✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Par linuxiem. Again.

2005. gada 28. decembrī, komentāru vēl nav

Piedodiet manu necenzēto leksiku, bet tomēr ;)

Man ir absolūti paralēli tas, ka linuksā (atvainojiet, nekorekti izteicos, - ubuntu, susē, mandrivā, u.c.) ir viss savādāk, nekā windowsā, ka tur ir cita domāšana, spēcīgs CLI un ellīgi forši. Var jau būt. Bet! Pie visas pasaules kaķu pīzdiņām! 99% (protams, ka +/-) pasaules nefrīkaino datorlietotāju lieto Windows. Un tieši tie ir tie, kurus visu šo linux distribūciju piekritēji vēlās pagrābt savās raupjajās konsoli deldējušajās ķetnās un nosēdināt pie ubuntu, susēm, mandrivām, u.c. Un šie Windows lietotāji salīdzinās jūsu izslavēto desktopu ar Windows. Un viņi lamāsies par to, ka te ir savādāk. Un viņiem ir pilnīgi piepakaļīgs tas fakts, ka tā ir ērtāk, ātrāk, tālāk.

Šiem nabaga Bila upuriem ir nepieciešama maiga un saudzīga pieeja. Un, kā jau minēju, vienkārša, līgana un ērta pāreja! Ar lieliem spilgti zaļiem burtiem uz koši sarkana fona uzrakstot, ka tagad Tas ir Šitas un Šitentas ir sadalīts piecpadsmit Tajos, no kuriem labāk ir lietot Sesto un Septīto, bet īsteni džeki lieto Astoto kombinācijā ar Tajamējo.

Windows lietotājs nelasīs kaut kādus tur README vai INSTALL, viņš nospļausies un nosauks Linusu (tāpat, kā Bilu visi asociē ar Paši-Zināt-Ko) par ībli stringos un zaķčībiņās.

Un tad rodās šādi überskolotāji, kas saka, ka tu esi sūds, ne vīrieties, lupata un pļecka, jo esi pieradis pie Windows un nespēj vairs aprast ar šito, vai to distribūciju. Bet mēs (tie plus/mīnus 99%) esam pieraduši pie Windows. Un basta. Iepūtiet ar saviem secinājumiem par Windows lietotāju izlepušajām vēlmēm lietot instalācijas wizardus (vedņus), klikšķināt uz My Computer, My Fcuking Documents un lielā zilā ē.

Un iebāziet visus savus ātros logu menedžerus sev dziļi, dziļi azotē. Faktiski visas Linux desktop distribūcijas piedāvā tikai divas iespējas - Gnome vai KDE.

Komentēšanas iespēja ir speciāli likvidēta. Ja vēlaties padiskutēt, rakstiet elektroniskās vēstules uz laacz iz laacz taška elvē.