✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

iPhone 3GS iegādes neiespēja

2009. gada 1. jūlijā, 66 komentāri

Labdien, manu dārgo lasītāj. Vēlies uzzināt, kāpēc Tu savu legāli pirkto subsidēto 3G nevarēsi nomainīt uz 3GS ar vieglu rokas mājienu? Lasi šurpu.

Slēdzot līgumu un iegādājoties iPhone 3G, pats tālrunis tiek noformēts kā subsidētais (mazcenas telefons). Ja vēlies jauno iPhone (3GS), Tev ir jāņem jauna mazcena. Visi zin, ka vairāk kā viena mazcena uz vienu fizisko personu pieslēguma numuru nepienākas. Tas nozīmē, ka jālauž līgums. Līgums, savukārt, ir uz diviem gadiem. To laužot, ir jāmaksā līgumsods. Piemēram, es slēdzu līgumu pagājušā gada septembrī, un pašreiz līgumsods man ir 177 latus liels.

Tātad. Ja es kā lojāls LMT lietotājs vēlos jauno iPhone (iemesli pašreiz nav būtiski), man ir jālauž līgums, jāsamaksā līgumsods, un beigu beigās jāslēdz jauns līgums par jauno iPhone. Un kā jums šķiet, kas ir lētāk - iegādāties jaunu operatoram nepiesaistītu iPhone, vai izveikt šīs mahinācijas?

Jā, un te nav runa par to, kāpēc vēlos jauno iPhone (patērētājs vulgaris, krāna staipītājs vai kāds cits iemesls). Un te nav arī runa par lojalitāti, kura, palasot internetos, vienmēr tiek pieminēta kāda operatora sakarā. Precīzāk - tās trūkums. Zemāk ir elektronisks pierādījums tam, ka šie fakti nav no gaisa izzīsti, bet gan no infodienesta atbildes:

Telefons iPhone 3G ir iegādāts kā mazcenas telefons, līgums beigsies 2010. gada septembrī.

Ja vēlēsieties iegādāties jaunu mazcenas iPhone, ir iespējams lauzt līgumu, apmaksāt līgumsodu Ls 177.75 un tad iegādāties citu mazcenas telefonu. Šobrīd varam piedāvāt lejuplādēt jauno iPhone 3.0 programmatūru, kurā daudzas funkcijas ir līdzvērtīgas jaunajam telefona modelim. http://www.lmt.lv/lat/iphone/iphone_3g

P.S. Jā, zinu, ka par šito dabūšu pa ausīm. Uzrakstīju tāpēc, ka cilvēki spekulē par šo tēmu, nemēģinot painteresēties pie LMT par reālo situāciju.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Artx

2009. gada 1. jūlijā, plkst. 20:03

Nu, tā jau tas viemēr ir bijis ar subsidētajiem founiem... Savādāk cilvji tik ņemtu ik pēc dienas (vai kaut vai ik pēc 5min.) jaunus subsidētos founus, atbloķētu un taisītu tālākpārdošanas biznesu.

Gravatar cu

2009. gada 1. jūlijā, plkst. 20:53

Mjā, štruntīgi, galīgi neiet iPhone lietotājiem. Bet nu ir jau varianti -- *) pagaidīt līdz 2010. gada septembrim *) sarunāt, lai telefonu nopērk kāds radagabals, kam LMT pieslēgums tāpat ir un būs, bet mazcenas mobīlā nava un nevajaga *) nošauties

Gravatar weedy

2009. gada 1. jūlijā, plkst. 20:59

Es pagaidītu - ap to laiku būs jauns un vēl daudz krutāks.:)

Gravatar asd

2009. gada 1. jūlijā, plkst. 21:04

panjem veelvienu numuru - kaut vai savai sievietei - buus vinjai vecai iphone a tev jaunais

