✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Par ātruma polisi

2008. gada 30. maijā, 39 komentāri

Netaisos rakstīt par nezināmo apdrošinātāju morālo stāju. Vairāk mani interesē kas cits.

Visu laiku cenšos sevi ierobežot un nefantazēt sazvērestību teorijas, bet kaut kā neizdodās. Jāatrunā jau tagad tas, ka neesmu komunikācijas zinātņu doktors vai reklāmas mākslas profesors. Principā es par to nezinu absolūti neko. Tieši tāpēc man šķiet interesants šis gājiens. Pārdomu rezultātā, šķiet, esmu nonācis pie vairākiem slēdzieniem, kas tas varētu būt. Četri varianti, no kuriem divi ir mazticami, trešais plusmīnus, bet ceturtais ir mans favorīts ;)

Pirmais un neticamais variants - pasūtītājs bija sagatavojis pilna apjoma kampaņu, bet kaut kas līdz galam netika izdarīts (piemēram, weblapa, netika sakārtoti juridiskie jautājumi), to apmaksājis (reklāmas materiāli, vides reklāmas izvietošana). Un brīdī, kad vide ir palaista, tas tiek atklāts. Visi panikā dauza ar pierēm pa galdiem un sienām, raksta atlūgumus, bet viens mazs knariņš no personādaļas, kurš vienīgais visā kantorī lasa blogus, paziņo - mierrrrā, mīzēji! Izrādās, ka šī klizma ir pārvērtusies nenormālā PR. Mārketings uzreizi sāk kasīt pieri un domāt, ko lai dara. Mulsina tas, ka nekas vēl nav sākts darīt, kā arī neviens no apdrošinātājiem tiešā telefonsarunā neatzinās, ka šī polise ir viņu gara darbs. Un viņi tagad nogaida, lai izvilktu kaut kādu sauso atlikumu. Tātad - pirmais variants varētu tikt nosaukts par "neparedzētu apstākļu dēļ produkts un tā kampaņa, iespējams, tiek atcelta".

Otrs, daudz neticamāks variants - viss šis ir izplānots. Gan reakcija uz reklāmām, gan viss pārējais. Kāda nenormāli liela smadzene ir visu paredzējusi un kaut kas vēl sekos tieši tā, kā tas ir iedomāts. No sākuma ļauj tautai papērties, tad norimt, un pēc tam ar pilnu jaudu iepūst sejā patiesību.

Trešais - šī ir standarta akcija, kas nekādā veidā nesaistās ar apdrošinātājiem, bet gan būs kaut kas pavisam cits. Jo uz plakātiem nav ne tikai pasūtītāja, bet pat reklāmas veidotāju un tipogrāfijas, kurā tā ir iespiesta, informācijas. Kaut kas līdzīgs RIMI aprīļa sākuma kampaņas “Tudiš pīp” iebarošanas posmam. Aizdomīgs noslēpumainības plīvurs, ne tā? atrumapolise.lv reģistrācija 21. maijā var būt vienkārši elementāra BTA kiberskvoterisma paraugs.

Nu, un ceturtā versija. Šīs kampaņas būtība ir pasūtījums, kuru ir veicis kāds, lai izpētītu mūsu blogosfēras un pārējās interneta daļas iekustināšanas metodes, reakcijas, un potenciālu. Nevajag to uztvert kā manipulēšanu ar nabaga blogeri. Tā ir vienkārša pārbaude un patlaban šis viss gan jau tiek rakstīts kādas jo sevišķi slepenas prezentācijas annālēs, kura tad beigās tiks atrādīta pasūtītājam kā portfolio darbiņš, kurš pierāda - mūsu aģentūra spēj tikt blogos arī savādākām, ne tik uzkrītošām metodēm.

