✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

iLabumi un iSliktumi

2008. gada 27. oktobrī, 86 komentāri

Ir. Tik tiešām vēl uz pasaules ir cilvēki, kuri lieto telefonu tikai tam, lai piezvanītu un pamostos no rīta konkrētā laikā. Tie tālāk var nelasīt. Var turpināt ignorēt to, ka mobilo ierīču iespējas ir spējīgas mainīt dzīvesveidu un tik tiešām ielikt kabatā mūziku, filmas, internetu un kaut kur pa starpai arī telefonu.

Tad nu iepazīsimies - “Apple iPhone un tā vieta manā dzīvē”. Ierīce, kuru lietoju nu jau mēnesi. Šis apraksts nepretendē uz pilnvērtīgu un detalizētu pārskatu. Tā ir paša pieredze, pie kam, ne pilnīga.

Pašu ļaunāko minēšu kā pirmo. Akumulatora darbības laiks ir zem katras kritikas, lai neteiktu, ka tā vispār nav. Lietojot to zvanīšanai, e-pastiem un retai tīkla lapu aplūkošanai akumulators iztur divas dienas. Knapi. Reāli, visu laiku ārpus biroja klausoties kaut ko austiņās, vai no rīta, braucot uz darbu, noskatoties vienu/divas sērijas kāda seriāla, akumulators dienas beigās ir tukšs. Rekomendācijas no Apple puses šai sakarā ir fantastiskas - izslēdziet WiFi, izslēdziet GPS, izslēdziet 3G, samaziniet ekrāna spilgtumu, utt. Paldies. Ar ko tad tas telefons atšķirsies no citiem? :) Par nedēļu bez uzlādes es varu aizmirst un stāstīt saviem bērniem kā makšķernieku agrīnā mobilo telefonu lietotāja pasaciņas.

Protams, reālistiski domājot, 3G lielākoties nav nepieciešams. Jo, ja lietoju internetu, to parasti lietoju WiFi robežās (ko tālrunis tur fantastiski - rets laptops ar tādu WiFi stabilitāti var lepoties). Var atslēgt. GPS arī var atslēgt, jo vajadzība pēc tā ir reti, savukārt pat cold start ir diezgan ātrs, salīdzinot ar to pašu TomTom.

Ja mēs runājam par šamo kā konvencionālu mobilo tālruņa aparātu, tas ir smuks, bet draņķis. Tā kā zvanīšana acīmredzami nav primārā funkcija, tā ir neērta. Sākot ar to, ka iPhone pats par sevi nav nekāds turbo tālrunis (nokiju īpašnieki, tiesa, pie tā būs pieraduši - hihi) un beidzot ar to, ka, neskatoties uz ērto saskarni, tikšana līdz nepieciešamajam kontaktam ir diezgan sarežģīts process.

GSM/3G zona tālrunim ir šausmīga. Man pa šo laiku, kamēr dzīvoju Jelgavā, ir bijusi kaudze ar dažādiem telefoniem - nokijas, samsungi, sonyericssoni, siemensi, utt. Visiem tiem pa ceļam zona pazuda konstanti vienā vietā - netālu no Dalbes stacijas. iPhone, turpretim, zonu nespēj noturēt ne tikai trīs dažādās vietās pa ceļam mājās, bet arīdzan darbā nereti mani nevar sazvanīt. Tas ir diezgan nepieņemami, ja tālrunis un nepieciešamība būt sazvanāmam ir viens no biznesa vai dzīves balstiem. Ir gadījies (nu jau trīs reizes), ka tālrunis pēkšņi nespēj ne saņemt balsi, nedz nosūtīt to. Pārstartēšana palīdz, bet nepatīkami.

Īsziņu rakstīšana vispār ir jocīga padarīšana. Sākumā diezgan ilgi jāpierod pie "konversāciju" režīma, bet pēc tam sākas klaviatūras apgūšana. Diemžēl, ja esat biznesa cilvēks, prieki par turpinājumā minēto superīgo e-pasta atbalstu ar tiem arī beigsies. Vizītkartes nav iespējams nedz saņemt (tālrunis uz tām vispār nereaģē), nedz nosūtīt.

Ja par netelefoniskām iespējām, tad lūdzu.

Sākumā ierīce šķiet gana žiperīga, bet, palietojot ilgāk, man jau ir mazliet par bremzīgu. It sevišķi tas kaitina vietās, kuru ekspluatācijā nav nepieciešama aizture.

Pārlūks ir fantastisks, lai arī nespēj normāli lejupielādēt saturu (mūzika, video), neatbalsta flash un pie "svarīgākām" lapām manāmi iebremzē (paprovējiet uzspēlēt draugos breinu:).

Pozitīvā ziņā nogalināja Exchange atbalsts. Sāksim ar to, ka tas darbojas t.s. push režīmā, kas nozīmē, ka e-pasts nereti iekrīt tālrunī ātrāk, nekā tas indicējas autlukā. Šis ActiveSync atbalsts ir realizēts stipri augstākā līmenī, nekā tas ir izdarīts pašās Windows Mobile ierīcēs. Pie kam, sinhronizācija ar Exchange darbojas arī kā automātiska rezerves kopija kontaktiem, kas notiek gana automātiski un jebkurā vietā, kur ir pieejams kāds datu pārraides veids. Datus daudz tas netērē.

Visā visumā iPhone strādā stabili, ja neskaita to, ka dažas trešo pušu aplikācijas, no tām izejot, pakarās. Par to nepagurstot ieminās iTunes, kad pieslēdzu datoram tālruni. Tas gan neko netraucē, jo aizvērties tās aizverās. Nu, un Safari pārlūks. Arī pie smagākām un komplicētākām lapām šad un tad pakarās. Pie kam, paķerot līdzi pašu telefonu. Palīdz resets (turam nospiestu "home" un "sleep" pogas).

Tas, tiesa, neattiecas tikai uz iPhone, bet vienmēr esmu mulsis, ka cilvēkam nav iespējams ievadīt divus vienas kategorijas tālruņus. Piemēram, divus darba, mājas vai mobilos tālruņus. Arī aifounā tas ir liegts.

Esmu ne tikai palicis pie iepriekšējā uzskata, bet pat vairākkārtīgi spēcīgāk pārliecināts par to, ka iTunes ir kāda uz visu pasauli nikna skolnieka atriebība par konfiscētajiem šaujamieročiem. Šausmīgāku programmu neesmu redzējis. Diemžēl, pagaidām alternatīvu nav, jo neesot atkosts tas, kā datus organizē savas iekšās jaunais aifouns. iTunes bremzē. Pie kam pamatīgi. Skaņdarbu kolekcija ir nenormāli nepārskatāma (ar prieku izmantotu līdz šim riebušo Winamp Media Library). Tu nevari sinhronizēt vienu tālurni ar diviem datoriem (divām iTunēm) - tiek paziņots, ka vienam telefonam vienas iTunes. Vai arī otrādāk. Darbā un mājās sinhronizēt aizmirsti. Varētu atsevišķu ierakstu uzrakstīt, bet jūs tad mierīgi negulētu naktīs. Faktiski, man pietiek iedomāties par iTunes un šaušalīgi sapņi garantēti.

Par aplikācijām. Sāksim ar to, ka piereģistrēties iTunes veicītī nav problēmu. Rezultātā tu mierīgi vari lejupielādēt haļavnās aplikācijas un tās atjaunināt. Pie kam, mazliet "pamuhļījoties" ar kuponiem (tos var iegādāties un pārvērst iTunes naudiņās; tiesa, jāuzmanās no tā, kurai valstij tie paredzēti), var panākt arī savā kontā naudu, lai var to tērēt.

Pirmā aplikācija, kuru es uzinstalēju un notestēju, bija visos internetos izlielītā Shazam. Ellē ratā, kāds rullis. Nav jau tā, ka man to vajadzētu ikdienā izmantot, bet kā jau tā garā krāniņa pagarināšanas rīks kompānijā šī programmiņa ir fantastiska. Tā nodarbojas ar to, ka paklausoties gabaliņu no skanošās dziesmas (sivns pierādīja, ka tas darbojas arī lielveikalos), diezgan bieži atrod ij izpildītāju, ij nosaukumu, ij visu pārējo. Īsāk sakot - atpazīst.