Gravatar tiri-piri

2009. gada 1. jūlijā, plkst. 21:16

Hmmm, neko nesaprotu, Laa. Tu esi paņēmis subsidēto "mazcenas" tālruni. To iegādājoties tu uzņēmies saistības turpmākos divus gadus maksāt LMt abonentmaksu un whatever citas lietas, vari iemest aci līgumā detaļām. Šis pats līgums, to noslēdzot, skaidri paredzēja soda sankcijas par līguma pirmstermiņa laušanu. Parasti tas ir izteikts kā formula X.XX Ls x Y mēn.līdz termiņa beigām. T.i., jo ilgāk esi novilcis ar savu krāniņa pagarinātāju, jo mazākas soda sankcijas. Un ja reiz tu, kā tehniski zinošs un pētošs subjekts labi jūti, ka tev garinātājs ir nepieciešams katru gadu, tad esi vien tik varens un ņem subsīdiju gadam ne diviem. Arī tāda opcija ir iespējama (vismaz juridiskajām peronām noteikti), tikai sākummaksājums noteikti ir lielāks. Vienvārdsakot, nesaprotu par ko ir strjoms. Izpērc savu pašreizējo subsīdīju un ņem jauno blingu uz īsāku termiņu, jo pēc gada gan jau ka Jobsss būs izlaidis pasaulē jaunāku, spožāku un varenāku mantiņu un esošais vairs savu stiepšanas funkciju nespēs uzturēt... :P

Gravatar Kazimirs

2009. gada 1. jūlijā, plkst. 21:18

Učukiem un mentiem nav ko ēst, bet noteikti šobrīd visvairāk rūp kā apmainīt saju aifoun uz aifoun S.

Gravatar rz

2009. gada 1. jūlijā, plkst. 21:19

Laacz... par Samsung Omnia HD tā arī neko neesi uzrakstījis... lai gan solījies :)

Gravatar normunds

2009. gada 1. jūlijā, plkst. 21:33

es pagaidīšu nākamo gadu, tad būs iphone 4Gplus :-)

Gravatar k.

2009. gada 1. jūlijā, plkst. 21:48

Vācijā Telekoms vienu dienu uzrīkoja akciju, un līgumsodu samazināja uz pusi tiem kuri gribēja 3GS. Plus vēl Vācijā ir tā, ka līgums tāpat kā Latvijā ir uz diviem gadiem, bet jau pēc pusotra gada var ņemt jaunu mazcenas telefonu. Protams, mūsu LMT patīk labāk ziņot par kārtējiem peļņas rekordiem.

Gravatar k.

2009. gada 1. jūlijā, plkst. 21:49

Ok, LMT nav jau nemaz tik slikts. Vismaz MMS bez maksas piešķīra :)

Gravatar Cone

2009. gada 1. jūlijā, plkst. 21:56

No IPhone = No problems!

Gravatar weedy

2009. gada 1. jūlijā, plkst. 22:08

Vēl ir joks tāds, ka U.S. jaunajam cenas ir tādas pašas kā vecajam pirms gada, bet pie mums ~ 50% lielākas.. http://www.lmt.lv/lat/iphone/iphone_3gs

Gravatar cirks

2009. gada 1. jūlijā, plkst. 22:14

es nesaprotu ko tu te čīksti kā maza neapmierināta meitene. uzņēmies saistības dzīvo ar tām - ja nepatīk tad maksā. viss ir šausmīgi vienkārši, un nav saprotams par ko ir čīkstēšana. es parlasīju 2reiz un nesapratu.

Gravatar jurciks

2009. gada 1. jūlijā, plkst. 22:16

nee nu kaspar es tevi nesaprotu - paneemi mazcenas mobilo un tagad suudzies ka nevari lauzt liigumu bez liigumsoda :D

pats savaa laikaa arii biju iegraabies ar mazcenas telefonu uz 2 gadiem un otreiz taa vairs nedariishu, jo aizbraucot uz aarzemeem es nevareeju nopirkt vieteejo sim karti un to tur lietot - naacaas pirkt vieteejo mazcenas, tiesa bez liigumsodiem :D

mazcenas telefoniem ir miinus ka tie ir blokeeti citiem operatoriem, jaa jaa ja tev ir kabelis, kompis un rokas taisnas to var risinaat, tachu meeginot buut godiigam shis nav risinaajums

