✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Filma: Lord of the Rings -- The Fellowship of the Ring

2003. gada 11. janvārī, 13 komentāri

Šis ieraksts 21 gada laikā ir kļuvis par laika upuri sekojošo iemeslu dēļ:

  • Viena vai vairākas saites vairs neeksisstē, bet man ir izdevies atrast arhīva kopiju. Pie tām ir 💾 (diskete)
  • Viena vai vairākas saites vairs neeksistē vai nedarbojas kā nākas un kopiju atrast nav izdevies. Pie tām ir 💀 (galvaskauss)

Šis blogs ir sens, un nekas nav mūžīgs. Saites mēdz pazust, mani uzskati mēdz mainīties, flešs mēdz nomirt. Cenšos atzīmēt un pielabot, bet ierakstu ir tik daudz...

Vakar no rīta tika izdomāts, ka tas tā kā būtu jāizdara. Un vakarā vēlme piepildījās. Pulksteņa sīkā bultiņa rādīja gandrīz uz pieciem, kad manā kabatā atradās divas biļetes uz pusnakts seansu "Gredzenu Pavēlnieka" otrajai filmai "Divi Torņi".

Atzīmēšu tūdaliņ, ka saprotu tos cilvēkus, kuri nogaidīs, kamēt noies šīs masas ar redzētgribētājiem un dosies uz kino tad, kad zāle būs pustukša. Jo tieši tikpat liels skaits, cik būs brīvas vietas zālē pēc nedēļām divām, trijām, ir nepieciešams, lai varētu skatīties nepievēršot nekam citam uzmanību. Tajās sēž idioti. Cilvēki, kas atnākuši uz filmu iedzēruši un a) smejas nevietā un skaļi joko™ b) ik pa 30 min skrien uz tualeti.

Bet nu par to citreiz. Nevaru nepateikt jau par retorisku kļuvušo frāzi — ja filmu skatās, tad vismaz vienu reizi tā ir jāredz kinoteātrī (būs okei arī labi aprīkota mājas kinozāle).

Esmu par visiem 100% apmierināts. Esmu par 99% sajūsmā.

Nesagaidīsit no manis Jackson vs Tolkien tipa faktoloģismus. Nepatīk filma, neskaties. Lasiet savu grāmatu septiņdesmit divas ar pus reizes un sitiet dūrītē par to. Atzīstiet vismaz vienu — Latvijā ir vairākkārtīgi palielinājies to cilvēku skaits, kuri ir izlasījuši "Gredzenu Pavēlnieku". Angliski. Un otru — šis darbs tiek tulkots latviski (par tulkojuma kvalitāti citreiz) un cilvēki to pērk. Ļoti pērk. Un lasa.

Detaļas, detaļas, detaļas. Filmas laikā es nezināju, kurp skatīties. Viss līdz sīkumiem izstrādāts. Liekas, ka visi filmas tapšanā dalību ņēmušie sirgst ar pārspīlētu perfekcionismu. Ar baudu apriju katru minūti, lai neteiktu — sekundi.

Gollums / Smeagols. Datoranimācijas pārākais sasniegums. Tas nav vārdos aprakstāms. Un, kas ir pārsteidzoši, Džeksons nesamierinājās tikai ar kolosālu datorizētu personāžu. Viņa šizofrēnija tika parādīta perfekti. Kā vienam no galvenajiem otrās filmas tēliem viņam ir veltīta vislielākā izstrādātāju uzmanība un to var manīt katrā viņa kustībā, žestā, katrā grumbiņā un vārdā.

Filmas kulminācija, kurai visi varoņi gatavojās divas stundas ar kapeikām nelika vilties. Battle for Helms Deep. Visi, kas līdz šim ir filmējuši kino ar masveida kaujas ainām iet pensijā. Tas ir jāredz. Vairāk nekā desmit tūkstoši dalībnieku. Iespaidīgi un elpu aizraujoši no sākuma līdz beigām. Elpu aizraujoši.

Nepalika novārtā arī humors. Gimli ar savu mūžīgo ņurdēšanu. Pat kaujas sākumā īsā auguma dēļ viņš nevarēja redzēt pāri pa mūri, pateicoties kam, liela daļa zāles smējās.

Kadrs ar Legolasu, kurš ļoti smuki uzplanē zirgā, izraisīja vispārēju zāles atzinību.

Vargi, kuriem mugurā atradās Urughaji, mazliet lika atcerēties dažnedažādu fantastu izdomātos nesmukos jātniekus un viņu vēl nesmukākos kumeļus, bet līdzība ar sci-fi ātri pagaisa.

Beigas bija okei un iepūtiet man. Man šķiet, ka tā beidzās pareizajā brīdī un pareizajā vietā.

Filma ir piesātinātāka par pirmo, līdz ar ko varētu patikt vēl vairāk cilvēkiem. Man trīs stundas palidoja nemanot. Jebkuram citam pretendentam uz Oskaru par specefektiem būs ļoti (un es ar to domāju "ļoti" periodā) jāpapūlas, lai kaut vai taptu nominēts šai balvai.