Lai nodemonstrētu akselerometru, var paķert iPint. Spēlīte vēl tā (tādu ir gūzma), bet alus pieliešana un laistīšana ir iespaidīga nezinātājiem.

Ja nav žēl trafika, tad last.fm aplikācijas jaunā versija ir tas, ko dakterīts izrakstījis. Kā pierādījās, strādā stabili arī caur EDGE, lai gan ar 3G tomēr ķeras. Kustībā ik pa brīdim parīstas, bet buferis ir gana veiksmīgs, lai, atjaunojoties savienojumam, turpinātu skanēt.

Ja gribat kliedēt īsus garlaicības brīžus viens vai ar draugu, kā arī smieklīgi izskatīties no malas (divi pieauguši vīrieši stumda kaut ko pa mazo iPhone ekrānu), paķeriet “Touch Hockey F55”.

Vispār, no aplikācijām diezgan daudz kas ir interesants pieejams arī bez maksas. Atliek vien doties uz AppStore un iezvēlēties TOPu ar brīvajām programiņām. Lielākā daļa ir demo versijas maksas softiem, bet tas nekas.

Lai arī visi slavē iPhone un tā mazo brāļu austiņas, man tās derdz. Pēc SonyEricsson tālruņiem līdzi nākošajām in-air ear austiņām šīs man riebk. Nejau tāpēc, ka sliktas. Bet man ausis par mazu. Tās ne tikai krīt ārā pie mazākās kustības, bet arīdzan tālab, ka nelien iekšā ausīs normāli, skan bez apakšām. Var jau būt, ka jātaisa plastiskā operācija, ne? Es no situācijas izgāju vienkāršāk. Ieguvu savā īpašumā (paldies, x-f!) Apple in-air austiņas. Jāsamierinās ar to, ka nav iespējas pieņemt/atbildēt uz zvaniem, kā arī manipulēt ar atskaņojamo saturu, bet citādi - labi. Nav tik labi, kā SonyEricsson, bet pieradu. Un nepiedāvājiet staigāt ar studijas ausīm uz galvas. Manā vecumā tas ir perversi :)

Pavisam noteikti ir vērts iepazīties ar oficiālo lietošanas pamācību. Kā atteikt zvanu, nevis apklusināt (dubultklikšķis ar sleep)? Kā ar bloķētiem taustiņiem (bloķētu ekrānu, pardon) telefonam dabūt iPod navigāciju (dubultklikšķis ar home pogu)? Kā ātri aizskrollēt weblapai uz augšu (noklikšķināt uz augšējās indikāciju strīpiņa)? Kā kaut ko uzrakstīt latviski (pieturot vajadzīgo burtu latviešu klaviatūrā)? Kā uztaisīt ekrānšāviņu (home + sleep)?

Visā visumā es esmu apmierināts. Esmu pārliecināts, ka, neskatoties uz mīnusiem, esmu ieguvis ērtāko, funkcionālāko un apmierinošāko telefonu no pieejamajiem. Savām vajadzībām. Katram ir savas vēlmes, iespējas un pieradumi. Es esmu tolerants un spēju adaptēties. Tāpēc arī, iespējams, iPhone man der. Vai arī es deru tam.

Jā, kāpēc es nerakstu par tām iespējām, kuras rodas, kad savu āboltelefonu "uzlauz"? Lai arī tas ir perfekti droši (jebkurā brīdī vari atgriezties izejas stāvoklī) un pieejamo iespēju piedāvājums līdz ar to kļūst grandiozs, es nevaru rekomendēt ko tādu nemācētājiem. Jo, to izdarot, papildus tiek samazināts akumulatora darbības laiks, tālrunis kļūst vēl lēnāks, kā arī nestabilāks. Bet aizmirstiet par mītu - tas netiek bojāts! Jūs jebkurā brīdī varat to norestorēt un iegūt sākotnējo aifounu tādu, kā to pieņems servisā un neviens neko nepamanīs/neuzzinās.

Nobeigumā mazliet lirikas un polemikas. Biju domājis ar šo iesākt ierakstu, bet tad pārdomāju, acīmredzami.

Man personīgi komunikācija jau sen ir izgājusi ārpus tiem rāmjiem, kad pietika ar parastu balss zvanu, asinhronu īsziņu vai arī e-pastu pāršķirstīšanu konkrētos laikos, kad esmu pie datora. Prasības pret esību tiešsaistē ir jau sen pāraugušas manas līdzšinējās iespējas. Vēlme izklaidēties un nepieciešamība iegūt informāciju ir augusi līdzi iespējām. Esmu radis klausīties podkāstus, vēlos sabiedriskajā transportā paskatīties arī filmiņas. Vēlos labu integrāciju ne tikai ar privātajām e-pasta adresēm, bet arī ar darba Exchange (kas, pārsteidzošā kārtā, aifounam, starp citu, ir stipri labāk implementēts nekā Windows Mobile ierīcēm). Nepieciešamības gadījumā vēlos iespēju tikt klāt tiem resursiem, kuri man ir pieejami plašajās interneta ārēs un tas neaprobežojas tikai ar weblapu apskati.

Un vēlos es to visu ērti, ātri un labi :)

Kāpēc es nepirku kādu Windows Mobile iekārtu? Nu, to pašu HTC Touch vai kādu no tās grupiņas? Nepatīk. Iespējams, ka ar Windows Mobile 7 kaut kas mainīsies, bet pagaidām manā uztverē tas ir reāls akmens laikmets. Es nerunāju par iespējām, bet gan par to, kā tas viss izskatās un ir realizēts. Protams, iespēja bakstīt ekrānā ar pirkstu ir forši, bet, ja tas tiek pieķibināts ierīcei, kura oriģināli ir paredzēta, lai tās rādnē bakstītu ar kociņu, tad nekas labs rezultātā nav sanācis. Un, jā. Es esmu palietojis šos HTC produktus.

Kāpēc es neskrienu uz ībeju un nepērku Androīdu? G1? Esmu paskatījies video un palasījies internetos. Tas pats uz izbīdāmo klaviatūru (paskaitiet dažādo taustiņu nozīmes!) orientēts devaiss. Paldies.

Kāpēc ne nokija? Man nepatīk simbiānis. Nav ērts. Un, jā, esmu lietojis ilglaicīgi. Arī pēdējā laikā esmu lietojis. Jau labu laiku vaidēju SonyEricsson lietotājs un pārliecināts par savu izvēli. Protams, ne visiem tas der, bet man nokijas saskarne, lietojamība un iespējas neder. Ir apnicis un nešķiet piemēroti. Personiskais videoklis, kurš nesakņojas naidā pret kādu konkrētu ražotāju tikai naida pēc. Kaut kur dzirdēju korektu tēzi. Symbian ir operacionālā sistēma, kura radīta tālruņiem ar klaviatūrām, papildus podziņām, ne pārāk lielu ekrānu un sākotnēji krutām, bet mūsdienās jau ierastām lietām. Nevis kabatā iebāžamām multifunkcionālām un ērti lietojamām ierīcēm. Punkts.

Vispār, tas ir mūžīgais jautājums - kāpēc nepagaidīt? Kamōn - paies mēneši, pusgads, gads - būs jauna, krutāka plastmasas figņa. Protams, ka būs. Nenoliedzu. Bet tā es gaidīšu līdz pastardienai. Pēc tā paša gada būs jāgaida atkal kaut kas jauns. Galu galā, viss attīsttas un tikai progresa dēļ gaidīt princi baltā zirgā? Es šādu apsvērumu dēļ jau vairākus gadus staigāju ar SonyEricsson W810. Un nu ir pienācis tas brīdis, kad tā iespējas mani vairs neapmierina.

