✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Klaviatūras idiotiem

2002. gada 8. jūlijā, 12 komentāri

Ja jūs zinātu, kā man ir pieriebušās tās klavieres, kurām Print Screen Scroll Lock un Pause/Break vietā ir attiecīgi Power, Sleep un Wake Up.

Par tādiem juzabilitī izgudrojumiem nogalina.

Kurš, interesanti, akceptējot to, ka tagad viss, kas no laika sākuma ir atradies uz datora keisa, būs uz klavieres, ir iedomaajies par nabaga lietotājiem, kuri kādā brīdī, atvēruši vaļā visu visu un vēl mazliet, tam patērējot pusi dienas (un būdami svētlaimē, ka šodien ir tā diena, kad dators nekarās!), tagad apstulbuši blisina ačeles un raudulīgi kliedz pēc admina. Par vīrusiem takš visi ir dzirdējuši.

Vai tad tiešām nevienam nebija ienācis prātā, ka ja jau tās pogas uz attiecīgās kastes (keisa) ir, tad tur tām arī jābūt?!

Varbūt vēl uz peles uzmontējiet?

Tad jau labāk būtu atteikties no šatdaun pogas un attiecīgi iebūvēt šo tik ļoti klaviatūrisko funkcionalitāti pelē - viens cm pa labi, divi uz augšu un tad 34 grādu pusloks ar maigu triplekliku - tas ir šatdaun.

Attiecīgi izlaižot daudzkrāsainām svītriņām un bultiņām greznotus paliktņus, kur zaļš - šatdaun kustība, zils - reset kustība, melns - aizsūtīt meilu Anniņai par kopistīgām (fuj, ko tu padomāji) pusdienām.

Ak mī un žē! (žē ir no vārda žēl nevis no žo.. uj; vispār - tas ir vecīšu teicienc, ko es te jau priekšlaikus, sirmojot par šiem izgudrojumiem, sāku pielietot..)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar laacz

2002. gada 8. jūlijā, plkst. 07:52

Ne gluži. Microsoft t.s. ergonomiski perversās klavieres nebūt nebija ne pirmie, ne arī tie izcilākie (pārnestā nozīmē) exemplāri. Tādas klavieres sen jau bija modē tur, viņpusjūras (paldies nezkam, ka tas jau ir pārgājis; vismaz tur). Tā nu vienkārši iegadījās, ka tajā laikā, kad mēs sākām utilizēt internetu un priecāties par dažādiem gadžetiem, Microsoft klavieres (tās perversās) bija viens no pirmajiem elitārajiem devaisiem, kuri mums pagadījās rokās. Tas viss beidzās ar to, ka izliektās un septiņdsmit astoņās daļās dalītās klavieres tagad piedēvē tikai un vienīgi maikrosoftam. Tikai tāpēc, ka viņi pagadījās īstajā laikā, īstajā vietā un ar jau atstrādāto marketinga taktiku. Šādi piemēri, ja kas, ir ne tikai no Microsoft dzīves, bet arī no citām lielām un nopietnām kompānijām. Gal'nais ir būt pirmajiem un iebarot neko nenojautošajam un nepieredzējušajam cilvēkam sejā to, ko viņš nekad nav redzējis, bet uzreizi grib atļauties:) p.s. rīta delīrijs :D

Gravatar rands

2002. gada 8. jūlijā, plkst. 09:44

Shamajam laacim kaads taadu klaviatuuru nopirka, razhotaajs nodomaaja, ja peerk, taatad patiik, un razho veel, veel, veel.

Gravatar vee

2002. gada 8. jūlijā, plkst. 19:36

Nja man kaa reiz taada probleema, reiz pat sanaaca kaut kaa automaatiski spiest kombinaaciju ctrl+break un kaut kaa stulbi sanaaca, ka break pogas vietaa power poga, un taa smuks skats kaa viss mans darbs aizet veejaa, jo kompis vienkaarshi shutdownojaas, un veel saapiigaak, kad piemeeram ieksh ssh man kaut kaa gadaas apstaadinaat procesus tikai taa iemesla deelj, ka taja vietaa, kur ir jaabuut pageup podzinjai, tagad ir pause/break, vee taadas klavieres tieshaam jaaniidee!!!

Gravatar djhurio

2002. gada 9. jūlijā, plkst. 08:59

Nu bet jauna "old school" klaviere maksaa ~3Ls. So what?

Gravatar ShkelmiZ

2002. gada 9. jūlijā, plkst. 10:15

un tieshi taadeelj es nopoirku vecu compaq klavieri bez visaadiem pribambasiem pa 2 Ls. vismaz nekas nejuuk...

Gravatar Ed

2002. gada 9. jūlijā, plkst. 11:22

Labam uuzability un accessability ctrl-alt-del ar jaapvieno zem vienas smuki lielas pogas un jaapabaazh labi pieejamaa vietaa. nu pie entera, varbuut

Gravatar ulzha

2002. gada 9. jūlijā, plkst. 16:58

Bet galvenais ir paraadiit attieksmi. Izlauzt taas pogas ar galiem. Sakauseet ar shkjiltavaam un pieliimeet tur, kur vinjaam jaabuut - pie keisa.

Gravatar Montello

2004. gada 14. oktobrī, plkst. 10:48

Vispaa jau var uzspeet cancelot sho komandu... Ieiet cmd tur uzraksta shutdown[-a] (vai kaut kaa ta) nu un tad ir abort shutdown un PC strā Galvenais nekrist panikaa =) protams dazhas lapas uzpees aiztaisiities un ja tu buusi pietiekami leens tad arii PC uzpees shatdaunoties...

Gravatar Masterz

2004. gada 14. oktobrī, plkst. 13:25

DA kaadas problemas ar klavieri - man ir taada kur VIRS Break pogas ir tas triis - pover, sliip un veikup, es vnk zem Windowzes power optioniem iereguleeju, lai paraada izveelni ko dariit, kad nospiesta shutdown poga! Nu tas ir tik uz XP, parejie .. parejie vnk shatdaunojas vai juuzo Montello metodi :)

Gravatar Kirils

2004. gada 14. oktobrī, plkst. 17:27

keisu ne vienmer var aizsniegt

Gravatar AnetiX

2004. gada 15. oktobrī, plkst. 18:04

A, vot, tur vēl reti izdodas trāpīt. Bet iedomājies, kāds bija mans šoks, ka šulē strādājot ar word, gribēju kustināt kursoriņu un (diemžēl pa vēlu) uzzināju, ka tagad tie power,sleep taustiņi ir virs bultiņām, zem DeleteEndPageDowna. Manuprāt, tikpat labi viņi varētu tos taustiņus iejaukt pie pārējajiem. Kjipa - teiksim, starp G un H taustiņu derētu Shutdown u.t.t.... p.s. Es nerakstu translitā!

Gravatar ossiii

2004. gada 18. oktobrī, plkst. 11:30

es gan nekadu uberlaunumu tajas 3 mazajas savas klavieres podzinas nesaskatu. nav vinas sajaucamas ar normalajam lielajam pogam. turklat, lai shutdownotu compu, ta maza launa podzina japiespiez kopa ar fn pogu, kas i pasa klavieres sturi virs num- caps- un scroll- lock lampinam. ta ka nejausi izslegt nevar.