Gravatar redrum

2009. gada 1. jūlijā, plkst. 22:45

Pārdod boileri vai atslēdzies no centrālās apkures - ietaupīsies naudiņa un tad iepērc 3GS. Vēl jau var pārdot arī gāzes(elektrības) plīti. 3GS var to visu aizvietot :D

Gravatar dadzis

2009. gada 1. jūlijā, plkst. 22:49

protams, viss kā parastiem mazceņiem? a ko ta sagribējās lai īfonam pieeja ir cita un tiklīdz iznāk jauns tā nodrošināt iespēju apmainīt? ko tu tādu esi sācis lietot? pīpē jeb šņauc? kur tad lmt tos s... liks saņēmies atpakaļ? domā ābolam tos krāmus vajag? :) šiem tik naudu vajag no tava ikmēneša maksājuma un tas ir viss.

Gravatar laacz Autors

2009. gada 1. jūlijā, plkst. 23:13

Es varbūt esmu dumjš, bet to, ka iPhone ir mazcenas tālrunis, uzzināju tikai gluži pirms dažām dienām. Tas nekur netika afišēts. Protams, ka nezināšana neatbrīvo. Tiesa, iStyle bez iPhone maksā tieši tik pat, cik ar iPhone. Atšķiras pirmā iemaksa. Līdz ar to, tā principā ir mazcena par nulli ikmēneša maksājumu. Tad kāda velna pēc lai es nevarētu pagarināt līgumu un paņemt jaunu telefonu? Es takš neprasu atpirkt veco? Es neprasu lauzt līgumu. Lūdzu, pārdodiet man jauno.

Gravatar ozzz

2009. gada 1. jūlijā, plkst. 23:24

nafig njeemi to dranjkji, taga probleemas. zinaaji ka shtrunts bez gps utt, ko vajadzeeja njemt? panjemtu parastu smartu buutu dziivojis laimiigi.

Gravatar lupus

2009. gada 1. jūlijā, plkst. 23:41

Viss ir vienkaarshi - LMT maksaa apple par tiesiibaam tirgot to pasaakumu. Un taa - katru meenesi, noteiktu summu. Tavs liigumsods +/- ataino summu kuru Apple joprojaam sagaida no LMT par to ka tev taads tika paardots. Ja neesi pamanijis kur sleepjas saals iPhone biznesa plaanaa (par ko internets priecaajaas jau sen) vai arii tev kaut kaada naiva iemesla deelj likaas ka LMT ir speciaals - nu... nu, jaa... Mazcenas, whatever - tie jau ir tikai vaardi kuri tev kaa lietotaajam vareetu buut saprotami.

Gravatar laacz Autors

2009. gada 2. jūlijā, plkst. 00:15

Jûs varat padomāt tālāk par savu pakaļu, daži? LMT nav, protams jānodarbojas ar labdarību. Estimeitus var iegūt arī 3gs līgumam piekabinot termiņu 2 gadi + atlikušais no 3g. Bet pašlaik viņi atsakas no tiem lietotājiem, kam jau ir3g, bet ir oespēja gribēt un varēt 3gs. Viņi sagaidīs līguma darbības beigas un vairs nekad neatkārtos šādu 'kļūdu'.

Gravatar Puuks

2009. gada 2. jūlijā, plkst. 02:03

Uhh, ku naidīgi un skaudīgi noskaņoti tautieši.

Lai gan baigi liela jēga par kaut ko čīkstēt nav, tomēr ir skaidrs tas, ka LMT ir samērā neelastīgs pakalpojumu sniedzējs. A ko tu viņam padarīsi? Neko! Pie mums vēl nav populāras tās "upgrade" shēmas, kas citu valstu operatoriem ir norma - esi lojāls, turpini maksāt savas ikmēneša naudiņas un ik pa laikam upgreidojies. Varbūt kādā saulainā dienā (prāta pārkaršanas brīdī)...

Gravatar TirimPirim

2009. gada 2. jūlijā, plkst. 02:08

Nu.. šobrīd tu vari mēģināt pārdot esošo, apmaksāt ar šo summu daļēji vai visu līgumsodu un paņemt jaunu.. :)

Par software upgrade uz 3.0... ir jau iztrādāts 3.1beta versija. :D tā kā izmaiņas kādas drīz jau būs gaidāmas..

