kādu varētu būt jāizjūt viņu situācijā.

Negribētu būt šo divu policistu vietā

Gravatar jareks

2009. gada 13. janvārī, plkst. 23:35

parasti Tavi raksti man nekādu respektu pret Tevi nerada, bet šis ir īsts + punkts. tas ir gluži tas, kas man ienāca pirmais prātā šovakar lasot ziņas

Gravatar deep-z

2009. gada 14. janvārī, plkst. 02:08

laacz: 10niekaa! pats tur pabiju. veel kameer viss bija pa mieriigo (jau ierastais dziesmu dziedaashanas shits), viss nezkapeec jau likaas nedaudz weird. kas tieshi? atsevishkjie indiviidi, kuri iestarteeja "atlaist saeimu" kliegshanu. man taa likaas ljoti organizeeta riiciiba, lai uzkurinaatu cilveekus zem promileem un tos, kuri nav ar savu viedokli - respektiivi - "iedo man te pabljaut, jo man viss za*****o" utt.. attieciigi - tas bija pietiekoshs "kickstart", lai man zustu veelme veel ilgaak tur uzkaveeties. iedams prom (izejot cauri krustaam shkjeersaam visam puulim un jau ejot pa kaadu no saanielaam) ar vienu aci, piipeejot, piefikseeju atsevishkjas (lai man piedod slaavi - nav man nekaa pret jums in general) slaavu jaunieshu grupinjas, kuras izskatiijaas taa vien kaut ko gaida (es shobriid neapgalvoju, ka shie cilveeki bija 100% tie, kuri briidi veelaak bljaava, demoleeja utml. izpildiijaas), bet spriezhot no pavadoshajiem tekstiem kaut vai muusu virzienaa - nu ... nepaarprotami - mekleeja kashkji. un man saaka likties, ka shitais viss taa pa mieriigo nebeigsies. un taa arii buutiibaa notika galu galaa. apskatot dazhaados videomateriaalus ir skaidrs, ka lielaakaa dalja riotcilveeku bija letinji. bet. kaa zinaams, cilveekiem, kuri jau ir normaali panjeemushi uz kruuti, vajag tikai vienu suuda dzirksteli lai saaktos bardaks. vuala! taa tachu jau ir visiem sen zinaama tradiicija, ka shaadi miitinji doma laukumaa parasti vainagojas ar kolektiivu (nu vismaz daljeeji kolektiivu) doshanos gar saeimas eeku. detaljaas izpluust nav jeegas - domaaju, ka visi jau ir redzeejushi vai lasiijushi, kas notika veelaak. no vienas puses skumji, ka taa notika kaa notika, bet no otras puses tomeer arii likumsakariigi, ka kautkaadam bardakam finaalaa vajadzeeja buut. tachu jebkuraa gadiijumaa pati pilseeta, eekas un policija pie shii visa sviesta galiigi nav vainojama, taadeelj uzbrukt policijai vai (tukshai) saeimas eekai nebija pilniigi nekaadas jeegas no taa. jo es gandriiz 100% esmu paarliecinaats, ka tapeec nekas nemainiisies. absoluuti nekas. es saprastu, ja saaktos vardarbiiba deelj taa, ka miermiiliigu un saskanjotu miitinju saaktu izkliidinaat ar varu. ok. bet kaa jau saakumaa mineeju - laacz ar savu viedokli ir traapiijis absoluutaa desmitniekaa - shis bija plaanots riot. visvairaak man pasham personiigi no visaam redzeetajaam bildeem un video ir iespiedies shis staltais tautudeels (tas kursh smaidiigs aadas jakaa): http://www.tvnet.lv/zinas/images/upload/gallery/latvija/577358_12.jpg nav jaabuut ar pieredzi slepenajaa dienestaa, lai saprastu, ka vinsh ir iefiltreeta lelliite, kuras funkcija ir pielikt seerkocinju pulvermucai. p.s. btw - absoluuts zhetons policijai un specforceem, kuri patieshaam bija pat paaraak toleranti. reti kad, bet shoreiz tieshaam naakas to atziit.

