✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

PHP vs ASP.NET

2003. gada 8. maijā, 10 komentāri

Šis ieraksts 20 gadu laikā ir kļuvis par laika upuri sekojošo iemeslu dēļ:

  • Viena vai vairākas saites vairs neeksistē vai nedarbojas kā nākas un kopiju atrast nav izdevies. Pie tām ir 💀 (galvaskauss)

Šis blogs ir sens, un nekas nav mūžīgs. Saites mēdz pazust, mani uzskati mēdz mainīties, flešs mēdz nomirt. Cenšos atzīmēt un pielabot, bet ierakstu ir tik daudz...

Head-to-Head: PHP vs. ASP.NET💀. Kas šo rakstu padara par izlasāmu? Tas, ka to ir rakstījuši puiši un/vai meitenes no paša Microsoft.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar misame

2003. gada 8. maijā, plkst. 16:17

mja. un diezgan daudz tainības. piemēram, par try... catch konstrukciju php,kuras tiešām pietrūkst.

Gravatar Munthon

2003. gada 8. maijā, plkst. 16:46

esu njeemies ieksh php, bet mani vairaak aizrauj jsp.

Gravatar Delf

2003. gada 8. maijā, plkst. 16:58

hm.. un kas tur iipashs tajaa ASP ? ASP ir tas pac basic tikai webam. a bet basic par sevi neko labu nesaka :) leens , pie taam strada uz win kastes tikai :)

Gravatar misame

2003. gada 8. maijā, plkst. 17:04

Delf: ir runa par ASP.NET, nevis ASP. Un .net asps ir nedaudz cits, jo var straadaat ar jebkuru clr valodu (piemeeram, perl)

Gravatar Kaklz

2003. gada 8. maijā, plkst. 18:26

nuu .. ja godiigi, bija liela dalja patiesiibas tajaa rakstaa, vismaz no PHP viedoklja, bet .. kaut kaa nedaudz smirdeeja arii peec MS PR aktivitaateem ..

Gravatar graabeklis

2003. gada 8. maijā, plkst. 19:58

lasiits jau, lasiits. Kad skrollerii man shitais hedlains shodien paraadiijaas, tak uzreizi aizgaaju lasiit. Taatad M$ uztrauc PHP "monopols" web skriptinga jomaa.. lai taa buutu. Sava taisniiba rakstam ir. Bet try/catch 5. PHP buus.

Veel, zeldmans iemeta linku uz interviju ar Allaire shefu, te (http://www.meet-the-makers.com/conversations/allaire/) ir garsh garsh raksts, tur par ColdFusion veesturi etc., bet man patika pac peedeejais "jautaajums":

// Clay Shirky had a great essay about blogs ushering in the "Mass Amateurization of Publishing". Do blogs add value to the Web? Are they the next big thing or just an easy way for any idiot to become a publisher? // :))

Gravatar Smejmoon

2003. gada 8. maijā, plkst. 21:08

? nau taa, ka php ir strongly typed??

kjipa (4 === "4") == false ???

dazhaadi saliidzinaajuma operatori '==' un '==='??

viena lieta iekjeera.. webs ir ljoti "event driven" .. daudzas web valodas tajaa nav iebraukushas .. vieniigais, ko es zinu ir Twisted frameworks ..

veel nepamaniiju vai ASP ir iespeeja radiit kodu un tad to izpildiit .. ??

Gravatar misame

2003. gada 8. maijā, plkst. 22:02

Smej - "normālā" (strongly typed) izpratnē ir jābūt, ka uz jautājumu "vai šis strings ir tāds pats kā tas te integeris" (kas php ir "==" operators) atbilde ir "šos divus tipus nevar salīdzināt". Tas ir, lai salīdzinātu dažādus tipus, tie būtu jācasto uz vienādu tipu un tad jāsalīdzina. Ko Tu domā ar "radīt kodu un tad izpildīt"? asp.net ir kompilējams uz baitkodu, tas ir, uz IL. Vai par to bija jautājums?

Gravatar Delf

2003. gada 9. maijā, plkst. 08:44

vins laikam domaaja eval() :]

Gravatar sm 2 misame

2003. gada 9. maijā, plkst. 19:56

Paskatiijos dokumentaaciju:

http://www.php.net/manual/en/language.operators.comparison.php

== un === ir dazhaadi operatori .. ja teu incee tipi izmanto ===

types are decided at runtime, bet tas nenoziimee, ka to nav. http://www.php.net/manual/en/language.types.php

par koda gjenereeshanu http://www.php.net/manual/en/function.eval.php 10x to Delf:)