✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Google Chrome

2011. gada 13. decembrī, 48 komentāri

Būs labs laiciņš, kopš dzīvoju ar Google Chrome. Vienkāršs, ātrs un relatīvi maz resursus prasošs pārlūks. Nupat ir arī parādījies pirmais statistikas kantoris, kura mērījumu metodika norāda, ka Chrome ir pārspējis popularitātē Firefoxi. Pārējie neizbēgami sekos, ja vien Gūgle kaut ko fundamentāli nesačakarēs vai arī šai tirgus nišā neuzradīsies kaut kas nenormāli inovatīvs un pavelkošs.

Kā daudzi būs pamanījuši, es esmu šī pārlūka pārliecināts fans. Tāpēc šis raksts. Jo izrādās, ka daudzi vienkārši nezin to, cik ļoti pa šiem gadiem ir izaudzis Chrome un dzīvo vīzijās par pliku pārlūku, kuram nav nekā - nedz Firebuga, nedz jēdzīgu paplašinājumu, nedz nekā cita vērā ņemama.

<sarcasm>Un tas, loģiski, mani aizskar līdz pašiem sirds dziļumiem. Šī netaisnība ir jālabo un sabiedrība ir jāizglīto. Ja man būtu teikšana, jau pirmajās nodarbībā datorklasē visiem tiktu masēts tas, cik ļoti hroms ir attīstījies kopš brīža, kad jūs, mazie, gādāt bērnudārzā.</sarcasm>

Viena lieta, kas varētu tracināt, ir atmiņas patēriņš, kurš pie aktīvas lietošanas varētu būt līdzvērtīgs tam, ko apēd Firefox. Jūs teiksiet, ka šis konfliktē ar manu augstāk teikto? Es teikšu - ne sūda. Nu, labi. Teikšu - mazliet. Dažreiz atmiņas patēriņa ziņā Chrome var iekabināt Firefoksim. Bet katram jau gadās...

Tiesa, tos, kas nelieto Chrome, jāpabrīdina - kad būsiet pieraduši pie omnibox (viss-vienā adrešlauks), nekas vairs nebūs salīdzināms ar to. Dalītais adreses un meklēšanas lauks manās acīs ir kļūvis par milzīgu UI kļūdu. Pie mazajiem bonusiem vēl ir pieskaitāmi visādi sīkumi. Uzstādījumu meklēšana, paplašinājumu integrācija iekš UI (dinamisku ikonu veidā), garantētā pēdējā versija (lai arī pagātnē ne bez ekscesiem). Stable, beta, dev un canary kanāli (zinātāji zinās, zinātgribētāji izpētīs, zinātnegribētājiem nav jāzin).

Vēl gan jāpiebilst, ka Chrome nekad nav izcēlies ar nenormālo smukumu. Tas ir vienkāršs un līdz Firefox vai IE atsevišķās saskarnes pozīcijās tam vēl ir ko augt un augt.

Pie paplašinājumiem ilgi nekavēšos. Tie ir pieejami biezā slānī un, domājams, nosedz pilnīgi visas lielākās daļas Firefox lietotāju vajadzības, vēlmes un sapņus.

Ir atsevišķa lietotāju daļa (tiešām liela), kura dzīvo ar Firefox tikai dēļ Firebug. Tad, nu, šis iet ārā jums visiem - Chrome iebūvētie izstrādātāja rīki ir tieši tik pat labi, ja ne labāki. Par šo ir lauzti daudz šķēpu, bet tam nu ir jādara gals! :)

Ne velti pirmā, pēdējā un vienīgā Firebug relīze, kas domāta Chrome, bija Firebug Lite. Un nevienam nav ienācis prātā portēt šo rīku uz Chrome vienkārša iemesla pēc - tas nav nepieciešams.

Es esmu pārliecināts, ka tiešām foršās un noderīgās iespējas no Firebug izmanto niecīga daļiņa tā lietotāju. Varbūt arī nevajag? Tad tiem nav neviena iegansta, lai nepārietu uz Chrome. Savukārt tie, kas nenormāli dziļi urbj Firebug nebūs vīlušies, jo varētu būt, ka iekš Chrome Devtools ir itin viss, kas ir iekš Firebugun vēl mazliet. Ko vien vērta un darbu atvieglojoša ir iespēja labot javaskriptu pašā lapā, it kā tas tur tāds būtu bijis vienmēr?