Pēc diezgan fundamentālas iepazīšanās ar piedāvājumu, dažādu iekārtu palietošanas un salīdzināšanas, kļuva skaidrs, ka mans nākamais (nu jau tekošais) kabatas iemītnieks būs tieši Apple iPhone.

Jā, ir valstis, kurās aifounu tev sviež pakaļ. Principā - jebkuru tālruni sviež. Bet tas ir vai nu korporatīvajiem klientiem vai arī tiem, kas jau tā ir izvēlējušies dārgo plānu, kurš sevī ietver iespēju reizi mēnesī, vai atsevišķos gadījumos - kaut katru dienu, aiziet uz jebkuru operatora vai dīlera veikalu, atdot veco un pateikt - tā, tagad man šito jauno nokijsamsunghātēcēekdžīsonīēriksōnaifounu palietot. Tikai to gimnastu noņemiet.

Hau! Esmu runājis. Rociņas virs galda un komentārus komentāros.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Knaģis

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 19:09

Vienu gan nepiekritīšu - par ActiveSync atbalstu, kas labāks par Windows Mobile - arī ar to e-pasti mēdz iekrist ātrāk nekā Outlookā un arī tam kontakti sinhronizējas ar Exchange.

Divi jautājumi:

  1. Vai iPhone ļauj no Exchange saņemto kalendāru sinhronizēt un e-pastā atsūtīto meeting requestu normāli apstiprināt?
  2. Vai iPhone ļauj flagot mailus ar Exchange tāpat kā to dara Outlook?

Gravatar N

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 19:09

Ļoti labs raksts! Pats lietoju iPhone jau mēnesi (hihi) un, neskatoties uz mīnusiem, esmu apmierināts :)

Gravatar Archijs

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 19:11

Nepieminēji vienu zīmīgu mīnusu - tas ir anomāli kluss. Es reāli mēneša laikā atrodoties ārpus mājām (mobilā tālruņa jēga) neesmu dzirdējis kā tas zvana!

Gravatar laacz Autors

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 19:11

Knaģi, 1) nope. TB - ļauj, bet, šķiet, Outluks tāpat jamo piepatur. 2) nope, tas mani dažbrīd kaitina.

Gravatar laacz Autors

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 19:12

Archij, nezinu. Es nekad nevienam no saviem telefoniem neesmu lietojis zvana signālu. Man pietiek ar vibrāciju.

Gravatar Knaģis

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 19:17

nu tad, manuprāt, Exchange supports ir norakstāms, jo šīs divas lietas (meeting requesti, kalendārs un flagošana) ir vienīgais, ko ar parastu imap nevar izdarīt. nu ok, activesync ēd mazāk trafiku un bateriju par imap, bet funkcionālā ziņā jēgas nav.

Gravatar Knaģis

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 19:19

Pareizāk sakot, Windows Mobile arī ar IMAP spēj meeting requestus korekti apstrādāt. Man Windows Mobile ir tas, kurš sinhronizē kalendāru ar visiem izmantotajiem servisiem (SmarterMail, Exchange, Lotus Notes). Labi vien, ka neieberzos ar tādu iPhone

Gravatar laacz Autors

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 19:21

Knaģis, nepiekritīšu. Akceptēt jau tu vari to mītingrekvestu. Arī no telefona. Un ar Exchange jamais sasinhronizēsies bez problēmām. Ir tikai ninanse - no Outlook inboxa jamais nepazūd, kad Tu esi ar to ticis galā telefonā. Autluks vispār sāk izskatīties jocīgs dažbrīd un liela daļa klupņu norakstāma ir uz jamo. Flagošana - HVZ. Nelietoju. Man ir attiecīgajām vajadzībām folderi.

Gravatar .M.

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 19:25

"vienmēr esmu mulsis, ka cilvēkam nav iespējams ievadīt divus vienas kategorijas tālruņus. Piemēram, divus darba, mājas vai mobilos tālruņus. Arī aifounā tas ir liegts."

Bet protams ka tas NAV liegts!!!! Vai tev vispār ir iPhone OS X 2.1 versija ??? Jo ļoti daudzas tavas sūdzības izklausās pēc 2.0.2 versijas - zona, izrubīšanās, baterija...

Gravatar laacz Autors

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 19:28

.M. Parādi - kā. Man ir 2.1.

Gravatar JK

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 19:36

Tikšana pie vajadzīgā kontakta nav murgs, ja vien esi uzlicis QuickGold http://viedoklis.wordpress.com/2008/10/14/vismaz-3-iemesli-uzlauzt-savu-iphone/

Divus darba tālruņus ievadīt var, tikai katru jānosauc mazliet savādāk- viens būs work, otru nosauc kaut vai par work1

Gravatar laacz Autors

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 19:37

JK, pirmais - džeilbreikotiem aifouniem, so - gīkiem. Otrais - kā? Kur jamais ļauj rediģēt iespējamo telefona numuru tipu?

Gravatar kukumeku

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 19:46

Tiikla pazushana vai uzkarshanas iespejams varetu tikt novelta uz GLJUKAINO / latvijas pusee izplatito SIM iekartas fignju. Tas ir - SIM kartes lasitajs , tobish - ieksh to iPhone ir liels liels gljuks un lielakais skaits brakjeto iPhone no Latvijas aizceljo tieshi ar sho slimiibu. Bet nu cerams laacz, ka tavejam tas nav tas, bet vnk netosham uzmetaas kautkad.. kad pazud zona noklajas un jarestartejas. cerams ;)

Gravatar laacz Autors

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 19:48

.M. Iespējams, ka šī "fīča" pazūd līdz ar sasiešanu ar <cite>Exchange</cite>, jo man tādas iespējas vēlreiz pievienot jau esošu numura tipu nav.

Gravatar laacz Autors

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 19:49

kukumeku, un kā man identificēt šo problēmu? Aiziet uz servisu un pateikt "ziniet, man šķiet, ka kaut kas gļuko. diemžēl, nevaru nodemonstrēt."

Gravatar .M.

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 19:50

Tātad, kā smejies. tā ir problēma ar Microsoft nevis ar iPhone...

Gravatar laacz Autors

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 19:54

.M. Iespējams, bet tā atspoguļojas uz iPhone :) Tātad tā ir arī iPhone problēma ;)

Gravatar .M.

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 19:59

Par iTunes - es vienkārši nespēju saprast kā var tādiem vārdiem lādēties par tik labu programmu. Sagrūd viņā visu savu mūziku, saraksti dziesmām tagus (ja nav) un viss iet kā smērēts, visu var atrast un viss ir vienā vietā. http://www.flickr.com/photos/31792330@N05/2978178503/sizes/o/

Gravatar kukumeku

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 20:02

laacz, nu jaa - es jau nesaku/neteicu ka tavejam ir ta kaite, es tik saku ka OZH peec taas. Precizak pec izpausmem un kaa shii kljuume attistas es nezinu. Jajauta te kads lai pastasta, moska kadam vel ir tadi gljuki - , kas zin. Bet nu ja tev ta shaize attistas uz negativo,.. jauta dilerim!

Gravatar Max Evans

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 20:10

Par to screenšotu nezināju. Starpcitu salikts normāli kopā?

Gravatar weedy

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 20:13

Izklausās, ka Laacz taisnojas. :)

Es arī brīnos par komentāriem par iTunes. Pirms iTunes lietoju WinAmp un pat WMP, bet tas bija 5 gadus atpakaļ un esmu no tiem aizgājis neatskatoties, kopš darba kolēģis man parādīja iTunes. Drīzāk izklausās, ka neesi vēl kaut ko apguvis no iespējām, uzreiz nāk prātā View->Show Browser (uz Win, liekas, Ctrl+B).

Gravatar Didulis

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 20:28

Par iTunes runājot, tad šamam interfeiss ir nedraudzīgs pieredzējušiem lietotājiem. Par iesācējiem man būs grūti spriest, taču kad man palūdza iedabūt vienā iPod pāris dziesmiņas es nočakarējos gandrīz stundu, līdz tas izdevās un pat tad iTunes bija izveidojis savu playlisti, ko iegrūda tajā iPod. Pēc tam iPoda īpašniece ņēmās dzēst laukā visas liekās dziesmiņas. Ja iTunes būtu pliks drag&drop&miers, tad problēmas nebūtu nekādas. Taču tur vajag izveikt vēl kaut kādus sinchronize un ko tur tik vēl ne, lai kaut kas būtu pārkopējies. Ok, ir neliela līdzība ar CD ierakstīšanu, taču priekš kam tādu ķēpu?

