✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Kvassssss!!!!

2002. gada 30. jūlijā, 34 komentāri

Vai kādam nav ienācis prātā atdzīvināt veco labo dzelteno kvasa mucu tradīciju? Protams, ka ar uzlabojumiem un vismaz minimālu higiēnas prasību ievērošanu.

Kā arī gāzētā ūdens/limonādes automātus?

Kā reizi šādā gadalaikā varētu makten jauku piķīti nokāst, ne? :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar aabols

2002. gada 30. jūlijā, plkst. 14:06

redz ar tiem higieenas prasiibu uzlabojumiem nevar aizrauties, jo ja tajaa mucaa nedziivos tas taarps tad arii kvass vair negarshos taa kaa agraak. saproti tur ir jaabuut savai mikrovidei

Gravatar Zintish

2002. gada 30. jūlijā, plkst. 14:25

Jaaaaaa, gaazeetaa uudens/siirupuudens automaac ruleee! es pat par siirupuudeni buutu ar mieru 5 sant, 3 kap vietaa maxaat!!!!

a bet kauko liidziigu dzeltenajai kvasa mucai es tirguu esu gan maniijusi (centraalajaa). un veel mazpilseetaas kaukaadaas. maaminja mani beerniibaa baidiija, laj no kvasa mucaam kvasu nedzeru, tur taarpi dziivojot.. btw- vispaar ir kaac kautvaj pudelees nopeerkams kvass, kursh garsho taa, kaa tas toreiz mucaas?....

aiij, nostaljgjiskas atminjas..

Gravatar Zintish

2002. gada 30. jūlijā, plkst. 14:27

lajkam jauv jaaiet pusdienaasc....

Gravatar Gariinais

2002. gada 30. jūlijā, plkst. 14:58

Bet to kvasa mucu tradiicija jau ira atdziivojusies! ;) Purvciema tirguu jau sen tirgojas ar "dziivo kvasu" no aparaata, liidziiga tam, kaadu visi ira redzeejushi dazhaados kultuuras pasaakumos (visbiezhaak ar uzrakstu "Aldaris"), tb iisti auksts un peec rauga nedaudz garshojosh kvasinsh :)

Gravatar laacz

2002. gada 30. jūlijā, plkst. 15:52

Ir gan. saucaas Ilgjuciema kvass.

Gravatar aabols

2002. gada 30. jūlijā, plkst. 16:10

a vinji ilgjuciemaa to panaak katraa pudelee iebaazhot pa mushas kaapuram, kaa saciit jaasaka odzinjai. taadeelj jaadzer uzmaniigi- caur zobiem

Gravatar Zintish

2002. gada 30. jūlijā, plkst. 16:19

a es caur teejas sietinju izkaasiishu!

Gravatar Vagars

2002. gada 30. jūlijā, plkst. 16:41

Slinkaa Zinta taa tu straadaadama :[ Bonams un co. teviaidiis pie Muzikantiem 18:00

Gravatar Zintish

2002. gada 30. jūlijā, plkst. 16:43

nemaz neesmu slinka un straadaaju arii! Tu arii buusi, pokemonomaans taads!?

Gravatar Zintish

2002. gada 30. jūlijā, plkst. 16:45

un shitaa Tu cilveecinjsh ne soliiti nevari vairs paspert bez visvisaadiem vagariem un uzraugiem........ );

Gravatar pokemons

2002. gada 30. jūlijā, plkst. 16:47

Kur tad pastraadaasi, ja acheles saap no monitora... Man veel ir 3 rezerves dienas lai beidzot straadaatu... Bet uz strelku protams buushu

Gravatar laacz

2002. gada 30. jūlijā, plkst. 16:50

ech. /me kuust. no karstuma shoreiz.

Gravatar Zintish

2002. gada 30. jūlijā, plkst. 16:51

atradis par ko lieliities... mums te top inventerizatoru sauteejums ;)

Gravatar laacz

2002. gada 30. jūlijā, plkst. 16:52

es nelielos, es vienkaarshi leenaa gaitaa kuustu un censhos juus tureet lietas kursaa :)

Gravatar Zintish

2002. gada 30. jūlijā, plkst. 16:57

labsi, Tu tikaj pavisam neizkuusti..... plz...

Gravatar aabols

2002. gada 30. jūlijā, plkst. 17:08

muaaahhhhhhhhhh es i mikls uuuuuuu

Gravatar laacz

2002. gada 30. jūlijā, plkst. 17:17

aabols, cic. mees jau vakar no teviim ar zintishu visu dzirdeejaam :)

Gravatar aabols

2002. gada 30. jūlijā, plkst. 17:19

nu jau nu jau par miklumu man liekaas nekaadas runas nebij.

Gravatar laacz

2002. gada 30. jūlijā, plkst. 17:20

to visu vareeja redzeet :D

Gravatar rediiss

2002. gada 30. jūlijā, plkst. 17:21

laacz gadjumaa adresiiti nevaig nomainiit uz wet.n.wild.laacz.lv ? nu taa lai atainotu reaalo zituaaciju.

Gravatar laacz

2002. gada 30. jūlijā, plkst. 17:29

uz kaut ko nomainiiju :)

Gravatar nosaukums

2002. gada 30. jūlijā, plkst. 20:23

Nu jau ik pa laikam redzu tos apaljos dzeltenos priekus uz riigas eilaam , lai gan diemzheel par uzlabojumiem higieenas jomaa nesaskatiiju, bet IR!:) un beerniibas asras saskreeja amnas aciis :)

Gravatar A.Maitinsh

2002. gada 2. augustā, plkst. 04:14

Absaluutais favorite ir PILSKALNA kvass! Pilniiga bauda! Un par koka-koljaam arii labaaks. Vaaciski Pilskalns-Shlosberg kas ariidzen ir mans surais vaards

Gravatar A.Maitinsh

2002. gada 2. augustā, plkst. 04:17

Reiz paliela kompaanija gribeejaam nodzerties veikalaa bairiishu nebija, taapeec njeemaam kvassu - Ilgu ciema kvassu. Sliktaaku kvassu savu muuzhu dzeeris neesmu. Tas nosaukums vien jau ir kauc kas, asocieejas un garshoja peec juuras uudenja.