Pirmais video, kurš jānoskatās, ir šis Paul Irish stāsts par 12 fīčām. Otrs video (pagarš) ir prezentācija no Google I/O, kurā tiek ar piemēriem tiek demonstrētas diezgan daudz varbūt ne pašas būtiskākās, bet tomēr vērā ņemamas fīčas.

Izstrādātāju rīkiem ir pašiem sava dzīvesvieta internetos: code.google.com/chrome/devtools, kurā var atrast pašu galveno un arī nevienam neinteresējošas lietas.

Jā, es zinu, ka inspektējamā elementa iezīmēšana darbojas tikai tad, ja inspektorā navigē pa DOM koku, nevis pa pašu lapu. Bet tas mani apmierina un ir pat diezgan saprotams.

Variet mani saukt par Chrome junkie, taču tas ir mans pārlūks. Kādreiz tas bija mazākais un ātrākais, tagad varbūt ne tik ļoti mazākais, bet noderīgu iespēu bagāts un aizvien vēl gana žiperīgs.

Hromu, kā ierasts, var atrast google.com/chrome.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Kaitnieks

2011. gada 13. decembrī, plkst. 21:22

Es Chrome lietoju tīri priekš Wave, kuru nu jau labi ilgi pamazām žmiedz nost pati Google. Es tiešām nejūtos nekā labāk tajā browserī, nekas arī mani neaizvaino, bet nav tā sajūta, kas visiem liek pāriet uz Chrome - tas fenomens pagaidām man joprojām ir nesaprotams. Varbūt tāpēc, ka man NEKAD nav bijušas mistiski daudzinātās atmiņas un ātruma problēmas Firefoksī.

Gravatar Gundars

2011. gada 13. decembrī, plkst. 21:38

Kopš pārgāju uz Chrome, par citeim pārlūkiem neesmu īpaši interesējies vairāk. Ir pavērts Firefox - jomajo, kaut kāds rotaļu laukums, krāsains, piebāzts ar it kā skaistinātiem, taču kopēji stilā nesaderīgiem tūļiem. Klucīgums visā kaut kāds. Nu nē - manas estētiskās jūtas tādu nevar izturēt. Pārlieku smagnējs arī liekas. Jauanais IE, jau izskata ziņā labāks, bet aizmigrēju, jo pietrūka paplašinājumu. Operu lietoju uz mobilā, Mini versiju. Ir ok, bet uz lapša to negribētu. Nu pa lielam jau vairāk arī nav. Abolpārlūks Safarī nav pat redzēts. Moš labs. Bet nav priekš manis.

Gravatar john23

2011. gada 13. decembrī, plkst. 21:49

Ne tur ir normāls adblock, tā parodija neskaitās, ne noscript, tur nekā nav normāla. Tāds pārlūks cilvēkiem kam tikai draugus skatīties tas ari viss.

Gravatar Dāvids

2011. gada 13. decembrī, plkst. 21:57

Man tikai nepatīk, ka Google nepārbauda tos paplašinājumus, ļauj publicēt pa ātro, kas tomēr savā ziņā ir arī labi - http://www.geek.com/articles/news/chrome-extension-awesome-screenshot-is-adding-links-to-google-search-results-20110818/

Gravatar apbyte

2011. gada 13. decembrī, plkst. 22:07

Uz doto brīdi Chrome un Firefox ir palikusi gandrīz 1:1 vienādi iespēju un rīku ziņā, līdz ar to izvēlēties kuru lietot ir vairāk vai mazāk tomēr tīrs gaumes jautājums, praktisku logjisku iemeslu nav jo vinji abi satur visas taas pašas iespējas, varbūt nedaudz savādāk nosauktas vai kā bet principā ir viss tas pats abos.

Es gan pagaidaam izvēlos firefox dēļ tā ka manām acīm liekās nedaudz neparasts fon tu renderēšanas veids iekš chrome ... citi kas ir pieraduši atkal to pašu saka par firefox.

lielā mērā tas ir jautājums par to kurš nosaukums labāk patīk, jo izskatu arī abiem var mainīt :D

