✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Windows 2 Linux

2003. gada 7. aprīlī, 21 komentārs

Migrācija. Skats no pareizā skatupunkta. Vai tev to vajag, ko tev vajag, kāpēc tev vajag, kā tev to vajag un kā tad pēcāk to visu realizēt. Tiešām labs raksts par šo tēmu.

Manas domas: “nu jau mārketinga dēļ par linux dirš vairāk nekā par Windows.”

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar hmm

2003. gada 7. aprīlī, plkst. 13:35

iechekojiet autra vaardu un epasta adresi:) un laacz: paskadro luudzu savas domas velreiz, paplashinaataakaa teikumaa.

Gravatar MZM

2003. gada 7. aprīlī, plkst. 13:55

Lai biidiitu savu produktu tu vari: a) to reklameet; b) apdir$t konkurentu :)

Gravatar dominion

2003. gada 7. aprīlī, plkst. 14:21

Varbuut biki skarbi teikts, bet taada sajuuta, ka to rakstu ir rakstiijis pilniigs laame, kas ir taa pieradis pie Windozes, ka vienkaarshi negrib neko citu.. Un njemsim veeraa, ka Linux ir krietni jaunaaka sisteema nekaa Windoze, taapeec arii saaokneejaas nepilniibas un nesavietojamiiba ir un tur neko nevar padariit..

Gravatar laacz

2003. gada 7. aprīlī, plkst. 14:24

Dominion, ņemsim vērā faktu, ka 99.9% ofisa, mājas un citu lietotāju ir tieši tikpat pieraduši pie Windows, kā raksta autors. Un raksts ir domāts tieši tiem lietotājiem, nevis tādiem, kas ar Linux dzīvo, vai kurus tas interesē. Tas ir domāts cilvēkiem, kam ar to būs jāstrādā un cilvēkiem, kuriem nav ne mazākās nepieciešamības iedziļināties šīs opsistēmas detaļās.

Gravatar Smejmoon

2003. gada 7. aprīlī, plkst. 14:29

Lā, ko Tu iesaki lietotājam ar tādām prasībām un datoru?

Gravatar laacz

2003. gada 7. aprīlī, plkst. 14:40

Smejmoon, es ieteiktu apgreidoties. Tāpat kā jebkurš normāls cilvēks, kompānija vai veselais saprāts.

Gravatar Smejmoon

2003. gada 7. aprīlī, plkst. 14:45

Apgreidoties uz ko? Softu? Dzelzhus?

(Tu tachu neteiksi man lai es peerku datoru pa 400 latiem un monitoru pa 200?)

Raksts bija smuks .. tapeec, ka lietotaajs prata noformuleet savas prasiibas ..

Gravatar laacz

2003. gada 7. aprīlī, plkst. 14:48

Smejmoon, tieši to es ieteiktu. Vajag prasībām atbilstošu kompi, nevis mēģināt izlīst caur dirsas caurumu tad. Protams, ja spiež finanses, tad labāk nopērc kādu Linux grāmatiņu un zubries cauri. Your choice.

Gravatar Smejmoon

2003. gada 7. aprīlī, plkst. 14:51

Vai arī Tava pieredze liecina, ka lieli Linux distributīvi (Mandrake, RedHat, SuSe) ir daudz neērtāk instalējami, kā Windows?

Ja savadāk, tad kā?

Gravatar laacz

2003. gada 7. aprīlī, plkst. 14:57

Smejmoon, kāds te ir sakars ar instalēšanu? Iet runa par lietošanu. Ikdienas lietošanu. Neprofesionālim.

Gravatar Smejmoon

2003. gada 7. aprīlī, plkst. 15:26

Raksts bija par instalēšanu. Ne? Ja profesionālis uzinstalētu, tad jau Linux varētu arī lietot neprofesionālis.

Gravatar dominion

2003. gada 7. aprīlī, plkst. 15:29

Par ikdienas lietotaaju taisniiba, Linux parastam lietotaajam ir gruutaaks un neertaaks par Windozi, tur nu nevar nepiekrist.. Bet vienalga palieku pie savaam domaam, ka tas ir pieraduma speeks (pie MS produktiem), kas joprojaam attur lietotaajus no plashaakas citu sisteemu lietoshanas

Gravatar f

2003. gada 7. aprīlī, plkst. 17:23

No savas pieredzes var teikt, ka *nix sisteemu ir reaali uzmaukt taa, lai vareetu ar to straadaat. Tas ir ilgi, saapiigi un ierindas lietotaajam neiespeejami (gandriiz). Taa kaa pats neesmu ne tuvu ITishniks (taadaa zinjaa, ka nera man attieciigaas izgliitiibas), tad chikinaashanaas, konfigureeshana utt, utjp. bija baigs pasaakums. vaardu sakot, ja nav drausdzenes, tad liekam linux un izbaudam wild sex :DDD. Uz kaadu pusgadu vismaz. Produktivitaati nemaz aatrak negaidiet. Njemties var ilgi, dikti un lielos daudzumos, bet izdariiit reaali... nu sorry. *nixi uz desktopa buus tikai kompju geekiem.

Gravatar Arturs

2003. gada 7. aprīlī, plkst. 19:23

Vispār Linux veidošana pati par sevi ir interesanta: pa pasauli izmētāti developeri taisa augšā opsistēmu. Interesanti, kāda izskatītos glezna, kuru būtu gleznojuši 1000 mākslinieki un katrs būtu atnācis ar savu otiņu, krāsām un ietriepis vienu gabaliņu? Katrs mākslinieks pats par sevi, protams, būtu sajūsmā, ka piedalījies "lielā projektā", bet, manuprāt, rezultējošā glezna būtu nebaudāma...

