✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Izmaiņas CSN

2010. gada 1. novembrī, 54 komentāri

Šodien MK izskatītaja un apstiprināja (?) izmaiņas katra jaunbraucēja zināmajos 2004. gada 29. jūnija MK noteikumos Nr. 571. Tautā tie plašāk pazīstami kā “Ceļu satiksmes noteikumi”. Mazliet pārlapoju doc failu (atrodams teitan), kurā aprakstītas plānotās izmaiņas un sapratu, ka sarežģīti to visu saprast. Tāpēc uztaisīju jauno noteikumu savu versiju, atzīmējot dzēstās, pievienotās un mainītās vietas.

Pretēji gaidītajam, manuprāt būtiskākās izmaiņas ir nevis jaunie ceļa apzīmējumi un jaunās ceļazīmes, kā arī prasība par apģērbu ar atstarojošajiem elementiem diennakts tumšajā laikā, ja jāizkāpj no transportlīdzekļa. Man svarīgāk šķita tas, ka diezgan būtiski ir modificēta daļa, kas nosaka transportlīdzekļu reģistrācijas kārtību, kā arī tas, ka ir mainīta kārtība, kādā tiek organizēta satiksme uz ielām ar tramvaja sliedēm un kreisajiem pagriezieniem (piem., Barona iela).

Papildus tam, ja vien nemaldos, tad tagad autovadīšanas individuālo apmācību var veikt tad, ja stāžs ir 3 gadi, nevis kā iepriekš - divi. Kā arī, tāda kā brīvlaišana - sākotnējā apmācība nav jāveic noslēgtos laukumos, kā arī individuālā apmācība nu ir attiecināma uz visām kategorijām.

Pa velosipēdistu celiņu tagad vairs nedrīkst braukt ar rolleri, taču gājēji, ja netraucē divriteņotājiem, tur var atrasties.

Ar pārējo iepazīstaties iepriekšminētajā saitē. Ja kaut ko ne tā esmu sapratis, jūtamies brīvi komentāros man uz to norādīt.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar scope

2010. gada 1. novembrī, plkst. 20:26

Baigās izmaiņas saistībā ar tramvajiem gan nemanīju.

Gravatar laacz Autors

2010. gada 1. novembrī, plkst. 20:28

scope, varētu būt, ka tikai izskaidrots sīkāk visiem zināmais: "tramvajam viemēr taisnība" un tas, ka, ja Tu nogriezies no Barona pa kreisi (jāgriežas no brauktuves, nevis sliedēm), tad tie, kas dur pa sliedēm, Tev pēc tam labos sānus :)

Gravatar scope

2010. gada 1. novembrī, plkst. 20:32

Baronielā ir zīme "braukšana joslās", kas nosaka, ka krustojumu drīkst pārbraukt tikai pa brauktuvi un arī kreisais pagrieziens jāveic no tās. Savukārt, kreisais, ārpus krustojuma, jāveic no sliežu klātnes. Tramvajam vienmēr nav taisnība - ja tramvajs izbrauc no mazāksvarīga ceļa uz galvenā ceļa, viņam ir jāievēro "dodiet ceļu" prasība.

Gravatar scope

2010. gada 1. novembrī, plkst. 20:38

Starp citu, mani vairāk biedē CP un citu trafaretēto visatļautības legalizēšana, sīkāk http://www.iauto.lv/article.php?sid=17374&id=35

Gravatar atis

2010. gada 1. novembrī, plkst. 20:45

Man gan iekrita acīs ka policija tagad varēs bez bākugunīm apstāties un stāvēt dajebkur, it īpaši pirms gājēju pārejām, ieskrējienu un bremzēšanas joslās, krustojumos un pat "citās vietās kur tas traucē gājēju vai transportlīdzekļu pārvietošanos".

Vai tad tiešām viņiem tik grūti bākugunis ieslēgt ja tas tiešām saistīts ar kādu likumīgi svarīgu nepieciešamību? Akumulators nosēdīsies? Nevajag izmantot lieki tad viss būs kārtībā.

Galu galā šie punkti ir speciāli paredzēti tādēļ ka ir īpaši bīstami, piemēram ja pirms gājēju pārejas stāv automašīna tad gājējs aiz tās nav redzams, vai arī iebraucot ieskrējiena joslā cilvēks skatās spogulī nevis uz priekšu lai paspētu iekļauties. Ja reiz šajās vietās ir nepieciešams novietot policijas automašīnu tad varbūt tomēr var ieslēgt bākugunis lai pa gabalu citus brīdinātu.