Gravatar e-remit

2011. gada 13. decembrī, plkst. 22:51

Lielā Chromes priekšrocība, attiecībā pret FF, ir tas, ka tabi tiek dzīti katrs savā procesā. Ja nokaras viens tabs, tas nenovelk līdzi visu pārlūku. Crome nekautrējas taisīt milzīgu daudzumu konekcijas, kas, dažreiz, slikti firewallim, bet labi, ja jāspēlē dažādas Fermas un citas resursus mīlošas spēles. Lai ko laacz neteiktu labu par googles developer tūļiem, pagaidām neesmu redzējis, ka tie atvērtu AMF. Liekas, tieši Firebug pluginu ziņā FF vēl ir priekšā. Ir jau vēl arī paranoja. FF vēl daudz maz ir zināms, kas notiek lācītim vēderā, bet Chrome īsti neviens nezina, vai nenotiek kādas nesankcionētas darbības. Chromes updates laikā var nosūtīt dajebkādu informāciju. Un, ja par resursiem - uz vienu vecu kasti (PIII) labāk dzenāju Operu. Uz tās inetu browsēt ir visērtāk. Bet nu, darbs tāds, ka lietoju 5 pārlūkus, tad vienu ļoti reti, bet Chrome un FF paralēli visu laiku vaļā. Ziņu portāliem gan labāk Chrome.

Gravatar Ujujy

2011. gada 13. decembrī, plkst. 23:41

Majas chrome, darba diemzel ff. tas chrome dev tools ir krietni neertaks par firebug

Gravatar atis

2011. gada 14. decembrī, plkst. 03:50

Lietoju gan Chrome gan divus Firefox paralēli..

Chrome vairāk priekš 6 gmail akkountiem. Firefox #1 - darbam Firefox #2 - lasīšanai un browsēšanai

Priekš Firefox 7+ nesen ir parādījies UnloadTab (agrākā BarTab aizvietotājs) kurš palīdz krietni ieekonomēt atmiņu ja turi vairākus desmitus vai simtus tabu.

Bez tam Firefox ir brīvāks.. Tā attīstību nedīda neviena korporācija vai naudasmaks.Un konkurencei arī ir jābūt :)

Gravatar lasus

2011. gada 14. decembrī, plkst. 04:44

Pa lielam chromei jau nav ne vainas. Pats gan sēžu uz FF, jo pietrūkst to addonu pie kurām FF gadu laikā pierasts:

  1. nav addonu sakarīgu priekš rocker mouse gestures (Operas jūzeri zinās. Vairs nespēju iedomāties spaidīt back un forward citādākā veidā). Ir vairāki addoni chromei kuri to itkā atbalsta taču izmēģinot visus viņus - strādā ļoti bugaini.
  2. adblock priekš chromes ir nesalīdzināmi vājāks nekā FF analogs - reklāmas lec ievērojami vairāk it īpaši video un videostrīmu skatīšanās laikā. Kaitina.
  3. chrome nejēdz failus pa taisno atvērt saglabājot temp direktorijā aka Open with. Tomēr dažreiz man ir lauznis saglabāt tos sīkos .doc, .pdf, .torrent failiņus, lai atvērtu un dzēstu tos laukā.
  4. šādi tādi nebūtiski addoni, bez kuriem es arī varētu iztikt, bet uz chromes pašlaik nav.

Viss pārējais chromē mani apmierina un ja būtu iepriekš minētās 3 lietas pieejamas, visticamāk arī pārietu uz chromi. Taču, tad atkal jāpadomā - ar ko tad chrome ir labāka piemēram par to pašu FF? Ātrums? Vienīgais, ko chrome dara ātrāk - startējas. Browsējot neesmu īpaši izjutis chromes pārākumu pār FF.

Gravatar KKTK

2011. gada 14. decembrī, plkst. 05:34

Kamēr konkurentiem nebūs līdzvērtīgs Adblock, tikmēr FF nav konkurentu.

Gravatar jānis

2011. gada 14. decembrī, plkst. 07:32

chromei jau sen ir adblock risinājumi, pie tam tik pat jaudīgi un funkcionāli kā firefoxim. Lietoju Chrome no tās pirmsākumiem. Tagad ar riebumu veru vaļā firefox.

Gravatar Bonkajs

2011. gada 14. decembrī, plkst. 08:42

Lietoju Chrome kopš tas parādijās pirmajās beta versijās un tagad sēžu uz Chrome Canary build. Neko labāku nekad neesmu redzējis. Atsevišķos gadījumos izmantoju Operu, bet kopumā ņemot Chrome ir labākais, kas ar mani interneta vidē ir noticis. :) Paldies par rakstu.

Gravatar Mārtiņš

2011. gada 14. decembrī, plkst. 09:15

simts punkti piekrītu par vienotā adreses/meklēšanas lauka štelli - tas ir mega. citos browseros vienmēr samulstu, ka meklēšana jāvada kaut kur atsevišķi.

