✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Nāve

2002. gada 2. decembrī, 81 komentārs

Nevarēju šo postu no metafilter nepārpublicēt pilnībā.

Some numbers. 3.1 million in 2002 comes out to some 8,500 a day, 354 an hour, and almost 6 a minute. Each minute. Each hour. Each day. Deaths. Of AIDS.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar agressor

2002. gada 2. decembrī, plkst. 07:54

es arii sabaidiijos, ka man kaads neiedur heroiinu un piedevaam veel hiv viirusu.

p.s. kaads skatiijas vakar pa mtv vai vh1 to raidiijumu par aids aizmirsu nosaukumu bet urlis lakam bija no 3 vaardiem ar .org beigaas. Karoche tur bija 3 valstis kuraas visaatraak izplataas aids Lv bija pirmajaa vietaa un Lv paarstaaveeja krievu narkomaans Olegs.

Gravatar agressor

2002. gada 2. decembrī, plkst. 08:00

Oleg from Latvia Oleg became a heroin addict at age seventeen. When he finally kicked the habit seven years later, he found out he was HIV positive. He realizes he needs a new life, and courageously reaches out to an old friend. Oleg moves from anger to action, as he sets his goal to educate other in the dangers of drug abuse and HIV.

Gravatar infernal

2002. gada 2. decembrī, plkst. 11:09

Dikti neomulīga sajūta... Bļin, tizlie zinātnieki, gudro visādu crapus, zāles pret hamburgeru ēšanu. matu neizkrišanu utjp, a nevar visi salikt galvas kopā cīņā pret AIDS? :)

Gravatar uldy

2002. gada 2. decembrī, plkst. 11:33

a nafig??? kau kaa tachu tas nenormaalais cilveeku skaita pieaugums ir jaaregulee.

Gravatar laacz

2002. gada 2. decembrī, plkst. 11:40

Jā. Piem, tu varētu voluntāri nolēkt no viesnīcas Latvija jumta :) Vai kā jamo tur tagad sauc.

Gravatar agressor

2002. gada 2. decembrī, plkst. 11:40

vareetu pareguleet noshaujot narkomaanus & diilerus

Gravatar uldy

2002. gada 2. decembrī, plkst. 11:46

ja es kaadreiz (maz ticams) izdariishu pashnaaviibu... tad tieshi lecot no liela augstuma ->>> veelams lidmashiinas... viesniica pa zemu... un veel mosh uzkritiishu kaadam nevainiigam tuuristam virsuu, nedod dievs izpostiishu muusu valsts extra ienesiigo tuurisma industriju, jo neviens tachu nebrauks uz valsti kur iedzimtie lec uz galvas iebrauceejiem.

Gravatar laacz

2002. gada 2. decembrī, plkst. 11:50

nē, ja jau tevi tik ļoti uztrauc pārapdzīvotības problēma, dari to tagad ! :)

Gravatar laacz

2002. gada 2. decembrī, plkst. 11:50

nē, ja jau tevi tik ļoti uztrauc pārapdzīvotības problēma, dari to tagad ! :)

Gravatar uldy

2002. gada 2. decembrī, plkst. 11:52

mani neuztrauc paarapdziivotiiibas probleemas... es vienkaarshi atbildeeju infernaalja satraukumam... ar retorisku jautaajumu. :P

Gravatar laacz

2002. gada 2. decembrī, plkst. 11:53

es tik pat retoriski nokomenteeju :)

Gravatar agressor

2002. gada 2. decembrī, plkst. 11:55

zini to anektdoti par krievijas "karstasiniigajiem viirieshiem" kas lec no stalazhaam sievieteem virsuu?

Gravatar uldy

2002. gada 2. decembrī, plkst. 11:56

zinu... a zini jaunaako un populaaraako ikaunju puishu vaardu -> Tormass

Gravatar uldy

2002. gada 2. decembrī, plkst. 11:58

laacz tuliit kausies par offtopicu... es tinos prom... :)

Gravatar laacz

2002. gada 2. decembrī, plkst. 11:59

agressor, tajaa anekdotee tie viirieshi nebija krievijas un karstasiniigi. kaa arii, tie patiesiibaa nebija viirieshi. ja godiigi, vinji neleca no stalazhaam. vinji vispaar neleca. un vinji kaa reizi neleca uz sievieteem. kur nu veel virsuu. un galu galaa - taa nemaz nebija anekdote.