Gravatar Jānis

2009. gada 2. jūlijā, plkst. 02:33

Un ASV notiek tieši tāpat. Gribi iphone - maksā. Un ko Tu domā, ka iepērkot to telefonu par 100 latiem (mazcenas maksājumu) Tu to telefonu esi apmaksājis LMT? ne gluži. Tāda tā cena arī bija - ap 500 vai cik dolāru. gribi jaunu - pērc jaunu sarunu līgumu uz diviem gadiem un maksā ragā.

Gravatar cirks to: >> Puuks

2009. gada 2. jūlijā, plkst. 05:22

upgreidu shēmas? manuprāt viss ir daudzmaz taisnīgi - reizi 2gados upgreids uz jaunu mazcennieku ir diezgan saprātīga upgreida dīls. ja kāds grib nenormāli vipendrozīties, mainīt jaunu gadžetu tiko tas iznāk, reizi gadā, gadalaikā, vai katru mēnesi - lai attiecīgi maksā.

vienīgais, vienīgais kas lācim varētu dot kautkādas privilēģijas - ir tas ka viņš raksta par to un raksta salīdzinoši plašai auditorijai. un LMT būtu ieinteresēti lai viņš uzraksta par jaunākajām rotaļlietām tad kad tās iznāk nevis pēc gada kad beigsies iepriekšējais līgums. šajā gadījumā Lācim ir jāiet pie lmt mārketinga, nevis uz klientapkalpošanas centru. caur šādu prizmu Lāča "pakalpojumi" varētu būt atbilstoši tiem 170 līgumsoda latiem. well. tikpat varbūt viņiem maksātu banneri kautkādā tvnetā. bet no otras puses - teju katrs raksta par iphone. tapēc tie ir tikai minējumi. jebkurā gadījumā pamēģinat varētu būt labāk nekā čīkstēt.

Gravatar archaic

2009. gada 2. jūlijā, plkst. 08:27

Kā ir ar iPhone 3GS izmantošanu par modemu kompim? LMT to suportē vai nē?

Gravatar dadzis

2009. gada 2. jūlijā, plkst. 08:38

kaspar, tu saki pagarināt līgumu, piemest klāt 2 gadus un paņemt otru ... to tu tak vari, paņem vēl vienu pieslēgumu un būs tev 2 phoni, protams, arī 2 mēneša maksas. bet tev pat netiks piemests klāt, bet gan abi ies paralēli. šķiet ka nevajadzētu būt probžām uz 2 pieslēgumiem paņemt 2 phonus ... tik maksai!

Gravatar laacz Autors

2009. gada 2. jūlijā, plkst. 08:46

Paņemt vēl vienu pieslēgumu? Vai tik tas nebūtu dārgāk nekā nomaksāt līgumsodu, ko? :)

Gravatar dadzis

2009. gada 2. jūlijā, plkst. 08:58

taisnība. nesanāk nekāda medusmaize tev pagaidām. :) bet fonu itkā sāks tirgot tik jūlija beigās, kā sak, vēl ir laiks. varbūt kautkas izmainās mēneša laikā.

Gravatar N.R.

2009. gada 2. jūlijā, plkst. 09:16

izlaižot fleimu, kaspar, kapēc tev liekas ka lētāk ir pirkt nelokotu jaunu aifounu bez pieslēguma? patlaban ebay cena ir 1200$ un cik dzirdēju tad UK tas maksā veikalā 700 mārciņas ...

Gravatar jcx

2009. gada 2. jūlijā, plkst. 09:20

Nav, nav īsti labi no LMT puses. Gan jau pavilksies un vienas dienas akciju uztaisīs...

Gravatar laacz Autors

2009. gada 2. jūlijā, plkst. 09:28

N.R. Tas ir pagaidām. Reālā cena gan jau ka kritīsies līdz ar pieejamības uzlabošanos. Tāpat bija ar 3G.