Iedomājieties ja uz ieskrējiena joslas Vācijas bānim stāvētu policijas automašīna bez jebkādām gaismām..

Dīvaini ka stāvēt invalīdu stāvvietās bez bākugunīm neatļāva

Gravatar atis

2010. gada 1. novembrī, plkst. 20:48

Oho, laacz malacis, DIFF uztaisīja. Neslikti ja tāds būtu vienmēr jebkuram likumam pieejams, jeb kā kādā vecā slashdot tēmā - RCS softs likumiem kur varētu hronoloģiski visas izmaiņas, diffus un autorus aplūkot

Gravatar laacz Autors

2010. gada 1. novembrī, plkst. 20:49

scope, ok, es nezināju. Pa Barona ielu nebraucu tik bieži un neveicu kreisos pagriezienus :)

A par policiju - paši autovadītāji līdz tam ir noveduši, ja godīgi. Ja apzinīgāk brauktu, tad poličiem (ja nemaldos - prevencijas daļai) nebūtu nepieciešamības bīdīt šādas izmaiņas CSN. Galu galā, laiki tādi :)

Gravatar laacz Autors

2010. gada 1. novembrī, plkst. 20:50

ati, diemžēl noteikumi, izskatās, ir ne pārāk diff'ojamā un VCS (šķiet to Tu domāji, ne?) pakļaujamā formātā...

Gravatar scope

2010. gada 1. novembrī, plkst. 20:58

Nu nezinu gan, atļaut tiem ģēnijiem(šoreiz par CP) stāvēt uz ieskriešānās/bremzēšanas joslas un tur pat arī apturēt pārkāpējus - imho, nav prātīgi. Brīnums, ka uz tiltiem, estakādēm nav atļāvuši stāvēt. Jau tagad bija tā, ka daži darboņi uzskatīja par normālu parkoties tur, kur nedrīkst, reāli traucējot braukšanu - bija pašam reāls gadījums, kad nācās 1/3 ieskrējiena joslas daļā braukt pāri nepārtrauktajai un zīlēt, kā iekļauties plūsmā, jo tālāk stāvēja šādi noparkoti CP.

Un tagad pat sanāk, ka trafaretētie var nolikt savu autiņu tā, ka neviens netiek garām(skat. 3m līdz apmaei vai nepārtrauktajai līnijai) un aiziet pusdienās.

Varēja jau arī atļaut šiem stāvēt uz dzelzceļa pārbrauktuvēm...

Gravatar Normunds

2010. gada 1. novembrī, plkst. 20:58

atis, ja policija dara darbu, tad lai kaut vai stāv bez bākugunīm. manā necilajā autovadītāja pieredzē man nav patraucējis neviens CP auto - ar vai bez ieslēgtām bākugunīm. iespējams tāpēc, ka braucot pa ieskriešanās joslu skatos kur braucu nevis blisinos spogulī.

Gravatar laacz Autors

2010. gada 1. novembrī, plkst. 21:01

scope, nenoliedzu, ka ir atsevišķi CP pārstāvji, kas šo atļauju izmantos nepadomājot ar galvu (ja viņiem tāda ir). Taču, kopumā lielākā daļa tiešām dara savu darbu (cik nu kurš labi prot un vēlas). Un dažbrīd man šķiet, ka viņiem vajadzētu atļaut šaut pa agresīvākiem pārkāpējiem. Profilaksei.

Gravatar Normunds

2010. gada 1. novembrī, plkst. 21:05

laacz, piekrītu. lasot komentārus dažādās ar auto saistītās lapās tā vien šķiet, ka pie mums sen jau vajag ieviest USA modi, kad CP pie pārkāpēja auto dodas ar atsprādzētu pistoles maksti. Lai reiz visādi salagas beigtu mētāt pirksteļus un internātos salasītas gudrības par savām tiesībām.

Gravatar karlsons

2010. gada 1. novembrī, plkst. 21:16

Pašvaldības savā administratīvajā teritorijā ir tiesīgas noteikt ceļus un laikposmus, pa kuriem laikā no plkst.7.00 līdz 10.00 un no plkst.16.00 līdz 20.00 aizliegti mācību braucieni. shitas kaadaa miestaa ir realizeets? buutu baigi sveetiigi.

