✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Vējainais rīts un tālā Irāka

2003. gada 20. martā, 19 komentāri

Rīts sākās kaut kur bez desmit septiņos, kad draudzenei piezvanīja māmiņa nolūkā paziņot divas lietas.

Pirms tam jāatzīmē, ka mani pārtrauca tajā brīdī, kad es savā kolosālajā sapnī iekš Quake (nez, kāpēc tieši šī spēle, ja man labāk tīk Unreal Tournament?) biju salicis sausajā gan Sadamu, gan Bušu junioru.

Pirmā un mani vistiešāk skarošā bija tā, ka ārā esot, es nebaidos šī vārda, mežonīgs laiks. Tā arī ir. Ceļā uz TV torni Zaķusalas krastmalā vējš mani gandrīz no kājām nogāza aš veselas divas reizes. Trakoti.

Otrā, mazliet globālākā "iepriecinošā" ziņa bija tā, ka ASV ir sākusi karadarbību attiecībā uz Irāku. Ar vienu ausi klausoties televizorā ejošās ziņas, sadzirdēju tikai vienu faktu — ASV lidmašīnas esot izkaisījušas virs Irākas karaspēkiem skrejlapas ar padošanās instrukcijām. Tā kā neko citu neteica, es mazliet pasmīnēju par jauno kara metodiku :)

Teikšu tā kā i. Mani tas krata tik vien tiktāl, ka būs vairāk un interesantāki ziņu izlaidumi. Sauciet mani par pohujistu, sauciet mani par bezrūpīgu idiotu. Es uzskatu, ka ASV nebija citas iespējas, ņemot vērā slikto ekonomisko (tas ir fakts; vajag Irākas naftu) un politisko (republikāņi zaudē pozīcijas; vajag tautas uzticību un kādu uzvaru) situāciju savā valstī.

Bet atzīstiet, ka lamājot Buša administrāciju, visi aizmirst vienu — ASV ir nolikusi uz ausīm gan NATO, gan ANO, gan visu Eiropu kopumā. Faktiski, viņi ir pierādījuši to, ka ir pasaules valdnieki. Par to žetons viņiem.

Ja ticēt Nostradamusam, no zemes virsas tiks noslaucīta kāda amerikāņu pilsēta. Un tad visi apvienošoties pret Irāku, Sadams tiks uzvarēts un pasaulē iestāsies miers un līksmība.

So be it.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Jealousy

2003. gada 20. martā, plkst. 09:56

Labāk gan būtu, ja tā noslaucītā pilsēta būtu kāda no tevi agrāk pieminētajām Ghost city...

Gravatar IMAGin

2003. gada 20. martā, plkst. 10:11

Bet Nostradamus jau nevareetu tik preciizi paregjot... so varbuut taa "pilseeta" bija tornji un tagad ir tas briiidis kas visi apvienojas un noslauciis Sadamu no zemes virsas?

"So be it." - and why?

me ir pret karsto karu, kur duurei tik speeks...

Gravatar laacz

2003. gada 20. martā, plkst. 10:16

Hehe, ja ticēt visam, tad torņus Nostradamus kā reizi bija paredzējis pirms lielās ASV iekšekonomiski un iekšpolitiski pamatotās agresijas :)

A uz 'why' atbilde ir triviāla -- don't trouble trouble, until trouble troubles you.

Gravatar eL

2003. gada 20. martā, plkst. 10:16

iisteniibaa mani arii (vismaz pagaidaam) pac karsh kaa taac neuztrauc...vieniigais, kas piesaista manu uzmaniibu shajaa padariishanaa ir (kaa jau tu teici) busha uzliktais miixtais lielai daljai cilveeku, organizaaciju, kas ir pret sho karu...tiesa gan, par to es vinjam zhetonu nedodu...bet ik pa laikam iedomaajos, ka vareetu iespraust kaadu bomi pakaljaa

Gravatar laacz

2003. gada 20. martā, plkst. 10:21

eL, nu redz. Tas tikvien pierāda, kan dūrei (bomim) tik spēks :) Visā visumā, demokrātija, kā mehānisms, ar kuru tautai un ne tikai tai iedvest ilūziju, ka visi ir brīvi, ir pierādījusi savu nederību.

Es dodu gan žetonu. Par to, ka viņi ir sapratuši, ka neviens neko ASV nevar izdarīt. No ASV (tāpat kā no vairākām citām valstīm) pagaidām ir atkarīga pasaules ekonomiskā un politiskā dzīve. Un viņi izdarīja vienīgo, ko varēja -- nostiprināja savas pozīcijas caur pierādīšanu, ka ne tikai grib, bet arī var.

Gravatar laacz

2003. gada 20. martā, plkst. 10:22

Un viņi to izdarīja vienīgājā pareizajā brīdī, lai ASV ekonomika nesabruktu.

Gravatar aauu

2003. gada 20. martā, plkst. 13:53

laacz: kaa sauc Tavu draudzeni?