Gravatar Taai

2009. gada 14. janvārī, plkst. 03:02

Biju, kad viss bija mierīgi, bet, kad jutu augošo nemieru, ap 20:00 devos prom un mājās sekoju līdzi ar TV starpniecību. Pats gribēju uzrakstīt par šī haosa cēloņiem, bet Tu, Laacz, izteici daļu no tā, ko gribēju teikt, tādēļ atsevišķu rakstu es slinkuma dēļ nerakstīšu. Neuzskatu, ka demonstrācijas kaut ko mainīs. Pret-okupācijas demonstrācijas bija nepieciešamas un tās savu efektu arī deva. Taču šajā jautājumā, manuprāt, demonstrācijas tiešām bija liekas. Varētu piekrist, ka demonstrācijas dod papildus spiedienu un es domāju, ka labi vien ir, ka tās notika. Bet man tomēr žēl ir policistu, kuriem tikai bija jādara savs darbs par mazajām algām, un kuri varētu atrasties pie savām ģimenēm.

Es uzskatu, ka, ja būtu gudri demonstranti, kuri rūpīgi un stratēģiski izplānotu uzbrukumus (bez ievainotiem cilvēkiem) un ar panākumiem panāktu iecerēto, pamatojot ieguvumu no viņu rīcībām, viņi kļūtu par tautas varoņiem. Tas bars, kas bija Vecrīgā, vienkārši ārdījās.

Var jau būt, ka rezultāts no šīm aktivitātēm būs, taču, es domāju, ka ir iespējams izdarīt vairāk un rezultatīvāk, bez cilvēku ciešanām.

Gravatar Namtar

2009. gada 14. janvārī, plkst. 03:20

Policijai pārmet bezdarbību. Taču patiesībā tas bija vienīgais pareizais risinājums. Ja policija sāktu zvetēt šos provokatorus, tad nekārtībās iesaistītos ne tikai piedzērušies, bet arī pārējie(varas pārstāvji(VIŅI), dauza neapbruņotus "mierīgos" protestētājus(MŪS). Tad iespējams tiktu ieņemta saeima, policijai nāktos masveidā izmantot gumijas lodes un iespējams arī īstās, būtu bojāgājušie(iespējams vairāki desmiti) un Krievijas tv būtu jaukas ziņas - Latvijā darbaļaudis izteica neapmierinātību pret valdību, policija pielietoja spēku, kas izraisīja nemierus. Ir bojā gājušie, pārsvarā mierīgie demonstrētāji. Mūsu prese un portāli(kur jau kopš gruzijas kara liela daļa komentāru nāk no Krievijas puses) protams arī brīnītos par šausmīgo policijas reakciju, tauta uzkurinātos, nemieri turpinātos vairākas dienas. Segliņš demisionētu, pēc tam arī godmanis. Notiktu ārkārtas vēlēšanas. Saskaņas centrs iegūtu 9 vietas saeimā, bet nevarētu izveidot koalīciju, to izveidotu 10 no 15 saeimā iekļuvušajām partijām, no kurām katrai būtu apmēram 5 deputāti. Loģiski, ka nevienu prātīgu lēmumu saeima nespētu pieņemt līdz nākošajām vēlēšanām(droši vien atkal ārkārtas). Un Krievijā būtu vēl viena verhovnaja rada par ko rakstīt.

Gravatar Uldis

2009. gada 14. janvārī, plkst. 07:31

Muļķīgi, ka valdošajiem ir bik tā kā pat izdevīgi, ka jaunieši paārdījās, tagad ir pamatots iemesls organizētājiem bāzt acīs, ka šie, lūk, atbildīgi par visu, savākuši šitādu pūli, sakurinājuši, ko tad citu varēja gaidīt, fui, fui... Kas, attiecīgi, Š&P popularitāti drīzāk gremdē, nevis vairo. Ja pasākums būtu finišējis neitrāli, Š&P būtu krietni lielāks pamats pretendēt uz tautas sirdsapziņas sargu lomu kā tagad, kad rezultātā sūdi savārīti. Vai apzināti vai nē pūlim ļāva paplosīties - tas jau, protams, ir sazvērestības teoriju piekritēju lauciņā.

Gravatar Dragster

2009. gada 14. janvārī, plkst. 07:42

Pievienojos tavam viedoklim. Papildus tam, visus tos šturmētājus vajadzēja arestēt, jo ja grautiņā piedalītos vismaz puse no 9. Saeimu ievēlējušajiem pilsoņiem, tad to var uzskatīt par tautas viedokli, bet nevis tos dažus simtus alkohola reibumā esošo tirliņu, kuri ir patvarīgi pārņēmuši tautas pilnvaras uz sevīm, bez tautas piekrišanas. Tautai tagad vajadzētu tos tirliņus paņemt uz linča tiesu, par to ka tie ir sabojāšu tautas imidžu valdības acīs.