Gravatar joniss

2011. gada 14. decembrī, plkst. 09:21

Nu ja godīgi man kaut kā firefox neka nav paticis... protams ka laikos kad nebija Chrome tas bija labākais ko lietot, bet kad prādījās Chrome un pārgāju uz to tad pirmās divas lietas, kas patika bija mazais atmiņas patēriņš un vienkāršais, nepiebāztais dizains. Joprojām patīk tas omnibox vai kā viņu tur sauc, jo iedomāties par klikšķināšanu vēl kādā laukā, lai kaut ko sameklētu gūglē vairs nevaru. un vēl kas Chrome pat add-onus īsti nevajag.. jo ir ērts tāpat

Gravatar joniss

2011. gada 14. decembrī, plkst. 09:23

ak jā piemirsu vēl vienu interesantu faktu... pats diezgan regulāri kādam izlīdzu ar datoru remontēšanu(instalēšanu u.t.t) tad parasti es uzlieku Chrome. un izstāstu ka es izmantoju šito. ja nepatīk lai lieto Firefox. reti kurš pēc tam aiziet atpakaļ uz Firefox.

Gravatar Reinis

2011. gada 14. decembrī, plkst. 09:40

darbā chrome lietoju vienīgi tā iemesla dēļ, ka aizverot tab, tas atbrīvo atmiņu, atšķirībā no operas, kas to īsti nemāk izdarīt un pēc ilgākas lietošanas atmiņas patēriņš pieaug ui ui ui. bet lieta, kas ļoti pietrūkst, salīdzinot ar operu - mouse gestures. tas addons, kas pieejams uz chrome ir tāda vāja atblāzma, kas ļoti bieži negrib darīt to, ko tam liek! un kas tā par omnibox slavināšanu? no kuras versijas operai ir iespēja adreses logā rakstīt meklētājam paredzētos terminus? vai chrome ir iespēja pievienot papildus search engine un norādot attiecīgo keyword meklēt attiecīgajā lapā? piemēram pievienoju youtube, norādu keyword - "y" un adreses laukā rakstu piemēram "y mana mīļā dziesma" un opera atver youtube ar atlasītām manām mīļajām dziesmām. Liekas ērtāk uzreiz meklēt youtube, imdb vai vikipēdijā, nevis darīt to caur google.

Gravatar Reinis

2011. gada 14. decembrī, plkst. 09:43

ak jā aizmirsu vēl vienu lietu? kas vainas operas web developer tūlim dragonfly? liekas daudz ērtāks par chrome dev tools. vai varbūt kāds var pateikt kā iespējams dev tooli iedokot chrome logā, lai nav jāmēģina eksperimentēt ar loga novietojumu, lai redzētu kas ir kā?

Gravatar gjans

2011. gada 14. decembrī, plkst. 09:49

  1. AFAIK vienots adreses/meklēšanas lauks FF ir kopš 3.0 :) - Hroms kabina tikai instantsearch dēļ.
  2. Nevar nepiekrist Ujujy par FireBug un hroma(no safari ņemtos)DevTools. Ir dažas labas fīčas, bet nu no UI viedokļa tie DevTools liekas tādi smagi, škiet tā kā pa lielu, pogas un ikonas varēja tiešām būt mazākas, kopumā rada sajūtu, ka tas viss aizņem par daudz no ekrāna. Plus vēl stagnācija smadzenēs, jo Safari Web Inspector vienmēr šķitis kā vēmiens matos.
  3. Visādi citādi cepuri nost, - iesaku ģimenei un negeek draugiem lietot tieši Chrome.

Gravatar Jurz

2011. gada 14. decembrī, plkst. 10:16

  1. Chromes atmiņas rīšana lielākoties izpaužas ja vaļā stāv Gmail, kurš tiek autorefrešos (Google please fix this), ar citām lapām pārmērīga atmiņas rīšana nav novērota

  2. Tagad uz sitiena neatminos, bet ir vairākas lapas kuras FF8 renderē pa kārtu sliktāk nekā IE6 (novietojums/fīču pieejamība).

  3. Viens no chrome mīnusiem, ko esmu ievērojis ir 'dīvaina' proxy switch uzvedība (regulāri) - tu šim saki 'lietot proxy localhost:8008' a šis turpina pa tiešo pieprasīt lapas un absolūti ignorē tavu proxi. Ar FF šādi brīnumi nav novēroti.

