✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Sun Microsystems un MySQL pārņemšana

2008. gada 17. janvārī, 13 komentāri

Vakar nāca klajā ziņa, ka Sun pārņems MySQL AB par aptuveni vienu miljardu dolāru (šķiet, ka 200 miljoni opcijās, pārējais naudā, taču viedokļi dalās). Gala lietotājam īstermiņā tas diezvai nesīs kādas izmaiņas. Ilgtermiņā gan.

Sāksim ar to, ka tagad būs lielais tētis, kurš pieprasīs progresu. Eventuāli. Galu galā ne jau tikai par pievienoto vērtību viņi maksā šo naudu.

Izskatās, ka līdz ar Sun pārņemšanu aktualizēsies neērtais jautājums par InnoDB, kas principā nu jau divus gadus ir Oracle īpašums. Legāli, tiesa, tas ne ar ko nedraud, jo šim produktam ir duālā licence, no kurām viena ir parastā GPL. Ja aktualizēsies jautājums par InnoDB, tad aktualizēsies arīdzan jautājums par Falcon attīstības tempiem un MySQL 6. Bet tas šī gada laikā, domājams.

Principā viens no lielākajiem ieguvumiem esošajiem lietotājiem būs Sun pieredze un iespējas paplašināt un nodrošināt tehnisko atbalstu. Tas gan attiecās tikai uz apmaksāto atbalsta un monitoringa pakalpojumu :)

Otrs ne mazāk svarīgs ir fakts, ka Sun vārds būs ļoti laba aizmugure arī turpmākajiem MySQL centieniem bīdīt savus produktus enterprise vidē.

Nu, un, protams, tas viss skaisti līmējas ar Sun serveriem. Tā teikt - komplektiņi ar optimizētu un savu DBVS, kas līdz šim iztrūka.

Interesanti, ka Sun līdz šim lika uzsvaru uz PostgreSQL, kas lika domāt, ka agri vai vēlu tieši šis arī tiks iegādāts. Galu galā viens no vadošajiem PostgreSQL izstrādātājiem - Džošs Berkus (Josh Bercus) strādā tieši Sun :) Bet rekā nekā.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar mp4

2008. gada 17. janvārī, plkst. 11:52

Par "Bet rekā nekā." atkal - ko var zināt...

Gravatar Grrr

2008. gada 17. janvārī, plkst. 12:50

postgres labi attīstas arī tāpat, neredzu iemeslu kāpēc Sunam tur ņemt kaut ko savā paspārnē.

bez tam, varētu būt ka Postgres īpašumtiesības ir sarežģītāks jautājums un Sun negribas ķēpāies.

Gravatar Didulis

2008. gada 17. janvārī, plkst. 13:23

Sākums un beigas no tevis, vidus atgādina vārds, vārdā tulkojumu no vakar lasītās ziņas. Kaut kā netipiski priekš laacz. Neesi apslimis? ;-)

Gravatar laacz Autors

2008. gada 17. janvārī, plkst. 13:35

Didulis: no kuras ziņas?

Gravatar gusc

2008. gada 17. janvārī, plkst. 13:39

Gan jau izdomas kadu "merged" risinajumu ... varbut beidzot kads izstradas normalu DB dizaineshanas riiku kas ceert MySQL UN Postgres, t.i. MySQL paarnjema FabForce DBDesigner un tagad tas saucas MySQL Workbench, bet ja Sun patik Postgres vinji izdomas implementet tajaa MySQL Workbench PostgreSQL nativu atbalstu. Cerams :)

Gravatar juris

2008. gada 17. janvārī, plkst. 14:07

domaaju ka useri no taa ieguus, jo tagad developeri varees teikt ka tas sun DB servers nevis kaut kaads beernudaarza SQL

Gravatar Grrr

2008. gada 17. janvārī, plkst. 14:43

>Gan jau izdomas kadu “merged” risinajumu … varbut beidzot kads izstradas normalu DB dizaineshanas riiku kas ceert MySQL UN Postgres, t.i. MySQL paarnjema FabForce DBDesigner un tagad tas saucas MySQL Workbench, bet ja Sun patik Postgres vinji izdomas implementet tajaa MySQL Workbench PostgreSQL nativu atbalstu. Cerams :)

-- Tora man šķiet strādāja tīri labi un imo bija arī citi gan free gan komerciāli cross-db rīki. Tāpat gan postgresam gan mysql protams ir specializētie tīri neslikti.