Gravatar Normunds

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 20:38

Par Itunes tev nav taisnība, vislabākais mūzikas organizēšanas un atskaņošanas softs kādu es esmu redzējis.

Bet sinhronizēt muzonu starp diviem itunes akountiem un vienu iphone laikam nesanāks. Apejas ir divas: vai nu uz abiem kompjiem itunēs uztaisīt identiskus playlistus ar identisku saturu un sinhtonizēt tikai šos playlistus vai arī ielikt keksi pie manually manage music. Otrais ir ieteicamāks ja tu savi bibliotēku neatjauno 2x dienā.

Par baterijas darbības laiku – man teica, ka kāda augstu stāvoša LMT amatpersona esot silti ieteikusi pie bateriju problēmām [ne tikai iphone] nomainīt SIM karti. Kad viņam jautāja kas ir veca SIM karte, viņa definīcija bija: trīs gadus veca sim karte ir veca

Gravatar Normunds

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 20:41

<i>Ja iTunes būtu pliks drag&drop&miers, tad problēmas nebūtu nekādas.</i>

geez, tak itunēs ir drag'n'drop! nevajag taču savā līkrocībā izreiz vainot softu kuram tu paslinkoji manuāli izlasīt.

Gravatar wadims

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 21:56

laacz, ir tā - man LMT sieviete (daiļava?) pavēstīja, lai nepazustu zona - jāizslēdz 3G atbalsts (uz ko protams es jautāju kapēc un cik ilgi), viņa teica ka tas ir dēļ tā, ka notiek tīkla modernizācija un ka nezinot cik ilgi. Es protams neteicu, ka man zūd (daļēji) jēga no iPhone, bet lai nu kā - izdarīju. Un tik tiešām, tagad esmu 100% sazvanāms kad ir zona un es arī varu normāli piezvanīt un nekādu SIM lasītāju gļuka tur nav. Gaidīšu par to 3G informāciju, jo nez... kaut kā neticās ka tā ir vaina. Lai gan lieta atkārtojusies - manai draudzenei arī bija problēma zolitūdē veikt zvanus, atslēdzām 3g - aizgāja. Viņai nokija

Gravatar laacz Autors

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 22:09

Normunds, vispār jā. Neiedomājos. Par SIM karti varētu būt taisnība, jo tām ir dažādi barošanas spriegumi. Vecākām - lielāki. Paprovēšu nomainīt. Bet diez vai tas varētu kaut ko drastiski mainīt, jo spriegumi ir nomināli un to starpība ir arī ne pārāk liela absolūtos skaitļos...

Gravatar Knaģis

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 22:11

3G esot bīstams tāpēc, ka ne visur ir 3G pārklājums un pārslēgšanās starp GSM un 3G esot lēna. Palabojiet, ja es muļķības runāju.

Gravatar laacz Autors

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 22:15

Knaģi, pārslēgšanās (handover) starp 3G un 2G nav lēna, jo tai (vismaz teorijā) būtu jānotiek lietotājam nemanāmi (lai nepazūd balss sakari), bet varētu prasīt papildus energoresursus no tālruņa. Pie kam, 3G pārklājumam ir savas īpatnības, kuras rodas pie lielākas noslodzes (šūna "samazinās"). Lielākā daļa problēmu ar handoveru ir akmens ražotāju dārziņā.

Gravatar rz

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 22:33

Tu minēji, ka skaties filmas uz sava iPhone. Cik saprotu, tad šis gadgets neatbalsta avi formātu (DivX/XviD), tad jautājums ir kā tu tās filmas skaties? Tu konvertē uz iPhone formātu?

Gravatar laacz Autors

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 22:35

Jā, Ctrl+B nebiju zinājis. TIesa, tas neatsver visus pārējos trūkumus - neintuitīvo saskarni, nepiedodamo lēnīgumu (bremzi, kā teica senie latvieši) un komplicēto iPod/iPhone integrāciju.

Gravatar laacz Autors

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 22:36

rz, yep. Ir milzums dažādu softiņu, kuri prot pārkonvertēt jebkuru formātu uz iPod/iPhone savietojamu (MPEG4 x264/AAC)

Gravatar Sc

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 22:47

Respekts. Labs raksts. Varen interesanti uz/zinaat kko par shito gadzhetu no reaala lietotaaja viedoklja. It iipashi taapeec, ka izskaidrotas gan prasiibas pret to, gan pret telefoniem kopumaa.

Gravatar weedy

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 23:03

Lēnīgumu laacz? Uz kāda datora tu to kustini? Vienīgais lēnīgums, ko esmu manījis ir importējot lielus jaunu mūzikas failu apjomus (kas kāreiz ir visai loģiski, kautvai tāpēc, ka nenotiek truls imports vien, bet arī saistītās informācijas meklēšana un sakārtošana attiecīgā kārtībā) vai streamojot sharēto bibliotēku no PC caur Airport Extreme uz ābolu un tad atpakaļ uz Airport Extreme no kurienes uz tumbāmm kas pats par sevi ir, mežģis.

Gravatar noisex

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 23:04

esmu lietojis visu iespejamo..no founiem vislabak patikas SE..pedejais bija K800..labs/erts/uzticams/atrs utt utjp..bet nu jau kadu liaku lietoju HP ar WM...nu nedaudz kaitina taa navigacija..bet nu tas pats Windows vien ir...toties tas iepejaam, ko sniedz WM, vispar nerunashu ;)

Gravatar Normunds

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 23:09

laacz, spriegumi sim kartēm mainījās pirms gadiem desmit. Probza esot saistītas ar oksidēšanos [man vnk absolūti netehnisks cilvis mēģināja tehnisku lietu izstāstīt, es neiebraucu :)] vai kau ko tamldz. Points bija - tŗis gadus veca karte ir veca un nomaināma.

ak jā un 3g nav jēga turēt ieslēgtu. it īpaši ja brauc vilcienā un skatās filmu.

Gravatar Jānis

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 23:15

Man kaut kā bija gļuks ar 3G zonu tāds, ka diezgan regulāri iPhone nespēja izveidot savienojumu ar internetu nekādā veidā. Tagad esmu izslēdzis 3G ārā, un ar EDGE/whatever nekādu problēmu nav bijis. Moš man ar tas dēļ nu jau 9 gadus vecas simkartes? Jo līdzīga problēma tika novērota arī ar Nokia E60 un to pašu simkarti.

Bet apraksts labs, vairumā rakstītajam piekrītu, vienīgi nu jau ar jailbreikotu iPhone esmu to pietjūnējis līdz tādam kā man vajag. Softi to piedāvā, un īsti nekādas problēmas ar ātrdarbību/lēndarbību neesmu novērojis pēc to uzlikšanas. Un jā, tas ir vairāk kā telefons. Kā reklāma saka, ar to var arī piezvanīt:)

Gravatar darkz

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 23:24

Interesantākais būs tad, kad reset un restore nestrādās un bača šamajam būs svaigi uzlādēta. Kādu nedēļu būs japagaida... :) iz dzīves

Gravatar milzulempis

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 23:25

oo, izlasot varēju uzzināt daudz nepilnību, kas piemīt manam telefonam, par kurām pat nezināju. varbūt neesmu tik prasīgs lietotājs :) bet par to kāršanos gan katram savādāk, cik esmu dzirdējis. mans piemēram vienmēr nokaras pie e-pasta kalendāra settingiem. tā arī nekad nav izdevies tikt līdz lejai, lai paskatītoes ko tur var iestatīt :) lādēšana mani neuztrauc un būt vienmēr onlainā ar ne. toties varu mierīgi, ērti un ātri palasīt tavu blogu sēdod pie ikvakara bērna vannas. kā arī mājā esmu apple datora lietotājs un viņi draudzējas ideāli. pietiek jau ka darbā ir jāveic visādi uzstādījumi un kas tik ne, lai lietas notiktu. atnāc mājā un viss notiek pats no sevis...