Gravatar uldy

2002. gada 2. decembrī, plkst. 12:03

nu nu... bija gan anekdote tie puishi no krievijas un leca virsuu francuuzietei (whatever) un leca no stalazhaam/logu kraasojamaa lifta. un tie noteikti bija viirieshi (muzhiki po russki).

Gravatar agressor

2002. gada 2. decembrī, plkst. 12:09

bet man interesee ko juus domaajat par Staying Alive, visvairaak pie shii posta

Gravatar laacz

2002. gada 2. decembrī, plkst. 12:11

N e v i s p a r a n e k d o t ē m , v a i n e ?

Gravatar agressor

2002. gada 2. decembrī, plkst. 12:14

offtopiks ir kaa narkotika - tu ar laiku saproti, ka nevari no taa izrauties, tas tevi velk dziljaak un dziljaak ieksh savaam offtopika skavaam. Tas ir kaa pluustoshaas smiltis, kas neljauj tev izrauties no norgimshanas, liidz kaads tev nepasniedz paliidziigu roku un neizglaabj tevi. Shajaa gadiijumaa - laacz kliedziens (maajiens ar mietu, komenteeshanas iespeejas atsleegshana).

Gravatar pikaczu->laacz

2002. gada 2. decembrī, plkst. 12:35

Vakar zinjaas raadija arii tabulu ar hiv neesaataaju skaita sadaliijumu pa kontinentiem. Rietumeiropai un Ziemeljamerikai, shajaa tabulaa sanaaca vismazaak. Liidz ar to gribeetos teikt, ka AIDS lielaakaa meerogaa skatoties ir tumsonju probleema. Protams uzrauties jau var it kaa katrs, bet tam, kursh baidaas no elles un nelieto kauchukus shaada iespeeja ir lielaaka. Arii Latvijaa pat narikiem ir radiitas visas iespeejas nesaslimt (propogandas plakaatinji, shljirchu mainjas punkti). Informaacijas kampanju pret AIDS izplatiibu es personiigi atceros jau no kaada 11-12 gadu vecuma. Struntiigi tikai, ka visa taa aarsteeshana valstij jaasedz un izmaksaa shausmiiigi daargi tie kokteiliishi. Nu un nabaga nigerinjus un indieshus man pavisam nav zheel, nekaada lielaa veertiiba cilveeces taalakai izaugsmei tur jau taapat neiet postaa.

Gravatar agressor

2002. gada 2. decembrī, plkst. 12:40

veel viena alternatiiva kaa apstaadinaat offtopiku ir iedot laba komentaara zhetonu :)

Gravatar omeega

2002. gada 2. decembrī, plkst. 12:58

Nu nez pikaczu par tiem indieshiem& melnajiem vai tev ir taisniiba. Taadi pashi cilveeki vien ir. Ne labaaki & ne sliktaaki. Taapat arii par to cilveeces taalaako izaugsmi- ja shitaa te ir izaugsme, es toch negribeetu redzeet kaads ir kritums.

Gravatar laacz

2002. gada 2. decembrī, plkst. 13:03

Ja pirms šādu epidēmiju parādīšanās būtu pavaicājuši - vai tāda epidēmija, saslimšana ar kuru ir raksturīga tikai zemākajiem slāņiem, nāktu par labu pasaules pārapdzīvotībai un puslīdz dabiskajai atlasei, visi teiktu nē. Tādi paši cilvēki vien viņi ir.

Protams, var runāt par sociālo slāņu līdzsvara saglabāšanas nepeiciešamību, kas šādā veidā tiek izjaukts. Taču tas būtu pārāk nekonkrēti.

Par vērtību runāt jau nu toč nav vietā. Ja atstāt tikai vērtīgos, paliktu simtreiz mazāk cilvēku uz zemes. Tas ir genocīds, Pikaczu.