  4. Ar WebDev nav sanācis nodarboties pēdējos pāris gadus, tāpēc rīku atšķirības grūti komentēt, cik nu once in a century vajag - tiek izmantots yslow uz FF.

Gravatar laacz Autors

2011. gada 14. decembrī, plkst. 10:32

Jurz, jā. Switchy proksī serveru slēgātājam ir pāris problēmas ar SOCKS prokšiem. Pirmām kārtām - dažreiz konekcijas apraujas. It sevišķi uz attēliem. Bet pats kaitinošākais ir tas, ka iestādoties caur SOCKS, viņš neņem vērā izņēmumus, kuriem vajadzētu slēgties klāt pa tiešo.

Gravatar KasparsB

2011. gada 14. decembrī, plkst. 10:51

IE8 darbam (uz XP pēdējā pieejamā versija); FF stāv kā stāvējis, kādreiz jau palietoju; Chrome - tiek lietots ikdienā gan darbā netam utt., gan arī mājās, ja godīgi esmu pie chrome tā pieradis, ka pārējie pārlūki liekas tik neērti lietošanā. Kā arī Chrome ar atmiņu tiek labāk galā, kā FF. Jebkurā gadījumā, man vajadzīgās lietas uz Chrome sanāk ātrāk un veiklāk paveikt, kā uz citiem.

Gravatar Kaspars

2011. gada 14. decembrī, plkst. 11:23

<blockquote>Jā, es zinu, ka inspektējamā elementa iezīmēšana darbojas tikai tad, ja inspektorā navigē pa DOM koku, nevis pa pašu lapu.</blockquote>

Lai iezīmētu elementu, pārvietojoties pa saturu, ir jālieto "palielināmā stikla" poga rīka apakšējā joslā: http://ej.uz/lczinsp

Gravatar E

2011. gada 14. decembrī, plkst. 11:29

eu, cilvēki, vai kāds var man paskaidrot, kāda suņa pēc tiek turēti desmiti un pat simti tabu vaļā? Varbūt vajag 90% no tiem aizvērt un tad arī neradīsies problēmas ar atmiņu? Nemaz nerunājot par tīri praktisko pusi, cik ilgs laiks ir vajadzīgs, lai atrastu nepieciešamo tabu vai, lai izietu cauri visiem 100 tabiem?

Gravatar emma

2011. gada 14. decembrī, plkst. 12:38

laacz, tu esi meegjinaajis Opera address baaru ? Ar tavu super Chromi i nesaliidzinaat. Es ierakstu address baaraa 'y michael jackson' man atver yourubes videos ar MJ UZREIZ; Es ierkastu 'm Stabu iela, Riga', man atver google maps karte ar adresi UZREIZ; Es ierakstu 'p suns' man atver google pictures UZREIZ; Es ierakstu 'w latvija' man atver wikipeedija ar rakstu in engl UZREIZ; Es ierakstu 'wl Latvija', man atver wikipedia rakstu in latvian lang UZREIZ, es ierakstu 'l dog', man atver en-de vaardiinu ar tulkojumu UZREIZ !!! Saakuma burtinji Operaa uzstaadijumos pasham jaadefinee.

Gravatar gincha

2011. gada 14. decembrī, plkst. 13:55

@emma Chrome ir tieši tāpat :)

Lietoju Chrome +DevTools un vairākas dienas nav pārlūks jāpārstartē. Pirms tam FF ar firebug vienkārši apēda resursus un man nekas nepalika. DeveloperTools iespēju ziņā ir ļoti labs. Lai arī ir daži gļuki tā darbībā, kopējais darba ātrums ir bauda.

Gravatar A.

2011. gada 14. decembrī, plkst. 17:51

gincha, AFAIK, Google Chrome jāraksta ir pilnais nosaukums, lai meklētu youtube.com vai wikipedia.org uttt.

Visādi citādi, Chrome man patīk, ka ātri atveras, tāpēc tas man ir uzstādīts kā noklusētais pārlūks, lai varētu atvērt linkus, ko kāds ir čatā iemetis. Trūkst daži addoni. Tas adblock īsti nepatīk, ir novērots, ka bloķē par daudz (video). NoScript .. kad pēdējo reizi skatījos, nebija nekas jēdzīgs. Kaitina open with .. neesamība. Dažreiz, kad gribu kaut ko nokonfigurēt, tad opcijās nevaru atrast, bet tas ir vai nu paša nezināšanas dēļ vai arī Chrome to nevar nokonfigurēt :>

Gravatar aksels

2011. gada 14. decembrī, plkst. 23:00

Lietoju hromu kopš tas parādījās un esmu apmierināts. Besī tikai viena lieta - ka tas izmanto Windows proxy uzstādījumus. Labāk patika kā Firefoxim, uzliec citus proxy settingus un tie automātiski nenomainās arī priekš IE.