Gravatar dadzis

2009. gada 2. jūlijā, plkst. 10:02

tagad tie kas nepaņēma 3g versiju, tie varēs paķert 3gs un tad TOČ būs savā krajā džeki Nr.1 jo viņiem būs jaunais 3gs un nevis vecas s... :)

Gravatar N.R.

2009. gada 2. jūlijā, plkst. 10:10

nu tā jau ir oficiālā apple pārstāvju cena, tā jau nekad nekrītas. Arī šobrīd 3G nelokots un jauns maksā fantastiski dārgi pat ebay. Ja es kļūdos, iedod linku kur nopirkt "lētāk" :)

Gravatar HIGH-Zen

2009. gada 2. jūlijā, plkst. 11:23

Jaa, taadaa gadiijumaa opciju nav daudz, un reaalaakaa ir nomaksaat liigumsodu, par sapraatiigu cenu atbriivoties no vecaa un iegaadaaties jauno.

BTW tavaa blogaa ar Opera Mini vispaar nevar tikt iekshaa WTF? (Could not locate remote server) Visur citur tiek bez probleemaam (WM6 Standard, Java Opera Mini)

Gravatar HIGH-Zen

2009. gada 2. jūlijā, plkst. 11:30

P.S. Un kjeksi par detransliteraaciju vajadzeetu virs nosuutiishanas pogas. Uz PDA to pamana tik tad, kad poga "Nosuutiit" jau nospiesta. ;)

Gravatar Kex

2009. gada 2. jūlijā, plkst. 11:31

??Tu nu gan te laid...tas jau nav nekāds hipotekārais, ka var aizklabināt līdz 40 gadiem.., ar tavu pieeju vēl taviem bērnu bērniem nāksies maksāt par tevis iegādātajiem telefoniem abonēšanas maksu...

Gravatar Jānis

2009. gada 2. jūlijā, plkst. 13:34

Viens mazcenis uz vienu fizisku seju?? Vai tad vairs nav viens mazcenis uz vienu pieslēguma nr?? Man ir vesela kaudze nr uz mani un vismaz 3 mazcenas mobilie uz šiem pieslēgumiem paņemti.

Gravatar curve

2009. gada 2. jūlijā, plkst. 13:37

Iegaadaaties Blackberry.

Gravatar laacz Autors

2009. gada 2. jūlijā, plkst. 13:42

Jāni, jā. Sajaucu. Izlabošu.

Gravatar Argh

2009. gada 2. jūlijā, plkst. 16:33

Pievienojos pie tiem, kas nodirš šitos dumjos :)

  1. vergi vergo
  2. no iphone - no problem un t.t.

Gravatar jippo

2009. gada 2. jūlijā, plkst. 18:32

uz manu seju ir 3 numuri, un varu atļauties 3 maloceņņikus. Sākot no 3 numuriem automātiski kļustam par VIP klientiem, varam maloceņņikus pirkt par visādām maksām kā vien griibas, pat jebkuru tel. var dabūt uz nomaksu pat līdz 5 gadiem. Lāci, paņem vēlvienu numuru un pērc gs, kopsummā sanāks lētāk nekā līgumsods. (kautkādu vienādo 2 vai 4 - uz diviem gadiem 48 vai 96 Ls)

Gravatar Guncha

2009. gada 2. jūlijā, plkst. 18:54

Laacz, iedod 675EUR, aiziešu uz veikalu, nopirkšu Tev oficiālo unlocked 3G S (te ar likumu aizliegts operatoru locks) un aizvedīšu, varēsi ar Zelta Zivtiņu kaut vai lietot :)

Gravatar cirks to: >> jippo

2009. gada 2. jūlijā, plkst. 21:05

runa iet par iphone nevis dabai bīstamiem atkritumiem. kāds d*rsā sakars iphonam ar pieslēgumu vienādais 2 vai 4?

"nomaksa uz 5 gadiem", "līguma pagarināšana uz 3gadiem", "3 nummuru pieslēgumi" - kas tie par slimu suņu biznesa plāniem. ja nevarat atļauties - nepērkat. nu nepērkat. uzņemsieties saistības uz 3,4,5 gadiem, bet pēc pusotragada, kad iznāks iphone 4GsXXL, tad jūs kauksiet to pašu nožēlojamo dziesmu, bet daudz neciešamākā soprānā. un ko tad - tad ņemsiet 8 nummuru uz vienu fizisku personu?