Gravatar ramm

2009. gada 14. janvārī, plkst. 07:52

vai kāds skatījās šito pa euronews? paskatieties - ir labi! man vispār patīk šitā aģentūra - vienmēr tikai fakti bez jebkādas interpretācijas...

par bardaku kā tādu, es ļoti ceru ka godmanis (apzināti ar mazo burtu) padomās par to pie kā ir novedusi viņa valdība.

Protams, atlaist saeimu tagad nebūtu gudri. Bet gudri arī nav samazināt budžetu visām valsts iestādēm, tādejādi pārsvītrojot visu pēdējo gadu attīstību. Atlaist tūkstošiem strādājošo, utt, utt. Mēs vēl gadiem saskarsimies ar sekām, kas radušās pēdējo pāris mēnešu valdības lēmumu dēļ.

Man godīgi sakot ir vienalga vai šis pasākums bija spontāns vai organizēts, bet mūsu valdība IR PELNĪJUSI redzēt pie kā noved viņu lēmumi.

Ja godmanis būtu bišķi gudrāks, tad ekonomēt vajadzēja jau sen un GALVENOKĀRT kontrolējot valsts iepirkumus. pirmkārt stipri restrukturizējot IUB un mainot valsts likumus par iepirkumiem (nevis palielinot griestus līdz 92k) otrkārt ievērojami palielinot Valsts Kontroles pilnvaras un radīt sistēmu, ka par valsts līdzekļu šķērdēšanu tiešām amatpersonas tiek sauktas pie atbildības. treškārt - jārada kaut kāds valsts iepirkumu efektivitātes birojs - es zinu ko runāju, pats strādāju valsts iestādē, 10tiem 100tiem tūkstoši tiek notriekti uz visādu hu*ņu, ar vienu motivāciju "lieli direktori pērk nevis to ko tehniski vajag, bet vienkārši dārgāko" - NOPIETNI - Tā NOTIEK VISUR!!!

Gravatar dadzis

2009. gada 14. janvārī, plkst. 08:36

Protams, traki. Bet es uzskatu ka šamējā valdība bij jāsakurina, lai saprot, ka laist luni ilgi tā vairs nevarēs. Lai auni saprot beidzot ka neiet uz labo pusi nekas.

Gravatar fog

2009. gada 14. janvārī, plkst. 08:46

Es teiktu, ka: nothing special.. Bet, ja nopietni - jau ilgāku laiku es domāju, ka tiešām būs kaut kāda redzama reakcija no tautas puses, jo situācija valstī tiešām ir ļoti ļoti bēdīga. Protams, tie, kam varbūt klājās visgrūtāk šajā brīdī, tomēr neizrāda tādu agresiju, kā tie kas ārdījās Vecrīgā. Domāju, ka jebkurā gadījumā tas ir likumsakarīgi - jo neba jau viss mūsu valstī ir ļoti labi un visiem ir darbs un normāls atalgojums, par ko var dzīvot un nomaksāt kredītus.. Protams, žēl ka cieta arī tie, kam nevajadzēja, bet policistiem ir tāds darbs un ar tādām lietām diemžēl ir jārēķinās. Jebkurā gadījumā - ar dziedāšanu un pensionāru plakātiem nekādu uzmanību savām problēmām neizdotos pievērst...

Gravatar laacz Autors

2009. gada 14. janvārī, plkst. 08:55

Jē, rite, Godža vainīgs. Intelekts aizvien prevalē.

Gravatar ...

2009. gada 14. janvārī, plkst. 09:43

Nez kapēc mani nemaz neizbrīna ka latviešiem atkat nav labi. Nerīko mītiņus visi bļauj ai cik slikti rekā citur cilvēki streiko utt. sarīko mītiņu atkal nav labi rekā viņam ar saviem nodoklīšiem būšot saeimai logi jāliek. Bišku skumji ka mēs tādi esam. Kad grieķijā bija nemieri tad kaut kāda ziņu kanālā intervēja cilvēkus uz ielām nu tur neviens neteica sliktie protestētāji.

Gravatar laacz Autors

2009. gada 14. janvārī, plkst. 09:46

..., tad brauc uz Grieķiju un spied rokas visiem vietējiem. Man ta kas. Neba nu tā smieklīgā valsts ir kaut kāds etalons demokrātijai un smadzenēm.

Gravatar ...