Gravatar gincha

2011. gada 14. decembrī, plkst. 23:31

@A. nu ir ir tāda iespēja, ieej uzstādījumos un saliec savus atslēgvārdus. Es izveidoju 'y' - youtube.com, ico - iconfinder.com. Paldies par ideju! Atradu pat, ka LastPass darbojas 'lp' saīsinājums. Ērti.

Gravatar atis

2011. gada 14. decembrī, plkst. 23:33

@lasus - priekš back un forward ir speciālas peles pogas, manuprāt ērtāk nekā gestures..

@Jurz, @laacz - ir tāda lieta kā proxy configuration script, ieraksti tur file:///home/atis/.mozilla/my.pac un tajā ar javascript definē funkciju FindProxyForURL(url, host) kura atgirež vai nu 'DIRECT' vai 'PROXY 127.0.0.1:666' - vienreiz saraksti un vairāk nekādu pārslēgšanos (izņemot ja proxy nomirst). Tiesa mainot failu vajag pārlādēt (vismaz agrāk FF bija speciāla poga).

@laacz - par elementu inspektēšanu - ir tak fīča - labais klikšķis un "Pārbaudīt elementu"

Gravatar atis

2011. gada 14. decembrī, plkst. 23:40

@E - tāds ieradums, grāmatzīmes pārāk neērtas. Ja tabs tiek aizvērts tad tur viss interesantais ir izlasīts un vairāk negribu iet tai lapā (ja vien neesmu parakstījies uz RSS), kamēr nav aizvērts - gribu vēl lasīt kad būs brīvāks brīdis. Lai identiski strādātu ar grāmatzīmēm viņas būtu jāpievieno, regulāri jāpārbauda un jādzēš. Savukārt aizverot citu tabu parasti uzreiz nokļūstu pie iepriekšējā bez liekiem klikšķiem

Gravatar valdis

2011. gada 15. decembrī, plkst. 01:10

kad es meklēju kaut ko googlaa caur chrome un nozpiežu uz atrastu linku, man bieži atveras kaut kāda pilnīgi nesaistīta reklāmas lapa - kāpēc tā? ar firefox nekad tā nav bijis. un vispār chrome nebloķē visus tos uzlecošos reklāmu sūdus. šīs lietas ĻOTI kaitina, tāpēc neko labu par šo brauzeri nevru pateikt. nu ok - vienotais adrešu/meklēšanas logs tiešām ir ērts, bet nu tas neatsver to briesmīgu reklāmu kaudzi, kas jāpiedzīvo lietojot šo brauzeri.

Gravatar noisex

2011. gada 15. decembrī, plkst. 02:57

drizak jau interesetupirmie 1500 twitoaji taja laika periodaa :D

Gravatar Grrr

2011. gada 15. decembrī, plkst. 09:43

Par proxy uz Chrome: Lietoju SwitchySharp pluginu un nav nekādu problēmu.

> Lielā Chromes priekšrocība, attiecībā pret FF, ir tas, ka tabi tiek dzīti katrs savā procesā. Ja nokaras viens tabs, tas nenovelk līdzi visu pārlūku.

Lūk tas gan ne vienmēr ir tiesa diemžēl. Man ik pa brīdim gadās hromā, ka skatos lapu ar Flashu (gan youtube, gan citur) un ja tur kaut kas iebremzē, tad viss chrome uzkarās uz minūti.

Šī pagaidām ir vienīgā lieta, kas reāli tracina.

Gravatar Didulis

2011. gada 15. decembrī, plkst. 11:10

Pārliecināji. Beidzot atradu Chrome lietu, kas mani interesē visvairāk devtūļos - AJAX response apskate, noslēpta nepārskatāmi zem 3 klikšķiem. Interfeiss praktiski ir vienīgais, kas man Chrome DevTūļos nepatīk, neskatoties uz to, ka Chrome izmantoju jau pāris gadus, kā default`o browseri, taču priekš AJAX response apskatēm līdz šim vienmēr startēju FF.