Gravatar cirks to: >> jippo

2009. gada 2. jūlijā, plkst. 21:15

p.s. tīri ciparos - ja pieņem ka lācim esošais ir lētais istyle 1 (20*12=240Ls atlikušajā gadā) - tas jau vien par trešo daļu pārmaksā līgumsodu. kur nu vēl trešai tel. jippo, kur tu esi tik ļoti galvu saspiedis?

Gravatar ap6iem

2009. gada 2. jūlijā, plkst. 21:52

neesi stulbs - neesi lojāls lmt

Gravatar jippo

2009. gada 3. jūlijā, plkst. 14:12

bl, ne jau es viens 3 numurus nēsāju, man tas iRobot pilnīgi pie vienas vietas un mazliet pat besī, rakstīju par mazcenas sūdiem un VIP klienta iespējām, labi mazliet kļūdijos par istila pieslēgumiem

Gravatar cirks to: >> jippo

2009. gada 3. jūlijā, plkst. 15:25

un kāds tam visam sakars ar putekļusūcēju iRobot? vai tik kauktas nav piejaukts tai zālei ko tu pīpē?

Gravatar jippo

2009. gada 3. jūlijā, plkst. 16:15

cirks laikam saprot tikai tad, kad ar kulaku pa pieri sit...

Gravatar 8th Prophet

2009. gada 3. jūlijā, plkst. 23:32

nu manuprāt visi tie mazcenas sviesti ir viens no iemesliem visai pasaules ekonomiskajai pārprodukcijas krīzei, kad ir pilnas noliktavas ar draņķiem un kas pērk. Gribi telefonu? Sakrāj un nopērc. Gribi citu? Sakrāj un nopērc. Es saprotu, ka lielām lietām (māja, dzīvoklis) var ņemt kredītu un tā, lai gan arī nav īsti pareizi. Bet mazcenas telefons ar piesaisti pie līguma, pie tam vēl iphone? nu c'mon

Gravatar 8th Prophet

2009. gada 4. jūlijā, plkst. 07:58

labojums: "..kad ir pilnas noliktavas ar draņķiem un NAV kas pērk."

Gravatar Vigants

2009. gada 5. jūlijā, plkst. 10:14

Sveiks, Kaspar! Nevajag paardziivot... Notirgo to savu lietoto 3G pa kaadiem 220...250 ls , lauz liigumu ar LMT un tev veel paliks puse summas jaunam iStyle un protams jaunam 3GS. Kopaa sanaaks piemaksaat tikai labi ja paardesmit latus!

Gravatar uuja

2009. gada 5. jūlijā, plkst. 20:31

250 gan ir daargi, jo jauns ieksh UK bez liiguma maksaa 280ls, bet pa saviem 200ls noteikti vinju var paardot, ja ir labaa staavoklii...

kaads ir reaali nomaksaajis to sodu? cik saprotu LMT vinju peec tam atsien no LMT tiikla oficiaalaa veidaa..?

Gravatar Pēteris Krišjānis

2009. gada 5. jūlijā, plkst. 22:29

Mūžu dzīvo, mūžu mācies. Un nepērc spēļmantiņas, lai darītu ļoti primitīvas lietas kā pazvanīt un nosūtīt īsziņu.

Jā, es esmu redzējis iPhone un to lietojis. Interesanta štelle, bet kā vienmēr, nopietni derīga tikai cilvēkam ar absolūti neeksistējošu brīvo laiku.

Gravatar N.R.

2009. gada 6. jūlijā, plkst. 08:34

neesiet smieklīgi, unlocked iphone 200ls ???

http://www.expansys.com/d.aspx?i=183742

iekš UK arī bija tās lielās cenas kuras minēju. Expansis drošvien ir slikts piemērs, pie operatora šķiet bija ap 800GBP

Gravatar kolja

2009. gada 6. jūlijā, plkst. 12:50

vai tad iPhonam ir funkcija ar kuru var staipīt krānu? priekš kam vispār krāns jāstaipa?