2009. gada 14. janvārī, plkst. 10:00

jee smadzenēm un demokrātijai paraugs ir latvija ar Lietussargu revolūciju un intelektuāļu baru internetā kas pēc kara baigi gudrie tagad. ko tad negāji uz doma laukumu visiem pastāstīt kā un ko vajag darīt.

Gravatar laacz Autors

2009. gada 14. janvārī, plkst. 10:09

..., nuja. Vajadzēja iet un viņiem visiem izstāstīt. Viņi klausītos. Nuja.

Gravatar Jancis

2009. gada 14. janvārī, plkst. 10:17

šad tad palasīju, tagad reāli pretīgi palika. aizej padejot tautu dejas pie saeimas ēkas kaspar faggot, varbūt tad netiks palielināti pvn uzņēmējiem kuri tā jau knapi ražo latvijas preci.

nevienam tur nekas nav jāatlaiž bet kvalitatīvi jāiebiedē. a tie izsistie stikli un sa*istās mašīnas ir nieka daļiņa no tā ko turpmāko un pagājušo projektu laikā iebāž sev pa taisno kabatā tie kam jau sen no iedzīvotāju vēstulēm nav respekta.

Gravatar laacz Autors

2009. gada 14. janvārī, plkst. 10:18

Jancīt, tad ej un sit tos, kuri to dara, nevis tos, kas patrāpās pa vidam.

Gravatar Jancis

2009. gada 14. janvārī, plkst. 10:25

a ko tu reāli esi gatavs darīt, vai tev ir arī kādas konstruktīvas domas par situāciju, ne kā tikai īdēšana par to ka kāds kaut ko dara?

Gravatar Pēteris Krišjānis

2009. gada 14. janvārī, plkst. 10:27

Par mentiem piekrītu, tām vajadzētu būt baisām izjūtām. Par provokācijām - jā, nu fakts, Latvijā diemžēl ir viegli provocējami cilvēki. Tas ir gan zemās izglītības, gan intelekta, gan tomēr arī jūtama izmisuma rezultāts.

Par pašu grautiņu....Ja godīgi, man nepatīk, ka neseko analīze, bet seko vainīgo meklēšana un Godmanis visiem pa seju sola. Ar ko tādu pēkšņi Latvija izmainījās Ivar? Grautiņi notiek visās normālās pasaules valstīs, ja kaut kas ar valsti nav kārtībā. Aiz mierīga prāta neviens to parasti nedara.

Miers mums visiem.

Gravatar ...

2009. gada 14. janvārī, plkst. 10:29

a tu būtu pamēģinājis nevis uzreiz nav vērts, viss ir slikti, saima slikta, urlas slikti, ko tad es es labāk rīt internetā gudri parunāšu.

Gravatar rcn

2009. gada 14. janvārī, plkst. 10:31

Manuprāt lielu lomu spēlē arī tas, ka pēc iepriekšējiem pasākumiem lietussargu mītiņu, kā arī referendumu valdošās partijas partijas nokomentēja, kā ...nothing special... "demokrātijas paraugstunda, tikai 10 tūkst. savācās izteikt viedokli, bet vēlētāju ir vairāk" Te nu dabūja ...something special.

Gravatar Arsmens

2009. gada 14. janvārī, plkst. 10:31

Praataa atausa filma "vai viegli buut jaunam", kur chalji bara instinktu vadiiti peec koncerta izdemoleeja vilcienu- for fun!

Gravatar laacz Autors

2009. gada 14. janvārī, plkst. 10:36

..., Tu jau arī "rīt internetā runā" :)

Gravatar uldis400

2009. gada 14. janvārī, plkst. 10:49

Jancis gan ir monstrs : ) Intelektuāla un ekonomikas gudrības. Ak jā un vēl politiskās gudrības. Un vēl muskuļu kalns. Varētu pat teikt - domu gigants, bet nevaru, jo šis apzīmējums nav manis izdomāts, tātad aizlienēts no cita autora.

Malacis janci - tu izglābi nodokļu maksātājus, izglābi valsti un nacionālos uzņēmējus, kas nav pārdevuši savus uzņēmumus investīciju kompānijām. Tagad es sapratu, kēpēc sieva ar majni neguļ - PVN ir par lielu.

Zēl, ka cieta pāris policistu, un viens veikals kur tirgo degvīnu un vēl pavisam vecs policijas busiņš, kuru gan vajadzēja tāpet izn;īcināt, jo boijāāj vecrīgas ekoloģiju, nu baisi vecs bija. Un bišķīt cieta uzticība šādiem pašakumiem, bet mēŗkis attaisno līdzekļus. Par lielu Latviju

Gravatar Jancis

2009. gada 14. janvārī, plkst. 11:10

uldis400 pliks nulles vērtības daiļdirsējs.

