✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Filma: "Shaolin Soccer"

2002. gada 30. novembrī, 2 komentāri

Šodien izklaidei nolēmu beidzot noskatīties šeit jau divreiz (viens un divi) pieminēto Shaolin Soccer (Siu lam juk kau; angļu lapele, oficiālā japāņu lapa)pilnā garumā. Devos uz divxsubtitles.net, dabūju angliskos subtitrus un aidā.

Nu, ko es varu pateikt. Iesaku. Visnotaļ. Interesanta bez gala. Kaut vai oriģinālais austrumāzijas humors (brīžiem ne gluži smieklīgs, jāatzīst :), gadu desmitiem uzkrātā pieredze un lielā meistarība austrumu cīņu ekranizēšanā, no sadarbības ar Holivudu aizgūtā kvalitatīvu specefektu taisīšanas māka.

Filma ir komēdija. Sākot no galvenā varoņa, kurš vizuāli ir pārveidots par Bruce Lee analogu, turpinot ar tiešām amizantām epizodēm (kas brīžiem gan ir pārspīlētas un vairāk iederētos bērnu komiksu grāmatiņā vai, labākajā gadījumā, iekš klasiskā tipa filmas par Shaolin klosteri un tā miermīlīgajiem, bet kauties mākošiem mūkiem :) Teksti ir infantīli, bet nereti parādās arī kāda pērle. Par pērli to gan padara konteksts.

Filmā, kā tagad izrādās (pēc noskatīšanās ar subtitriem:), ar lielu baudu skatāmas ir ne tikai futbola spēļu ainas. Tas man bjia pārsteigums :) Miramax treilerī (sliktā kvalitātē) skan Rammstein...

Šajā treilerī neskan :)

Šajā arīdzan neskan, taču tas ir franciski :)

Novērojumi un pētījumi ir noveduši pie viena vienīga secinājuma - tā ir viena no visveiksmīgākajām (ja ne pati) 2001. gada (visu laiku?) Hongkongas grāvejfilmām. Es nesaprotu vienu lietu - kāpēc jamā netika rādīta Rīgā? Un kad tiks? :) Nu, vismaz pa TV (tas gan absolūti nespēs radīt filmas atmosfēru; Latvijas DVD/VHS nomās filma ir?).

Režisors, galvenās lomas atveidotājs un scenārija autors ir viens cilvēks - Stephen Chow. Ja gadās, noteikti iesaku noskatīties.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar [cx]

2002. gada 30. novembrī, plkst. 22:57

ficene rulez :) shis tas parodeets + fantaazija + cilveeku incantaas miimikas un laiks nav zaudeets! EnJoY

Gravatar TradeMAAK

2004. gada 20. decembrī, plkst. 23:03

Vai nu tā filma ir totāli stulba, vai arī man nepatīk ķīniešu humors.