Gravatar Marchiks

2009. gada 8. jūlijā, plkst. 18:03

Kurš zin kad LMT sāks šos jaunos 3GS pārdot?

Gravatar $$$

2009. gada 12. jūlijā, plkst. 11:10

A es vispār gaidīšu Sony Ericsson Satio. Neredzu iemeslu maksāt pat to pašu par iPhone pirkšanu un abonēšanu... un pēc tam vēl par softiem :D ja nu vienīgi, lai "nokrutotu"

Gravatar ivanZ

2009. gada 13. jūlijā, plkst. 09:12

pieļauju iespēju, ka vienkārši pagarinot termiņu LMT nav ar mieru - risks, blablabla. Situācija ar garantiju arī nebūtu diez-ko spoža - līgums tev beidzas pēc 4-5 gadiem, taču telefons nomirst ātrāk, tad nu tu kā user vulgaris paliksi vai nu bez tālruņa, vai būsi neapmierināts, ka jāmaksā sods, lai iegādātos jaunu trubiņu.

Gravatar ZBH

2009. gada 15. jūlijā, plkst. 17:16

nja, a es i nezinaaj, ka iraid taut, kas domaa, ka iPhone voistinu maksaa to ~sotak, ko LMT prasiij pirms gad.

Gravatar Suns

2009. gada 30. jūlijā, plkst. 13:14

Vai kāds nav ņēmis iPhone ar LMT un nemaksājis rēķinu??? Doma, ja var sarunāt cilvēku, kurš paņem iPhone, tad nemaksā rēķinu. Viņi atslēdz pieslēgumu un pieprasa soda naudu. Es to nemaksāju. Tiesā jau viņi nesūdzēs iPhone dēļ - atnāks pāris brīdinājumi un beigās iekļus melnajā sarakstā un neko nevarēs paņemt ne uz kredīta, ne kādus aizņēmumus u.t.t. Bet ja par melno sarakstu vienalga, tad šis ir labs iemesls, kā lēti dabūt iPhone... :) Kāds nav kko līdzīgu domājis vai mēģinājis darīt??? ;)

Gravatar N.R.

2009. gada 30. jūlijā, plkst. 13:52

Suns - tici man, tu NEGRIBI lai pie tevis viesojas Creditreform vai kāds cits no šitajiem legālajiem reketieriem :) Tas nav tik vienkārši "nemaksā un viss".

Gravatar Suns

2009. gada 31. jūlijā, plkst. 08:08

Vai tad viņi tiešām tik opietni ņem to parāda piedzīšanu - un arī lauku rajonos???

  • var jau noraadīt nepareizu dzīves vietas adresi... ;)

Gravatar N.R.

2009. gada 31. jūlijā, plkst. 08:45

Man tēvam firma visu laiku maksāja rēķinus, tad pārstāja maksāt, un viņam par to nepateica. Creditreform pēc kādiem pāris mēnešiem atsūtija vēstuli ka viņam tiks liegta pieeja jebkādiem mobilo operatoriem, viņš tiks ierakstīts melnajos sarakstos bankās, jebkurās kredītiestādēs, viņam būs problēma izbraukt no valsts utt. Draudi bija baigie

Gravatar Suns

2009. gada 3. augustā, plkst. 09:20

Nu jā, cilvēkam, kam vēl nāksies saskarties ar kredītiem, bankām u.t.t. tas ir svarīgi, bet cilvēkam gados, kas saņem pensiju un nekur neiet, nebrauc un kredīti nākotnē noteikti nebūs jāņem.... Uzraksta nepareizu darbavietu, ienjeemumus un panjem telefonu... Jo izzinu no darba neprasa - vajag tikai pasi (tiesības) un tas visss.... Drīzāk uztraucos par to, ka nenāk kkādi trakie parādu piedzinēji vai pat neiesuudz reāli tiesā.... Draudi paliek draudi, bet ka tik nesāk reāli rīkoties.