✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Terminoloģija

2002. gada 29. jūlijā, 6 komentāri

Tilde, kā izrādās, ir atvērusi savu jau(k|n)o portālu vortālu whatever. Terminoloģijas portāls (interesanti, kad viņi salabos to tekstu, kas pirmajā lapā atrodams iekš pārlūka titlebar un skaidri rāda Terminiloģijas portāls; šo jau minēja Beregu @ 28.07.2002. / 23:07 ). Smuki jau bez gala. Bet jēgu neredzu. Pirmāmkārtām, ja meklēt skaidrojumus (tepat Latvijā, nevis whatis.com vai howstuffworks.com), izsmeļošākus tos var atrast iekš Tulkošanas un Terminoloģijas Centra uzturētās publiskās datubāzes.

Kā arī - kurš man muļķītim uzņemsies paskaidrot, kāpēc TTC un Tilde neiedomājas apvienot savus spēkus, bet gan mulsina dumos datorlietotājus ar dažādiem tulkojumu un to pielietošanas variantiem? Plus vēl visam - es šo saitu nelietošu tikai viena iemesla dēļ - mežonīga bremze.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar rediiss

2002. gada 29. jūlijā, plkst. 13:22

EN computer
RU ЭВМ
LV dators

Tehniska sistēma (ierīču komplekts), kas saskaņā ar uzdotu programmu veic automātisku datu apstrādi un ievadizvadi.

Gravatar misame

2002. gada 29. jūlijā, plkst. 15:05

mda... koks (tree) - Hierarhiska datu struktūra.... bla bla A kaudze (heap) nav. Kaapeec?

Bet kaapeec vinji neapvienojas ar TTC... nu, tas ir AIlab.lv projekts kopaa ar TTC... a man liekas, ka Tilde negrib paaraak draudzeeties ar Latnetu + AIlab. Lai gan kas tur var saprast vinju attieciibas ;)))

Gravatar vimba

2002. gada 29. jūlijā, plkst. 18:02

suckler cow premium-zīdītājgovs piemaksprēmija. Definition Viens no kopējā tirgus organizācijas līdzekļiem. To izmanto, lai veicinātu govs piena izmantošanu lopbarībā un lai neizjauktu līdzsvaru piena tirgū. Tās apmērs kopš 1995. gada ir ECU 120. Lai varētu pretendēt uz šo prēmiju ražotājam ir jāpierāda, ka viņš savā saimniecībā neražo ne pienu, ne piena produktus vai arī ražošanas apjoms nepārsniedz 120000 kg gadā. Šīs piemaksprēmijas izmantošanu var pastiprināt ekstensifikācijas piemaksprēmija.

Tas kas sanaak, ja man maajaas naf govs es varu dabuut preemiju?

Gravatar laacz

2002. gada 29. jūlijā, plkst. 18:07

ekstensifikācijas piemaksprēmija. domaaju ka tajaa arii ir viss atrunaats. <g>

Gravatar ml

2002. gada 29. jūlijā, plkst. 21:44

mekleejot vaardus cietnis un lameris (arii lamers) nekas netika atrasts...