Gravatar e-remit

2009. gada 14. janvārī, plkst. 11:30

Viena baisa lieta, kas var sanākt - Gūdmens tik bļaustīsies un sauks visus par idiotiem, bet reāli parlaments un valdība dzīvos pa vecam. Lai arī masu pasākumus Rīgas centrā centīsies aizliegt, tomēr tautu turpinās uzvilkt vēl vairāk un nākamais pasākums jau būs vēl graujošāks. Atliek paskatīties kalendārā, kādi vēl svētki mums seko... Parastus piketus jau viņi var aizliegt, bet ārzemēs ir populāras protesta formas, kad uzliec sev transparentus un ej pastaigāties pa ielu. Mūsdienās pietiek krekliņus izkrāsot. Un tā savācas bariņš, kas pastaigājas... un tad vēl lielāks... neviens jau it kā neko nav organizējis, tikai skaļi pateicis, ka ies pastaigāties. Un ko tad Gūdmens darīs? Sūtīs policistus sist tos, kam uz krekliņa ir "nothing special"?

Gravatar dooh

2009. gada 14. janvārī, plkst. 11:31

Mani gan dikti interesē viena lieta - kad beidzot puikas pie varas sapratīs (un publiski atzīs), ka pie visas šīs jezgas vainīgi ir viņi paši? Nevis Pabriks, nevis urlas, nevis alkohols - šīs lietas normālā situācijā var kombinēt kā un cik vien tīk - nekādi nemieri tur neiznāks. Piešaujam klāt mūsu politisko situāciju (nevis ekonomisko - tā ir tikai sekas polistiskajai situācija) un... - babāāh!

Gravatar laacz Autors

2009. gada 14. janvārī, plkst. 11:33

dooh, viņi to saprot un apzinās.

Gravatar rv

2009. gada 14. janvārī, plkst. 12:11

kaa es to vakardienas pasaakumu redzu: pabriks ar shtokiju saaicinaaja tautu. tauta atnaaca. daudz tautas atnaaca. (ap pusseshiem bija taada labi redzama cilveku straume kas devaas uz vecriigu). sanaaca nu un gaidija, ko tad tai pateiks - ko dariit, kur parakstiities, kaa buut. bet saakaas parastaa pljurinaashana - padziedaasim, pamuldeesim, blaablaablaa. tad normaalie cilveeki burkskeedami devaas prom. (mees devaamies prom kriigera uzrunas beigaas, jau tad ljauzhu straume uz izeju bija kaartiiga, 6:1. atceros vel uz smilshu ielas kadi paris letinji pie snjabenes bljaustiijaas, ka alus pa briivu - mozh tad jau bija uzlauzts. un kaadi zoliidi gjeerbti krievinji ejot puksteeja par to, kamdelj vispar naakushi - dziesmusveetki vinjiem pietiekot vasaraa)

respektivi, normalie cilveki notinaas - urlas palika.

bet vispār.... cilveki ir aizmirsuši kā cīnīties par savām tiesībām. ka tas nenotiek bez sviedriem un asinīm.

Gravatar jippo

2009. gada 14. janvārī, plkst. 12:26

  • latviešu tauta vienmēr ir bijusi ar nokārtām galvām un aizbāstām mutēm, tāpēc neviens viņus pa pilnu neņem
  • ar dejošanu un dziedāšanu neko nevar panākt
  • kad sākas nekārtības, kāpēc tad miermīlīgie turpina tur uzkavēties?
  • policija tādos gadījumos neprasa nevienam - tu esi miermīlīgs vai agresīvs
  • miermīlīgie un ziņkārīgie ir paši vainīgi
  • un Latvija sapuvusi ir no galvas, kuru IR jāgriež nost

Gravatar sivns

2009. gada 14. janvārī, plkst. 12:37

dooh, kā man patīk visas frāzes, kas sākas ar tekstu: "kad beidzot puikas pie varas sapratīs..." Uzreiz ir skaidrs, ka cilvēks sevi apskaidrības līmeņa ziņā uzskata vismaz par dalailamu. dooh, pastāsti par ko tu strādā un davai mēs te no 7. stāva padirsīsim tev uz galvas, kad "puikas no tavas nozares beidzot sapratīs...". dooh, Tev ir kaut vai miglains priekšstats par politisko situāciju valstī? Pāris rakstus delfos izlasīji un tas ir tavs priekšstats? Cik MK sēdēs tu esi klāt bijis? Cik Saeimas komisijās? Cik dokumentus un likumprojektus vārdu pa vārdam malis cauri? Ko tu vispār jēdz?! Dalailama, nelaimīgais..