Gravatar jk

2011. gada 15. decembrī, plkst. 11:20

Hmm... es arī jau ilgu laiku lietoju Chrome ka savu primāro pārlūku. Ir daudzas lietas, kas vienkārši ir ērtas un praktiskas, kā, piemēram, sinhronizācija uz vairākiem datoriem. Esmu arī pieradis pie lietām kas kaitināja un besīja hromā, BET ir lietas ka vēl joprojām kretinē laukā, kaut vai no web developera viedokļa - nu nafig, nafig neviens ārējais extension nedarbojas uz lokāliem failiem, kas padara hromu par pilnīgi nederīgu kluci strādājot ar lokālajiem failiem. Un pēdējie performance subjektīvie novērojumi uz ne pārāk žiperīga datora (ar Fedora 16) - Firefox ir kļuvis žiperīgaks par Chrome un Chrome arvien smagnējaks un lēnāks un arī rij padaudz RAMu, tikai spēj to apslēpt labāk nekā FF :D.

Gravatar lupus

2011. gada 16. decembrī, plkst. 00:31

Chrome ir lielisks, vieniigaa saape ir ka ja lieto ne .com domeenus (piemeeram lielaa kantorii neskaitaamas ieksheejaas lapas ar somethingsomethingdarkside.app.kantoravaards) defaults uz neatpaziitajiem domeeniem mest uz google kaitina (visus hintus esmu atsleedzis settingos).

Gravatar lupus

2011. gada 16. decembrī, plkst. 00:32

(es biju pieklaajiigs, detransliitu iekjekseeju. Nenostraadaaja...)

Gravatar atis

2011. gada 16. decembrī, plkst. 01:10

Ak jā, runājot par gļukiem - Chrome XSLT parseris nekad nav mācējis xslt:include lietot - attiecīgi taisot XML apstrādi iekš browsera nākas ģenerēt vienu milzīgu xslt :( Bet tā jau ir lapu developeru problēma.

Gravatar

2011. gada 16. decembrī, plkst. 09:04

vai kāds no chrome lietotajiem nezin via nav kāds addons , kas atrisina problēmu ar failu atvēršanu/saglabāšanu? Ja firefox un IE piedāvā jebkuru failu vai nu saglabāt, vai arī ievilkt pie temp failiem un uz reizi atvērt ar attiecīgo programmu, un pēc tam izlemt, vai saglagāt arī kkur uz datora to failu vai nē, tad chrom eviss ir jāsaglabā pirms atvēršanas obligāt, ļoti kaitina, ka piedirš kompi ar nevajadzīgām lietām...

Gravatar laacz Autors

2011. gada 16. decembrī, plkst. 09:10

Anonymous: settingos ieraksti searchā "save" un apakšā būs iespēja šādu opciju izveidot. Tiesa, tur ir opcija tikai saglabāt.

Tiesa, jebkurš pārlūks pirms atvēršanas jebkuru failu padarīšanu saglabā Temp folderī.

Gravatar sociofobs

2011. gada 18. decembrī, plkst. 19:10

Chrome priekš sērfošanas, FF priekš dažām citām fīčām, tāda mana izvēle. Ja internets mājās ir 10mbs, tad pat Chrome to nepadarīs ātrāku ;) bet + par rakstu, pats izmantoju 90% chrome, 10% ff

Gravatar Krotow

2011. gada 19. decembrī, plkst. 10:49

Adreses laukā ierakstot meklēšanas parametru Chrome sāk ierullēt pāri visiem, jo:

  • ātri palaižas;
  • ātri darbina lapas ar resniem javaskriptiem (ātrāk par FF une IE9);
  • biežāk atveramo lapu saraksts kvadrātiņos, atverot Chrome - aizgūts no Opera. Šī fīča pieejama arī kā plugins FF un IE, taču Chrome šī lieta darbojas pat ērtāk, kā Opera, jo pēc nosacījuma atlasa visbiežāk lasītās lapas un iešķiro tās pirmās.
  • vienādi darbojas visās galvenajās platformās (Lin/Mac/Win - man tas ir būtiski, jo ikdienā strādāju no Linux);
  • to iespējams uzlikt bez administratora atļaujas (prieki tiem, kuri pirms tam bija spiesti ņemties IE only vidēs);
  • beidzot ir +/- lietojams AdBlock (līdz FF adblock tam vēl ir ko augt, tomēr šis jau ir lietojams);
  • izstrādes rīki kļuvuši pa īstam lietojami, konkrēti JS debugošana;

