✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

REQ: Info par Office HTML labošanu

2003. gada 21. oktobrī, 11 komentāri

Tie, kuri ir saistīti ar izstrādi vai arī ir padziļināti interesējušies par šo jautājumu, gan jau ka ir lietas kursā par to, ka ir problēma.

Ieviešot smuko jauko lietotājam draudzīgo WYSIWYG teksta ievades lauku kādas lapas administratīvajā vai arī vienkārši publiskajā daļā, rodas problēma ar copy/paste no Microsoft Office lietojumprogrammām.

Tas, ka attiecīgie monstri uzģenerē savus tagusun nesmukumus mani nekrata. To es varu iztīrīt bez problēmām. Mani daudz vairāk uztrauc viena cita lieta.

Nezinu, kā citi, bet Words vismaz dara vēl ļaunāk. Jamais absolūti nesatraucas par labu mark-up'u. Piem., dažus paragrāfus jamais iekļauj iekš <p> un <p>. Citiem, savukārt, jamais izdomā pielikt <p> tikai sākumā. Bet nereti gadās arī tas, ka tas aizmirst par jebkādiem paragrāfiem un šos tagus neliek.

Un par to, ko jamais dara ar tabulām, mēs vispār nerunāsim...

Tad nu lūk. Ir pierādījies fakts, ka visas šīs problēmas var atrisināt automatizēti - uzrakstot attiecīgus skriptus, funkcijas un niknus komentārus. Tālab kaut kur dziļi dziļi manā kuslajā prātiņā ir paslēpusies pārliecība, ka kāds jau šādu fīču ir izveidojis. Any ideas?

P.S. HTML Tidy nepiedāvāt, ibo jamais neko prātīgu neprot. Paziņo, ka ir miljons kļūdu un neko neizdara.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Kā tu saucies:

2003. gada 21. oktobrī, plkst. 19:57

  1. izlasīju
  2. izdomāju palīdzēt
  3. aizgāju uz google
  4. uzrakstīju "word html cleaner"
  5. nospiedu "i'm feeling lucky"
  6. mēģinu palīdzēt: http://www.textism.com/resources/cleanwordhtml/

  1. varbūt aplauzos

Gravatar laacz

2003. gada 21. oktobrī, plkst. 19:59

Kā tu saucies, neder. Jamais neprot :)

Gravatar murmulis

2003. gada 21. oktobrī, plkst. 21:00

eee.... nopirkt privāto vergu?

Gravatar murmulis

2003. gada 21. oktobrī, plkst. 21:01

eee.... nopirkt privāto vergu?

Gravatar murmulis

2003. gada 21. oktobrī, plkst. 21:01

laacz, ir probleemas ar opera - jamaa maita aizsuuta updati tev, bet lapu nerefresho... zheel...

Gravatar 09

2003. gada 22. oktobrī, plkst. 00:17

Tagi, ko ofice sagjeneree reizeem skiet nieks, teixim simboli, ko beigu beigaas samet tur iekshaa gan reizeem liek paboliit aci - pieljauju iespeeju, ka vaina bija arii serverii (vecs taa padariishana), bet kad bija cilveeki no worda sakopeejushi textu, tad vietaam (tikai dazhi atsevishkji simboli) bija &#34563456; formaa un smiekliigaakais tas, ka arii & tika paarveidots par & bet nu whatever (cita opera, tomeer), skiet piedabuut cilveekus kaut vai caur notepad izlaist textus, lai pasteetu ieksh formaam ir gruuti, kur nu veel ieskaidrot ka nu nav labi no worda pa taisno pasteet iekshaa ... . Ja vismaz izdotos piedabuut cilveekus lietot mozilla vai analogus, tad var megjinat uzraxtit pats kadu bookmarklet or something, kas to textu vienkarsho (ala tas pats efekts, kas word->notepad->form)

Gravatar BigUgga

2003. gada 22. oktobrī, plkst. 03:26

vispaar probleema dikti aktuaala, it seviski ar xp officeem... uztaisiiju sev taadu kaa html cleaneri - iznjem fontus un/vai tabulas, veel kaukaadus tur shitis ar <?xml un <o:p tachu mineetajaa veidaa sabojaatu paragraafu struktuuru atjaunot diezi vai var.

Gravatar ant

2003. gada 22. oktobrī, plkst. 08:12

iesaku izlasīt: http://spectator.ru/technology/html/word_to_html tur viens čuvaks savu diplomdarbu gatavoja izlikšanai web'ā. cerams, ka palīdzēja...

Gravatar jam

2003. gada 22. oktobrī, plkst. 08:44

Ir viena versija, HTMLArea, kurai uztaisita Word import funkcija. Tipa noraadi failu un shamais to apshancee, saliek visu ka vajag. Japameklee HTMLarea forumos. Tur ir vairaaki dzeki uztaisijushi savas versijas. Vel ir iespeeja likt kopeet no worda uz Wordpadu un pec tam no word pada uz WYSIWYG

Gravatar Qued

2003. gada 22. oktobrī, plkst. 11:00

Vēl var kopēt uz wordpadu, tad uz frontpage, kur nav noregulēt fontus uz default u.tml. un tikai tad uz mshtml :)

Gravatar Que

2003. gada 22. oktobrī, plkst. 12:17

Patiesībā tas Ofisa filtrs būtu neslikts, ja vien opcijas varētu dabūt arī kopējot kā html. Filtēt norādot failu un pēc tam vēl vērt to failu vaļā - baigais čakars.