✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Bīstami dzīvībai!

2002. gada 25. jūlijā, 16 komentāri

Uz Maskavas ielas (netālu no tirgus, uz Salu tilta pusi) ir divas blakusesošas koka mājas. Tajā rajonā tas ir normāli. Tās abas ir uz brukšanas robežas. Arī tas nav nekas pārsteidzošs. Tur ir arī zīmes no sērijas 'bīstami, u.t.t.' Uzliktas pa vidu trotuāram no abiem galiem. Un nekādu norobežojumu. Vai jūs ietu pāri pa ielu, uz otru tās pusi, ja ieraudzītu šādas zīmes? Nez vaj.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Beregu

2002. gada 26. jūlijā, plkst. 01:00

a. izdarīsim ekspertu aptauju, lai noskaidrotu, cik ilgi brūk koka māja. sekundes 30 droši vien. b. ņemsim talkā varbūtību teoriju un aprēķināsim, cik lielas ir izredzes zem tās patrāpīties. c. secināsim, ka iet pāri ielai pie sarkanās gaismas ir bīstamāk. :)

tik vien kā mediju hype vien ir no tiem graustiem - atklāti sakot, dažiem maniem amata brāļiem derētu pa dē. ja mani atmiņa neviļ, pēdējo desmit gadu laikā Rīgā grausti ir nobendējuši divus cilvēkus, un abi nebija garāmgājēji, bet gan bomži otrreizējo izejvielu medībās.

Gravatar laacz

2002. gada 26. jūlijā, plkst. 03:10

vispār, mani nesatrauc pašu graustu esamība. bet imaginārā rūpēšanās par "vientiesīgajiem garāmgājējiem". mol, esam jūs pabrīdinājuši, bet iet garām jūs iesit tāpat. sētu būtu vismaz uzlikuši. vai arī vēl labāk - neko nelikuši.

Gravatar la_me

2002. gada 26. jūlijā, plkst. 10:53

Kam jānotiek, tas notiksies.

Gravatar rediiss

2002. gada 26. jūlijā, plkst. 12:14

reiz gadiijaas noveerot sekojosho. iisti nezinu, kaa sauc to ielu, kas iet no valdemaara uz saeimu... uz taas ielas ir krodzinjsh aplesiins laikam. nu luuk. eju raamu garu, domaaju savas domas, peekshnji - krakc - uz ietves noveljas praavs kjiegjelja gabals no balkona, kas karaajas virs ejamaas zonas. man, esot otraa ielas pusee, paarskreeja tirpas. nezinu, kaa jutaas taa nabaga meitene, kas atradaas kaadu metru no nokritushaa kjiegjelja. visai nnnnepatiikams atgadiijums.

...tagad balkons ir apvilkts ar zalju tiiklu un tieshi zem taa apelsiins ir uzstelleejis savu vasaras dzertuviiti.

Gravatar Elfs

2002. gada 26. jūlijā, plkst. 13:21

Es par to varbuutiibu teoriju... iet garam shiim maajaam ir tieshi tikpat biistami/droshi, kaa paari ielai uz sarkano gaismu; varbuutiiba ir 50% abos gadiijumos: maaja vai nu sabruks tev virsuu, vai nesabruks (gadiijumaa ar maajaam), un auto tevi vai nu notrieks vai nenotrieks (luksafora gadiijumaa) Elfs, 50% varbuutiibas teorijas kveels piekriteejs

Gravatar rediiss

2002. gada 26. jūlijā, plkst. 13:23

jo vairaak braucoshu mashiinu un mazaak bruukoshu maaju jo lielaaka iespeeja ka uzskries mashiina nevis uzbruks maaja

Gravatar laacz

2002. gada 26. jūlijā, plkst. 13:31

faktiski - jebkurā vietā tu jutīsies tieši tāpat. pat sēžot ofisā - to saturošā māja vai nu sabruks, vai nē. tajā ietrieksies lidmašīna, vai nē.

Gravatar Wiseguy

2002. gada 26. jūlijā, plkst. 13:40

Nu tas jau ir no seerijas par blondiineem. Jautaajums, kaada iespeejamiiba, ka izejot uz ielas, tu ieraudziisi dinozauru. Principaa taksh 1:hvzciklielsskaitlis, a blondiinei elementaari, 50%, vai nu ieraudziis vai neieraudziis.

