✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

oto.lv

2003. gada 2. aprīlī, 18 komentāri

Šodien kā gadījās, kā ne, piereģistrējos iekš oto.lv. It kā baisi saldi — SMS'i neierobežots skaits un par brīvu un sūtās kā no tava telefona. Bet nu ...

Es viņu vietā tā nedarītu. Acīmredzami, ka galvenais projekta mērķis ir izkonkurēt one.lv. Pārvilinot lietotājus nevis ar brīvajiem SMS, bet gan ar lētākiem (iekš one.lv pasūtot sanāk nevis 3.5 santīmi par sms, bet gan 4.2 [un nestrīdaties:)]). Oto, acīmredzami, būs lētāk.

A kāpēc es tā nedarītu? Un ko es nedarītu? Es nelaistu šitādā agrā izstrādes stadijā esošu saitu gaisā vairāku iemeslu dēļ. Piem., uz doto brīdi SMS'i neiet. Daudzās vietās lec ārā DB kļūdas, kā arī vairākas sadaļas vispār nestrādā. Šādi viss, ko var iemantot, ir potenciālo klientu neuzticību un palikšanu dārgākā, bet stabilākā one.lv.

Ko labot šādā situācijā? Pievērt saitu uz kādu laiku, ieliekot megakūlīgu reklāmas tekstu, ka, vot, te būs labāk, te būs šitas, te būs tas un visi citi sūkā ledu. Un tad, kad ir uztaisīta galvenā funkcionalitāte (nu jau par vēlu laist gaisā saitu tikai tad, kad tas būs gatavs) — SMS'u sūtīšana, MMS serviss, Rīgas karte, etc, palaist tikai tās sadaļas. Un lēnā gaitā likt klāt pa vienai jaunai sadaļai, lai parādītu, ka viss notiek tā, kā vajag — ar prātu, ar rūpēm par lietotāju nevis steigā un cenšoties piepacelt projekta popularitāti momentāni.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Vistu Zaglis

2003. gada 2. aprīlī, plkst. 18:28

Hmm.. es kaut kā velkos par to, ka nekur nav pieejama normāla info, kas tas par dzīvnieciņu un kā vairojas.

Tipa piereģistrējies un tad uzzināsi, kur esi piereģistrējies.

BTW, tas links man neaizgāja - nācās ar roku www. pieklabināt klāt.

Gravatar agressor

2003. gada 2. aprīlī, plkst. 18:37

es arii pieregistreejos. un laikam veel neaizgaaja.( nee sms aizgaaja tomeer) nu po. mazaak zinaat par oto, mazaak cilveeku to izmantos un pastaav lielaaka iespeeja ka ilgaak buusbezmaksas sms

Gravatar agressor

2003. gada 2. aprīlī, plkst. 18:44

man interesee tikai vai "otraa galaa" ir jaabuut registreetam telefonam, ka var sanjemt sms no neta vai nee (tipa taa kaa one.lv). un man design lai arii baisi saskaldiiti tas ir oto.lv, tomeer patiik labaak par debiilo funk syle kas ir one.lv

Gravatar misame

2003. gada 2. aprīlī, plkst. 18:47

Laa, tev tur eggogs - "viarākas sadaļas"

Gravatar misame

2003. gada 2. aprīlī, plkst. 18:48

otrs eggogs - kas ir "&mdahs;"? Em-dash?

Gravatar hmm

2003. gada 2. aprīlī, plkst. 19:09

man sms aizgaaja. vismaz kad gribeeju sev suutiit:) un pie tam bez fakin reklaamas kaa one.lv. forshi. tikai noprotu ka tas iet tikai uz lmt bet ne uz tele2?

Gravatar ml

2003. gada 2. aprīlī, plkst. 19:47

kaut kaa baigi bremzee tas oto.lv un tikai LMT un tele2 der :(

cik smuki agraak bija one.lv, kad jebkursh tiikls dereeja pat nevar kaukaadiigaa veidaa samaksaat (ar krediitkarti teiksim) lai var taas isszinjas suutiit

Gravatar K|NG

2003. gada 2. aprīlī, plkst. 19:52

Man nav SMS un nevajag, jo par 10 sms man 1 als sanāk :))

Gravatar sorehead

2003. gada 3. aprīlī, plkst. 10:22

sms autorizaacija ir atsleegta,vai ari kaut ka savadaak nejauki blokeeta :[ arii shoriit neizdevaas.

Gravatar rxc

2003. gada 3. aprīlī, plkst. 11:27

laa: tomeer neierubiijos - kapeec ieksh one.lv vienas iisz cena sanaak 4.2sant??

Gravatar 8

2003. gada 3. aprīlī, plkst. 18:01

es shiem aizsuutiiju esemes a shie man pigu apakalj :(((((

Gravatar bx

2003. gada 3. aprīlī, plkst. 18:36

Hmm.. a oto.lv agraak nebija B-Com peidzheru sisteemai? Pie tam kas taa par sakritiibu, ka uz vienu teemu ejoshiem saitiem domains saakas ar burtinju "o" un sastaav no 3 burtiem? :)

Gravatar Zavals

2003. gada 3. jūnijā, plkst. 09:49

B-com pageri IMHO bija Otto. Betnu tagad uz www.otto.lv izvietojies pasuutiijumu katalogs un taa.

Gravatar OtO

2003. gada 3. jūnijā, plkst. 10:05

Ja apmekleetaaji buutu nedaudz arii iedzilinaajushies lapas saturaa, tad varbuut arii saprastu ka nekaa koppiiga ar one.lv tur nav. Un par konkurenci to arii nevareetu nosaukt. Iecikleejushies tikai uz SMS, kurus starpcitu jau var saakt lietot Tele2.

Gravatar Joey

2003. gada 15. augustā, plkst. 14:41

Vai vispaar tas neiet mobilaa telefona reekinaa? Taa pieregistreesanaas!