Galvu reibinošs piedzīvojums piektdienas naktī.

Pieci lācīši no pieciem iespējamajiem plus vēl pieci no neiespējamajiem.

Oficiālā filmas lapa, puvušie tomāti, imdb, MRQE💀 filmas.lv, tv*net

Biļete uz k/t Oskars rādīto filmu "Gredzenu Pavēlnieks. Divi Torņi" 4. rinda, 8. vieta zālē. Seanss pusnaktī, no 10. uz 11. janvāri.
Biļete uz k/t Oskars rādīto filmu "Gredzenu Pavēlnieks. Divi Torņi" 4. rinda, 8. vieta zālē. Seanss pusnaktī, no 10. uz 11. janvāri.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar kaaposc

2003. gada 11. janvārī, plkst. 17:24

hehe, slavas dziesma tornju buushanai :) es bij nedauc taalaak uz aizmuguri - 12.rinda, kas, manupraat, pastiprinaaja Dolby Surround efektu, kas naak no aizmugures skaljrunjiem.

cietniishi, laacziishi, podinji... es filmai dodu 10 kaapostlapinjas ;))

Gravatar Smejmoon

2003. gada 11. janvārī, plkst. 17:42

Q: Vai arī man vari ieteikt ziedot 3h/ls2.60 šai filmai? Q2: ko ņemt līdz?

Gravatar laacz

2003. gada 11. janvārī, plkst. 18:10

A Tu to pats izlem. Jo jautājums ir daudzšķautņains. Sākot ar to, vai Tu LOTR esi lasījis un beidzot ar to, kam Tavuprāt, ir jābūt labu grāmatu (epu?) ekranizācijās.

Gravatar Smejmoon

2003. gada 11. janvārī, plkst. 18:21

Es izlemšu pats .. Tu tak zini. Esmu lasījis The Hobbit un The Lord Of The Rings (nesaprotu, kur radies LOTR) .. lasīju vidusskolā, būtu bijis laimīgs, ja lasītu 12 gadu vecumā.

Nu ekranizācijas kā jau ekranizācijas - neko neceru. Iepriekšējā filma vienkārši bija izstiepta un sekla. Tu saki, šitā nav ..

Gravatar agressor

2003. gada 11. janvārī, plkst. 18:32

Ja nebija kur skatiities tad vajadzeeja skatiities sheit: http://www.moviemistakes.com/film.php?filmid=2638 Shi linku parasti lcz liek pie muuvjiem kas vinjam ne iipashi un no kuriem vinjsh negjiibst. P.S. moviemistekees par atsevishkjs selfads bija uz sho filmu :) Kaa buutu, ja es teiktu, ka shis muuvis taapat kaa Star Wars ir popsa?

Gravatar Kuģis

2003. gada 11. janvārī, plkst. 23:19

Laacz vai Dobijs no HP vispār ir salīdzināms ar Gollumu?

Gravatar BUGa

2003. gada 12. janvārī, plkst. 01:45

"Nepalika novārtā arī humors. Gimli ar savu mūžīgo ņurdēšanu" Nja peec visiem holivudas standartiem - kautkam jaakljuust par aakstu... vella klishejas...

"Laacz vai Dobijs no HP vispār ir salīdzināms ar Gollumu?" Tici man Kuģi Dobijs ne liidzi nestaav Gollumam, to shizu vajag redzeet... par Gollumu tieshaam RESPECT...

Gravatar aija

2003. gada 12. janvārī, plkst. 06:58

divejādi plosītais Gollum/Smeagla (aktier + dator) techniski & psīcholoģiski vislabāk atīstītais tēls

Gravatar Arturs

2003. gada 12. janvārī, plkst. 15:19

Divi commenti:

  1. Labi ieskanēta biļete
  2. Two Towers rullītis bez visiem jau minētajiem linkiem ir atrodams arī iekš http://www.jurassicpunk.com (tur arī daži citi jaunumi Holivudas kino industrijā)

Gravatar zintish

2003. gada 13. janvārī, plkst. 13:29

es arii ieveerteeju sho burviibu. vakar. ljooaatii, ljoti, ljoti jauka pasaku filma! man no sirds patika. un veel shodien taada fantazii noskanja veed sajuutaas. :) a vot tikaj vsjakije krutije izbesiija, kuri veel peec filmas saakuma skalji kjikjinaaja, uzskatiija pr nenepiecieshamu atsleegt mob.tel. skanju un filmas beigu daljaa saaka diidiities un triities kreeslos. arii efchiks mazuliet izbesiija, kura peec filmas noskatiishanaas visu maajupcelju filozofeja par to, cik daudz procentuaali no graamatas vareetu buut neiekljauts filmaa. btw, varbuut gadiijumaa atodas kaads cilvecinjsh, kuram ir 2 tornji ieksh en un kursh vareetu aizdot tos manai 'mazajai' maasinjai izlasiit..? tas buutu trakoti jauki!

Gravatar zintish

2003. gada 14. janvārī, plkst. 14:14

ljoti ljoti miilji paluudzu..! :)