Jebkurā gadījumā, pirmie trīs varianti šķiet neticami, jo to sauklis ir “meklē internetā”, nespecificējot - kur un ko. Jā, daudziem meklēšana ir sinonīms vārdam Gūgle, taču uz to paļauties es neietu. Jo tādējādi reklāmas mērķauditorija, kura beigu beigās atrastu internetā to, kas jāatrod, ir diezgan niecīga. Pat tad, ja atrast būtu vienkārši.

Par pašu ātruma polisi - pat, ja tas ir apdrošinātāju produkts, diez vai tam ir tieša saistīta ar sodu par ātruma pārsniegšanu kompensāciju. Pasaulē ir precedenti, kad ir iespējams apdrošināties gadījumiem, kad tiek atņemtas tiesības. Tas izpaužās tā, ka apdrošinātājs šādā gadījumā pilnā vai daļējā apjomā kompensē sabiedriskā transporta izdevumus policijas vērīguma un nelokāmības upuriem :) Protams, tas attiecās uz minoriem pārkāpumiem un braucēji, kuriem tiesības tiek atņemtas par rupjiem izgājieniem (agresīva braukšana, alkohols, narkotikas, liels ātrums) apdrošinātājs parādīs pigu. Taču, ja Tev ir, teiksim viens sīks pārkāpums, par kuru piešķir vienu punktu un šķir no tiesībām (ātrums +10, kreisais pagrieziens tur, kur nedrīkst, nepiesprādzēšanās, utt), tad viss štokos.

Par pašu reakciju var papētīt gūglē, nekurā, un cibas komūnā.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar mxz

2008. gada 30. maijā, plkst. 10:45

Lai vai kā - šāda polise nedrīkst pastāvēt. Kategoriski. Tas jau sāk līdzināties indulgencēm. Tik daudz smaga darba un centienu ir bijis, lai virzītu sabiedrību uz normālu, kulturālu attīstības līmeni, bet te pēkšņi kāds ņem un izdomā veicināt, sekmēt un iedrošināt ātruma pārsniegšanu, jo zināmā mērā atbrīvo no soda (vai vismaz to samazina).

Gravatar laacz Autors

2008. gada 30. maijā, plkst. 10:48

mxz, naudas sodi principā tos, kas pārsniedz ātrumu, neietekmē, jo pie mums tie ir niecīgi. Lielākā problēma ir punkti, kurus nekādi apdrošināt nav iespējams. Bet dotēt cilvēkam sabiedrisko transportu - tā ir laba ideja :)

Gravatar mxz

2008. gada 30. maijā, plkst. 10:57

Par zem +20km/h pārsniegšanu dod naudas sodu un punktus vai tikai sodu pliku? Tā vai tā - polises koncepts tāpat izklausās nelāgi un nepareizi.

Gravatar Vilx-

2008. gada 30. maijā, plkst. 11:06

Kas tā par ātruma polisi, par kuru visās malās raksta? Es neko neesmu manījis. :P

Gravatar Oskars

2008. gada 30. maijā, plkst. 11:09

nu moš akcija, lai paaugstinātu max ātrumu līdz 110? :)

Gravatar RedStar

2008. gada 30. maijā, plkst. 11:13

Reizēm, ja laacz raksta par SQL-iem, man liekas, ka īsti nefilmēju. Bet šī reize ir pāri visām :). T.i., man nav ne mazākās nojēgas, kas tā par polisi.

Gravatar baltais runcis

2008. gada 30. maijā, plkst. 11:31

Nez, man jau liekas, ka tas nav saistīts ar apdrošināšanu. Es liktu uz citu variantu- Satiksmes ministrijas un Latvijas Valsts ceļu kūrēto ātrgaitas šoseju apvadceļš-Sēnīte, kur plāno piesaistīt privāto naudiņu un ļaut braukt uz 110. Vienkārši šāds glups variants ienāca prātā :)

Gravatar ms

2008. gada 30. maijā, plkst. 11:44

Man ar liekas 4 variants vissreālākais un man pat ir padomā, kas aiz ta visa stāv, bet laiks rādīs.

