✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Gemius Audience nepatīkamā puse

2019. gada 22. martā, 6 komentāri

Vakar uzrakstīju blogā, un atnāca visi trīs apmeklētāji. Sergejs Bižāns, kurš nevēlējās palikt anonīms, diktiņ par šo iespēju sapriecājās, bet tad visu viņa dzimšanas dienu salauza pēkšņā Gemius reklāma, kuras izlecošais pēkšņlodziņš aicināja kļūt par savu datu devēju Gemiusam.

Gemius Audience nag screen
Gemius Audience nag screen

Visas redkolēģijas vārdā vēlos atvainoties par šo nelādzību, kura patiesībā ir radusies manas vēlmes aizvien mērīt sava figurālā krāniņa dimensijas dēļ.

Cēlonis ir ikgadējais blogu tops, kurā es, arī neko nerakstot, ieņemu komfortablu vietiņu. Tas silda manu sirdi. Tāpēc īsti nebēdājos par to, ka manā lapā šī Gemius skaitītāja daļiņa dzīvo. Lai jau klusiņām skaita tos, kuri nelieto privātumu uzlabojošo reklāmu un citas drazas skriptu bloķētājus.

Taču, viss, protams, mainās tad, kad izrādās, ka labāk apmeklētām lapām apmeklētājiem tiek piedāvāta iespēja pastāstīt par savu dzimumu, vecumu un sazin ko vēl tur ne.

Žetons Elīnai no Gemius par atbildi no sērijas "nē, tas paliks, visi blogi ir mazi sūdiņi, bet jūs est tik kruts!"...

Jā, mēs palaižam savas pop-up anketas vietnēs, kur ir ievietoti Gemius skripti, jo tas nepieciešams sociāli demogrāfisko datu iegūšanai. Tomēr ar blogiem ir tā, ka viņiem ir daudz mazāka lietotāju auditorija, nekā, piem., lielajiem portāliem. Anketas visbiežāk parādās tieši lielajos portālos un vietnēs (kuru mums ir tiešām daudz) un kur ir liela apmeklētāju plūsma, tāpēc iespēja, ka anketa parādīsies arī kādā blogā ir visai niecīga. Tomēr, ja jau parādās, tas nozīmē, ka blogam ir pietiekami liela auditorija un mēs varam iegūt soc.demo datus arī par šo blogu.

Taču, tā vietā, lai vienkārši izravētu skriptu no lapas, uzrakstīju viņiem jautājumpārmetumu, uz kuru saņēmu atbildi no cita pārstāvja:

Aicinājums kļūt par Gemius Audience dalībnieku nav reklāma, bet pētījumu sastāvdaļa. Ar anketām mēs ievācam sociāldemogrāfiskus datus, kas nepieciešami arī Blogu topa mērījumiem. Mēs, protams, to varam izņemt, bet tas var radīt situāciju, ka sociāldemogrāfiskie dati par Jūsu lapu būs nepilnīgi.

Lūdzu, apstipriniet, ja tomēr vēlaties šo aicinājumu no Jūsu lapas izņemt.

Apstiprināju.

Sveiks, Kaspar!

Ja lapai būs pietiekams to interneta lietotāju, kuri aizpildījuši mūsu anketu jebkur internetā, skaits, tad tavs blogs parādīsies visos topos ko veidojam un tamlīdzīgi. Arī ja nebūs, tas ietekmē tikai soc-dem, ko mēs īsti atsevišķi, cik man zināms, pa blogiem neaplūkojam.

Problēmas rodas tajos gadījumos, kad lapai ir mazs apmeklētāju skaits, tad anketu nerādīšana vēl vairāk pastiprina to, ka nav iespējams statistiski nozīmīgi noteikt sociāli demogrāfisko sadalījumu lapā.

Turklāt, mēs cenšamies nevienu nespīdzināt un izmetam anketas ļoti ierobežotam daudzumam interneta lietotāju un lietotājiem ir iespēja sekot pogai „Nerādīt man šo anketu”.

Lapā laacz.lv anketas apturētas, izmaiņas stājas spēkā pusstundas laikā.

To vari izdarīt arī tu, ja uzturi blogu un mēri krā... tpfu apmeklējumu. Iespējams, tas radīs sekas, ka Gemius vairs neveiks blogu topa mērījumus, ja no šīs komponentes atteiksies būtiska daļa tur dalību ņemošo. No otras puses, iepriekš citētajā var lasīt, ka auditorijas pētījumam blogu gadījumā lielas jēgas nav.

Mani auditorijas mērījumi ar šādu cenu neinteresē. Savā lapā lasītājam nepatīkamus brīžus esmu tiesīgs sagādāt tikai un vienīgi es. Neviens cits.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Noris

2019. gada 22. martā, plkst. 14:59

Paldies par informāciju un attieksmi! Tā turēt!

Gravatar Kõrists

2019. gada 22. martā, plkst. 15:18

Atļaušos piezīmēt, ka viņiem tā "fīča nerādīt reklāmas, ja izņem ķeksi" nedarbojas. Esmu neskaitāmas reizes spiedis, kad man lec ārā tā draza, bet pēc pāris nedēļām/mēnešiem - atkal. Un jā, es zinu, ka cookiji nav tīrīti, utt..

Gravatar zhagata

2019. gada 22. martā, plkst. 16:26

Cibā mēdz izlekt šis pats sūds kā bildē.

Gravatar DamagE

2019. gada 22. martā, plkst. 20:24

Atzīstos, ka tas esmu es, kurš aizpilda šādas aptaujas ar neadekvātiem datiem. Ceru ka arī pārējie aizpildītāji ir 15 gadīgi kam jau 9 bērni, ienākumi 10 eiro, bet mēnesī tērē 10000 :) lai meklē kļūdas datubāzē kad jāizdod rezultāti!

Gravatar Reāls Lietotājs

2019. gada 26. martā, plkst. 14:08

Rodas daži jautājumi. kas tā ir par kompāniju ir? kāpēc nevar ar viņiem sazināties un pateikt, lai atslēdz to sūdu?

Un @DamagE, domāju, ka tāds atbildētājs no aptaujas tiek izslēgts automātiski. Sanāk, ka tu velti tērē laiku un nekādu sliktu iespaidu uz rezultātu neatstāj.