Gravatar pikaczu->omeega

2002. gada 2. decembrī, plkst. 13:07

shobriid lasu par antitotalitaarajaam revoluucijaam austrumeiropaa - un naakas secinaat vienu, cilveekiem var likt aiz apkakles tik ilgi, kameer vinji (vairaakums) to ljauj. Ja nigeri tic paavestam, kas neljauj lietot kontracepciju, ja indieshi tic, ka citaa dziivee vinjiem buus labaak, taa ir vinju izveele. Un to, ka atsevishkjaas pasaules daljaas apzinaati shobriid izveelas celju uz tumsoniibu var redzeet ar neapbrunjotu aci. Vinji dziivo un mirst shausmiigaas mokaas, bet taa ir vide, kuru vinji pashi sev ir radiijushi.

Gravatar pikaczu->omeega

2002. gada 2. decembrī, plkst. 13:15

Dabiskaa izlase driizaak. Genociids ir, kad no kaadas tautas vai pat vairaakaam apzinaati izkauj domaat speejiigaakos, jeb kad izkauj peec nacionaalaas piederiibas. A sheit visiem vienaadas iespeejas uzzinaat, kaa aizsargaaties. HIV nevar ieguut netiishaam (asins paarlieshanas, manekiirs un nejaushi peedaa ieduurusies shlirces adata ir paaraak mazs procents). Ja shie cilveeki ir tik truli un atsakaas padomaat par sevi un saviem tuvajiem, tad ko nu man tur shausminaaties 6 vai 600 vienaa sekundee.

Gravatar uldy

2002. gada 2. decembrī, plkst. 13:26

vo vo, aafrikaa tur dzimumceljaa baigi daudzi inficeejas... a kaapee vaig tik daudz draazties??? kapaeec .lv taadaa veidaa saslimst maz cilveeku??? taapeec ka .lv tauta nepi%$@ pa labi un pa kreisi.
mees esam gudraaki par urkaam un nigeriem. taa luuk.

Gravatar omeega-->pikaczu

2002. gada 2. decembrī, plkst. 13:26

Trulu indiviidu pietiek arii Eiropaa& Amerikaa. Bet tas, ka saslimusho procents shais valstiis ir daudzreiz mazaaks, nekaa tai pashaa Indijaa, ir pateicoties vispaareejai izgliitiibai, informeetiibai- kas Amerikaa un Eiropaa ir krietnu tiesu augstaakaa liimenii nekaa kaadaa nomaljaa Aafrikas valstinjaa. Un tam, kam tieshi tas indietis/aafrikaanis tic ir mazaaka noziime (nu varbuut iznjemot tos, kas tic paavestam). Un cik es zinu- nevar saliidzinaat iespeejas uzzinaat par aizsargaashanos, kas pieejamas videejam amerikaanim ir daudz lielaakas par taam, kas pieejamas kaadam neegjerpuikam kautkaadaa Ruandaa. Taa luuk. Bet genociids- tas ir kad izkauj peec jebkaadas kopiigas paziimes (taa var buut nacionaalaa piederiiba, religjiskaa paarlieciiba, vai diagnoze- "inficeejies ar HIV"- vienalga)

Gravatar agressor

2002. gada 2. decembrī, plkst. 13:29

kaa veesta sena anektdote: aafrikaa 50% ir dilonis 50% aids. Kniebties vajaga ar tiem, kas asinis klepo

Gravatar laacz

2002. gada 2. decembrī, plkst. 13:34

Ech. Ļoti vienkārši. Visu noveļam uz cilvēkiem, vai ne? A kas izglīto? Kas informē? Valsts vai sabiedriskās organizācijas. Abet, ja cilvēkam nav dota tāda izglītība, lai viņš saprastu, par ko iet runa? Ļausim izmirt (lasīt: iznīcināsim) visu valsts iedzīvotāju krājumu, atstājot tikai selekcijai dažus inteliģentus eksemplārus?

Kā arī vēl viens moments - slimība ir nākusi no Āfrikas. Neviens tā arī nezin, kādā veidā, no kurienes tieši un kāpēc. Pirmo reizi to pamanīja ASV. Attiecīgi, tajā brīdī, kad tas tika pamanīts, Āfrika vairs nebija glābjama. Pārāk daudz inficēto. Un starp citu, lielākā daļa tieši mazturīgo un analfabētu vidū.