Gravatar scope

2010. gada 1. novembrī, plkst. 21:19

karlsons: Ar laiku pierod. Tas no pieredzes, ik dienas braucot pa Pādaugavu CSDD piegulošajā rajonā.

Gravatar deni2s

2010. gada 1. novembrī, plkst. 21:21

laacz, derētu vēl ar regex salikt linkus uz atbilstošajām ceļazīmēm. Vai repleisot tos numurus pret ceļazīmes attēlu :) Būtu vispār lasāms teksts :)

Gravatar Kirils

2010. gada 1. novembrī, plkst. 21:22

Tā tramvaja lieta jau nav tikai uz barona ielas. Jau kādu laiki visur, kur var griezties pa kreisi to dara no viskreisākās vietas, kur drīkst braukt taisni, :) tā kā šeit nekas nemainās. To izņēma tikai tāpēc, ka bija lieki.

Manuprāt svarīgākās izmaiņas:

  1. Aizliegs parkoties apļos.
  2. Aizliegts mopēdistiem un ļaus gājējiem slāt pa veloceliņu, bet velobraucējiem pa gājēju celiņu gan ne.
  3. Atļaus mentiem stāvēt krustojumos bez bākugunīm.

Gravatar Wallaby

2010. gada 1. novembrī, plkst. 21:23

Laacz, gadījumā nevajag 210. punktā iekrāsot pēdējos divus vārdus zaļā krāsā?

Gravatar Sandis

2010. gada 1. novembrī, plkst. 21:23

Paldies, Kaspar, lielisks darbs. Ienāca prātā, ka varētu iztaisīt wiki-like likumprojektus, kur izmaiņas varētu salīdzināt pa redakcijām. Piemēram, ja kopš brīža, kad pēdējoreiz lasīju likumu, pagājuši 3 gadi, tad es varu paņemt tā laika redakciju un salīdzināt ar jaunāko - iegūtu priekšstatu par sev nezināmajām izmaiņām. :)

Gravatar laacz Autors

2010. gada 1. novembrī, plkst. 21:29

karlsons, <a href="http://www.likumi.lv/doc.php?id=178450" title="Par mācību braucienu ierobežojumiem" rel="nofollow">Daugavpils</a>, <a href="http://www.valmiera24.lv/sports/33/3185" title="Valmiera :: Sports Valmierā :: Dažādi :: Valmierā plāno ierobežot mācību braucienus trīs pilsētas nozīmīgākajās ielās" rel="nofollow">Valmiera plānoja</a> - nez kā beidzās, <a href="http://www.riga.lv/NR/exeres/7174E899-909E-496D-B69E-4FC421A225F9.htm?Date=06.03.2008" title="Rīgas pašvaldības portāls" rel="nofollow">Rīga pētīja</a> - nez kā beidzās, Jelgava <a href="http://www.zz.lv/portals/vietejas/raksts.html?xml_id=5893&order=asc" title="zz.lv  - Portāls  - Vietējās ziņas" rel="nofollow">savulaik nolēma to nedarīt</a>. Gūgle, karlson, gūgle :)

Gravatar laacz Autors

2010. gada 1. novembrī, plkst. 21:31

Sandi, var padomāt par CSN likuma izmaiņu atspoguļošanu, jo tas principā ir viens no būtiskākajiem, kas jāzin, lai neuzrautos. Teiksim - norādi savu tiesību iegūšanas gadu un iegūsti visas izmaiņas, kas kopš tā laika ir stājušās spēkā :)

Gravatar laacz Autors

2010. gada 1. novembrī, plkst. 21:33

Wallaby, nē, jo tas nav mainījies. Šī norma ir bijusi vienmēr.

