✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Izpalīdzība

2003. gada 28. martā, 4 komentāri

Vakar un šodien saņēmu endesmit vēstules par to, ka kādam mazulīti vajagot retas asins grupas asinis. Priecē, ka cilvēki ir iejūtīgi un vismaz pārsūta vēstuli (lai arī, manā kroplajā prātiņā bija iezagušās domas, ka tas ir vai nu neizdevies joks, vai arī kāda pētījuma sastāvdaļa).

Ljoti vajadziigas grupas AB 4 rh poz. asinis!!!!!!!

Jaa, pavisam mazam civeecinjam- mazulim nepieciesama sirsninjas operaacija.

P.S. Paarsuutiet taalaak, varbuut kaadam ir pareizaas un iistaas asinis un prieks izglaabt mazuliiti......

Interesnati bija tas, ka šodien LTV1 rīta raidījumā kā reizi tika šī vēstule nocitēta, un, ja nemaldos, pat parādīta uz ekrāna. Vai viņi LETA nelasa? :)

Interesanti arīdzan būtu uzzināt, cik daudz cilvēku devās nodot šīs grupas asinis un vispār atsaucās.

Asinsdonoru centrs lūdz nemaldināt cilvēkus par asiņu trūkumu

Rīga, 27.marts, LETA. Valsts asinsdonoru centrs (VADC) lūdz nemaldināt cilvēkus par to, ka steidzami ir nepieciešamas AB grupas (bijusī 4.grupa) rēzus pozitīvās asinis.

VADC aģentūru LETA informēja, ka centrā šīs grupas asinis ir pietiekamā daudzumā un ar esošajām rezervēm ir iespējams 100% nodrošināt jebkuru pieprasījumu.

Šodien internetā un e-pasta sarakstē ir izsūtīts paziņojums, ka mazam, divgadīgam puisītim sirds operācijas veikšanai steidzami vajadzīgas AB grupas rēzus pozitīvās asinis.

Ģimenes paziņa Artūrs Gauris aģentūrai LETA sacīja, ka patlaban jau šo asiņu pietiekot, jo cilvēki esot atsaucīgi. Ģimene paziņojumu par asins nepieciešamību vakar izsūtījusi visiem draugiem un paziņām, un šodien šī vēsts lielā ātrumā izplatījās ar e-pasta starpniecību. "Tas ir izplatījies kā vīruss, un vairs nav iespējams to apturēt," atzina Gauris.

Gauris nevarēja pateikt, vai ģimene pirms sabiedrības iesaistīšanas ir vērsusies pēc palīdzības VADC.

Zaiga Barvida LETA

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar pikaczu

2003. gada 28. martā, plkst. 11:21

man ir tiesh shiis grupas asinis un es biju ar mieru taas nodot, bet kad izraadiijaas, ka neviens taa arii nevareeja pateikt puisiisha vaardu un uzvaardu un to vai asinis jaanodod VADC vai 1.slimniicaa, tad sapratu, ka kaads debili ir pajokojis. Vispaar jau man shkjita, ka kaut kas tur nav gaishi jo ja arii akuuti truukst tad taas parasti ir AB Rh- asinis. Un plaanveida operaacijaam ir jaasavaac noteikts devu skaits, bet nevis kaadas konkreetas grupas asinis. Citreiz aukstajaa sezonaa gadaas, ka nav neviena kursh neklepotu un neshkjaudiitu un tad ir gruuti savaakt tos piem. 6 donorus.

Gravatar ml

2003. gada 28. martā, plkst. 11:29

nu vareeja jau VADC paaraak nebeedaaties, bet labaak priecaaties par donoriem, gan jau varees taas asinis veelaak kaadam citam izmantot, ja nemaldos vinji visu laiku skandina, ka asinis nepietiek

Gravatar skalpelis

2003. gada 28. martā, plkst. 11:39

Viņi skandina to tad, kad to asiņu arī nav, un nevar jau glabāt mūžīgi, cik atceros kaut kur lasījis, termiņš bija laikam sešas nedēļas.

Gravatar rxc

2003. gada 28. martā, plkst. 17:14

skalpeli: teu kaa med instrumentam tas bija jaazin:) - asinis nevar glabaat muuzhiigi, bet plazmu (asinsgalvenaa sastaavdalja vai kaa tur:) var gan!