Un tagad tikai pasaki - visa Āfrika tāpat ir nolemta, aizveram labdarības iestādes, lai nebaro nabadzīgos (apmirs un neinficēs nevienu vairs).

Gravatar pikaczu->laacz

2002. gada 2. decembrī, plkst. 13:53

taa pat kaa meera laikos Eiropaa, arii Aafrikaa ir zinaams skaits cilveeku, kas neesaa hiv, bet nesaslimst. Tie arii izdziivos. Viena no hipoteezeem par hiv staasta, ka sensenos laikos melnajaa kontinentaa bija daudz vairaak peertikju, tad vinji saslima un daudzi nomira, bet tie kas palika dziivi neessaja viirusu, bet neslimoja. Sekoja cilveeka inficeeshanaas un viirusa mutaacija, bet sekas gaidaamas apmeeram taadas pat.

ar zheeloshanu un paliidziibas organizaacijaam, varbuut kaads baltais var nomierinaat savu sirdsapzinju, bet padariit taadam muljkjiitim, kas domaa, ka paarguljot ar nevainiigu meiteni var tikt izaarsteets no AIDS taapat neko nevar ...

Taas ir vinju pashu izveidotas valstis, kuraas vinji dziivo. Kaadi cilveeki taadas valstis un savaadaak jau nemeedz buut. Dziivo kaa grib, mirst kaa pashi izveeleejushies. Nopietnas paarmainjas nav iespeejamas, ja taas nenaak no sabiedriibas iekshienes. Un gudrinieki, kaut vai no LV neko paliidzeet nevar.

Gravatar laacz

2002. gada 2. decembrī, plkst. 13:54

Es neplaanoju neko paliidzet. Vienkaarshi esmu shokeets par vienaldziibu :) Bet taa jau ir mana probleema.

Gravatar laacz

2002. gada 2. decembrī, plkst. 13:56

P.S. Ar HIV var saslimt arii netiishaam. Negribot, nezinot, zinot. Iespeeja gan ir maza, bet ko tu teiksi par taadu cilveeku? Likumsakariigs iznjeemums? Un taadu cilveeku paliek aizvien vairaak..

P.S. Ja cilveeks ir HIV viirusa neesaataajs, bet ar imuundeficiitu neslimo, nenoziimee, ka vinjsh nevar inficeet taalaak. To vinjsh var ar tieshi taadiem pashiem panaakumiem, kaa tie, kas ir slimi. So, vinjus vajag apshaut. Vai ne? :)

Gravatar pikaczu->laacz

2002. gada 2. decembrī, plkst. 13:58

kaa tad tie nabadzinji pirms portugaalju iekarojumiem iztika bez balto cilveeku dotaa darba un maizes :) ?

Gravatar omeega

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:00

Pashu izveidotas valstis. Taa gan. Bet nu vajadzeetu atcereeties, ka tie ljaudis ir tik tikko izkaapushi no akmens laikmeta. Jo kameer visas taas zemes bija kolonijas neviens iipashi neruupeejaas par to, lai iedzimtie buutu kautcik pienaaciigi izgliitoti. Un arii tagad nevienu tas nesatrauc. Jo uzmest 10 mlj. $ veertu bumbu kaadam araabu ciemam ir daudz vienkaarshaak nekaa tos pashus 10 mlj. $ izteereet lai uzlabotu kaadas Aafrikas valstinjas izgliitiibas sisteemu. Un taa kaa neviens neliekas par vinjiem ne zinis, tad neegjeru zeeni un meitenes tiek galaa pashi- kaa nu prot.

Gravatar laacz

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:00

Tagad nav vairs tie laiki, ya know? :) Tolaik arii saartos dedzinaaja, u.t.t.

Gravatar agressor

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:02

bet daudzas neegeru sievietes ir ljoti smukas. tas mani baida... es varu saslimt ar aidu, ja nenotureeshos pret kaardinaajumu :(

Gravatar pikaczu->laacz

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:03

arii savu laasteku, kas kriit no jumta nedzirdi :) Šaut nevienu nevajag, bet cietumsodu, ja ir informeets par inficeeshanos, bet aplipina taalaak, gan dereetu. Muuzha ieslodziijumu no 6 meeneshiem liidz 15 gadiem.