Gravatar zb

2008. gada 17. janvārī, plkst. 14:48

"saskarās" "attiecās"

pff

Gravatar ramm

2008. gada 18. janvārī, plkst. 11:20

...nu ta beidzot man ir iespēja pakomentēt SUN:)

es saku ka šis mysql pavērsiens neko labu nenesīs. labākais komentārs par SUN ko esmu lasījis ir "SUN is more mixed up than a fart in a fun factory"" Sun serveri ir mēsls, sun softs ir vēl lielāks mēsls. Sun vienīgais mārketings ir:

  1. radīt "foršus" bezmaksas produktus (Java, tagad arī solaris, ir vesela paka ar enterprise lietām - identity mgmnt, accessmgr, portal utt)
  2. ņemiet un lietojiet! - izklausās kruta. ja vajadzēs varēsim jums dot supportu, saka sun, tikai par to gan būs jāmaksā.
  3. visi, un es domāju VISI sun produkti ir apzināti radīti sarežģīti, tā - lai bez supporta faktiski neiztikt, a supports ir slimīgi dārgs...

man grūti komentēt JAVA - bet tā ir slimīgi sarežģīta valoda, vismaz kā adminim aplikāciju logi ir pilnīga kaka. točna zinu par solaris - solaris direktoriju struktūra ir slima suņa murgs. solaris pēc sava "attīstības līmeņa" līdzinās slackware 5.

nemaz nerinājot par viņu direktoriju serveri, accessmgr utt..

kā arī dzelži - sākumā tie gan leikas nopietni - bet kā jau SUN tas ir tikai pirmais iespaids. salīdzināt teiksim ar HP nevar....

karoče SUN sūkā tik ļoti ka trakāk nav iespējams.... man šī ziņa, par man pietiekoši mīļas db sistēmas likteni nemaz neiepriecina

Gravatar micro

2008. gada 18. janvārī, plkst. 12:43

:ramm drīzāk komentētājs ar to angļu val. citātu raksturoja sevis tālāk uzrakstīto.

Tad, kad serveru skaits izaug vairāk par 50 (moš arī atrāk) Solaris ir apliecinājis, kā ērti vadāmu, uzturamu un galvenais paredzamu OS. Ne tikai serveru skaits, bet, piemēram, vai esat darbinājis 16 procesoru dzelzi, mainījis operatīvo atmiņu, cpu, barokļus, cietņus serverim strādājot. Nevajag tā mētāties ar to ko nezinat.

Jā, piekrītu, ka Sun atbalsts maksā bargu naudu, bet lielam uzņēmuma tas atmaksājas, jo īpaši, ja centrālā servera Fiber karte aizlido un to neviens iekš LV nepārdod, tad suports to var fiksi izbīdīt.

Jūsu problēma ir LV robežas - domājiet plašāk.

Jāpiekrīt arī par to, ka pie Sun ne viss ir super. Kaut vai nesen viņi atteicās no savas IDEs par labu Netbeans.

Tā, ka Sunim ir ne tikai trūkumi, bet arī daudz ieguvumi, kuri noteiktos apstākļos izpaužas spilgtāk vai blāvāk. Vajag prast tos tikai saskatīt.

Lai veicas! :)

Gravatar mehdi

2008. gada 18. janvārī, plkst. 13:12

:micro

Tas viss ir taisnība, ja uz to lūkojas no SUN da megaprojektu autoru puses. Tikmēr, un mans viedoklis arī nav gluži nevērtīgs, MySQL bija produkts, ko es pazīstu un lietoju savām nīkajām vietēja mēroga vajadzībām. Vai tas tāds paliks arī turpmāk, par to, nu, lūk, es šobrīd neesmu drošs...

Gravatar Grrr

2008. gada 21. janvārī, plkst. 08:23

Kur nu dēsies, vai tad OpenOffice tāpēc palika sliktāks, ka Sun viņu nopirka?

Kāreiz SUNam tad jau drīzāk var norādīt ar pirkstu uz labu pieredzi par to, kas notiek ar produktu pēc tā pārņemšanas, salīdzinot teiksim ar SUSE Linux, kam Novellis sāka kabināt klāt visādus savus ZENus utt.

Gravatar bastarasta

2008. gada 27. janvārī, plkst. 01:48

micro tadiem leileim projektiem labak (mans personigais viedoklis) ir izveleties IBM serverus ar AIX, iespejams daudz nopietnaks supports un ja kas noplist var dabut visu, ari pec desmit gadiem. bez problemam var mainit tos pasus procesorus, atminas utt, ari virtualizet. Stasts iz dzives, rupnica pec 15 gadus online serverim noplisa cietais, no IBM bez problemam identisku, jaunu vareja dabut, protams maksaja tik cik musdienigs un 100x ietilpigaks.