Gravatar .M.

2008. gada 27. oktobrī, plkst. 23:30

Lūdzu noskaties šos video kā apieties ar iTunes http://www.apple.com/itunes/tutorials/ Īpaši - Explore the Jukebox

Gravatar Mr.SergE

2008. gada 28. oktobrī, plkst. 01:27

Jau kādu laiku atpakaļ dikti gribēju kaut ko līdzīgu uzrakstīt par savu Nokia E51. Kaut gan vēl joprojām pieturos pie principa, ka mobilajam tālrunim zibspildze, videokamera un gludekļa vadības sistēmas atbalsts ir tieši tikpat nepieciešami, kā iebūvēts tūristu prīmuss, tomēr beidzot tieši lietojamības uzlabošanās dēļ sāku novērtēt kaut vai tos pašus krāsainos ekrānus.

Tomēr tas, kas man vēl joprojām šķiet absolūtas muļķības tie gadījumi, kad cilvēki uz manu tekstu «to un to nevar izdarīt», atbild ar «nu bet nokačā to, pārkonfigurē to, un viss būs». Esmu pieradis tādos gadījumos gaidīt programmatūras uzlabojumu, kur tas jau ir iebūvēts vai arī visu mūžu gausties par to, ka tas vēl joprojām nav pašsaprotami.

Tāda lieta, kas manī radīja smīnu iekš iPhone, bija paziņojums par to, ka tālruņa programmatūras atjauninājumā tagad būs superfīča «īsziņu sūtīšana vairākiem adresātiem», kas man šķiet pašsaprotama. Bet par to, ka iPhone nav tālrunis, tu jau stāstīji.

Tas pats attiecās arī uz papildus labumiem — tam pašam Nokia tālrunim beidzot nav problēmas ar ātrdarbību (kaut kāds software update man notikās un viss sāka lidot, varbūt tas tikai manam modelim?), toties ir patiesas problēmas ar akumulatora darbības laiku. Kāda jēga man no biznesa klases tālruņa, ja varu murmināt ne vairāk kā piecas stundas, līdz man tas atkal jāuzlādē (aptuveni divas dienas). Tādu lietu, kā mūzikas klausīšanās vai arī video skatīšanās, jau sen esmu atmetis, atstājot brīvo laiku RSS lasīšanai vai interneta pārlūkošanai nu jau arvien ērtākā iebūvētajā pārlūkā.

Tomēr tas, ko es gribēju īpaši uzsvērt: man vēl joprojām šķiet, ka līdz brīdim, kamēr mobilās iekārtas (saucam to kā gribam — aifons, mobilais tālrunis, mp3 ar zvana iespējām, utt.) nepārtrauktas darbības ilgums bez uzlādes nebūs ļoti būtiski palielināts, daudz ērtāk tomēr būs lietot atsevišķas iekārtas atsevišķu darbību veikšanai. Jo kādas dziesmas nenoklausīšanās diez vai būs traģēdija, toties, kad man izlādējās «zvanīšanas iespēja» kaut kur Liepājas rajonā uz ceļa blakus salūzušam autobusam Kolka—Palanga—Varakļāni un es kavēju tikšanos ar trakoti skaistu blondīni, tas ir kaut kas cits.

Gravatar mxz

2008. gada 28. oktobrī, plkst. 03:26

Tā arī neuzrakstīji - vai tad, gala beigās, <em>iPhone</em> ir mainījis tavus mobilo ierīču lietošanas paradumus, vai nav. :)

Nepiekrītu tikai par iTunes - man liekas kolosāla aplikācija. Tiesa, ir pārāk daudz reižu dzirdēts, ka uz PC viņa ir lēnīga. Tā varētu būt.

Par bateriju es īpaši nesēroju. Jā, ir viņa vāja, bet ņemot vērā cik daudz lietu tā ierīce dara un darbina vienlaicīgi, šķiet netaisnīgi pārmest. Jaudīgākai baterijai būtu nepieciešams lielāks svars un izmērs un es domāju, ka par to tiktu bļauts vēl vairāk. Es esmu pieradis viņu lādēt katru vakaru, ja ir aktīva lietošana pa dienu bijusi.

2.1 man uzlaboja dramatiski gan signālu, gan stabilitāti. Šad tad, protams, uzkaras. Īpaši kaitinoši ir tad, kad pazūd balss vai dažreiz telefons zvana, bet ekrāns ir melns un nevar uz zvanu atbildēt. Ja ar 2.2 šīs lietas tiks adresētas - es būšu ļoti priecīgs.

Gravatar bush

2008. gada 28. oktobrī, plkst. 09:28

Pag, es nesaprotu. Visur, kur sarakstīts, tev iPhone nepatīk. Un pašās beigās patīk. Kā tas nākas? Un vispār būtu labi zvaigznīšu reitingu. Teiksim, cik tad gala beigās tiktutaptu dots reitings iPhone kā tālrunim un kā reitings iPhone kā netbook'am? Desmit zvaigžņu skalā?

Gravatar Taustiņklabeklis

2008. gada 28. oktobrī, plkst. 09:39

Paldies par rakstu! Viens no retajiem par iPhone tēmu ko tiešām rūpīgi izlasīju un pat gandrīz 2 pilnas reizes. Tas tādēļ, ka viedoklis izklausās reāls uz faktiem, ne emocijām balstīts.

Gravatar pupsiks

2008. gada 28. oktobrī, plkst. 09:39

Izlasīju. Bija pāris vietas, kur galvā dzima fleims, bet apvaldīju.

Galvenās tēzes: Baterija. Ekrāna dedzināšana ir tas, kas no manas pieredzes garšīgi apēd bateriju (pieredze, tiesa, ar mazo "brāli" Touch). Ja tā ekrāna dedzināšana vēl reizē ir arī video kustināšana pa ekrānu.. Arī minētajai 3G izslēgšanai vajadzētu palīdzēt visai ievērojami.

iTunes. iTunes noteikti nav slikts. In fact, es neko labāku neesmu lietojis. Un es neesmu mazais beisikais juzeris. Tiesa, esmu uz Mac, kas šo un to maina. Kolēģis blakus ar Windows + iTunes mocās ar problēmām šādām un tādām.

Bet galvenais - priekš manis E71 beats iPhone (un E71 ir pirmais Nokijs uz kura es redzu un katru dienu pārliecinos, kā Symbian lido). Mūzikai man otrā kabatā līdzi braukā tas pats Touch. Pārējais ir manā E71. Nu labi, varbūt vēl Safari ar pirkstu ir seksīgāks par Nokijas klumzīgo (bet ne slikto) browseri. Bet arī Safari man pie seksa vajadzības ir Touchā.

Gravatar jcx

2008. gada 28. oktobrī, plkst. 09:52

Varu piekrist - pie iTunes vajag pierast, esmu pieradis un patīk, uz Mac darbojas pilnīgi bez bremzes. Esmu ieviesis paradumos turēt telefonu pieslēgtu pie Mac ikreiz, kad darbā pie tā piesēžos, bet mājās/pa ceļam to nelādēju. Sanāk lādēt tieši tad, kad tērēju. Ar kontaktiem, kalendāriem un e-pastiem Mac tiek galā ideāli (Mac pārī ar iPhoni). Esmu pieņēmis, ka telefons funkcionāli domāts kā pagarinājums datoram, t.i., kontaktus pievienoju un mainu caur datoru, reizēm caur iPhonu, tas pats ar kalendāru. Pēc izmaiņām sinhronizēju un viss kārtībā. Starp citu mac "Address book", kurš atbild par kontaktiem, var pievienot nepārbaudītu daudzumu "mobile", "work" vai citu kategoriju numurus un iesinhronizēt telefonā, kur tie tiek korekti attēloti, tāpēc šādu trūkumu nebiju pamanījis. Kādreiz kaut kas telefonā neapmierina, bet tad ikdienā saskaros ar kādu ģimenes pogu telefonu un atgriežos pie iPhona ar lielu atvieglojuma un prieka nopūtu. Starp citu pārējo, lietoju free app no Appstore "Stanza", ļoti laba grāmatu lasīšanai.