Gravatar laacz

2002. gada 26. jūlijā, plkst. 13:45

atkarīgs no tā, ko vērtē. ja neņem vērā nekādus faktus (priekšnoteikumu), tad iespēja tiešām ir 50:50. jo mums nav zināms ne tas, vai dinozauri ir, ne tas, vai tie ir te, ne tas, vai mēs tos satiksim. attiecīgi, zinot, ka dinozauri ir izmiruši, iespējas nav. protams, var ņemt par iespēju to, ka kāds ir kaut kur kādā tumšā laboratorijā noklonējis dinozauru un tas ir izlauzies un kā reizi tepat kaut kur atrodās. tā ir rekursija :) so - by default, jebkura notikuma varbūtība ir 50:50. tālāk jau, zinot nosacījumus, tā varbūtība mainās.

Gravatar BigUgga

2002. gada 26. jūlijā, plkst. 15:35

galugalaa, mees saakumaa pat nezinam - kas ir domaats ar vaardu 'dinozaurs'

Gravatar la_me

2002. gada 26. jūlijā, plkst. 16:28

Šī lieta par dinozauriem un 50% darbojās uz visaam! sievietēm kuras esmu aptaujājis (ne tikai blondas). Un pilnīgi pretēji ar vīriešiem. Tā kā runa ir par vīriešu un sieviešu domāšanas veidu.

Gravatar rediiss

2002. gada 26. jūlijā, plkst. 17:24

nnnja... man laikam ir probleemas... es biju ljoti izbriiniita, kad uzzinaaju par joku ar dinozauriem un ka tipa 'pareizaa atbilde' ir 50/50. es kaukaa biju izdomaajusi pa iespeeja satikt dinozauru ir 1:nu nezinubaigilielaiscipars...

Gravatar Zintish

2002. gada 28. jūlijā, plkst. 21:00

hmm, par sapashanas probleemaam runaajot- driixt jaff pretargumenteet, bet kuraa vietaa izpauzjas fakc par viirieshu(laj nevienu neapvainotu, teixim- lielaakoties) sapraatu, ja jamie apgalvo ka iespeeja satikt reptili(visdriizaak jau ka), kursh, peec pashu n-tajiem apgalvojumiem ir beikc un pagalam un kjepas nekustina kopsh neatminamiem laikiem, pastaav, laj arii viena no miljona, bet tomeer pastaav, taatad existee? tas noziimee, ka jamie veesaa mieraa atziist kauko paaraaki utopisku & nereaalu un taj pashaa laijkaa lielaas ar savaam prrata speejaam un logjiku..? co to nelogjiski man skjiet, ka Laj arii es (pashlajk uzskatu) neatbildaaeetu kaa sieviete shajaa anekdotee (lajkam viss shis kalambuurs tika nosaukc ieksh programmeetaaja sievas pieziimeem), man tomeer atbilde 50:50 shkjiet sapraatiigaaka. (driixt saciit, visu, ko ir veelme, par teemu viirieshi:sievietes).. visnotalj logjika tajaa pastaav vairaak- ja jau tiek pieljauta faktiski nereaala iespeejamiiba, kaadeelj tad nepieljaut to kaartiigi un liidz galam, ne tikaj mazuliet? apm. no seerijas gandriiz neskaitaas un-nevar buut nedaudz beikc, piemeeram aj, nu lajkam baigaa biezputra (sviestaina ljoti) sanaaca.. mjaa, meedz man uznaakt filozofejamais (jo ar sofiju te nav itnekaada sakara) noskanjojumsc.. gadaas kaukas no seerijas par sireaaliem deliirijshoviem tjipa lajkam.....

un vispaabaa- satkt dinozauru iespeejas nav nekaadas! ja vien Juus nepaziistat kaadu ar shaadu iesauku!! ;) taa vot! <sorry> LUUK!

Gravatar Zintish

2002. gada 28. jūlijā, plkst. 21:06

jaa, un paari ielaj diezvaj ietu. bet neomuliiga sajuuta buutu gan.....

Gravatar laacz

2002. gada 29. jūlijā, plkst. 11:02

Zintish, tas starp citu, ir pie tava darba uz Maskavs iel :)

Gravatar Zintish

2002. gada 29. jūlijā, plkst. 16:39

zinaamsc lokaacij viets, es tur garaam meedzu pusdienaas iet dazjeriz. bet pa sava darba ielas pusi gan :)