Gravatar laacz

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:04

agressor, ar taadiem pashiem panaakumiem tu vari saslimt ar aidu no parastas latvieshu meitenes. ja njem veeraa, ka tu neatrodies aafrikaa vai asv.

Gravatar agressor

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:06

% mazaak, daudz mazaaka iespeejamiiba

Gravatar pikaczu->agressor

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:07

kauchuki ar speciaalu spermiciidu izniicina gan hiv, gan hepatiitu, piestuukjee taadiem pilnas kabatas un dodies safari cik tik uziet.

Gravatar laacz

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:09

pikaczu, as far as i know, neeksistee spermiciidu, kas izniicinaatu HIV viirusu. preteejaa gadiijumaa viss buutu paaraak 1kaarshi.

Gravatar sklp

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:11

spermiciidi izniicina tos astainos un dazhas slimiibas, bet lielaakoties visas slimiibas utt vienkaarshi mehaaniski aiztur

Gravatar laacz

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:11

Man gan likās, ka visu pārējo aiztur paši prezervatīvi savas uzbūves un pielietojuma dēļ :)

Gravatar pikaczu->omeega

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:12

amiishi pashi saviem nodokljiem tos 10 $ bumbai ir sapelniijushi, taapeec var atljauties teereet kaa patiik. Lai Aafrikas valstinjas iedziivotaaji arii sapelna 10 $ un nevis uzbuuvee zelta pili karalim, bet reformee izgliitiibas sisteemu. Vinjiem netruukst resursu, taa pat kaa krievi nav nekaadi nabadzinji, ja truukst praata to paarsuutiit nevar.

Gravatar sklp

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:13

spermiciidi izniicina mazos, un gumija pati aiztur, ja nu kaads izdziivo... kaapeec tad ir nosaukums taads - spermiciids - spermas homiciids (nu vai ari suiciids)

Gravatar laacz

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:13

Pikaczu, nebij tevī pamanījis spēju spriest par veselām nācijām spriežot pēc ekonomiskās attīstības :)

Gravatar pikaczu->laacz

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:13

uz kauczukiem, kas ir ieziesti ar nonoxsinol 9 ir rakstiits, ka tas izniicina hiv un hepatiitu B

Gravatar agressor

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:14

man piemeeram ir paniskas bailes no cilveekam kam ES ZINU ka ir hiv/aids. Taapeec arii 2x kauchuks uz loceklja mani nespeetu paarliecinaat.

Gravatar sklp

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:18

vislabaakais spermiciids buutu konc. seerskaabe - izniicina i astainos, i hiv, i veel viskauko

Gravatar pikaczu->laacz

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:23

bet daudzas aafrikas valstis patieshaam nav nabadziigas dabas apstaaklju deelj, bet taapeec, ka to valdiibas vinjus apzog. Ja vinji dziivo shaadaas valstiis, taatad uzskata, ka tas ir iespeejams. Gan PSRS savulaik ar savu vispasaules straadnieku revoluucijas ideju, gan shobriid ASV ar savu demokraatiijas eksportu nav visu vareni. Ir uz pasaules cilveeki, kas grib savas sievietes nomeetaat ar akmenjiem, ir taadi, kas ar zeltu brugjee celjus un luberaalie kapitaalisti var tikai pabriiniities, bet izmainiit neko taa pat nevar.

Gravatar omeega-->pikaczu

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:25

Nja...droshi vien buushu palaidis garaam to, par to zelta pils buuveeshanu:P Bet nau jau viss tik vienkaarshi. Aafrikas valstinjas tak neviena nav vecaaka par 50-60 gadiem. Un tas, ka shiem ir pamatiigs bardaks ir tikai saprotami. Un pat ja resursu shiem netruukst, vinji nevienmeer speej izshtukot kaa tos labaak izmantot- atkal izgliitiibas truukums- jo nau jau dikti daudz to cilveeku, kas studeejushi Eiropaa. Taapeec arii nav iisti pareizi saliidzinaat asv ar Aafriku. Paaraak nevienaadas starta poziicijas.