Gravatar Sandis

2010. gada 1. novembrī, plkst. 21:40

Krimināllikums arī var būt saistošs, ja kāds izdomās dažkārt pārdefinēt IT noziegumus :D

Gravatar laacz Autors

2010. gada 1. novembrī, plkst. 22:02

deni2s, baisi vienkāršs tas regexs nesanāk :) Piemēram:

302.1. 601.zīme "Medicīniskās palīdzības punkts"; 298.46. 550.zīme "Piespiedu apstāšanās vieta". Norāda vietu tunelī, kas paredzēta transportlīdzekļa novietošanai piespiedu apstāšanās gadījumā. 299. 536. un 537.zīmes apakšdaļā ar ciparu var tikt norādīts taksometru skaits, kādam vienlaikus atļauts atrasties stāvvietā. 298.29. 533.A zīme "Maksas stāvvietas beigas";

utt :)

Gravatar lienel

2010. gada 1. novembrī, plkst. 23:34

Eleganti esi pastrādājis :) Ja nav noslēpums, visas izmaiņas tu manuāli pats rakstīji, vai arī kkā automātiski? Jautāju, jo pati esmu vairākiem normatīvajiem aktiem tieši šādas versijas taisījusi... Velkot līdzi ar pirkstu katram punktam un n-tās reizes salīdzinot :) Noderētu padoms, kā to izdarīt ātrāk.

+ieteikums - ja vēl kādreiz dari, ko līdzīgu, ir vērts paciesties līdz nopublicētajai versijai. MK mājas lapā sākotnēji tiek liekts Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais projekts, kura redakcija saskaņošanas laikā reizēm pamatīgi mainās un patiesībā nekad nevari būt drošs, ka mājas lapā ir ielikta ir pēdējā. Kādreiz arī gadās, ka steidzamiem projektiem vēl pēc to pieņemšanas, korektors vēl paspēj ieliek kādu komatu :) Tādēļ, lai būtu perfekti, varbūt vēlreiz pārskati savu konsolidēto versiju pēc MK noteikumu oficiālas publicēšanas.

Gravatar tox3

2010. gada 1. novembrī, plkst. 23:37

Man ļoti iet pie sirds tas luksofors ar sarkano krustu, jo kaut vai Ogrē pie tilta jāzīlē, kas pretim braucošajiem deg

Gravatar Kloons

2010. gada 2. novembrī, plkst. 00:06

Mnja, sarkanais krusts izglābs arī kādam dzīvību! piemēram lāčplēša/upīša krusts, kur nogriežoties pa kreisi (pie dzeltensarkana) daudzi nezina, ka tiem kas virzās taisni uz salu tilta pusi vēl ir zaļš :) Parādījās šāds fokuss pēc luksafora renovācijas.

Gravatar Gints

2010. gada 2. novembrī, plkst. 00:10

@lienel Pardon par stulbu jautājumu, bet vai tad MS Worda fīča compare and merge documents to nedara? Un BTW varu saderēt, ka inetā var atrast vēl 100 un 1 rīku ar ko to izdarīt, piem, visādi koda sources glabātāji to dara (pārsvarā gan tikai tīriem teksta failiem).

Gravatar atis

2010. gada 2. novembrī, plkst. 01:11

@Gints

Visas izmaiņas likumos tiek veiktas piemēram <a href="http://www.likumi.lv/doc.php?id=196292&amp;from=off" rel="nofollow"> šādā</a> veidā - aprakstot kurā pantā kas ir mainījies.

Sanāk visnotaļ neefektīva sistēma jo piemēram izstrādē jālabo esošais dokuments, pēctam jāuzraksta atsevišķs dokuments gramatiski pareizi aprakstot izmaiņas, tad tieši izmaiņas jāpieņem un jāpublicē. Pēctam kāds Latvijas Vēstneša darbinieks (vai šajā gadījumā laacz) ņem un veido konsolidēto versiju kurā parāda jauno pilna dokumenta saturu (.

Vispār normāli programmēšanā lieto divu utilītus - diff un patch, un vēl versiju kontroles sistēmas (CVS, SVN, GIT, utt) kas atļauj apskatīt kad kas mainījies. Vēl ir visādas ērtas papildus iespējas kā piemēram izkrāsot vecās un jaunās izmaiņas attiecīgi sarkanas un zaļas, apskatīt 10 versijas atpakaļ, utt

Gravatar noisex

2010. gada 2. novembrī, plkst. 01:19

Ko tas krusts dod uz vienibas gatves/k.ulmanja krustaa? deg 0.5 sek..legali var izbraulkt labi, ja 1a mashina ;) ..cp slaukshanas vieta....vai tiesham tik gruti ir uzlikt ja nepapildsekciju, tad vairakas sekundes zaljo tiem, kas brauc no salu tilta attieciba pret tiem, kas brauc no jurmalas? :D Un vispar CP ir dazzadi...dazi ir normali vechi, citi ir riktigi pipuki..vairak gan gadas tie 2ie :D

Gravatar atis

2010. gada 2. novembrī, plkst. 03:22

Ha, nepagāja ne 2 stundas..

