✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Jaunas kasetes, jaunas audiokasetes!

2012. gada 10. jūlijā, 9 komentāri

Turot roku uz tehnoloģiju pasaules avangarda pulsa, steidzu ziņot par svaigāko no Sony Japānas divīzijas.

Sony acīmredzamās rūpēs par vecāko paaudzi un hipsteriem ir nākuši klajā ar jaunu audiokasešu sēriju - “HF”. Velciet ārā savus magnetofonus, tīriet galviņas, eļļojiet eļļojamās detaļas, jo vecie laiki ir atpakaļ! Jāapbēdina tie, kas ir raduši strādāt ar 120iecēm, jo pieejamajā klāstā ir tikai 60ieces, 90ieces un, jā, nebrīnieties, desmitnieces. Diemžēl, TDK un JVC neko jaunu šajā jomā neplāno.

Sony HF 60ieces.
Sony HF 60ieces.

Tehniski nekādu dižu jaunumu nav, taču ir vienkāršots dizains, ļaujot vieglāk noteikt produkta parametrus, pateicoties lielākiem uzrakstiem uz iepakojuma. Viennozīmīgi cilvēki gados to novērtēs kā milzīgu plusu. Tātad, galvenās izmaiņas ir skārušas vizuālo noformējumu, bet tehniski tā ir tā pati vecā labā un gadu gaitā sevi pierādījusī Sony Type I kasete. Skaidrs, ka kasetes, kuras tirdzniecībā parādīsies sākot ar šā gada 20. jūliju, ir paredzētas antīko tehnoloģiju entuziastiem un vēl strādājošu Sony Walkman pleijeru īpašniekiem. Kuluāros baumo, ka šis gājiens norāda uz to, ka drīzumā varētu sagaidīt arī jaunu kasešu magnetofonu sēriju. Ar skārienjūtīgo ekrānu, vēl mazāku izmēru, ilgāku akumulatoru darbības laiku, kā arī iespēju iegādāties un lejupielādēt/ierakstīt dziesmas no Sony tiešsaistes veikaliem.

Diemžēl, produkts tiek tirgots tikai Japānā, bet mūsu bezrobežu laikmetā tas ir nieks, ne problēma. Ja aizmirstam par piegādi, tad mazumtirdzniecības cenas variē robežās no sešdesmit santīmiem līdz nepilnam pusotram latam. Ja pērc iepakojumu ar desmit kasetēm, tad katra kasete izmaksās pat uz pusi lētāk. Līdz ar ASV dienas sākšanos Sony akciju vērtība biržās būs debesīs.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar KKTK

2012. gada 11. jūlijā, plkst. 11:41

Štruns par galviņas tīrīšanu un eļļošanu, galvenais ir dabūt vietā sapuvušās gumijiņas ;)

Gravatar ZBH

2012. gada 13. jūlijā, plkst. 11:12

Visādas gumijiņas var nopirkt Latgalītē kreisajā pusē laikam 2. ejā no ielas, tuvu vidus "maģistrālei". Panim šogad piemeklēju.

Gravatar freakart

2012. gada 31. jūlijā, plkst. 13:25

Heh, man jau likās CD walkmann ir retro, ar kasetnieku būtu pat ļoti glauni :D

Gravatar Rupucīts.

2012. gada 19. augustā, plkst. 07:43

Daudz nekas nav jāmeklē,ja tehnika nav nomētāta,bet analogā skaņa ir "dzīvāka" par žmiegtajiem formātiem.Es pats rakstu lielākoties kasetēs,lai arī CD formāts vēl saprotams,taču jāpadomā viens,-žmiegtajos formātos var rakstīt tikai "tuci-tuci" mūziku,ja tā to var saukt.Ciparotā mūzika ir kā "izkastrēta",bet jau tādu laiku atpakaļ mans Draugs pastāstīja,ka firmas veido magnetofonus,kuros būs pēdējie tehnikas sasniegumi,tiesa,jau tālvadība ir lielisks veids,kā aizstāt lūzīgos taustiņus,kuri sagādā problēmu problēmas.