Gravatar laacz

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:27

Mūsu valsts arī mūs apzog. Mūs glābj tuvums civilizētajai pasaulei. Mums ir daudz maz (vairāk gan maz) organizēta sabiedrība. Un arī tas ir tās pašas tuvības nopelns. Un ja nebūtu Āfrikas, mēs varētu tikt uzskatīti daudzās jomās (sliktā ziņā) par pasaules pirmrdindniekiem.

Āfrikai nav iespēju attīstīties tik strauji, cik tas ir mums. Vai par to var viņus sodīt? Visur pasaulē cilvēki vidēji ir vienādi. Tie, kas kaut ko var darīt lietas labā ir uz rokas pirkstiem skaitāmi. Un, lai dabūtu Āfriku ārā no tiem sūdiem, kuros tā ir tagad, ir nepieciešami desmitreiz vairāk desmitreiz talantīgāku ļaužu, nekā to ir pie mums.

Gravatar omeega-->pikaczu

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:29

Dziivo shaadaas valstiis, jo truukst ideju par to, kaadaa valstii grib dziivot. Vinji tak neko citu nezina. Lai vareetu kautko mainiit ir nepiecieshama vismaz aptuvena nojausma par to, ko grib likt vietaa. Liidz ar to kautkaads liideris vajadziigs. Bet pagaidaam visas paarmainjas (kas reizeem nemaz nav paarmainjas) Aafrikaa vismaz ir visai asinjainas. Btw- sievietes ar akmenjiem nenomeetaa taapat vien. Vinjiem tur savs funktieris shai sakaraa.

Gravatar Smejmoon

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:31

uldy, plz uzlec kaadam no viesniicas Latvija, man tie tuuristi liekas konkreetais offtopic.

;->

peace :P

Gravatar laacz

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:32

Klau, SmejMoon, tā kā man nenāk neviens vairs ar iesniegumu, es pieļauju domu, ka tavējais drīz ekspirēsies :))) Kā tu uz to skaties? :))

Gravatar pikaczu->laacz

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:32

vispaar toch http://www.lifestyles.com/cgi-bin/products.cgi?p=39 nav rakstiits, bet uz kauchuku pachkaam tak ir, toch esmu lasiijusi

Gravatar laacz

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:34

Nu, agrāk gan jau ka bija pārliecība, ka tas iznīcina. Bet tagad ir pierādīts pretējais. Reālajā dzīvē tas nenotiek.

Gravatar Smejmoon

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:35

Eer, laacz ... paldies dieuam, es nesaprotu tos sarehgjiitos vaardus, kaa expotiicijas un proviizija .. un "aut of speis" izleecieni ir gandriiz tikai tapeec, ka Tu uz to reagjee .. :P Agraak es tos lietoju tikkai atdalot bliivas teksta masas :)) [Ja es pareizi sapratu, Tu, alkoholikji-skinhead!]

Gravatar pikaczu->laacz, omeega

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:41

arii aafrikai vel peec WWII bija tuvu civilizeetajai pasaulei. Piemeeram Alzhiira bija nevis kolonija bet Francijas pilntiesiiga sastaavdalja. Pashiem vinjiem gribeejaas tos suudus, kaados vinji dziivo. Un ja juus tur divataa aizbrauksiet ar aabeceem padusee nezinu vai viniem no taa civilizeetaas pasaules dziives stils liksies tuvaaks. Protams sievietes tiek nomeetaatas peec konkreetaa shtata likumiem, taatad legaali. Tikai vai shaadu likumu pienjemshanu vareetu neuzskatiit par soli tuvaak atpakalj pie martishkaam.

Gravatar Smejmoon

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:43

pikaczu -> Tu domā Eiropa ir civilizēta pasaule??