Šādi izskatās <a href="http://atis.id.lv/csn/csn-new2.htm" rel="nofollow">laacz izmaiņas CSN ar linkiem uz bildēm</a>

Pats skripts pieejams <a href="http://atis.id.lv/csn/csn_bildes.tar.gz" rel="nofollow">šeit</a>

Laikam jau ar Perl varētu dabūt gatavu kādās 5 (nelasāmās) rindiņās :D

Bet teorētiski ar šo vēl var salikt visādus linkus uz citiem punktiem atbilstošajās vietās.

Tagad tik jautājums vai kādam ir sagraizītas visas CSN ceļazīmes?

Gravatar Mr. Serge

2010. gada 2. novembrī, plkst. 03:33

Pag, varbūt es kļūdījos un kaut ko līdz galam nesapratu, bet tad vai tiešām tagad sanāk, ka jebkuru transporta līdzekli jebkurš var sākt jebkurā vecumā sākt mācīties? Tad ko, tūliņ redzēsim uz ceļiem močus, traktorus un citus agregātus, kurus vada 12 gadus jauni skolnieki un kurus no aizmugures pavada tētuks uz vieglā?

Gravatar Viļums

2010. gada 2. novembrī, plkst. 08:05

Paldies, varen noderīgi!

Gravatar laacz Autors

2010. gada 2. novembrī, plkst. 08:50

lienel, iztīrīju drausmīgo HTML un tad pēc izmaiņām del/ins tagus saliku.

Mr. Serge, vecuma ierobežojums paliek, jo to nosaka citi normatīvie akti (lai dabūtu tiesības, jābūt pasei, lai dabūtu baltās tiesības, jābūt 16 gadiem). Piemēram, daļa no CSN apmācību jautājumā dublējās ar <a href="http://www.likumi.lv/doc.php?id=45467" title="Ceļu satiksmes likums" rel="nofollow">Ceļu Satiksmes Likumu</a>, kāpēc arī ir izņemta.

Gravatar laacz Autors

2010. gada 2. novembrī, plkst. 08:59

Gints, lai izvairītos no automatizēta risinājuma problemātikas, ņemot vērā, ka izejas dati ir parasti word dokumenti, nāktos ieviest atsevišķu formātu (varbūt tāds jau eksistē?) normatīvo aktu glabāšanai, kurš saturētu ne tikai tekstuālu informāciju, bet arī definīcijas, sasaisti starp punktiem, ko visu varētu likt kādā nebūt VCS, kas būtu jāintegrē ar parakstīšanas risinājumu (to pašu e-parakstu, diemžēl), saprātīgu interfeisu, utt. :)

Gravatar Gints

2010. gada 2. novembrī, plkst. 09:59

Ā ok, es neiedziļinājos sākotnējā tekstā par to, kā izmaiņas tiek publicētas. Es no sava prastā pa retam likumus lasošā lietotāja viedokļa redzu atsevišķu likumu konsolidētās redakcijas piem. aktuālo http://www.likumi.lv/doc.php?id=90585&amp;version_date=07.11.2009 un iepriekšējo http://www.likumi.lv/doc.php?id=90585&amp;version_date=21.08.2009 un tad it kā atrast izmaiņas starp 2 šādiem dokiem (it sevišķi ja to nevajag masveidā) nevajadzētu būt pārāk grūti. Bet nu jā līdz šīm konsolidētajām versijām laikam jau kaut kā jātiek :) Hmmm interesanti, a MK un Saeimas vāvuļniekiem konsolidētās jaunās versijas tad nemaz nav pieejamas? T.i. viņiem pašiem galvā ir jākonstruē kā tad jaunais likuma teikums/teikumi izskatīsies pilnā variantā? Jebšu jaunais konsolidētais likums arī sākumā tiek uztaisīts, tikai tad to izmet miskastē/tālāk nedod un cilvēki vēlreiz būvē divriteni?