Gravatar ātruma polise

2008. gada 30. maijā, plkst. 12:10

iesaku paskatīties arī jaunāko video klipu par ātruma polisi:

Gravatar konservators

2008. gada 30. maijā, plkst. 12:22

šitā pīle par ātruma polisi jau figurēja kādu gadu atpakaļ, kad visās ziņās rādīja, ka kāds apdrošinātāju kantoris iekš skandināvijas piedāvājot apdošināties pret sodiem par ātruma pārsniegšanu...

Gravatar Mr.T.

2008. gada 30. maijā, plkst. 12:23

Pofig par soda naudu, gribu apdroshinaaties pret "punktiem". Sodu samaksaat jau nav probleemu parasti...

Gravatar Īstā Ātruma Polise

2008. gada 30. maijā, plkst. 12:26

Man ir čujs, ka lietā tomēr būs kaut kāds atrisinājums.

Gravatar Ragainis

2008. gada 30. maijā, plkst. 12:36

Nezinu, man ticamāks liekas tieši tas tavs daudz neticamākais otrais variants. Jo pārāk plānveidīgi un ātri tas viss tomēr parādījās.

Gravatar ImissimI

2008. gada 30. maijā, plkst. 13:00

Ātruma Polise būs normāls csdd produkts, nu tākā vadītāja apliecības kategurijas, vienkārši jāiziet kursi, jāliek eksāmeni, un ir tev ātruma polise, vari stiept cik vāģis velk, kas nesaprotams?

vēl ar laiku būs sarkanā polise, oranžo nav jēgas vairs ieviest, domāju to tak Jūs vismaz saprotat kādēļ, vai ne..

mhh

Gravatar Vilx-

2008. gada 30. maijā, plkst. 13:08

Par ko te galu galā visi runā?! Kas īsti ir tā ātruma polise?!

Gravatar ARG

2008. gada 30. maijā, plkst. 13:14

Mana doma taada... izliimeet plakaatus bez neviena atljaujas nedriikst, lai dabuutu atljauju ar kaadu iestaadi tas jaasaskanjo, tad nu mekleejam iestaadi, kas apstiprina plakaatu izliimeeshanu shajaa vietaa, un oficiaali, vai pa blatam uzzinam, kursh veeleejies te reklameeties. Ja persona/ firma iipashi nemaskeejas izmantojot starpniekus vai neko neizsakohu firmas nosaukumu, vareetu kaut ko uzostiit.

Gravatar laacz Autors

2008. gada 30. maijā, plkst. 14:29

atrisinājums, tas nebūt neizskaidro frāzi "meklē internetā".

Gravatar Normunds

2008. gada 30. maijā, plkst. 15:14

Laacz, tieši tas arī izskaidro "meklē internetā" <i> Ar distances saziņas līdzekļu (interneta) starpniecību slēgts OCTA standartlīgums (e-polise) būs derīgs bez apdrošināšanas polises oriģināla.</i>

Gravatar x-f

2008. gada 30. maijā, plkst. 16:33

Jūtos kaut ko lielu un svarīgu palaidis garām. :/

Gravatar nosaukums

2008. gada 30. maijā, plkst. 16:44

.. deamit Laacz... kas ar tavu RSS... katru otro dienu chakareejas :(

Gravatar ss

2008. gada 30. maijā, plkst. 17:03

kaapeec lai aatruma polise nebuut vienkaarshi polise kuru ļoti ātri var noformēt vai kaut kā tamlīdzīgi? es šaubos vai likumā ir atļauts apdrošināt/apdrošināties pret administratīvu pārkāpumu.

Gravatar Lauris

2008. gada 30. maijā, plkst. 18:01

Latvijas Republikas Civillikuma 1415. pants nosaka: "Neatļauta un nepieklājīga darbība, kuras mērķis ir pretējs reliģijai, likumiem vai labiem tikumiem, vai kura vērsta uz to, lai apietu likumu, nevar būt par tiesiska darījuma priekšmetu; tāds darījums nav spēkā."