Gravatar sivns

2009. gada 14. janvārī, plkst. 12:44

jippo, tu būtu appļūtījies jau pirmajā darba nedēļā, ja tevi tur pēkšņi ieceltu galvas vietā. Tu to slodzi vienkārši neturētu. Šitādi jampantoni, kas visur redz tikai galējo risinājumu (nošaut, atlaist, nogriezt galvu, utt.), ir politiskie analfabēti pēc definīcijas. It sevišķi jau tādi, kas nevienu konkrētu neapmierinātības iemeslu nevar nosaukt, bet tikai šitās miglainās frāzes par zivs pūšanu no galvas.

Gravatar rv

2009. gada 14. janvārī, plkst. 12:46

sivns, par ko tu runaa? kaadas seedes, kaadas komisijas, kaada vardu pa vardam malshana....

lemumi ir pienjemti citur, un balsoshanas mashiina straadaa. tikpat labi varetu ministrus atlaist, atstaajot valsts sekretarus, un atlaist saeimu atstajot, koalicijas padomi. (parasti NABA radio seezhu laikaa raida no saiemas. klausoties pat kurmim skaidrs, ka tas viss nav i cigaresh konchika veerts.)

Gravatar rick'james

2009. gada 14. janvārī, plkst. 12:48

vari tīt un vari netīt, bet ja tā rupji piemet, tad jebkuros nemieros jebkurā valstī parasti piedalās tieši "minoritatīvais jauniešu maksimālisms zem promiles" :)

Gravatar sivns

2009. gada 14. janvārī, plkst. 12:51

rv, "lēmumi ir pieņemti citur" ir viena no paranojas pazīmēm. Es esmu pavērojis no malas grozījumu izdarīšanu Autortiesību likumā, uz kura saturu tiek izdarīts normāls spiediens no dažādām pusēm, bet tās lietas, kurām tur manuprāt vajadzēja būt arī tika iestrādātas. Pie tam tādas lietas, kuras ir naudīgākajai pusei (autoriem un autortiesību turētājiem) neizdevīgas. Nekādi spiedieni no viņu puses nenostrādāja - tika pieņemti godprātīgi un parastajai tautai izdevīgi grozījumi.

Gravatar rv

2009. gada 14. janvārī, plkst. 12:59

sivns, paranoja nenozīmē ka tevi neizseko :)))

tb, gan jau tu zināsi citus visiem (ne tikai autoriem un pircējiem) interesantus un būtiskus likumprojektus, kuros pēkšņi parādās visādi eupatnēji grozījumi, a ļa mutatis mutandis.

Gravatar Peeteriz

2009. gada 14. janvārī, plkst. 13:32

Policijai nebija viegli, bet zhetons vinjiem, ka neljaavaas provokaacijai. Ja kaadam no polichiem pie taa puulja taa normaaali uzdotu nervi (un izskataas, ka bija pietiekami daudz iemeslu), tad vareetu diezgan strauji eskaleeties agresija plashumaa.

Gravatar uldis400

2009. gada 14. janvārī, plkst. 13:49

to jancis to dohh to rv to jippo mana dzīves pieredze dod iespēju man pašam pieņem secina'jumus un viens no tiem ir tāds: ja man būtu jādzīvo uz atsevišķas salas ar 100 deputātiem vai 100 "vakardienas protestējājiem", tad viennozīmīgi izvēle būtu par labu 100 deputātiem (lai cik arī katrs no viņiem ir savāds, uzpirkts utt), bet tas viennozīmīgi būtu labāk kā dzīvot kopā ar 100 lopiem (bara instinkts, nekontrolējam agrseija, nedomā vairāk par 1 gājienu uz priekšu, neintersē līdzcilvēki)

Atvainiet, bet jšu visu esat sadisruši un tāds ir mans viedoklis. Un iespējsm, ka nākosājā protesta akcijā būtu atnāku\si 20000, vēl nākošajā 50000 utt, bet tagad ..... vispār jau organziātori arī vainīgi ..... tiešam parunājām un .... čiks, nekādu lēmumu, nekādu parakstīšanos, nekā - plika runāšana, zemā oratoriskā līmenī.