Gravatar Zwobot

2008. gada 28. oktobrī, plkst. 09:55

Laacz, in-ear nevis in-air ;)

Gravatar kinda

2008. gada 28. oktobrī, plkst. 10:21

"....Reāli, visu laiku ārpus biroja klausoties kaut ko austiņās, vai no rīta, braucot uz darbu, noskatoties vienu/divas sērijas kāda seriāla, akumulators dienas beigās ir tukšs. ..."

Un tu pie šādas telefona nodarbināšanas gribi lai tas turētu vairākas dienas?!!

Gravatar ernests

2008. gada 28. oktobrī, plkst. 11:13

Par zonu. Kādu laiku atpakaļ runājos ar vienu iphone lietotāju un viņš teicās, ka vaina ir vecajās SIM kartēs. Tās nomainot, problēma pazūd. Viņš nodarbojas arī ar abolīšu izplatīšanu lv, līdz ar to visticamākais zin, ko runā

Gravatar Lauris

2008. gada 28. oktobrī, plkst. 13:47

Tieši dēļ tā, ka no Iphone nevar ātri un vienkārši piezvanīt jebkuram no maniem 2000 kontaktiem, es izšķiros par labu Nokia E-71 un esmu ļoti apmierināts! Arī ar web lietošanu un navigāciju. (pirms tam lietoju Palm Treo, un Samsung SGH i600)

Ikdienā lietoju MacBookPro mājās kā serveris MacMini, bet saukārt iTunes nelietoju pricipā! pilnībā pietiek ar VLC. (jo neatbalsta gadiem ierasto mūzikas gruppēšanu pa folderiem, un pārkārtot, pārtagot pāris desmitus GB ar mūzikas man apnika pēc pirmās nedēļas)

Gravatar KKTK

2008. gada 28. oktobrī, plkst. 14:02

Par bateriju gan baigais iegrābiens, tāda nauda un iet pāris dienas... pffff Mīnusi izskatās vairāk, kā labumi - savādi kāpēc cilvēki raksta ka patīk... Man jau liekas ka pašlaik jāiet tālāk par SIM kartes nomaiņu - jāmaina arī aparāts un jāpagaida pāris gadi, kad izslimos bērnu slimības.

Gravatar Kloons

2008. gada 28. oktobrī, plkst. 14:34

khm, baterijai nav ne vainas! Aktīvi klabinoties pa iekārtu 2 dienas ir OK! Tas ka citi telefonveidīgie nav tik aktīvi klabināmi ... Lielais ekrāns, 3G, WiFi ... tas viss ēd enerģiju! ja atrodiet iekārtu ar tādiem pašiem parametriem, bet kas tur nedēļu - padodiet ziņu!

Tāda nauda KKTK!?!? 50Ls ir nauda? ghhh... 2 gadu piesaiste pie lmt un 30 mēnesī?! jēj dārgi par sarunām un trafiku... Veseli 8 santīmi par minūti... 30.00Ls/250min=0.08Ls/min

Viss ir nianses - pie katra telefona jāpierod! Tiesa šis telefons ar pieradina pie sevis :)

Gravatar x-f

2008. gada 28. oktobrī, plkst. 17:04

Руки прочь от русск.. емм.. iTunes!

http://klab.lv/users/purvainais/64308.html

Gravatar karuuzo

2008. gada 28. oktobrī, plkst. 18:55

Principā laacz jau visu pateica, tāpēc savu viedokli neizpaudīšu, tikai piebildīšu vienu niansi, dēļ kā es varu aizmirst par iTunēm darbā. Viņas bloķē Lotus Notes klientu. Dēļ viņām es pusotru dienu nesaņēmu svarīgus meilus, dēļ kā piektdienas vakars izrādījās ļoti jautrs + vairākas problēmas atbīdījās uz pirmdienu (sāpīgi atbīdījās). Sapratu, protams, to tikai nākamajā otrdienā :)

m

Gravatar karuuzo

2008. gada 28. oktobrī, plkst. 20:52

UN TAGAD ES TOČ GRIBU KLIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEEGT!!!!

Sorry laacz par foruma piedrazošanu, bet tas ir polnij p*

Sagribēju dabūt bildes no iFona uz PC, uz tā vienīgā PC, ar kuru es viņu sinhronizēju. Uztaisu direktoriju, uzlieku iFonam, pasaku Sync un ko es dabūju (nocitēšu, tāpēc ka es 3 reizes izlasīju un tik un tā nenoticēju): "This iPhone "XXX" is synced with another photo library or folder. Do you want to sync with the selected folder and replace all existing photos and albums on this iPhone with those from the selected folder?" What a f* is this?!! Wat a pīiii. Es gribu dabūt bildes no iFona uz konkrētu, tikko izveidotu folderi, tā vietā viņš man piedāvā aizstāt visu, kas ir iFonā ar tukšā foldera saturu. Kurš bezsmadzeņu radījums izgudroja šo ģeniālo programmu? Es kontaktus arī baidos sinhronizēt, jo nezinu, ko viņam nozīmē sinhronizēt. Pagaidām tas izskatās one way road, t.i., izdzēst visu, ko esmu sadarījis iFonā un atjaunot to tādā stāvoklī, kādā tas bija pirmās sinhronizācijas laikā. Vai ir kāda vieta, kur var iespert ļoti stipri, lai tie aprobežotie jeņķi beidzot sāk kustināt to ķermeņa daļu, kuru galvenokārt izmanto, lai tajā iebāztu glupās, baltās iPoda austiņas un pumpētu iekšā bezjēdzīgu muzonu no idiotiskā veidojuma ko sauc par iTunes. Vienīgais labums, ka ir tāds default Windows bilžu nolasītājs, kurš gan sajauktā secībā, bet izdara to, ko es vēlos izdarīt. Nu toč, jo es vairāk lietoju Apple produktus, jo vairāk liekas, ka viņi ir tikai smuki iesaiņoti mēsli. Nezinu kā Apple lietotāji, bet Windows lietotājs (rūdīts) ir pieradis, ka visu var notjūnot tā, kā viņam vajag un, ja nevar, paņem ko alternatīvu, kur var. Nu nevar sūdu nosaukt par labāko, kas ir pieejams, ja tas sūds knapi pilda funkcijas, kuras tam vajadzētu pildīt. Es esmu totāli vīlies tajās iTjūnēs un neviens man neieskaidros, ka šis ir labākais, ko es varu vēlēties. Ja salīdzina Total Commander un iTunes, no mana vērtējuma reti kura funkcija iTunem ir labāka kā TC (tas ir, vērtējot iTunes funkcijas, nevis TC). Es tomēr esmu piekritējs tam "ko es redzu, to es ņemu", nevis "smotriš v kņigu, viģiš pigu" un bez variantiem, jo Apple ir labākais, ko vari iegūt un tāpēc visi citi, kas mēģina ko piedāvāt priekš Apple produktiem, tiek sistemātiski atšauti.