Gravatar BigUgga

2002. gada 2. augustā, plkst. 14:26

citi laiki, cita tradiicijas. tagat automaatos visur cola/sprite/fanta. nedomaa spraukties te ar siirupuudenjiem, mums biznesu maisiit. taa tak liela nauda, maksaat 30sant 5sant vietaa. gudri gudri.

Gravatar kas

2006. gada 8. jūlijā, plkst. 19:04

<blockquote cite="PILSKALNA kvass!"> Pilskalna kvass jau no 2001 gada ir Product of Coca-Cola company.! ;)

Gravatar untitled

2006. gada 8. novembrī, plkst. 12:49

iļguciema kvass Nr.1 ;) !!!

умм..и ко всему прочему, адресуя хозяину сайта..в профиль, ну оч симпотичное фото ;)

Gravatar Atbilde Zintisham

2007. gada 5. jūlijā, plkst. 14:40

Īsts kvass, kāds senāk dzeltenajās mucās, ir dzīvais kvass "Lācis": to lej Rīgas Centrāltirgū un citos tirgos (Āgenskalna, Vidzemes, pērn bija arī Ķengaraga, kā arī pie Bērnu pasaules un Ziepniekkalnā pie "Neldas" uz ielas). Tas ir vienīgais man zināmais. Pudelēs kvass nav un nevar būt, Iļģuciema limonādei ar kvasu nav nekāda sakara, tā ir rada pazīstamajam iesala jeb veselības dzērnienam: mākslīgi gāzēts salkans dzēriens bez asuma, kurš atvērtā pudelē atšālējas. Īsts kvass, protams, neatšālējas, bet hermētisku pudeli pārplēš vienas diennakts laikā - "Lācis" to izdara ar garantiju.

Gravatar Slepenais

2007. gada 17. augustā, plkst. 00:31

Pirms divām dienām noprovēju Centrāltigus kvasus. Viena lielu muca bija pie pašas ieeejas, blakus gaļas paviljonam. Tas bija nu tāds sūds! Pēc garšas tipiska limonādi, šķiet, pat ar ogķskābo gāzi. Uz mucas tikai uzraksts Kvass. Otra vieta bija pie dzelzceļa tuneļ (kur tramvajs pa apakšu brauc). Neatceros, kas bija virsū rākstīts, bet kaut kas par dabīgumu bija, bet "Dzīvais kvass Lācis" manuprāt tas nebija. Tipiska limonādes garša tam gan nebija, bet arī stipri dīvains (sūds), varbūt pat saskābis. Nevarēja īsti saprast. Šogad "Dzīvo Kvasu" kaut ko nekur nemana, bet citus gadus tas patiešām ir bijis ļoti labs. Bet no pudeļu kvasiem (ar ogļskābo gāzi) vislabākais ir Iļģuciema kvass. Ne velti lielveikalos pirmo izpērk, un tikai tad pārējos s...:)

Gravatar Vienmeer dziivs

2009. gada 2. augustā, plkst. 15:16

Nu ko, ļautiņi - 2009. ir pirmais gads, kad Latvijā beidzot iespējams nopirkt DZĪVO (jā, patiešām dzīvo) kvasu!!!To pašu kvasu, par kuru mēs visi esam gandrīz piemirsuši...Iļģuciema rūpnīca šovasar sākusi padomju laikos tik iecienītā bezalkaholskā dzēriena ražošanu pēc tām pašām receptēm un tehnoloģijas! Ir vēl priecīgāka ziņa - nav jābrauc uz pašu Iļģuciemu, lai atveldzētos karstā laikā, paņemtu līdzi dodoties uz laukiem vai vienkārši nodegustētu jauno dzīvo produktu! Jau no Jūlija sākuma Centrāltirgū mums visiem tik zināmā DZELTENĀ MUCA saviem tukšotājiem ļauj atcerēties nostaļģijā ietīto garšu!!! Protams - arī līdzi ņemšanai var iegādāties dažādu tilpumu (1,5L/2L/5L)... visu šo izmēru taras - iekļautas kvasa cenā! Veikalos dzīvo kvasu vari nemaz nemeklēt - pudelēs vienmēr būs vienīgi pasterizētais ar dažādām krāsvielām bagātinātais kvasa dzēriens. Visas runas par to, kas IR un kas NAV ĪSTAIS vecais labais kvass no šī brīža ir liekas! Atceries, ka vienīgam Latvijā - Iļģuciema kvasam, derīguma termiņš nav nedz nedēļa, nedz 5 dienas! 3 dienas ir termiņš, kura laikā ir ieteicams izdzert dzīvo nepasterizēto kvasu...ja protams tu nevēlies sagaidīt pāris procentu alkkahola, kas radīsies dabiskā rūgšanas procesā.. ;)) Nu ko, laizies jau..? :)) Nāc, un sameklē dzelteno mucu Centrāltirgū pie sakņu paviljona! Drīzumā centīsimies 'laist gaisā' veblapu, kur būs pilnvērtīgs info par dzīvā kvasa atdzimšanu mūsu valstī :) Nāc un ieprovē! Pie vecās labās dzeltenās mucas - kvass - vienmēr dzīvs! :)