✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Elektriskā auto zelta laikmets

2016. gada 5. janvārī, 9 komentāri

Varētu domāt, ka elektromobiļiem nekad nav klājies tik lieliski, cik lieliski tiem klājas tagad. Visādas Teslas, folksvāgena dīzeļu skandāls (kurš pakutina nervus visai industrijai), globālās sasilšanas, striktās emisiju normas. Ja vien ne tie akumulatori. Bet, nu, glauni tā nākotne izskatās, vai ne? Klusi, vienkārši, eleganti. Patlaban ir redzama viena vienīga spoža EV zelta laikmeta ausma.

Nebūt ne.

Par elektromobiļu zelta laikmetu patiesībā viskorektāk būtu dēvēt 19. gadsimta beigas un 20. sākumu. Tas, kas notiek tagad, ir renesanse.

Zemāk redzamo 1912. gada reklāmu, kad tā uzpeldēja tviterī, es rūpīgi pārlasīju vairākas reizes. Jo noteikti tur ir kaut kāds joks. Runa noteikti nav par auto, bet par kaut ko citu. Ar lielo C. Bet, kā izrādās, tā nav gan (ir pamatotas aizdomas, ka tas nav feiks).

1912. gada ziemassvētki. Nopērc sievai elektrisko.
1912. gada ziemassvētki. Nopērc sievai elektrisko.

Redzi, tanī laikā iekšdedzes dzinējs bija tāda cimperlīga štellīte. Tas bija jākurbulē, jāsilda, tas smakoja, bija skaļš pēc nelabā. Elektro auto turpretim bija kluss, tam nebija tie nejēdzīgie ātruma kloķi. Un, ja godīgi, tā degviela nemaz tik viegli pieejama un lēta arī nebija. Protams, auto ar iekšdedzes dzinēju bija lētāks, bet tas nozīmēja tikai vienu - šmuļu un lētuču transports. Un tā nolāpītā vibrācija...

Tā laika auto īpašniekam nevajadzēja pārvietoties dižās distances. Patiesībā, viņš nemaz to nespētu, jo vienīgie normālie ceļi bija gandrīz tikai un vienīgi pilsētās. Papildus tam, elektriskais auto noteikti bija eleganta lietiņa, jo dāma pati varēja piesēst pie ruļļiem un, nesasmērējot savas štātes, nonākt kafijas malkotuvē vai eko veikaliņā.

Vai zināji, ka pirmais auto, kuru uzbūvēja pats Ferdinands Porsche, bija ne tikai RWD, bet arī elektrisks?
Vai zināji, ka pirmais auto, kuru uzbūvēja pats Ferdinands Porsche, bija ne tikai RWD, bet arī elektrisks?

Izrādās, ka tas radīja arī problēmas. Elektromobiļi lēnām kļuva par bābiešu vāģiem, kas dažiem ražotājiem lika savus modeļus vismaz vizuāli līdzināt veču auto - benzīna kapsētām. Piemēram, dizainā paredzot lielu resti tam priekšā.

Ja par parametriem, tad nekur tālu mēs neesam tikuši. Tolaik labs elektromobilis varēja pievārēt reālus 170 kilometrus, ja mierīgi brauc ar 35 km/h.

Neērtības, protams, bija. Uzlādi nodrošināja dīleris - aizved pie viņa uz nakti auto un no rīta saņem to pilnu līdz ūkai. Rīgā ap to laiku elektrība bija retajā mājā un lielākoties ne 24 stundas diennaktī. Amerikā gan varēji aprīkot savu māju ar milzīgu uzparikti, kurā iekšā švunkājās diezgan daudz dzīvsudraba. Tā spēja no maiņstrāvas dabūt tava auto akumulatorā līdzstrāvu. Automašīnām, kuru dīkstāvi nedrīkstēja pieļaut (taksometri, smagās mašīnas), tukšos akumulatorus mainīja pret pilniem.

EV uzlādes vietiņa. Spuldzes ir dzīvsudraba taisngrieži. Mazliet skudriņas pa muguru, ne? :)
EV uzlādes vietiņa. Spuldzes ir dzīvsudraba taisngrieži. Mazliet skudriņas pa muguru, ne? :)

Vairāk par tā laika auto uzlādes īpatnībām (tiešām iesaku) var izlasīt iekš EVADC bloga.

Normāls kvalitatīvs augstā plaukta elektromobilis 20os gados maksāja ap vienu tūkstoti, kas mūsu laiku imperiālistu naudā ir nepilni 40 tūkstoši dolāru. Protams, ap to laiku jau sen bija Henrijs Fords ar saviem transportlīdzkļiem un konveijeru, pateicoties kam elektro kļuva par luksusa preci savas cenas dēļ.