Pēc kā Tu to spried?? (No offence, pls ;->)

Gravatar laacz

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:48

Nomētāšana ar akmeņiem un citas zvērības (publiskas izvarošanas, u.t.t.) notiek nevis pēc štata, republikas, valsts, apriņķa likumiem. Tie ir vietējie paradumi, aizspriedumi. Tādi paši ir pie mums latgalē, kurzemē, itin visur (protams, ka neba nu tik ļoti zvērīgi...). Kāpēc šīs nacionālās īpatnības netiek pārmestas Āzijas iedzīvotājiem? Irāna, Pakistāna, tā pati nelaimīgā Afganistāna.

Tur, savukārt, arī ir nabadzība. Bet prohibitē šādu slimību izplatīšanos kā reizi sentēvu aizspriedumi.

Es varu likt galvu ķīlā, ka Āfrikas par stāvokli jābūt pateicīgiem kolonizatoriem ar turbo režīmā uzspiesto civilizācijas skolu (paverdzināšana, noziedzība, laupīšana, u.t.t.). Visām valstīm, kas ir attīstījušās, tas viss ir nācis pakāpeniski un stipri ilgākā laika posmā, nekā tas ir ticis dots Āfrikas kontinentam. Piezīmēšu vēl to, ka Āfrikā kultūras līmenis ir apgriezti proporcionāls vietas attālumam no ziemeļiem, no civilizācijas. Kāpēc? Viņu vaina?

Galu galā, mums par mūsu kultūru (cik nu no tās mums ir) kā reizi jāpateicas gadsimtiem ilgušajiem iekarošanas mēģinājumiem, paverdzināšanas mēģinājumiem, u.t.t.

Mēs arī gribējām tos sūdus, kādos tagad dzīvo viņi. Mums vienkārši to neļāva kaimiņi. Ieskaitot Eiropu. Ņefig viņiem te pierobežā kaut ko tādu.

Gravatar pikaczu

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:52

man fiziski nepatiik nekaadu citu cilveeku kaa tikai balto cilveeku sejas. Visu paareejo vareetu rakstiit un rakstiit, kultuura, maaksla, zinaatne, politiskaa doma, protams Eiropaa ir augstaakaa liimenii nekaa tajaas valstiis, kur cilveeki mirst no bada un slimiibaam, bet pamataa man nepatiik svesho sejas vaibsti -> Smejmoon

Gravatar omeega-->pikaczu

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:55

Alzhiiraa, starp citu shobriid nau taa beediigaakaa situaacija (vismaz spriezhot peec taa linka, kas ir shai postaa Ziemeljaafrikaa ir labaak situaacija kaa R-eiropaa- pieljauju, ka pateicoties tam, ka taas ir islama valstis lielaakoties). Bet jebkuraa gadiijumaa- nejau nu suudus vinjiem gribeejaas, kad shie taa vai savaadaak dabuuja neatkariibu. Tas, ka es vai laacz aizbrauks un staigaas apkaart ar aabeceem diez vai paliidzees, bet ja taa vietaa lai izmantotu Aafriku par leeta darbaspeeka avotu saaktu nopietni paliidzeet vinjiem tikt galaa ar to bardaku. Jo savaadaak- mees jau varam klaigaat, ka tas luuk ir solis tuvaak peertikjiem, un ka vinji vispaar ir truli un gaidiit briinumu, kad nu paar vinjiem naaks atklaasme un shie saaks dariit visu tik labi cik vien iespeejams. To, kas Eiropai prasiijis gadsimtus no Aafrikas mees redz gribam 5 minuutees. Bet tai pashaa laikaa paliidzeet neviens negrib.

Gravatar agressor

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:56

es izsecinaaju, ka pikachu nav nevainiiga

Gravatar pikaczu

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:57

Nee, Nigeerijas gadiijumaa, bija konkreets tiesas spriedums tai sievietei, shtats, kuraa vinja dziivo ir pieneemis kaut kaadu tur islam likumu kodeksu, kuram es neatceros nosaukumu, ja ljoti vajag varu aiziet apskatiities un liidz ar to vinjai dzimushais beerns pieraada vainu - aarpuslauliibas sakarus, peec shii kodeksa tad arii ir piespriests sods - nomeetaashana ar akmenjiem. No juridiskaas puses viss ir godiigi. :)

Gravatar pikaczu

2002. gada 2. decembrī, plkst. 14:59

informaacija par kauczukiem veel nenoraada uz to pielietoshanu praksee - tas agresoram

