✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Filma: "Antikiller"

2003. gada 13. janvārī, 8 komentāri

Diezgan jautri ir vērot tos cilvēkus, kas uzskata, ka viņiem asociatīvā domāšana (dzīves uztvere) ir savādāka, nekā lielākajai daļai citu cilvēku. Tos, kas uzskata un izrāda (ar mainīgām sekmēm), ka domā savādāk. Spilgts piemērs. Visi, kas redzējuši "Oligarhu" (vai vismaz tie, kas publiski izsakās par šo filmu), uzskata, ka tas ir kaut kas pieskaitāms modernajam krievu grāvēju (diloģija "Brat" un "Brat-2" vai arī "Antikiller") stilam.

Buļļa kakas, es jums teikšu :)

Tas pat nav laba režisora rokās nonākušais krievu-mafijas-dara-savas-lietas tipa scenārijs. Kur nu vēl realizācija.

Stāsts ir triviāls līdz saknei. Četri jauni zinātņu kandidāti perestroikas laikā sāk saprast, ka spēks ir neba iekš zaļiem krokodiliem (tie, kas redzējuši filmu, sapratīs) un akadēmiskajiem grādiem, bet gan iekš zaļiem bukazoīdiem un viņu galvām. Viss atdurās pret valsti, kas arīdzan saprot, ka krokodili ir fufelis, kā arī iekš tā, ka ideāli ir tikai pasakās.

Kaut kas šajā filmā bija no padomju kino klasikas, kaut kas no modernajiem krievu seriāliem, un liela daļa parastam mirstīgajam saprotamu lietu. Kā arī neatņemamais Krievijas kino kases gabaliem raksturīgais happy-end/2, half-happy-end, not-the-end-yet, u.t.t.

Man ļoti patika.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar elfZ^home

2003. gada 14. janvārī, plkst. 00:30

(/me nav filmu redzeejis) lai neiegrimtu paaraak subjektiivaa filmas uztveree, imo ir veerts palasiit piemeeram exlera shiis filmas reviewu (preciizu adresi nedodu; ja nevari pats atrast, taatad es ne ar tevi shobriid runaaju)

just my 2 cents.

Gravatar Gremlins

2003. gada 14. janvārī, plkst. 09:22

Nu Vojna ir labaks. Oligarhs ir labs, bet ne tik labs. RU prese gan rakstija, ka skatototies filmu paralelas javelk ar Berezovska dzivi, man gan likas, ka ir uztaisita kaut kas pa vidu.

Gravatar MrProxy

2003. gada 14. janvārī, plkst. 10:51

nu oligarham nebija ne vainas bet nu vojna ar rulleja

Gravatar apeLZInz

2003. gada 14. janvārī, plkst. 11:37

nu, bullja kaka, kad tos materialus varees dabuut back, ja reiz teu neder dzajolji tikai :) ?

Gravatar Smejmoon

2003. gada 14. janvārī, plkst. 13:31

laacz manupraat tur ir 2 dazhjaadas lietas

  1. cilveeki sleedzienus veido dazhaadi un tiem ir dazhaadi asociaaciju komplekti un uztvershanas mechaanismi. (dekonstureeju Tavu sacereejumu? ja ne varu papildinaat)

  2. sizheta naave. nu ir, ir izsmellti par 99% tie sizhetu varianti. bet visu tak veel neesam redzeejushi un neredzeesim.

Gravatar jb4

2003. gada 15. janvārī, plkst. 22:44

Laacz: Diezgan jautri ir vērot tos cilvēkus, kas uzskata, ka viņiem asociatīvā domāšana (dzīves uztvere) ir savādāka, nekā lielākajai daļai citu cilvēku. Tos, kas uzskata un izrāda (ar mainīgām sekmēm), ka domā savādāk. ...

Laba pashkritika. Zheel ka bez ieprieksheeja nodoma. Bet gan jau. Kaadreiz.

Gravatar laacz

2003. gada 16. janvārī, plkst. 12:39

jb4, vismaz viens cilveeks uztveera :P