Amizanti, ka ASV elektrisko transportlīdzekļu ziņā iepalika aiz vecās pasaules. Kamēr eiropieši jau piecpadsmit gadus vizinājās ar visādiem elektriskiem daiktiem, ASV vēl tikai domāja par to. Lai gan tiek lēsts, ka jau gadsimtu mijā lielajās ASV pilsētās trešdaļa auto bija elektriski. Maza atruna. Tas pamatā pateicoties tam, ka pirmie lielie EV pircēji un lietotāji bija taksometru kantori.

Baker Electrics reklāma. Viens no dižspēlētājiem agrīno EV tirgū. Riktīgs smukulītis.
Baker Electrics reklāma. Viens no dižspēlētājiem agrīno EV tirgū. Riktīgs smukulītis.

Savukārt, kas kalpoja par iemeslu norietam? Negaidītā degvielas plašā pieejamība (naftas iegulu atklāšana). Galu galā arī tas, ka elektromobilis bija dārgs. Un ar to diez ko daudz nobraukt nevarēja. Arī tehnoloģiskie jaunievedumi. Piemēram, 1912. gadā izgudrotais elektriskais starteris, kas būtiski atviegloja ikdienu. Protams, būtiski uzlabotā starppilsētu infrastruktūra arī nospēlēja lomu, pieprasot transportu, kurš šīs distances spētu arīdzan pievārēt. Elektriskie aparāti to nespēja.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar prsx

2016. gada 5. janvārī, plkst. 09:23

Rakstu par elektro laikmetu, tā sākumu, renesanci utt. noteikti vajag papildināt ar GM:EV1 stāstu (https://en.wikipedia.org/wiki/General_Motors_EV1). To lieliski ilustrē vecā labā lente: http://www.rottentomatoes.com/m/who_killed_the_electric_car/ [ir arī jaunāka lente, bet nav tik laba kā pirmā: http://www.rottentomatoes.com/m/revenge_of_the_electric_car/]

Gravatar laacz Autors

2016. gada 5. janvārī, plkst. 09:25

Sākot ar sešdesmitajiem katram no lielajiem auto ražotājiem ir bijis viens vai vairāki tīri elektriski auto. Protams, tagad visi ar to lepojas (piemēram, Mercedes-Benz savā muzejā to akcentē dikti:), bet tolaik tie visi bija rotaļlietas, lai gan ne eksperimentālas.

Gravatar Oto

2016. gada 9. janvārī, plkst. 23:52

EV1 reklāma bija izcils paraugs kā jāveido reklāma, lai neviens neiedomātos to tiešām pirkt - https://youtu.be/3g7cgUm7o9k

Reklāma kā šausmene

Gravatar Uldis

2016. gada 5. janvārī, plkst. 10:55

Par šo es kādreiz lasīju Bredberija romānā "Pieneņu vīns". Zaļā mašīna vecmāmiņām. Toreiz nezināju ko domāt, fantāzija vai realitāte.

Gravatar senteevs

2016. gada 5. janvārī, plkst. 12:38

Būs jāpapēta, sākumā tiešām liekas, ka feiks.

Gravatar d

2016. gada 5. janvārī, plkst. 17:25

Manuprāt nākotne tomēr ir trolejbusiem. Akumulators ir smags un nejēdzīgs, ja no tā tiek vaļā novelkot gar ceļu vadus, vai drīzāk - attīstot bezvadu lādētāju tehnoloģiju, lai auto iegūtu enerģiju bez vadiem braucot pa ceļu, tad pa lielam visas lielās problēmas būtu atrisinātas.

Gravatar Oto

2016. gada 9. janvārī, plkst. 23:54

Trolejbusu infrastruktūras uzturēšana ir nejēdzīgi dārga. Nākotne ir tramvajiem, bet uzturēt tramvajus un trolejbusus vienlaicīgi ir pilnība nejēdzība. Rīgā vispār ir darīts viss, lai pašizmaksa transportam būtu augsta un nebūtu nekāda labuma no transportu daudzveidības.

Gravatar vārds

2016. gada 7. janvārī, plkst. 09:29

Nākotne ir bezpilotu automobiļiem. Un tehnoloģijas būs divas - akumulatori un degvielas šūnas. Katrai ir savas priekšrocības un trūkumi.

Gravatar Modris

2016. gada 3. februārī, plkst. 11:44

Paldies par rakstu, prieks ka uzzināju šos it kā ne-jaunumus.

"... vizinājās ar visādiem elektriskiem daiktiem" - šādi teksti arī spēj uzlabot garastāvokli. :-)