✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Mūrs un viņam pakļautie

2003. gada 6. martā, komentāru vēl nav

1965. gadā Gordons Mūrs (Gordon Moore), IBM dibinātājs izveica novērojumu, kuram IT industrija "pakļaujas" vēl aizvien. Viņš paziņoja, ka tranzistoru skaits integrālajās shēmās katru gadu ir dubultojies, kopš tika radītas šīs shēmas.

Nabaga industrija no novērojuma kļuva par šī izteiciena upuri. Ļoti pat ticams, ka tagad inženierus drāž par to, ka viņi nespēj šo "likumu" realizēt. Vēl tagad, neskatoties uz acīmredzamo neatbilstību šim likumam, mediji un pašas kompānijas par to runā, to piesauc un ceļ svētnīcas tam.

Industrija, saprotot, ka ir nonākusi strupceļā, jo nevar vairs Mūra novērojumu, kurš nu jau bija pārvērties likumā, pildīt, viltīgi redefinēja jamo.

Taču arī jaunajam vecajam Mūra likumam sekot vairs nespēja. Tas tika piemērots datu ietilpībai — un tiešām, kopš sākta gala datu nesēju ietilpība ir ik gadus dubultojusies. Nu labi, gandrīz. Nu jau — dubultojusies katrus 18 mēnešus.

Smieklīgi, kā industrija kļuva par kāda cilvēka vārdu upuri. Runā, ka vēl piecus gadus lielās kompānijas būs spējīgas sekot likumam. Gan jau ka ar redefinēšanas metodi. Ko dubultosim rīt?

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt