✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

NRA jaunais saits

2003. gada 14. janvārī, 27 komentāri

Pffft. Nez, pagājušā gadsimta beigas (gandrīz). Un mana pirmā pamatīgā tipa saskare ar WEBu bija Neatkarīgā Rīta Avīze. Piepalīdzēšana webmasterot skolas laikā (laikam:) un pēc tam, kas drīzumā kļuva par diezgan pamatdarbu. Tolaik jau bija runas par to, ka lapa jāpārtaisa, jo neatbilst tam, kam tai jāatbilst. Tagad viņi ir palaiduši jauno NRA. Njā... Vizuāli absolūti nelasāma lapa. Kā on-line izdevums, jamā ir zem kritikas.

Ideoloģiski, man liekas, ka šāds izdevums ir laba lieta, kad tas tiek veidots sadarbībā ar avīzi. Tas nodrošina kontenta kvalitāti. Vismaz nav plika rakstu pārpublikācija no ziņu aģentūrām. Un tieši tā ir mūsu latvju Internetā atrodamo "portālu" metodika. NRA ir stipri senāk Internetā, nekā, teiksim, tai pašai Dienai. Taču... Pagaidām izskatās, ka Preses Nams savu iespēju radīt kvalitatīvu ziņu, apskatu, komentāru saitu ir nolaidis podā. Niša vēl brīva. Who next? Diena, kukū? :)

Galvenais, ka lasāmība materiālam ir gandrīz nulle. Zili burti uz zila fona ar ziliem linkiem. Standarta palīdziet-mums-attīstīties tipa forums, kurš gandrīz visur ir tikai un vienīgi tāpēc, lai būtu. Neviens nelasa un neievēro pat tos ieteikumus, kuri ir labi.

Man jau liekas, ka vajadzēja pirms tam papētīt laikraksta Diena saitu, izmantot pieredzi (vismaz viens cilvēks no GI ļoti labi zin, kas tur un kā tur:), apdomāt, kas tur ir slikti un kas labi, nevis veidot avīzes lapu bāzētjoties uz pieredzi ar portāliem. Vai bija grūti ieskriet The New York Times, The Washington Post, The Times un desmitiem citās avīžu lapās? Un pamanīt, ka ritenis jau sen kā ir izgudrots?

Labi. Prieks, ka vismaz kaut kāda attīstība notiek. Lai arī maziņš. Un maziņa.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Waters

2003. gada 14. janvārī, plkst. 21:08

Hmm, varbuut ka es kaut ko jaucu, bet taa lapa ko es pirms kaada pusotra (varbuut diviem) gada redzeeju zem www.nra.lv bija veel shaushaliigaaks meesls, tas bij tavs veidojums? Otrs, ko es nekaadi nevaru saprast, kaapeec visi taa fano par to www.design.ru (Ljebedevs), labi, to es saprotu, ka vinsh tur lielas lietas paveicis, bet nu teikt, ka "vinjam ir baisi laba lapa"... nu es nezinu, man liekas, ka taa vizuaali izskataas pretiigi. Es, protams, nekandideeju uz gala spreidumu, bet nu :)

Gravatar laacz

2003. gada 14. janvārī, plkst. 21:14

Jā mans, un ne tikai. Bet, atceries, ka tas bija sen sen :)

Gravatar Waters

2003. gada 14. janvārī, plkst. 21:18

heh :) Bet es tur laikam tikai horoskopus lasiiju :)

Gravatar NewAge

2003. gada 14. janvārī, plkst. 21:33

Bet man tas jaunais brīnums vispār neveras vaļā. Tā lūk!

Gravatar darklow

2003. gada 14. janvārī, plkst. 22:55

Tur kautkas manshkjiet ka ar DNS veel iisti nav kaartiibaa, nav saregistreejies veel jamais visur kur vaig, tapee citiem neraada, laikam

Gravatar elfZ

2003. gada 15. janvārī, plkst. 02:03

laa - tas bii PEEC skolas laikiem. /me tur saaka strraadaat tikko kaa skol beidzis, tu veel peecaak, taak skolas laiki nekaadi tur nesanaak. <nostalgy>echh, labi bija laiki...</nostalgy>

Gravatar siram

2003. gada 15. janvārī, plkst. 08:53

btw, jau 2 nedēļas "NRA" un citas bijušās a/s "Preses nams" avīzes izdod SIA "Mediju nams" - tā ka "savu iespēju radīt kvalitatīvu ziņu, apskatu, komentāru saitu ir nolaidis podā" nevis Preses, bet gan Mediju nams ;)

Gravatar tarantulz

2003. gada 15. janvārī, plkst. 14:51

Nu jau nu gan piemeeru panjeemi - NYT un washington post.. Nu zini, taas ir pretiigaakaa dizaina lapas, kaadas varu iedomaaties. Un pretiigas tieshi lasiishanai. NYT lapa ir NENORMAALI paarbaazta ar vinju kontentu (Dalja no kaa, protams, ir laba) PLUS veel 60% lapas aiznjem dazhaadaakie adi, gan nyt group, gan aareejie, it sevishkji izceljaas ameritrade utml flasha briinumi, kas braukaa shurpu turpu. Gandriiz tikpat briesmiigi, kaa vienu laiku tvnetaa tas kretiiniskais nokia telefons pa pusekraanu. Miskaste vienvaardsakot. Bauda lasiit ir International Herald Tribune lapu iht.com.

Gravatar laacz

2003. gada 15. janvārī, plkst. 15:17

tarantulz, tu nesaprati domu :) avīzē takš ir tieši tāpat. ātri var atrast tevi interesējošo tekstu. galu galā — pirmais un vienīgais, ko cilvēks lasa ir "virsraksti". pārējo tikai pēc tam. tu to nezināji? un NYT manuprāt ir ļoti izcili organizēts satura izvietojums.

kā arī. neiet runa par 1:1 kopēšanu. ritenis ir izgudrots, bet stabilitātei vajag vismaz divus :)

Gravatar tarantulz

2003. gada 15. janvārī, plkst. 16:50

Es nelasu vispirms virsraxtus, es vispirms samekleeju attieciigaas sadaljas, kas mani interesee. NYT gadiijumaa tas pamataa buutu opinion, business un politics. bet pirmajaa lapaa nereti atrodas kaukaada zem nyregion pabaazhama parkaa sagriezta meiteniite vai busha ljenjina pozaa izstieptaa figuura ar babuiina gjiimi, kas pazinjo, ka vinjam luuk ir atkal kaukas noriebies un shameejais atkal kaut ko nepieljaus. vai vecais sklerotikjis arafats. tapeec arii pirmo lapu neskatos vispaar. 2kaart.skatoties uz NRA pirmo lapu, galva nenoreibs. NYT gadiijumaa var noreibt gan. izcils izvietojums ir iht, kaa jau teicu. vienkaarshi paarskataams un logjisks. zheel tikai, ka contents biku atpaliek no nyt.

Gravatar laacz

2003. gada 15. janvārī, plkst. 16:57

Varbūt man ir jāatgādina, ka NYT raksta par NY un USA relatētām tēmām headlainos? :) Tas, kas tevi incee, atrodas http://www.nytimes.com/pages/opinion/index.html, http://www.nytimes.com/pages/readersopinions/index.html, etc :)

Gravatar laacz

2003. gada 15. janvārī, plkst. 16:57

nevis headlainos bet frontpaagee (sorr par typo) :)

Gravatar !ob

2003. gada 16. janvārī, plkst. 12:32

tiiri veesturiski personiigu iemeslu deel nevaru nepiemineet manu favoriitu aviizhu saitos: http://www.seattletimes.com/

Jautaajums cieniijamai publikai: kakova hrena visi gatavi izteikties par jautaajumu dizains un webdizains, balstoties tikai uz savu subjektiivo viedokli?

Gravatar Smejmoon

2003. gada 16. janvārī, plkst. 14:26

ob!: Tu ko gribi autoratiivas atsauces? vai garu izsaukshanu? vai briivo asociaaciju pluusmu? ako?

Gravatar Smejmoon

2003. gada 16. janvārī, plkst. 14:26

ob!: pietam nav jau tikai uz viedokli .. vaita linkus neredz vaiko?

Gravatar laacz

2003. gada 16. janvārī, plkst. 14:28

Smejmoon, tavs iesniegums ekspireejas ;)

Gravatar Smejmoon

2003. gada 16. janvārī, plkst. 14:31

bljin ..

nu kapeec

TAS!

viemeer notiek tieshi ar

mani????!!?!?!

:P

"god shave the queen" --latvieshu izcelsmes britu futbola fans pirms piekaushanas kaadaa londonas krodzinjaa

Gravatar Smejmoon

2003. gada 16. janvārī, plkst. 14:32

laacz: ievies man iespeeju redigjeet postus .. tad es to visu saliktu vienaa :) un neuzprasies :PP

Gravatar laacz

2003. gada 16. janvārī, plkst. 14:36

Smejmoon, ielikshu shaadus taadus filtrus :)

Gravatar Smejmoon

2003. gada 16. janvārī, plkst. 14:39

:D ok, ok .. shodien apsolos uzvesties labi .. un vispaar, ko tu lasi, ko es nobam rakstu?

Gravatar !ob

2003. gada 16. janvārī, plkst. 19:47

2Smejmoon: es gribu lai katrs vismaz pie sevis izdomaa 5 objektiivus faktorus un tikai tad pasaka: TAS SUX!

Gravatar !ob

2003. gada 16. janvārī, plkst. 19:49

2Smejmoon: par linkiem - shoreiz es arii kluudiijos, nevar saliidzinaat platumu ar zaljumu.

Gravatar KRISHA

2003. gada 17. janvārī, plkst. 00:03

Imho mans pirmais posts laacz.lv.. bet te nu es nenotureejos.. nra.lv man pasham piemeram nepatiik. BET kaa uz vienu no sliktajaam lietaam noradiit uz Avalon FORUMA moduli, kuru TU PATS esi kodeejis! Pietam ar bugiem un security caurumiem, kurus pectam izmantoja lai izchakareetu dazhus visiem zinamus saitus.. vot shajaa briidi man bishinj domas par tevi mainaas.. Vai vairbut tu aizmirsi ka tas ir tavs.. :D Tas taa just mans koments, as man teica ka sheit esot tavs texts par nra lapeli.

Gravatar Frukts

2003. gada 17. janvārī, plkst. 12:55

nra.lv vieniigais kas ir labs taas ir sadalju ikonas. paareejais, protams, aiziet auzaas. enter!

Gravatar Smejmoon

2003. gada 17. janvārī, plkst. 13:20

2: KRISHA -> ak emocionālais jaunēkli .. tas, ka lācz ir uzkodējis kautko sliktu nenozīmē, ka viš ir vainīgs, ka kāds cits to lieto .. pietam apzinoties, kāds treš tas ir ..

2: laacz -> tu toč to tvneca pasākumu uztaisīji :D cerams par naudu :P

2: !ob-> un kas būtu objektīvs šajā pasaulē? pikseļi? burti? (ok, es piekrītu uzbraucieni nebija īpaši argumentēti .. es savu argumentāciju aizsūtīju īpašniekam .. i usio) :) Čau !!

2: Frukts -> :) Patiešām ikonas ir vienīgais jaukais .. :))

2: laacz -> Ņedai boh, tu man pat divus CRLF būsi aizliedzis ievietot tekstā! Vai filtrs uz manu niku? :P

Gravatar Smejmoon

2003. gada 17. janvārī, plkst. 13:21

2 lācz .. nu kamoun .. domā man vajag 4 sekundes lai izdomātu workaroundu?