✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Dīvainība

2002. gada 22. jūlijā, 11 komentāri

Starp citu. Varbūt kāds paskaidros zintish'a norādīto īpatnību - bijusī Ļeņina, tagad Brīvības iela maina savu nosaukumu atkarībā no tā, kur tu atrodies. Sākumā ir Brīvības bulvāris. Tad ir Brīvības iela. Un visbeidzot - Brīvības gatve. Uzskaite ir secībā no sākuma uz ielas beigām. Iemesli?

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar aabols

2002. gada 22. jūlijā, plkst. 15:36

Nu manam buut domaat, ka:

  • bulvaaris (no briiviibas piem. liidz viesniicai Latvia) arii vairaak izskataas peec bulvaara (tipa divas ielas ar kokiem pa vidu ja kaads nav pamaniijis) nekaa peec ielas. veel taa kaa bulvaaru loks un taa
  • iela (posms no viesn Latvia liidz tipa gaisa tiltam)taapeec ka iela kaa iela
  • gatve (posms no gaisa tilta uz aaru) taapeec ka visi celji ved uz vecriigu a shitaa gatve vistieshaak. kaa arii taapeec la laucinieki iebraucot riigaa tipa pamazaam aklimatizeetos, ja uzreiz saaksies iela vinjiem tas buus baigais trieciens, a gatve taa vinjiem saprotamaak, taa pat var teikt arii par riidziniekiem braucot aaraa no riigas. tipa paareja iela-gatve-celjsh. he he. a veel taapeec ka ielas nemeedz buut tik platas vot taa.

Gravatar laacz

2002. gada 22. jūlijā, plkst. 15:41

rainja bulvaaris (viena iela bez kokiem pa vidu) ulmanja gatve (vairaak smahivajet peec bulvaara) aspazijas bulvaaris (viena iela bez kokiem pa vidu) u.t.t. :)

Gravatar aabols

2002. gada 22. jūlijā, plkst. 15:49

rainja un aspazijas bulvaari taapeec ka bulvaaru loks, tipa, kaa lai to pasaka, izplaanots, sabuuveets peec pilseetas valnjnu saschuureeshanas chupaa (bastejkalns) kautkaadaa 188? gadaa. tajaa laikaa eiropaa traki populaari bija taa dariit. tad arii visus shitos parkus sastaadiija kanaalu novirziija u.t.t a ulmanja gatve taapeec ka atkal uz laukiem he he

Gravatar laacz

2002. gada 22. jūlijā, plkst. 15:55

krasta iela arii uz laukiem. var atrast 100 un 1 ielu, kas iet uz laukiem nu nav gatves un/vai bulvaari.

Gravatar rediiss

2002. gada 22. jūlijā, plkst. 16:12

a kapeec viena iela dazhaados posmos maina nevis tipu (iela, bulvaaris, gatve), bet nosaukumu - chaka uz marijas un otraadi (atk. no kura gala skataas)?

Gravatar aabols

2002. gada 22. jūlijā, plkst. 16:22

nu taapeec ka original bija Marijas iela a tad muusu dizhie literatuurpeetnieki izdomaaja ka Chakam ar dereetu kaads priecinjsh un vajag Suvorova (tipa man taa liekaas jeb suvorova bija valdemaara?) ielu nodeeveet dzejnieka uzvaardaa. a atkal veesturnieki teica ka nafig vajag veco tb marijas iela. beigaas bishku pakasiijaas un pie pudeljuka vienojaas, sak veesturnieki: ei da njemiet to ielu un sauciet hotj bi pa chukurchakarchadarainja ielu bet negraapstieties gar centru (veesturisko, imperiaalo he he) nu luuk tad arii literatuurzinaatnieki nozhagojaas okey. Taa kaa dzertinjsh notika uz Avotu ielas krusta tad tur arii izgaaja uz ielas un iesprauda robezhu. Kopsh taas dienas veesturnieki un literatuurzinaatnieki dziivo mieriigi un lamiigi.

Gravatar aabols

2002. gada 22. jūlijā, plkst. 16:25

laacz krasta iela vispaar ir bullshits un nemaz neiziet aarpus riigas. tas kas iziet ir Maskavas iela un man ir taada aidoma ka tur galaa ar vinja kaut kaa citaadi saucaas. bet vispaar no taas puses riigaa brauca iekshaa latgalji a shameejiem ta viss pie kaajas shie lasiit taapat nemaaceeja (ja nu vieniigi biibeli)

Gravatar misame -> aabols

2002. gada 23. jūlijā, plkst. 09:25

Nea. Valdemaara bija Gorkija.

Gravatar Zintish

2002. gada 23. jūlijā, plkst. 13:48

                        X

uraa, shii ir vieta, kur 1o reizi paraadas Zintish!

Gravatar aabols -> misame

2002. gada 23. jūlijā, plkst. 13:57

fuuu es jau nobijos par to suvorova. plds par pareizo info, tagad zinaashu

Gravatar krampo

2002. gada 28. jūlijā, plkst. 21:34

p.s. A Briiviibas bulvaarim nemaz tak nav nr1, taa skaitiishana turpinaas no taa, ko Kaljkja iela iesaak, taa kaa arii var teikt, ka nosaukumu paspeej nomainiit.