wZine

Savas ikonas iekš favorītēm
13. Jul 1999 by Laacz


   Daudzi no jums ir gan jau iehavojuši maikrsoftisko Internet Exploreri 5.0. (No sevis piebildīšu, ka, ja nē - laiks to izdarīt. Ātrāks par 4.0, korektāks un visas citas lietas) Un par vienu šādu visas citas lietas es tagad apstāstīšu.

   Var izdarīt tā, lai, kad useris liek favorītēs taffu saitu, blakus tā nosaukumam parādītos tavas firmas/kompānijas/mājas lapas/etc ikona. Dzīvs piemērs tam ir Yahoo!. Aizej uz turieni un nospied [Ctrl+D]. Un tad ielūkojies favorīšu sarakstā. Nu vo.. baigie pīrāgi. Tu domā gan jau - vo mircosophc ar yahoo baigos līgumus slēdzis, lai šādu fīču iekš sexplorera ieliktu. A nikā, vecīt (vecenīt). Arī tu to vari izdarīt. Ja teff, protams, ir savējā ikona uztaisīta. Vēl viena īpašība šamajam bonusam ir tas, ka, nospiežot uz šo favorīti, blakus linkam (kur agrāk stāfēja IE logo - ), parādīsies Yahoo! ikoniņa! ().

   Es jau gribēju teikt, ka daudzi ievērojuši savos servaha error-log failos rindiņu... a tad atcerējos, ka neviens no jums servaha error-log failus laikam neskatās.. bet, lai kādu neapvainotu, tomēr pateikšu: daudzi gan jau ir ievērojuši savu mīļoto WEB serverīšu erroru logos rindiņas ķipa: File FAVICON.ICO not found !. Kā jau būsi nopratis, tas ir tieši tas fails (ikona, in fact), kuru meklē IE5, lai iebāztu to tavās siltajās favoritēs.

   Ideja vienkārša - kad kāds taisa bookmarku no taffas lapas, IE5 paskatās tai pašā direktorijā, vai gadījienā tur nemētājās fails favicon.ico. Ja ir, tad viss notiek kā gadījienā ar Yahoo!, ja ne - kā pārējos gadījienos.

   Par faila tēmu - ieņemies kādu ikonu redaktoru, uztaisi ikonu 16x16 izmēros un samauc visās safās direktorijās.

   Šo lietu daudzi vēl nezin, tā kā vari izcelties. Man pilnīgi vai žēl no sirds atraut šo info...



Banneru sistēma BBA
Banneru sistēma BBA