Gravatar Thomas

2012. gada 27. augustā, plkst. 20:54

Vaitad cd tikai mp3 versijā jāraksta? Tad jau tu ar ir ampelmanis un pats tos ierakstu sadrātē. Starpcitu iekš kasetes nevar sabāst vairāk kā divus celiņus, ja vien tev ir magnetafons ar čētru celiņu lasījumu, bet tad kasetei var izmantot vienu virzienu. Toties cd celiņu skaits ir stipri lielāks unarī nav jātin ka grib dzirdēt konkrēto gabalu. Kasetei ir viens labums no tās var dabūt laukā jebkuru fragmentu neburoties ar tām neskaitāmām programatūrām, no kurām nav neviena valodā ko saprotu, man tas vis dikti kaitina un ienīstu to angliskošanu itkā tā valoda būtu naba pasaules vidū.

Gravatar Rupucīts.

2012. gada 3. septembrī, plkst. 19:42

Norādīšu,ka CD nekad mp3 formātu neesmu rakstījis un atzīstu,ja CD ir viens albums,bet interesanti,ka savulaik mans audžudēls no mp3 CD ,ar vairāk nekā 100 dziesmām, sev sastādīja "izlasi" ar kādām 22 dziesmām jeb tieši normālas audio 90-nieces ietilpības robežu.Uzskatu,ka mp3 u.c. formāti neatbilst normālam fonam un normālai skaņai,jo kas ir "normāla skaņa",-Dabā pastāv tikai "normāla skaņa" ar fona "piemaisījumiem" un citas skaņas nav.Respektīvi,"normāla skaņa" ir tikai analogā ierakstā ar "samtainu fonu".Bet ir jau tā,-Cilvēcei tukša Dvēsele un klausās "melnu,tukšu fonu",proti,"tukšu fonu"-biedējošu tukšumu.

Gravatar VST

2012. gada 18. septembrī, plkst. 00:37

Nu ir, ir auziņas sarakstītas :)

Vienkāršs, labs (piem. LAME) .mp3 fails, kodēts virs 200 kbps VBR no CD būs kudī labaks un pecīzaks par tā paša CD kopiju kasetē uz labas aparatūras (piemēram, labas CD un CC dekas) Varbūt, atkārtoju, varbūt mega "metal" kasete ar Dolby S sistēmu varētu pārspļaut minēto mp3.

CD atskaņotāja DAC, kasešu magnetofona visbiežāk nenoregulētie 100 un viens parametrs, priekšmagnetizācija, ieraksta bias, motora peldēšanas, un tā tik ir daļa no nelinearitātēm.

Ja patīk tāds attiecīgo mezglu ieviests skanējums, tad tā ir cita lieta :) Tas pats, kas ar vinilu.

Gravatar Rupucīts.

2012. gada 18. septembrī, plkst. 02:18

Neesmu speciālists "abrakadabru" atšifrēšanā,bet tik un tā reālā Skaņa atšķiras no "nedzīvi dzimušajiem" formātiem un daudzie varianti mani neinteresē,ja blakus ir tradicionālā audiokasete.Netēlošu "pravieti",bet analogā ēra tikai sāksies,kad apniks mocīt ausis ar "presēto",kaitīgo veselībai un mūzikas izjūtu nievājošo "tuci-tuci" mūziku!! Komponēt šodien prot arī tikai retais un tad vienalga,ko raksta uz "kapakmeņa",proti,diez kādus burtus,kuri apzīmē formātus.Labāk aiziet uz Operas namu vai klausīties klasiskās mūzikas koncertu klātienē.

Gravatar Drgz

2013. gada 18. augustā, plkst. 13:54

ye, atceros kasetnieku laiku- lai arī laiku pa laikam ''ierāva'' tikuntā likās glauni :)