✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Pareizrakstība iekš The Bat!

2003. gada 2. janvārī, 14 komentāri

Tagad 💀 arīdzan iekš The Bat!, ja būs nepieciešamība, varēšu rakstīt latviski un pēcāk baudīt kļūdas. Viss tāpat kā Wordā. Vot tikai varētu gribēt aa, ee, zh, nj teksta rakstībai spellčeku :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar nekaa

2003. gada 2. janvārī, plkst. 13:19

nebuus spellcheka "taadai rakstiibai" nekad. un taapeec, ka TAADU rakstiibu lieto vairaak prikola peec. arii es. vai arii ieraduma peec, jo taa aatraak. vai arii taapeec ka nav lv izkaartojums uzlikts. Jo var arī rakstīt normāli, ja nav slinkums. Bla bla. Spams. Happy New Year!

Gravatar laacz

2003. gada 2. janvārī, plkst. 13:25

Vispaar par sho rakstiibu ir stipri savaadaak :) Taa paraadiijaas, jo bija probleemas ar encodingiem (to bija daudz) un vispaar - lielaakaa dalja tolaik nebija speejiigi uzrakstiit latviski. Tad arii shaadi saaka rakstiit. Tas, ka tas ir aatraak - neesmu paarliecinaats. Man, personiigi, diezgan aatri sanaak rakstiit arii ar apostrofu. Vareetu, protams, saliidzinaat. Slinkums :)

Par to, ka shaadai rakstiibai spellchecku var uzrakstiit, esmu paarliecinaats. Varbuut ne tik augstaa liimenii, kaa tradicionaalajai rakstiibai, tachu var. Pat njemot veeraa dazhaados veidus, kaa raksta (kj, kh, kk...)

Un cilveekiem vienmeer ir slinkums :)

Gravatar laacz

2003. gada 2. janvārī, plkst. 13:26

Aizmirsu piebilst, ka tagad shii rakstiiba ir pienjemta e-pastos. Vispaar, jau iesakaams ir rakstiit vispaar bez kropljojumiem (abols, glazskunu rukisi, saursliezu dzelzscels, soseja, ...). Bet shaadi arii var. Un tas ir tieshi to pashu probleemu deelj, ka liela dalja lietotaaju neprot (un dalja arii nevar, jo lieto shaadus taadus webmailus un meila klientus) uzlikt encodingu pareizo, lai vareetu a) korekti redzeet latviski b) korekti rakstiit latviski

Gravatar 8_sodien_vecaaka

2003. gada 2. janvārī, plkst. 13:44

starpc sitaa raxtiiba man vismaz saakaas chataa, un taa nu velkas liidz kaa eena, bet nu sitaa man skiet aatraak rakstaas vismaz man, jo kad naak prieksaa word doc kuraa jaaraxta visas garumziimes ta i aamen :PPP

Gravatar laacz

2003. gada 2. janvārī, plkst. 13:53

Jaa, aizmirsu. Chataa tas ariidzan ieviesaas tieshi shaa pasha iemesla deelj - latviskos burtus neraada lielai daljai :)

Gravatar laacz

2003. gada 2. janvārī, plkst. 13:53

8, teu shodien dzimumdiena?

Gravatar 8_sodien_vecaaka

2003. gada 2. janvārī, plkst. 13:58

vispaar itkaa starpcitu jaa :)

Gravatar laacz

2003. gada 2. janvārī, plkst. 14:09

/me tevi apsveic :) no sirds bet ne no paardaugavas :)

Gravatar 8_sodien_vecaaka

2003. gada 2. janvārī, plkst. 14:13

senkjuu :)))

Gravatar alx

2003. gada 2. janvārī, plkst. 17:04

shtrunc par to kaa tas ieviesaas, bet nelielai daljai cilveeku (personiigie noveerojumi) shaada tipa raxtiba jau aiziet arii uz papiira... luuk to jau es saucu par stadiju:)

Gravatar Niikulis

2003. gada 2. janvārī, plkst. 17:41

8_sodien_vecaaka, garumziimes nav probleema ar office2000 un Tildes Birojs 2002 :). Shamais makans woordaa tad automaatiski "aa" paarveido par "ā" un veel citas "ekstras". Cheers!

Gravatar laacz

2003. gada 2. janvārī, plkst. 17:42

Niikulis, kuramajaa vietaa to var iestaadiit? :)

Gravatar Niikulis

2003. gada 2. janvārī, plkst. 18:26

Laacz, kaa jau Karlos teicaas, tas pie defaultajiem settingiem uzstaadaas. Lai cheko vaardus liidz ko tie tiek uzrakstiiti. Tipa tas nostraadaa tikai uz vaardiem, ko vaarniica atpaziist viennoziimiigi. Teiksim uzrakstiitu teikumu "Nav moneetas pagaldee jaameklee", words buus paarveidojis par "Nav monētas pagaldee jāmeklē". utjpr.

Gravatar laacz

2003. gada 3. janvārī, plkst. 11:09

skaic. nekad neiru lietojis šo fīču. jo jamais autokorektē pārāk daudz :)