Gravatar sad

2003. gada 20. martā, plkst. 15:02

Buut jau labi, ja amiishi noslauciitu pusi tuvo austrumu un attieciigi tuvie austrumi - amiishus. Kaa vieni taa otri ir pilniigi idioti un nav pelniijushi dziivot. Vecaa pasaule rullee. BTW, baltai rasei buut jaasaak speeciigi satraukties, jjo ja piemet skaitljus, tad mees esam mazaakumaa. Un nez vai mees veelamies nonaakt pakalpinju lomaa kaut kaadiem dzeltenajiem, nigeriem un hujs vinju zin veel kam. Aaa un veel: amiishu savaa pasaules regulatora lomaa ir paaraak humaani. Nah tos austrumus ... jau saknee un miers. 6 miljardi shai planeetai ir par daudz. Kaadu pusi vareetu nahrenizeet.

Gravatar jb4

2003. gada 20. martā, plkst. 15:03

skrejlapas ir sena padariishana.

Gravatar elfz

2003. gada 20. martā, plkst. 20:00

Joprs, nupat ienaaca praataa redzeetaas filmas par spiegiem, specagjentiem un tamliidziigiem darbonjiem, kas klusi un nemanaami rukaa ienaidnieka pusee; ibio ja meerkjis ir sadama gaashana, tad imho vareeja taksh kaut kaa iztikt bez lepnaas bumboshanaas? Or visi specagjenti Iraaka jau novaakti? ;) Kaut gan, tpfu, sunji rej, bet karavaana iet taalaak.

Gravatar Janka

2003. gada 20. martā, plkst. 21:01

sad: it kaa tu buutu pasaules kaartiibas noteiceejs... kursh teica, ka baltie un vecaa eiropa rulzz? galvenais tach ir kad tikai cilveeks labs... es droshvie esmu ljoti slikti uztveeris tavu mello humoru, bet tevi noteikti iedvesmo iespeeja atrasties to 3 miljonu viduu, kurus it kaa vajadzeetu noslauciit no zemes

Gravatar Janka

2003. gada 20. martā, plkst. 21:42

http://www.delfi.lv/news/comment/comment/article.php?id=5028849 :

Guntis Kokars: Jau pašlaik pasaules ekonomika draudošā kara dēļ apmēram gada laikā ir zaudējusi vismaz 173 miljardus dolāru. Šos aprēķinus, starp citu, nav veikuši ES, Krievijas vai citu uzbrukuma nepiekritēju valstu pārstāvji. Tas ir viens no pēdējiem tautiskotajiem ASV Kongresa budžeta biroja aprēķiniem.

Gravatar jb4

2003. gada 20. martā, plkst. 23:18

elfz: vai esi kadreiz redzejis kaa specagenti parnjem varu valstii? trijataa. nu labi 20 rataa. un veel par specagentiem. vai tu gribetu, ka atnak pie tevis killeri un no muguras noshauj? karsh ir viens no korektaakajiem reekjinu kaartoshanas veidiem.

Gravatar elfz

2003. gada 21. martā, plkst. 00:12

jb4, pilniigi neuztveeru tavu viedokli par to, kapeec karsh buutu korekts reekjinu kaartoshanas veids?

man pasham personiigi it kaa buutu vienalga, vai mani nogalina killeri, vai mana maaja (kopaa ar 5000 citaam maajaam un cilveekiem) tiek nobombardeeta/anything, bet juutu, ka manii tomeer ir palikusi kaut kaada neomuliiba un sentimentaals zheelums par to cilveeku radiem, kas ies bojaa dazhu personu attieciibu kaartoshanas rezultaata.

un nee, es neesmu redzeejis kaa specagjenti paarnjem varu valstii. turklaat imho specagjenti nav tie, kas paarnjem varu. varu paarnjem specagjentu pasuutiitaaji (pasuutinaataaji? kaa ir literaari pareizi?)

Gravatar jb4

2003. gada 21. martā, plkst. 01:52

redzi, pats neesmu par īstu veci uzaudzis, bet principu, ka īsti veči cīnās aci pret aci, mamma man ir iemācījusi.

Gravatar elfz

2003. gada 22. martā, plkst. 00:04

jb4, tu ar savu tekstu, ka karsh ir korekts attieciibu kaartoshanas veids savas mammas maacibu nolaidi dzilji podaa. Vai arii tev ir ljoti ljoti ljoti neizprotama izpratne par to, ko noziimee "aci pret aci".

Gravatar jb4

2003. gada 23. martā, plkst. 00:49

Iespējams. Mamma arī teic, ka dažas lietas man ne tā ir iemācījusi. Ja man būtu laiks un ja nedraudētu tikšana avīžu pirmajās rindās, es rīkotu demonstrāciju pie ASV un Lielbritānijas vēstniecībām par atbalstu šo valstu centieniem viest pasaulē ilgtermiņa mieru.

Gravatar mit

2005. gada 6. septembrī, plkst. 20:03

Soory ka celju augsha tik vecus topikus, bet lieta skar Nostradamusu. Skat jau 2003. gadaa tu zinaaji ka tiks noslauciita viena Amerikāņu pilsēta, bet par līksmību vari i necerēt. http://www.nostradamusonline.com/sample_chapter.php 2005-2012 gads nostradamusa pareģojumos ir The Time Of Troubles ;(. Sorrz es tikai uzgaju shito meklejot kko par Nostradamusu