Es arī esmu runājis. Nē, kliedzis :D

m

Gravatar Prusaks

2008. gada 28. oktobrī, plkst. 22:06

Palietoju izmēģinājuma režīmā pāris dienas. Par bateriju runājot, viss ir štokos. Nokia N95 tur 2x īsāku laiku ar 2x mazāku ekrānu. Bet softs joprojām ir nekonsekvents. Kāpēc horizontālo klaviatūru un vispār horizontālo režīmu nevar lietot visās programmās? Kāpēc nevar forvardēt SMS? Kāpēc nevar izmantot kā modemu? (Apple taču atbalsta šo funkciju tai pašai Nokijai!) Kāpēc, izvēloties latviešu klaviatūru, latviešu akcentētie burti ir kā PĒDĒJĀ un TĀLĀKĀ izvēle pēc visu citu valodi akcentētajiem burtiem? Kāpēc nav 3G zonas darbā, kur ar N95 man ir pilns signāls? Kāpēc uz ekrāna paliek taukaini pirkstu nospiedumi un skrāpējas pulētais ābolītis aizmugurē? Ja nopietni, mazliet pietrūkst konfigurācijas iespēju, kuras taču var mierīgi noslēpt zem pogas "More…" un saglabāt esošo vienkāršību tiem, kam neko vairāk nevajag. Par iTunes jāteic, ka daudzas lietas ir PĀRĀK elementāri atrisinātas, un tieši tāpēc advancētie lietotāji tās nekad neatrod. Verdikts: dzelzis būtu ņemams, aura patīkama, bet softs šobrīd apmierina vairākumu, bet ne visus.

Gravatar Normunds

2008. gada 28. oktobrī, plkst. 22:53

<i>Nezinu kā Apple lietotāji, bet Windows lietotājs (rūdīts) ir pieradis</i>

got it, windows lietotājs ir pieradis ar labo kāju pakasīt kreiso ausi un ir izbrīnīts, ka daži cilvēki ausi ar pirkstu iedomājas kasīt. Tas taču ir tik neērti.

Gravatar telefonlietotājs

2008. gada 29. oktobrī, plkst. 08:16

lieks krāms... ? nu tas taču jau sākumā bij zināms :)

Gravatar jcx

2008. gada 29. oktobrī, plkst. 09:42

Vakar pieleca, ko nozīmē, ka latviešu zīmes novietotas pašās simbolu rindas beigās. Pamēģināju nevis uzbraukt precīzi uz simbola, bet gan "pamāt" uz to pusi, nepiebremzējot un ziniet, darbojas. Paskaidrošu - pieturu simbolu, izlec izvēlnes rinda, pamāju uz to pusi un ir simbols. Izrādās, simbola novietojumam bija jēga. P.S. Protams, būs cilvēki, kuri mēģinās darboties ar iPhonu un iTunes "kā vienmēr", neizmēģinot Apple ieteikto veidu vai arī to neuzzinot vispār un būs satracināti.

Gravatar DimanC

2008. gada 29. oktobrī, plkst. 10:13

Zwobot jau rakstiija. laacz, izlabo, lūdzu to <b>in-air</b>, tā nu ir dikti losīga kļūda. es jau padomāju, ka kaut kāda jauna tehnoloģijapar skaņas pārraidi gaisā, metos pētīt bukletus :lol:

Gravatar Prusaks

2008. gada 29. oktobrī, plkst. 10:38

—> jcx

Bet mazliet lielāka jēga būtu, ja varētu iztikt bez tās māšanas un pietiktu vienkārši pieturēt simbolu, lai saņemtu šo pašu simbolu jau ar latviešu akcentu. Kāpēc tad tā klaviere saucas "latviešu", ko? Ka speiss uz ekrāna ir nosaukts par atstarpi, kā tad. Tas mājiens ir tāda kā (vakar te komentāros izlasīju šo vārdu un ļoti iepatikās ) apeja.

Gravatar Deele

2008. gada 29. oktobrī, plkst. 11:34

Nu tad palīdzi cilvēkam, izmantojot savu ūberfīču Shazam: http://klab.lv/community/pajautaa/4438723.html

Kā redzi, tad gūgle klusē un neviens nevar pārkost šo riekstu. Tas ir challenge!

Gravatar karuuzo

2008. gada 29. oktobrī, plkst. 11:35

2 Normunds: Es saprotu, ka Apple pasaulē viss ir vienkārši. Ja nevar, tas nozīmē, ka vienkārši nevar. Tas ir tas, kas Windows lietotājiem nepielec, vismaz man :) Bet ar kuru kāju kuru ausi kasu, tas lai paliek manā ziņā :D

m

Gravatar x-f

2008. gada 29. oktobrī, plkst. 12:00

Moins! Patiešām izdevās atminēt. Man ir jautājums šajā sakarā. Jautājums atrodams <a href="http://www.youtube.com/watch?v=fTzXJMU1sLc" rel="nofollow">šī video 58. sekundē</a>. :)

Starp citu, jau sen šo gribēju pateikt. Uz Windows biju pamēģinājis iTunes. Pamēģināju un pietika, otrreiz negribēju. Bet uz OS X to lietoju jau vairāk kā divus gadus katru dienu un bēdu nezinu. :)

Gravatar Max Evans

2008. gada 29. oktobrī, plkst. 13:56

Laacz, mani interesēja build quality. Vai viss ir kā nākas?

Gravatar laacz Autors

2008. gada 29. oktobrī, plkst. 13:59

Max Evans, nesūdzos. Ne par kapeiku.

Gravatar murmulis

2008. gada 29. oktobrī, plkst. 15:40

probleema ar ievadi ir taa, ka izmantojot apeju pamaajot Ž neievadiisi, par cik Ž nav attieciigaas rindas peedeejais simbols, bet gan priekshpeedeejais un Ō tur vispaar nav, taa, ka latgalieshi piipee stuuriitii :)

Gravatar anonims

2008. gada 29. oktobrī, plkst. 16:01

vienīgais par ko nepiekritīšu - itunes. ļoti labs softs. ērts, ātrs.

Gravatar uga

2008. gada 29. oktobrī, plkst. 18:42

Esmu iphone mazliet palietojis un man nepatika t.i. sapratu, ka tas nav man. Man primaarais ir zvaniit, kalendaars, gmail un vebs. Muuzika mani mazaak interesee, to klausos tikai lidojot. Video man nepatik skatiities tik mazos ekraanos. Nav slikts tas iphone, bet vismaz ne man.

Bet kas mai nebeidz izbriiniit cik daudz lietas ir speejigi piedot apple fani un pacietiigi gaidiit " gaisaaku naakotni" (cereet uz updeitiem). Zemaak ir citaats no MXZ komentaara. Jeezinj, ja es saskartos ar taadaam lietaam savaa E71, es to mainiitu nakosajaa dienaa. Ja nevar atbildeet uz zvanu (kaut arii sad tad), kaada jeega no telefona?!?

  1. mxz 2.1 man uzlaboja dramatiski gan signālu, gan stabilitāti. Šad tad, protams, uzkaras. Īpaši kaitinoši ir tad, kad pazūd balss vai dažreiz telefons zvana, bet ekrāns ir melns un nevar uz zvanu atbildēt. Ja ar 2.2 šīs lietas tiks adresētas - es būšu ļoti priecīgs.

Gravatar weedy

2008. gada 29. oktobrī, plkst. 19:09

Uga, pazīstu atsevišķus HTC lietotājus, kam iPhone responsivity liekas pasaka. Katram savs expectation līmenis, un nav jau arī tā, ka Nokia ražojumi nekaras..:)

Gravatar archaic

2008. gada 30. oktobrī, plkst. 14:49

Arī lietoju jau 2 nedēļas. Normāls, cenai atbilstošs gadžets, ne vairāk un ne mazāk. Principā, iebildumu nekādu nav.

Gravatar zigis

2008. gada 31. oktobrī, plkst. 11:51

Mana primārā prasība telefonam ir bača. Nenožēloju, ka izvēlējos Nokia E51. Atrubījot Wi-Fi, UMST (vai kā viņu tur), zilzobu, mans nokis godam tur 6 dienas. Runāju vidēji 2 stundas pa tām 6 dienām. Un nesaprotu, kas tie vispār skaitās bar biznesas klases telefoniem, kuri tur 2-3 dienas...

Gravatar weedy

2008. gada 31. oktobrī, plkst. 12:45

Labs, zigi, tu nopērc biznesa klases telefonu ar biznesa klases fīčām, gandrīz visas tās fīčas atrubī un tad nesaprotas, ko gan citi cepas, ka viņu biznesa klases telefoni ar biznesa klases fīčām ieslēgtām netur tik ilgi kā tavējais..:)

Gravatar weedy

2008. gada 31. oktobrī, plkst. 15:46

Pats, pamosties un ievēro kad tas ir uztaisīts. Puse no tā jau vairs nav tiesa kopš ir App Store, Cydia un iPhone 3g.