Gravatar Smejmoon

2002. gada 2. decembrī, plkst. 15:01

Daargais/aa pikaczu, luudzu nenjem ljaunaa, ja es apshaubu kaadas pienjemtaas veertiibas .. ja njem, tad taa arii pasaki un es kaadulaiku rimshos :)

Patlaban mani interesee Aafrikas ritmi un teikshu atlkaati, tie ir daudz augstaakaa liimenii, nekaa citi, ko esmu dzirdeejis. Ja nu vieniigi polifoniskie Indijas skanjdarbi, bet tos nespeeju uztvert.

luuk politiskaa doma Eiropaa jau gadus 100 degradeejaas .. zinaatne ir aizkaapusi uz Savienotajaam Valstiim ..

maaksla? jaa atziishu muusdienaas cilveekiem sheit ir patieshaam daudz laika. tas jauki :)

savukaart tas, ka ljauzhi nemirst no slimiibaam, vai tas ir labi?? civilizaacijai, kaa organismam.

Gravatar Smejmoon

2002. gada 2. decembrī, plkst. 15:03

Vispaar ir labi buut baltajam viirietim Eiropaa, tomeer teikt, ka tas ir augstaaks staavoklis .. ech .. :(

Gravatar omeega-->pikaczu

2002. gada 2. decembrī, plkst. 15:03

Ti ir shariata likumi- tjipo islama likumu kraajums. Tie nekaadaa zinjaa nav vieteeja meeroga aizpriedumi un maanjticiibas. Lai gan reizeem tie ir paarlieku nezheeliigi (no muusu viedoklja) tomeer nenoliedzami efektiivi (teiksim taa- pateicoties shaadiem likumiem araabu valstiis noziedziiba muusu izpratnee(zaadziibas utml.) gandriiz nepastaav.

Gravatar Smejmoon

2002. gada 2. decembrī, plkst. 15:03

bļin, sāku kļūt sentimentāls .. juppiji raud par sāpēm Āfrikā .. un tas ir viss, ko mēs darām :((

Gravatar omeega-->Smejmoon

2002. gada 2. decembrī, plkst. 15:05

Taa gan. Taapeec jau arii juppiji.

Gravatar uldy

2002. gada 2. decembrī, plkst. 15:30

karlos straadaa pie taas efektiivaakas seergas??? vismaz taa izklausaas... izveersham reklaamas kampanju.

Gravatar omeega-->Karlos

2002. gada 2. decembrī, plkst. 15:31

Skatos, ka tu esi baigais optimists:PPP Nu nez...pat ja taads iemesls ir- dikti jau nu negodiigi viss notiek. Nja.

Gravatar infernal

2002. gada 2. decembrī, plkst. 15:32

da ne tikai 6 gadi, tak samērā nesen viens "cilvēks" izvaroja dažus mēnešus vecu zīdaini. brīnumainā kārtā šī izdzīvoja. bet jau ar aidu slima bija. sapņu zeme āfrika

Gravatar uldy

2002. gada 2. decembrī, plkst. 15:35

a .lv tautieshiem buus imunitaate???

Gravatar pikaczu->kalos

2002. gada 2. decembrī, plkst. 16:46

oi, ieraudziiju veel lielaaku sviesta kuuleju par sevi :) white power!

Gravatar sklp

2002. gada 2. decembrī, plkst. 18:52

Politnekorektais Karloss...

Gravatar ml

2002. gada 2. decembrī, plkst. 18:55

nu bet ir jau arii imunitaate pret AIDS (apmeeram 5% pasaulee), ja nemaldos vinja visaugstaakaa ir tieshi Eiropas, seviski Eiropas ziemeljos, kaukad pirms diviem gadiem lietuvaa tika veikti peetiijumi, tika apreekinaats ka vinjiem aptuveni 12% imuunu ljauzhu ir, vieniigais, ka nevar iisti izskaidrot kaapeec

un vispaar mums vaig priecaatos, ka nav kaa afrikaanjiem, kuriem pieejamas divas HIV versijas, jo uz aarpus aafrikas kontineta iedziivotaajiem tikai viena sekmiigi iedarbojas