✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Filma: "Harijs Poters un noslēpumu kambaris"

2002. gada 23. decembrī, 5 komentāri

Harry Potter and the Chamber of Secrets. Netaisos noliegt, ka abas HP grāmatas (pirmā un trešā), kuras ir bijusi izdevība izlasīt, man ir likušās viennozīmīgi saistošas un labi uzrakstītas. Tieši tāpēc arī nekādu pretenziju pret pirmo filmu nebija - tā man patika.

Vakar Jelgavā tika apmeklēts Kino 19. Par pašu kinoteātri ir sakāmas daudz sliktas lietas - skaņa ir vājprātīga, filmas vidū sākas kaut kāda nesaprotama dunoņa, kura ilgst bezmaz vai līdz filmas beigām. Jāatzīst, ka tomēt tur bija gauži silts, rindu slīpums (kāpums?:) ļāva bez problēmām redzēt visu, kas uz ekrāna notiek un biļetešu cenas (1.20 lati) adekvātums bija tās labās īpašības. Bet tas neliedza man justies tā, it kā skatītos to pašu filmu uz datora, kura būtu ierakstīta ar digitālo kameru kādā ķīniešu kinoteātrī.

Filma ir līmenī. Tiešām ļoti labi uztaisīta. Pirmās divas trešdaļas es to skatījos ar prieku un interesi. Labi vizualizētas grāmatas detaļas, operatora darbs arīdzan ir apsveicams. Datorefektu līmenis augsts (lai arī pāris vietās varēja manīt sasteigtību).

Varētu pat piedot zirnekļus, neskatoties uz to, ka kukaiņus lielos daudzumos es vienkārši nepanesu.

Bet pēdējā trešdaļa... Harisons Fords gan jau ka nobālis skatītos Harija cīņu ar milzu monstru. Un kur nu vēl tikai amerikāņiem raksturīgais patoss beigu daļā, kura tika stiepta līdz pēdējam. Sajūta tāda, it kā beigas būtu 1:1 pārkopētas no Armagedona vai kaut kā tamlīdzīga.

Filmu rekomendēju savu (vai vēl labāk - ne savu) mazo bērneļu biedēšanai. To noskatīties par skādi nenāks. Bet nu ... pirmās divas trešdaļas tiešām ir visskatāmākās.

P.S. Par atbilstību grāmatai nepīkstēt. Lems bija dusmīgs par Tarkovska radīto Solaris versiju, Kubrika Mehāniskais Apelsīns detaļās arīdzan bija tālu no grāmatas, LotR atbilstība vai tās trūkums grāmatai netraucē lielāko daļu loģiski domājošos Tolkiena fanus pirkt Platinum Series Extended Edition Collector's Gift Set.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar fosco

2002. gada 24. decembrī, plkst. 09:40

Njaa nuuu ... azhiotaazha liela par shitiemte harijiem poteriem un gredzenu paveelniekiem. Ja sanaaks nostiities DiVX, tad jaa, bet savas suuri gruuti nopelniitaas naudinjas atdot par iespeeju nostiities kaadaa no kinchiem - nu sorry!!! Es uzskatu ka meerkjauditorija ir 10-15 gadu veci beernelji, kas ar variiteem izdiic no saviem vecaakiem naudinjas, lai aizietu uz sho pasaakumu. Nu tas ir tieshi tas, ko veelas tie onkulji holivudaa!!!! Patiesiibaa pretiigi! Pretiigi balstiit maarketingu uz trauslajiem beernu praatiem un caur vinjiem (beerniem) piekljuut vecaaku macinjiem. Holivuda ir zemisks pasaakums. Attopaties tak vienreiz!

Gravatar Smoll

2002. gada 24. decembrī, plkst. 09:45

Vakar biju noskatiities Harry Potter Riigas kino "Oskars", nju filma ne paaraak: 1) man likaas ka ir paaraak satiepta (briizhiem palika garlaiciigi) 2)zirneklji bija pretiigi (me pat dziivee jamos neciesh - pat pa vienam) 3) saliidzinaajumaa ar 1. filmu likaas taada panaiva. Par plusiem var teikti to ka specefekti kaa God. Laacz mineeja ir liimenii, kaa jau (vareetu buut) pierasts taada veida filmaas. Briizhiem trauceeja tas ka skaljaakos filmas momentos saaka charksteet viens no skaljrunjiem kreisajaa pusee.

Gravatar s_e

2002. gada 24. decembrī, plkst. 22:36

BTW kas jums pret maziem miiljiem zirnekliishiem? OK, pat ja tie ir ne-tik-miilji... par to ka otraa saliidzinaajumaa ar pirmo panaiva... Ir jau ir... No visaam chetraam graamataam otraa tieshaam ir viss... kaa lai saka - naivaakaa? un briinumainaas izglaabshanaas (deus ex machina?) jau nu arii ir tieshi shajaa visvairaak.... starp citu - ja nekljuudos, filmaa veel tas nobeigums ir mazliet noiisinaats... Un fosco fosco... luudzu nedari kaa to dara miiljie Sony onkulji (un arii muusu pashu Jumava) un nemet Gredzenu Pavēlnieku un Poteru vienā maisā.... nu nevar tās grāmatas (jā jā, es te par grāmatām ne par filmām runāju... paņem, palasi)salīdzināt... (nerunaajot par to, ja Gredzenu Pavēlnieks vispār netiek ieteikts bērniņiem zem 14 gadiem, tas nu tā...)

Gravatar andza

2002. gada 25. decembrī, plkst. 21:02

Nezinu kaa filmas, bet HP graamatas taadiem 10 - 15 gadiigiem cilveekbeerniem ir lloti pamaacossas. Vismaz izlasot ceturto graanatu zuud beernu pasakas iespaids, kas nedaudz spiezzas aaraa pirmajaas trijaas.

Gravatar SAULITE

2007. gada 15. aprīlī, plkst. 10:13

Man pasai personigi loti patik... Nezinu ka citiem! Labi piekritu nedaudz naiva, bet ja nedaudz kam tas trauce??? Ari skati ( citreiz) nav tik miligi, bet ari tam tacu ir jabut ja ne tas vairs nebutu interesanti!