Gravatar rv

2009. gada 14. janvārī, plkst. 14:11

aha. visi stulbi tikai uldis400 ir gudrs.

problema ir tada ka nedzivojam uz salas, bet vidē ar 100 deputātiem 100 protestētājiem un vel daudziem citiem 100tiem kopā.

jautājums ir - ko darīt. (atstājot malā - kurš vainīgs un kurš ies pēc šņabja)

mana atbilde ir: mazās likuma izmaiņas (kandidēt tikai no viena apgabala) un ārkārtas vēlēšanas tagad nevis pēc 2 gadiem. jo pēc maniem novērojumiem, sliktāk nebūs, bet liela varbūtība, ka būs labāk. (pretēji valdošo ideologu runām. bet valdošās runas jau mēs dzirdējām vasarā, tā ka neticam vairs)

un tas arguments, ko saka - nekas nemainīsies, nākamie būs sliktāki - pilnīgi ir garām. vajag iet uz priekšu, strādāt, eksperimentēt, domāt. ja nesanāk tā - mēģināt kaut kā citādāk.

Gravatar jippo

2009. gada 14. janvārī, plkst. 14:24

to sivns - mana doma bija par pareizo vietu - saeima nav tā vieta kur savus biznesa plānus kruķīt, čomus bīdīt, un tie tur visi appļūtās, jo pārāk liela putra savārīta; to uldis400 - es gan ar 100 protestētājiem - protestētāji tur nevandijās, viņi padziedāja, padejoja un mierīgi izklīda, pārējie bija deģi, kas izmantoja situāciju

Lielākaisi besis ir par to, ka fakin kautkāds atslēdznieks uzvalkā pārvalda finanses, dakteris armiju, - savā vietā tur praktiski neviena nav, vajadzīgi profesionāļi, kad to kāds sapratīs???

Gravatar uldis400

2009. gada 14. janvārī, plkst. 14:25

Paldies par komplimentu

Es atkal domāju, ka latvieši pārāk daudz skatās reklāmas (un gelvenais, ka tic) un ja bankas reklamējas, tad tic (paskatamies ieprieksējo gadu uzticamība sreitingus, kur izrādaš cilvēki visvairāk tic tv un bankām - absurds) un līdzīgi arī ar vēlēšanām - vai visas ieprieršējās saeimas būtiski atšīkas? vai cilvēki izdara savu izvēli - nē. No kā mans secinājums, kas balstīts uz empīriskiem novērojumiem - nav nozīmes šobrūid mainīt saeimu. var idskutēt par vēlēšanu sistēmu maiņu - jā noteikti, bet saeima ir likumīga un atsevišku politiķu vēlme to nomainīt...

Un vēl otra lieta, ka latvieši pēc būtības neuzticās nevienam - vai vari pateikt, kas mums veidos nākamo valdību pēc 'vēlēsānām - godmanis, jo neviena partija (izņemot sadskaņas centru) nedabūs vairāk par 10 vietām, kas nozīmē ka atkal nevar;es neko vienoties

Gravatar uldis400

2009. gada 14. janvārī, plkst. 14:30

to jippo

jā besis ir, bet cilbvēku, kas vēlas vadīt valksti ir ierobežots daudzums:

  • profesionāli to negrib
  • kas grib tie nav profesionāļi

Ko darīt? izsist logu? Un profesionāli arī ir diskutabls jautājums - ingrīda blūma ir tā kā profesionāli, bet vai tagad vīņai gribētu kāds uzticē finansū ministriju? Iesaistieties politikā paši - nevienā valstī nav tiks mazs partiju biedru skaits un nediršat, ka visi zog, tā jūs atbaidīsiet pe'dējos profesionālus, kas grib;ētu iesaistītis polotikā, bet baidās būt apdisrsti no visiem saitiem

Gravatar normunds

2009. gada 14. janvārī, plkst. 14:30

mans necilais viedoklis.

mēs [sabiedrība] tagad ēdam pirms piecpadsmit-divdesmit gadiem iestādīta koka augļus. Ir izaugusi paaudze, kurai nepastāv nekādas normas, kas domā, ka viņi ir tik unikāli, ka likumus var pielāgot sev un vajadzības gadījumā uzspļaut tiem. Viņi ir pieraduši pie savas izredzētības un unikalitātes un jūtas nepatīkami pārsteigti, kad izrādās, ka viņu unikalitāte neatceļ nevienu (tajā skaitā arī fizikas un ķīmijas) likumu. Es tiešām ceru ka policija izskaitļos organizētājus un galvenos nemieru cēlājus un tie dabūs piepes pēc visiem pantiem. Lai nākamreiz, pirms tukši pļūtīt par to, ka viss pagājušajā naktī izdarītais ir bijis baigi OK, padomātu trīsreiz.

