✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Google Sky, take 2

2008. gada 14. martā, 9 komentāri

Pardonojos par iepriekšējo ierakstu. Pasteidzos :) Provēšu laboties.

Tātad. Savulaik Google savā produktā Google Earth ieviesa iespēju paskatīties ne tikai uz Zemi, bet arī uz debesīm. Beidzot šāda iespēja ir pieejama arī webā (ieskaitot atsevišķas kartes Mēnesim un Marsam).

Nepatīkami pārsteidza tas, ka saskarne nav ne tuvu tik ērta un lietojama, kāda tā ir jau ierastajam Google Maps. Arī pieejamais iespēju klāsts ne tuvu nav līdzvērtīgs tam, kas ir atrodams iekš Google Earth. Arī daudz ko no preses relīzē teiktā neatradu (piemēram, infrasarkanos leijerus, interesantos habla attēlus, utt).

Arī izšķirtspēja liek gribēt ko vairāk. Lai arī tas, iespējams, man nepatīk tāpēc, ka kopš agras bērnības interesējos par to, kas ir tur augšā un visas tās padarīšanas bezgalīgais dziļums tagad tiek apcirpts. Nu jā, protams, ka mani izlutinājusi ir arī NASA ar savu APOD projektu :) Līdz ar to jūs tur neieraudzīsiet skaistas pulsāru bildes, labas izšķirtspējas tuvīno galaktiku attēlus, utt. Ja godīgi, arī kopbilde neatgādina man pazīstamo debesjumu, kuru redzu izejot tam labvēlīgā vakarā ārpus pilsētas.

Jācer, ka man vienkārši ir līkas rokas un ekstrapolētas prasības, nevis tas, ka fīču neesamība un sliktā kvalitāte ir Gūgles vaina.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar ksb

2008. gada 14. martā, plkst. 22:03

Kaa tad tur iisti ir ar to kas ir "piemeeram"?

Gravatar iivs

2008. gada 14. martā, plkst. 22:42

nja...paarsvaraa nav images un nav orientiera kur es esmu un uz kuru star constellation skatos vai arii es skatos uz kaadu gaazes maakoni un cik gaismas gadu attaalumaa tas ir un kaa to sauc.

Gravatar m

2008. gada 15. martā, plkst. 10:43

infrasarkanajiem leijeriem ir podziņa labajā augšējā pusē, tāpat kā maps.google.com, kas pārslēdzas starp hybrid, satellite un terrain - šeit ir infrared, microwave un historical. Sabukārt habla attēliem - apakšpusē bildīti ar tekstu "Hubble showcase" vai tad neredzi?

Gravatar laacz Autors

2008. gada 15. martā, plkst. 11:09

m, tagad redzu. Ieraksta tapšanas brīdī nekā tāda vēl man nebija.

Gravatar AnnA[FN]

2008. gada 15. martā, plkst. 15:34

Astrofest 2008 Londonā Google Sky veidotāji prezentēja savu darbu. Tobrīd uz ekrāna gan izskatījās ērti un patīkami. Tā kā pati lietoju Starry Night, tad patlaban vēl nav bijusi vajadzība lietot Google Sky. Bet iespējas izskatījās daudzsološas.

Gravatar Puika

2008. gada 18. martā, plkst. 19:10

Kautkaa truukst tur diezgan vel to fiichu, bet taa jau bildiites ir ljoti smukas. Noveerijumu sesiju plaanoshanai taapat vel izmantoju Cartes du Ciel un Stellarium, liidz tam vel googlem ir ko pastraadaat. Truukst katalogu identifikatoru, nosaukumu, spozhumi un citas perepetijas, kas ir diezgan labi zinaat, lai vareetu aptuveni paredzeet ko vareesi redzeet un ko nevareesi.

Btw. tas ko tur tajaas bildiitees redz nebuut nav tas ko redzees ar aci teleskopaa. Acs ne tuvu nav speejiiga ko taadu uztvert ko var cdd vai cmos sensors. Acij debesis pamataa ir melnbaltas (zinjemot planeetas un pashas zvaigznes) un spiraales zarus galaktikaas i nevajag cereet ieraudziit ja trubai caru kuru skataas ir mazaaks objektiivs par 150mm diametraa (man ar 200mm ir pagruuti spozhaakajaas galaktikaas kaadu 'zaru' saskatiit). Toties redzeet taas fiichas ar savaam aciim ir pavisam cita sajuuta kaa luureet foto.

Gravatar Helmuts

2008. gada 23. martā, plkst. 23:37

uz mazā EEE PC ir Kstars, riktīgi spārda, baigi ērts softiņš

Gravatar darksign

2008. gada 25. martā, plkst. 21:41

Interesanta lieta google sky.. peetiiju un priecaajos :D ka tagad astronomiju varēs mācīties arī webā ne tikai ar softiskiem planetārijiem (t.i. ja nu negrib tomēr sēdēt laukā un lūrēt debesīs, jo tāpat jau normālu teleskopu un tādas bildes kā webā nekad mājas apstākļos nedabūt, vismaz pāris gadus vēl ne :D)

tad nu interesantu arī ko atradu... ierakstīju meklētājā "pegasus" atrada arī.. tikai ne to ko biju īsti domājis (nu cerēju ka būs skaists galatikas attēls centrā, bet tā arī nesapratu kur jāskatās)... taču pazūmoju un pa labi .. pa kreisi, un uzdūros kam interesantam:

http://www.google.com/sky/#latitude=18.255436745247998&longitude=164.46258544921875&zoom=9&Spitzer=0.00&ChandraXO=100.00&Galex=0.00&IRAS=0.00&WMAP=0.00&Cassini=0.00&slide=8&mI=1&oI=4

te ir pāris interesantas švīkas debesīs.. no sākuma padomāju, ka objektīvā švīka, bet labi zūmojas, tad varbūt kāda komēta!? bet salīdzinot ar pārējām zvaigznēm kas ļoti tālu tur atrodas.. hmm :D bez maz vai izskatās ka kāds būtu no stargate wormhole jeb tārpeju atvēris starp galatikām :D :D :D

kāds nezin kas tas īsti ir!?