Gravatar Mr. Serge

2010. gada 2. novembrī, plkst. 10:07

Lāci, bet iespēja 16 gados uzkāpt uz moča ar aizmugurē ar vieglo braucošo papu kopā pavizināties pa Rīgu tagad gan ir parādījusies, jo atcelts ir ierobežojums, ka to varēja darīt tikai plačos un instruktora pavadījumā.

Gravatar Renchix

2010. gada 2. novembrī, plkst. 11:04

Likumu vieglākai lasīšanai ir interesanta vieta www.l2d.lv, kur mēģināts salinkot saistītos terminus un linkus uz citiem likumiem. Te kaut vai tie paši CSN - http://www.l2d.lv/l.php?doc_id=90585

Gravatar Antuanete

2010. gada 2. novembrī, plkst. 12:25

Diemžēl joprojām nesakārtoti ir palikuši jau sen sasāpējušie jautājumi par velosipēdu braukšanu pa sabiedriskā transporta joslu (ir absurdi, ka pēc CSN tas nav atļauts - likumdevēji varētu pamēģināt pārbraukt pāri Zemitānu tiltam starp braucošiem trolejbusiem un mikriņiem labajā pusē un vieglajām mašīnām kreisajā), nelaimīgajām zebrām u.tml. Toties kāds ir sacēlis trauksmi par fiksīšu modi un parādījies punkts, ka velosipēdam jābūt aprīkotam ar bremzēm :)

Gravatar dadzis

2010. gada 2. novembrī, plkst. 12:34

Tev, laacz, gan laikam laika brīvā ir daudz lai šitā pi... ar labojumiem, to salinkošanu ar esošajiem csn un visu attēlošanu ... ņjā ... apskaužami āz pat ;)

Gravatar KBI

2010. gada 2. novembrī, plkst. 17:57

Eu, eu, eu. Izlasīju izmaiņas oriģinālavotā, izlasīju komentārus, un neatradu atbildi - mācīt braukt vienmēr ir varēts tikai no 3 gadu stāža, nekad ne no 2. No 2 gadiem limits alkoholam mainās no 0.2 uz 0.5. Palabojiet, ja kāds ir redzējis citādi.

Gravatar Ilmārs

2010. gada 2. novembrī, plkst. 21:46

Uz GovCampu biju uzrakstījis komentāru par Versiju kontroles sistēmas ieviešana likumu un normatīvo aktu izstrādē http://bit.ly/djE2Ln

Bet nu grūti būs sagaidīt, lai kaut kas tāds tiktu ieviests. Ja nu vienīgi kāds iedotu jau gatavu risinājumu :)

Gravatar atis

2010. gada 2. novembrī, plkst. 22:01

Ilmār, pēdējās dienās gan mani mulsina cita lieta - vēsturisko likumu ieviešana un informācijas papildināšana vēsturiski korektā kārtībā.

Piemēram iebīdam sistēmā visus CSN no paša pirmā ar izmaiņām līdz jaunākajam, bet pēctam atklājas kļūda 230 revīzijā.

Interesanti kuras no versiju kontroles sistēmām atļautu cilvēcīgi šādas kļūdas labot nenobrucinot visu pārējo, kā arī nesabojājot visu vēsturi.

Gravatar xxx

2010. gada 2. novembrī, plkst. 22:12

  1. Vienādas nozīmes ceļu krustojumā kā arī nevienādas nozīmes ceļu krustojumā, ja transportlīdzekļi tam tuvojas no viena virziena tramvaja vadītājam neatkarīgi no tā braukšanas virziena ir priekšroka attiecībā pret bezsliežu transportlīdzekļu vadītājiem.

Varbūt kāds var sīkāk izskaidrot šo situāciju?

Vaai tas nozīmē, ka neregulējamos krustojumoos ramvajam VIENMĒR ir priešroka?

Gravatar scope

2010. gada 2. novembrī, plkst. 22:41

2 xxx: Tramvajam, atrodoties uz mazāk svarīga ceļa, ir jādod ceļš tr. līdzekļiem, kuri pārvietojas pa galveno ceļu.