Gravatar x-f

2008. gada 31. oktobrī, plkst. 17:13

Wake Up!, paskaties arī pārējos aprakstus tajā lapā. Tā ir tikpat uzticama kā millionreasonswhylatviaisthebestcountryintheworld.com :>

Gravatar Wake Up!

2008. gada 31. oktobrī, plkst. 17:54

Bišķi jau piegriezies lasīt aifonistu jūsmīgos rakstus, ka iPhone ir tik kruts, tik kruts..., ka nelabi jau metās. iPhone mīnusi (baterija, LMT...) vien jau katram saprātīgam cilvēkam liktu vairākas reizes apdomāties pirms pirkt to gadžetu. Negribu skriet pakaļ masām, tikai tāpēc, ka tas ir stilīgi. Šobrīd tas ir topā, bet ar laiku uzradīsies vēl kas krutāks un viss sāksies no gala. Jāizdomā vai tas ir tā vērts (ņemot vērā arī pašreizējo krīzi).

Gravatar sviests

2008. gada 1. novembrī, plkst. 16:32

Var syncot ar diviem kompjiem. Ir speciāla progmma, kas to ļauj. Bet iTunes tiešām ir neglābjams sūds, kas man riebjas vairāk kā visi tie nenozīmīgie telefona trūkumi

Gravatar Sergejs M.

2008. gada 2. novembrī, plkst. 16:19

Nezinu, vai tā tas ir man vienam, bet lieta, kas man šausmīgi nepatīk manā iPhone (pirmajā, nevis 3G), ir ļoti sliktā sakaru kvalitāte zvanot. Pirmkārt, sarunbiedru dažreiz var tā knapāk dzirdēt, ja apkārt braukā mašīnas u. tml. Otrkārt, esot maksimālajā skaļumā, kvalitāte šausmīgi zūd: balsis kļūst nedabiskas, dzirdu visādus fona trokšņus. Varbūt esmu iegrābies kaut kādā kreisajā trubā? ... lai gan, man klasesbiedrs kādu laiciņu senāk stāstīja ko līdzīgu. Ja man pirms 5 gadiem teiktu, ka apple sāks izlaist savu telefonu, kas būs baigi krutais gadžets es varbūt nedaudz nobrīnītos. Bet, ja man pirms 5 gadiem teiktu, ka sakaru kvalitāte šim telefonam (...vairāk, kā telefonam), būs stipri sliktāka, kā 25 Ls vērtam Vodafone 226, es ieplestu acis izbrīnā. Bet tā tas diemžēl ir. (Paskatoties gsmarena.com testus, ieraudzīju, ka jaunākajam iPhone sarunu skaļums ir pat par dažiem dB zemāks.) Vēl viena lieta, kas neiztur nekādu kritiku ir kamera. Dažreiz es vēlos nobildēt kādu A4 lapu ar tekstu, un viss. Neko māksliniecisku, tikai lapu ar teikstu. Uzdevums nešķiet pārāk grūt, bet man nākas visu laiku minēt, vai izdosies, vai nē, jo tas ir lielākoties atkarīgs no telpas apgaismojuma. Tas mani arī lielākoties attur no domas, ieslēgt kameru un kaut ko noknipsēt. Savukārt, rakstīšana jeb teksta ievade man liekas varen ērta un nesaprotu tos cilvēkus, kuriem tā šķiet grūta. Rakstu ātrāk nekā izmantojot pogas. Viss pārējais iekš iPhone man liekas ļoti labs, interesants, naudas vērts. Bet pats galvenais ir atstāts nevērībā (izņemot varbūt tālruņu grāmatu, kas ir diezgan labi uztaisīta, manuprāt). Es teiktu, ka kā telefons iPhone ir, atvainojiet par izteicienu, s*ds, bet kā multimediju iekārta vai vvz kā to nosaukt tiešām laba. Žēl gan, ka man (un citiem) svarīgāko - sakarus atstāj novārtā. Protams, tas ir tikai mans viedoklis, kas varbūt nav pat ļoti pareizs, bet pēc kāda laiciņa iPhone lietošanas tāds nu tas ir.

Gravatar Laurinsh

2008. gada 3. novembrī, plkst. 09:29

Sveiki! Man šaize šāda: nopirkām ar vīru katrs sev jauno iPhone 3G caur LMT (30 ls mēnesī)...Viss jau būtu labi,bet manējais jau no sākta gala gļukoja, sākot ar jau veikalā grūti ieliekamu SIM karti, mājās ar nebeidzamu gļukošanu, te skaņa pazuda, jo telefons domāja ka viņam vēl austiņas ir iespraustas, te frozen screen un beidzot pagājušp piektdienu bērns netīšām nesot man telefonu to izmeta no rokām, nu no kāda 30 cm augstuma, jo bērns maziņš... :) un krītot neveiksmīgi nokrita uz mutes un viss ekrāns (stikls) saplīsa drumstalās...manas lielās acis....un bimboni Jūs variet iedomāties... Nu neko, nomierinājos, apdomāju un ņēmu rokās čekot kas vēl glābjams...nu ko viss vēl strādā nevainojami,bet ekrāns pagalam. Dīleri, kur pirku telefonu, pateica ka remonts maksās 150 Ls un viņi it kā došot jaunu, jo vecos nesot iespējams salabot. Kā tur ir? Ko darīt?Maksāt 150 Ls??? Vai kādam ir kāds padoms? Netā lašiju visu iespējamo infu un tiku skaidrībā, ka pašam ķerties klāt un mainīt stiktu ar skrīnu neesot jēgas, maz ir tādu,kam tas veiksmīgi ir izdevies. Nu man ir uz 2 gadiem 30 Ls mēnesī pieslēgums LMT, iPhoniņš pagalam...Lūdzu palīdziet ar padomu!!

Btw, vīram iPhons strādā nevainojami, ne reizi nav gļukojis kā manējais mēdza darīt...laikam jau manējam bija karma no sākta gal, jo kā jau aprakstīju, tas gļukoja no paša sākuma... Gaidīšu kādu palīdzīgu padomu!!!Paldies jau iepriekš!

Gravatar weedy

2008. gada 3. novembrī, plkst. 13:06

Wake Up, baterija nav nemaz tik kritiski sliktāka kā citiem līdzīgas klases aparātiem izņemot atsevišķus ar īpaši labu (arī cenu īpaši labu), LMT nav mīnuss, kā izbijis Tele2 lietotājs saku, un tarifi ir pat diezgan draudzīgi man kā biznesa lietotājam (ar Formula 28, kas man bija iepriekš + datu plānu sanāktu vismaz +50% dārgāk).

Katrā ziņā savus "Bļ.. te jau viss ir pateikts" komentārus tu vari droši noskalot podā kamēr tie linko uz gadu veciem linkiem un jau tad nebija īsti korekti - tie tikai palīdz parādīt argumentu trūkumu attiecīgajā pozīcijā.

Gravatar peksis

2008. gada 23. novembrī, plkst. 20:36

Es saprotu, ir smalki lietot ifonu. Tomēr, tomēr... Šis rīks tomēr ir tikai itačs ar zvanīšanas iespēju. Un tātad - vienkāršākais ir lietot īstu taču un normālu telefonu. Vislabāk E71. :)

Gravatar Frukts

2008. gada 11. decembrī, plkst. 01:23

A man jav otrais Ifone , (pirmais nokrita no liela augstuma :), bet abiem ir viena problēma, kas mam besī, nevar izmantot bluetooth, kas tas pa murgu !!! nevaru aizsūtīt kādu muļķību savaiem čomiem :)

Gravatar zzzzZZzz

2008. gada 22. decembrī, plkst. 01:23

Jautājums kas mani nomoka un nevaru naktīs gulēt.... proti, vai ir iespēja iekš Iphone lasīt doc failus, ar visām fīčām atrast tekstā nepieciešamo vārdu utt?