Gravatar f

2003. gada 7. aprīlī, plkst. 19:40

Njaaa, piekriitu Artuuram. Linux nelaime ir viss tas developeru bars un comunity, kas ap to veidojas. Nu maigi izsakoties - BARDAKS! Haoss! Protams, var izveeleeties ljautinjus ar konservatiivaaku pieeju, teiksim FreeBSD, NetBSD vai OpenBSD. Bet nu tie jau nu tieshaam nav domaati parastam mirstiigam userim. Viena lieta, kas personiig mani ir kaitinaajusi, bet kaadam varbuut shkjitiis baigi cool. ir tas, ka instaleejot peec pilnas programmas (un parasts juuzeris taa arii dariis!!!) mees ieguustam reaali straadaajoshu sisteemu, kas liidzinaas izgaaztuvei - ir kaadi 10 kalkulatori, tik pat daudz, ja ne vairaak teksta editoru, meil klientu un veel sazinkaadu fignju, kuras visticamaak nelietosi tuvaakos 10 gadus. PLus veel neav teikt, ka vispaar atradiisi, kaa tadas maz ir uz kompja. Rezultaataa ar 1Gb, atveeeleetu linux shteleem, ir krietni par maz!!!!!

Gravatar produkc

2003. gada 7. aprīlī, plkst. 22:22

f: paskaidro man idiotam kur tad ir tas lielais haoss ? kaapeec tad taa ir baigaa nelaime, ka tik daudz developeri.. par to otro lietu gan tev piekriitu, lielaas redhat, mandrake un citas distribuucijas ir paaraak piebaazstas :(.

Gravatar f

2003. gada 7. aprīlī, plkst. 22:42

produkc: Teiksim taa, komerciaalajaam *nix sisteemaam ir ljoti konservatiiva pieeja, tas arii izpauzhaas Net-,Free-,Open-BSD sisteemaas. No vienas puses tas ir "-", jo attiistiiba nav tik ljoti strauja, kaa tas ir ar linux, toties no otras puses kods tiek n-taas reizes paarbaudiits, pirms laist klajaa kaarteejo versiju, patchu utt. linux gadiijumaa nelaime (manaa subjektiivajaa skatiijumaa) ir tieshi paaraak decentralizeetaa pieeja, paaraak lielais developeru comunity izmeers, taa teikt :) Bet no otras puses, tieshi taapec linux ir tas, kas vins ir tagad - free opensource produkts, ar saukli, ja Tev kas nepatii, tad kjeries pats un izmaini to! Principaa, tas ir apburtais loks ... manaa shaurajaa skatiijumaa. Vaardu sakot, rezumeejot. Linuxam liidz desktopam ir taals celjsh ejams, ja vins vispaar liidz turienei tiks. Bet pagaidaam taa ir speeljmantinja kompju-geekiem un labs izmeegjinaajumu poligons saviem speekiem prieksh programmeetaajiem. IMHO. Btw, esmu tikai cilveeks un iespeejams kljuudos.

Gravatar andza

2003. gada 8. aprīlī, plkst. 02:30

Sviesc kautkaads. tas cilveecinnss grib lai vinnam linux atpaziist vinna leetos win modem un printeri ala HP Laserjet 1000w? Un ja runaajam par sisteemas resursiem, tad normaalai straadaassanai vajag massiinu, ar normaalu RAM apjomu (vismaz 128MB). Tas ka projejktaa ir iesaistiiti daudzi cilveeki, nenoziimee, ka tajaa valda bardaks. Sisteema iisteniibaa ir labi organizeeta, un kas ir pats galvenais nedaudz pamokoties var dabuut gatavas taadas lietas, kas zem windows nav iespeejamas. un protams straadaat ar win98 peec linux lietossanas nav iespeejams, jo liekas ka tas winows ir radiits tikai priekss kaarssanaas un bremzeessanas.

andza ne pa visam ne geeks

Gravatar f

2003. gada 8. aprīlī, plkst. 07:25

me te biki padomaaja. Kernelim, kaa linuxa sirdij - nav ne vainas. Proti, pashiem sisteemas pamatiem. Tas tiek veidots sameeraa labaa liimenii. Manas negaacijas tiek vairaak veerstas pret paareejaa softa veidotaajiem un distribuuciju cepeejiem. Jaareic, ka krietni vairaak gljukus esmu noveerojis visaados KDE un Gnomos, nekaa ieksh win98 kaut vai. Bet linux jau te kaa taads ir neprichjom. Mans personiigais viedoklis ir ka GUI prieksh linux ir veidods nu dikti kaut kaa taa ... samociiti. Rodas asociaacijas ar laikiem kad no DOS komandrindas ar win laidaam windows 3.1 :DDD

Gravatar produkc

2003. gada 8. aprīlī, plkst. 16:02

f: cik atceros freebsd un openbsd arii atvertaa koda (mosh kljuudos jo ar vinjaam es nesaskaros).. un starpcitu ir pieejami vairaaki diezgan normaali gui prieksh linux, kas nebremzee pat leenaakus kompjus un nekrashojaas arii.. bish ne pa teem:ir pat taac gui kas liidzinaas windows xp interfeisam.. ljoti liidzinaas.. nezinaataajaam tas liktos windows xp pa 100%.. nezinu kaada ir vinja aatrdarbiiba un stabilitaate, bet iskataas interesants projekts.. saucas xpde