Pietrūkst dažu iespēju uzturēšana. Īsti neiet SVG, Flash objekti caurmērā, ģībst vairāk, kā zem FF un IE. AdBlock jāpapildina līdz FF iespējām to ērti atslēgt konkrētā lapā. Izstrādes rīkos JS debugošanā vajag iespēju normāli parādīt no AJAX iekrauto XML (dēļ tā joprojām lietoju FF+Firebug). Attiecīgi pats Chrome vairāk lietoju lielizmēra lapu ar resniem JS skatīšanai un atkļūdošanai (izņemot vietas, kur jāskatās pakaļ XML). Šī proporcija gan lēnām mainās par labu Chrome.

Gravatar Krotow

2011. gada 19. decembrī, plkst. 10:51

Adreses laukā ierakstot meklēšanas parametru, defaultais meklētājs darbojas arī FF. Chrome papildus ierullē Google ātrā meklēšana, rakstot meklēšanas laukā - tas gan normāli darbosies, ja ir ātrs tīkla pieslēgums.

Lāci, pieliec iespēju iereģistrēties un salabot iepriekšējo komentāru. Pliiiiz!

Gravatar Krotow

2011. gada 19. decembrī, plkst. 10:53

#38. atis: tā ir arī tava problēma, jo izstrādātajiem nākas čakarēties ar workaround-iem un rezultatā tev lapas lēnāk vērsies :P

Gravatar e-remit

2011. gada 19. decembrī, plkst. 11:19

Mani sen jau kaitina nekonfigurējamā pirmā lapa - nevaru piespraust tur jaunu lapu, kamēr tā nav ielīdusi topā, nav ērta pārvaldes rīka, nevar izvēlēties, cik lapas rādīt, ... Taču vienā no pēdējām versijām parādījusies "fīča", ka vairs nav piespraušanas (Pin) pogas! Sanāk situācija, ka agrāk piespraustu lapu nevaru vairs atspraust. Vienīgā iespēja - ar krustiņu no saraksta izmest to adresi un tad augšā izvēlēties "Restore all", kas atjauno visas dzēstās lapas. Operai, vismaz, vari izvēlēties pats, kuras adreses tur rādīt, un, pievienojot jaunu, tiek piedāvātas biežāk lietotās adreses, bet FF ērtākais plugins vēl pieļauj tabus šai lapai, kas padara šo lietu ļoti ērtu - kā labi pārskatāmi bookmarki. Chromei, izskatās, ka uz ātro šo iespēju salipinājuši un tad kādam kaut kas neiepatikās, izrāva jau esošas fīčas pogu un atstājuši novārtā.

Gravatar ..

2011. gada 22. decembrī, plkst. 09:16

Chrome nav ne vainas, bet nepiekrītu tiem, kas saka, ka adlock priekš chrome ir tikpat labs kā foksim, nu nespēj tas chrome pagaidām ar fokša adblok konkurēt. Tāpat patīk, ka es firefox varu izvēļņu joslas sakārtot kā man vajag, piemēram iebāžot bookmark bar tajā pašā joslā, kur ir adreses ievadīšanas lauks. Un, lai gan Chrome vajadzētu būt ātrākam, tīri subjektīvi uz 2 gadus veca netbūka, firefox gan veras vaļā pirmajā reizē ilgāk, toties lapas lādē ātrāk (var ātrāk sākt navigāciju tikko ielādētā lapā), bet uz desktop pc ar 8gb ram un core i5, tiešām nav nekādas atšķirības - abi ātri :)

Gravatar

2011. gada 24. decembrī, plkst. 17:20

Šis raksts ir sarkasms, vai google apmaksāta reklāma? :) Jālieto Chrome tikai tāpēc, ka nav sliktāks par Firefox? Man tomēr vēl joprojām izskatās, ka nav labāks par Firefox turpat nekur.

Gravatar Dr. Dre

2011. gada 24. decembrī, plkst. 22:03

Meklētāja un adrešu lauka apvienošana ir viens no lielākajiem stulbumiem. Meklētāju tik ērti var izmantot kā otro clipboardu... Tieši šitās apvienošanas dēļ savulaik pārgāju atpakaļ uz FF- nenormāli bija pierasts, ka ir lauciņš, kur var forši iekopēt kaut ko, ko zini ka pēc brīža atkal vajadzēs...