Līdz ar to šāds apdrošināšanas līgums būtu atzīstams par spēkā neesošu.

Tas ir nerunājot nemaz par ētikas aspektiem.

Bet kur nu runāt par ētiku Latvijas Banānistiskajā Republikā...

Gravatar Māris

2008. gada 30. maijā, plkst. 18:07

es domāju, ka ne viss ir tik skaisti kā izklausas.

Gravatar Archijs

2008. gada 30. maijā, plkst. 20:38

nez, man ar tīri interesanti būtu uzzināt - vai punktus ņems nost pie šīs polises?! pārāk nereāli izklausās.

Gravatar Mika

2008. gada 30. maijā, plkst. 21:10

Variants Nr.4, for real. Cilvēki pēta kā var piesaistīt cilvēku uzmanību un vai aizies līdz mēdijiem. Gan jau Arturs ar Onkuli stāv aiz visa šitā (ziņu pirmavoti).

Gravatar DD

2008. gada 31. maijā, plkst. 12:14

Un laacz arī uzķēries...

Gravatar ulzha

2008. gada 31. maijā, plkst. 13:06

Uzķēries vai neuzķēries, bet to, ka šāds pakalpojums ir nelikumīgs, mēs drīkstam neņirgājoties apspriest? Atļausi?

Gravatar Whiteman

2008. gada 31. maijā, plkst. 14:02

ja si ir organizeta kampana tad labaka kada lidz sim bijusi interneta. Balsoju par otro variantu tikai nevaru saprast vai viniem paveicas vai tiesam viss tik smalki izplanots un tiek vadits

Gravatar vabole

2008. gada 1. jūnijā, plkst. 04:00

Bet tāda polise neeksistē, savādāk es zinātu.

P.S. Strādāju par apdr. brokeri.

Gravatar zb

2008. gada 2. jūnijā, plkst. 11:39

Whiteman, es nez vai haipa celšana pa auto tēmas forumiem slēpta spama veidā ir labākā kampaņa internetā. man kā lasītājam palika sajūta, ka BTA ar mani mēģina manipulēt, ieliekot "nezinīšu" tekstus, kas principā ir spams ..

piemērs ir te: http://www.bmwpower.lv/forum_topic.php?topic=12638&amp;start=0

Gravatar kukumeku

2008. gada 2. jūnijā, plkst. 14:41

Ljoti neizdevigs piedavajums, lai neteiktu ka NESMUKS ari no likumigas un godigas puses. 20ls ietaupiisi - par to tev japerk BTA polise, un par to tu netiec iekljauts bonus-malus .. nu moins, reali tas kas sho izvelas neko dizhi neieguust! pff.

  • mazliet ari pakjeru laacza 4.varianta ideju, bet daljeeji. Liekas te viss iet kopaa - uzreiz akcija ar to izpeeti :)

Gravatar guntis

2008. gada 2. jūnijā, plkst. 15:03

Neredzu jeegu vinju pirkt ....

  1. Izmantojama vienu reizi apdrošināšanas periodā
  2. Apdrošinātais risks – naudas sods līdz 20 Ls par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu līdz 20 km/h (http://www.bta.lv/juse/fiziskampersonam/fizpersonam/auto_fiz/atrumpolise)

pa shoseju taa pat 110 var mieriigi braukt ... nu labi 109 ... i to neviens policists nestopee ... vismaz cik es esmu uz 110 braucis, tad nav mani staadinaajushi ... bet noteikti viss ir atkariigs no policista garastaavolklja .. :)

Gravatar noisex

2008. gada 3. jūnijā, plkst. 00:05

neredzu jeegu no vinjas :D

Gravatar greeny

2008. gada 5. jūnijā, plkst. 17:16

izskatas ka daziem skauz par veiksmi citu