Bet interesanti būs palūkot vasarā [pašvaldību un eiroparlamenta vēlēšanās] kas īsti būs ieguvējs no šī pasākuma, kura pirmā daļa reāli bija pabrika-štokenberga priekšvēlēšanu kampaņa. Redzēs, es domāju, ka tb/lnnk pašlaik ir ļoti labas izredzes, ja vien viņi nesapīsies ar aunagalvām no visu rasijai, tpu, latvijai un tamlīdzīgiem pseidonacionālistiem. Es ceru, ka daļa vēlētāju sapratīs, ka ne jau pabrika-štokenberga biznesa projekts būs tas, kas mūs izvedīs saulītē.

Un viens acīmredzams ieguvējs jau ir – Valdis Lielais. Es tikai gribu atgādināt tiem kas ir aizmirsuši kā viņš tika ievēlēts (un es nešaubos, ka eiforijā lielākā daļa to ir aizmirsuši, kā nekā sabiedrības atmiņas ilgums ir tieši trīs mēneši). Un man nav ne mazākās ticības viņa "stingrajam uzstādījumam" ko viņš deva Saeimai un valdībai. Nu pieņems Saeima kaut ko, tieši tāpat kā viņi kaut ko pačibināja pirms pāris gadiem ar drošības likumu grozījumiem, un tālāk? Vai gadījumā nebūs tā, ka tauta nākamajās Saeimas vēlēšanās atkal visu aizmirsīs un pie siles saliks tos pašus rukšus, kas tur jau sēž?

Gravatar rv

2009. gada 14. janvārī, plkst. 14:34

"es neticu bankām, es ticu naudai". tb, es ticu, ka banka noteikti izmantos iespēju no manis noplēst naudu, kad vien iespējams. bet tā ir banka, nevis saeima vai valdība.

par tēmu - vai saeima ir likumīga, zatlers starp visu citu ultimātā pateikto jau norādīja. ja saeima nelabosies, tad laba doma būtu satversmes tiesā iesniegt prasību pārbaudīt, vai likumiem atbilstoši ir turpināt deputātēt, ja esi mainījis partiju no kuras ievēlēts.

Gravatar rv

2009. gada 14. janvārī, plkst. 14:37

normundam: tb/lnnk, tu saki? da lai deg vinji elles liesmaas, shie perdeleetaaji, kas neko nekad nav nacionaalaas lietas labaa paveikushi, tikai provokacijas un sava labuma mekletaaji.

Gravatar jippo

2009. gada 14. janvārī, plkst. 14:39

tāpēc jāmaina sistēma, savādāk dupsī būs, jau apnikuši tie partijas ķīviņi...

kāpēc jebkurā iestādē lai kādu pieņemtu darbā skatās vai atbilstoša kadiatūra visādi CV utt, aber Saeimā un MK kā sūdu čupā mušu bars riņķī un tad nu dala kas kuram tiks,

prezidents apstiprina min.prezidentu, un tad tādam kā Goča jāuzņemas atbilība par ministriem, kompetenci utt.

Saeimā viņ tur var dalīt savas kakas, taču uzskatu ka ministriem būtu jābūt kompetentām personām un ieteicams bezpartejiskām.

Pārāk viens no otra ir atkarīgs mūsu valstī (izskatās - ja kāds iekritīs tā pa nopietnam, lielākā daļa kritīs līdz, tāpēc jau visi piesedz vien otru)

Gravatar uldis400

2009. gada 14. janvārī, plkst. 14:42

tas tik pierāda, ka kur 2 latvieši tur 3 partijas un vēlēšana spara'dīs, ka nākošāis mērs Dolgopolovs, vicemārs Birks un Ainārs

Bet paldies par viedokli, lai laiks mūs izšķir.

Gravatar normunds

2009. gada 14. janvārī, plkst. 14:42

rv,

es neapspriežu ko viņi ir vai nav izdarījuši. es gribu ielūrēt kristāla bumbā un paskatīties kurš būs ieguvējs no šīs jezgas.

Gravatar jippo

2009. gada 14. janvārī, plkst. 14:44

jā un prezidents arī mums tāds pamīksts zoodārzā izraudzīts

žēl, ka VVF termiņš tik ilgi nesavilka