Visās pārējās situācijās, pēc idejas, tramvajam būtu jābūt priekšrokai, un šis jaunais 148. punkta formulējums ir nedaudz greizs, jo pēc tā sanāk, ka, piemēram, uz Uzvaras bulvāra, kur 10. tramvajs griežas pa kreisi uz Torņakalna pusi(tur turpinās Uzvaras bulv., taisni aiziet Bāriņu iela), autovadītāji, kas brauc virzienā no Āgenskalna uz centru(pa Bāriņu ielu), var nedot džimbulim ceļu.

Gravatar capsx

2010. gada 3. novembrī, plkst. 10:04

#44. xxx

TRAMVAJAM vienmēr IR BIJUSI priekšroka vienādas nozīmes krustojumos un ārpus krustojumiem, kā arī šis punkts papildināts ar to, ka tramvajam, ja tu brauc ar to vienā virzienā, vienmēr ir priekšroka, neskatoties uz to, kur tu gribi vai kur tramvajs grib griezties ... idejiski, jau tāpatās NEKAS nemainās, visdrīzākais, kāds ir vinnējis tiesas prāvu un tapēc šis punkts ir papildināts ...

Gravatar Ilmārs

2010. gada 3. novembrī, plkst. 14:41

Ati, tas ir labs jautājums par vēsturisko versiju labošanu. Man pašam tik advancētā veidā nav nācies izmantot nevienu versiju kontroles sistēmas. Uz ātru roku atradu kaut ko šādu

https://git.wiki.kernel.org/index.php/GitTips#How_to_change_commits_deeper_in_history

Varbūt kāds var padalīties ar zināšanām vēsturisko versiju labošanas, kas būtu piemērota likumu un normatīvo aktu uzturēšanai iekš DVCS?

Gravatar atis

2010. gada 3. novembrī, plkst. 15:37

paldies kma, tagad uz ātru roku tapis <a href="http://atis.id.lv/csn/csn-new3.htm" rel="nofollow">šis</a>

Protams varētu vēl paņemties piedzenot katras zīmes izmērus lai lasāmāk.

<a href="http://atis.id.lv/csn/zimes.tar.gz" rel="nofollow">Sources</a> apdeitotas no .png uz .gif

Pašas zīmes pārnumurēju un <a href="http://atis.id.lv/csn/zimes.tar.gz" rel="nofollow">saarhivēju</a>

Gravatar atis

2010. gada 3. novembrī, plkst. 15:41

Ups, links uz sourcēm bij nepareizs. <a href="http://atis.id.lv/csn/csn_bildes.tar.gz" rel="nofollow">šeit būs pareizais</a>

Ilmār, paldies par linku, izskatās ka Git to uztur. Es gan pats Git neesmu lietojis, vairāk ar SVN (un agrāk ar CVS) strādāju.

Gravatar topošais_vadītājs

2010. gada 3. novembrī, plkst. 21:16

Atis un laacz - uzsaucu alu! (pienu, kōlu, sulu, gurķūdeni... u.t.t.) Vairāk kā noderēs.

Gravatar kma

2010. gada 4. novembrī, plkst. 09:39

Nja. Tagad tikai jānoskaidro kapēc uz Dienvisu tilta... sekojot zīmem - visas nobrauktuves <i>iet</i> taisni. Bļijns, kā var apmaldīties.

Gravatar Sarky

2010. gada 5. novembrī, plkst. 16:04

Ui, Lācīt, zelts Tu esi; bet, ja Tu saliktu hipersaites visur, kur vien iespējams (atsauces noteikumos uz citiem CSN punktiem un ceļazīmēm (jā, ellīgs darbs)), tad vispār Tu būtu Dienvidu tilta vērtībā!! :)

Gravatar aksels

2010. gada 6. novembrī, plkst. 14:08

Paldies, laacz, ļoti noderīgs darbs. Par vestītēm es tā saprotu - obligāti mašīnā tām nav jābūt (man ir), bet ja sanāk ziepe, tad tumsā izkāpt no auto bez vestītes nedrīkstēs :) Interesanti, ričukus bez bremzēm tad lietot vairs nevarēs ?

Kā parasti gribas iebilst normundam. Policijas auto man ir traucējuši bieži, gan stāvot uz ieskriešanās joslām, gan aizņemot vienu no vairākām vai vienīgo joslu, kur to mierīgi varētu nedarīt. Var jau apbraukt, visu var izdarīt. Bet traucē un satiksmi bez iemesla kavē pamatīgi.