✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Filma: Antikiller

2002. gada 31. oktobrī, 7 komentāri

Kā jau lielākajai daļai no jums, mani vienmēr mīļi gaidītie ciemiņi, arī man iet pie sirds krievu krimiķi. Pie kam, gauži labi iet pie sirds. Atrunāt, ka ir izņēmumi, šoreiz neplānoju. Tādi ir vienmēr. Taču, manis redzētie krievu grāvēji (bojeviki; action filmas; etc) nekad nav izcēlušies. Ja neskaita Brat diloģiju. Tieši tālab es ar skepsi vēros filmas Antikiller reklāmās un ar tieši tādu pašu skepsi klausījos skaļajos saukļos par tās elītumu. A zrja.

Jā, man filma ļoti patika. Ja laba un atbilstoša mūzika krievu pilnmetrāžas grāvējos laikam kļūs(t) par ierastu lietu, tad klaji atvērtu muti vēros operatora darbā. Un dažās detaļās starp epizodēm (to maiņa, ja būsim precīzi). Viennozīmīgi oriģināli un daiļi ir uzņemtas kauju ainas - lai notušētu kaskadieru slikto sagatavotību, tās ir padarītas gandrīz par mākslas darbiem. Visā visumā, ko tur velti rokas dzesēt - filmas tehniskais izpildījums ir līmenī.

Sižets? Vienkāršs. Pat mazliet banāls. Neatstāstīšu, lai neizplūstu liekvārdībā. Lai arī tā gaita ir puslīdz paredzama, filmas skatīšanās prieku tas nebūt nemaitā. Tiesa, dažviet kaitina režisora mētāšanās no viena stila pie otra - brīžiem liekas, ka krievu mafijas padarīšana par itāļu mafiju (epizodiski) ir pārspīlēta. Taču, to var arī neievērot. Es te tāds piekasīgs iru gadījies.

Pilnīgi vai gribētos to nosaukt par savulaik populārā Afgāņa komercializēto variantu - mazāk cietsirdības, mazāk ikdienas pelēcīguma, mazāk ...

Vēl viena interesanta lieta, kuru gan pamanīju tikai filmas otrajā pusē - es nedzirdēju nevienu rupjā tipa lamuvārdu. Neraksturīgi krievu kino. Un pateikšu uzreizi priekšā tiem, kas parasti par to grib zināt, pirms iet uz filmu - beigas ir neraksturīgas krievu kino. Nāk atmiņā Dullais Dauka un pamatskolā uzdotais sacerējums - The Return of Dullais Dauka jeb Dullais Dauka Strikes Back.

Filmiņa iegulst blakus abiem Brāļiem.

Antikiller oficiālais saits, imdb ieraksts, ko par to saka onkulis exlers.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Zevus

2002. gada 31. oktobrī, plkst. 10:35

Filma tieshaam laba. Tikai krievu bandiitiem nav taadu krussteevu:) kas seezh uzvalcinjaa krutaa villaa. Un nav arii taada goda kodeksa. Tieshaam rezhishors biskjiit megjinaaja paraadiit ka krievu mafija ir taada pati kaa itaalju. Vel kaitinaaja ka visu laiku raada cik speeciigi ir vnutrennijie sila. Vienu briidi raada ka neviens bandiits musarus nemiil, bet tajaa pashaa laikaa izraaadaas ka tomeer ciena. Un vel bija paaraak rietumniecisks uztaisiits suhorukova teels kursh visu laiku gribeeja vallhallaa nonaakt. Bet vispaar filma laba. Saliidzinaat nevar ar taada pasha tipa amerikaanju filmaam. Vispaar pat jaasaka ka amerikaanjiem nav taada tipa filmas:)

P.S. Vel nepatiik ka visas mashiinas uzspraagst:)

Gravatar agressor

2002. gada 31. oktobrī, plkst. 11:14

laacz tu biji kolizeejaa un ne uz The Signs?

Gravatar aabols-->Zevus

2002. gada 31. oktobrī, plkst. 11:18

mazliet oponeeshu, krievu noziedziigajaas aprindaas (tb veco cietumnieku) existee goda kodekss, kas ir veel stingraaks, kaa itaaljiem. Cita liet ir ar jaunajiem a la mafiozi un visaadiem atmorozokiem kaa suhorukovs, tur jau arii, manupraat, taa probleema par ko tas muuvijs vispaar bija.

Gravatar laacz

2002. gada 31. oktobrī, plkst. 11:48

agressor, nee. es jamo noskatījos uz dvd.

Gravatar agressor

2002. gada 31. oktobrī, plkst. 11:53

ok, bet tu jau zini, ka signs ir jaaredz. bet kincii, lai efekts maximaals

un taa arii fcuking requiem for a dream nenoskatiijaaties. duriki

Gravatar laacz

2002. gada 31. oktobrī, plkst. 12:11

neiešu es uz kolizeju. ne par kādu naudu.