✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Prāta Vētra — Dienas, kad lidlauks pārāk tāls

2003. gada 15. maijā, 12 komentāri

Beidzot nobriedu paklausīties šo jauno Prāta Vētras albumu. Teikšu uzreiz — tiešām patika. Dažās dziesmās ik pa laikam parādījās kaut kāds ritmiņš, tonītis, meldiņš, kas lika sajust dežavju. Visvairāk to sajutu divās dziesmās.

Pirmā bija 'Reality Show', kad atminējos gan veco Keivu ar pašu Kailiju, kā arī citas līdzīgi performējošas grupiņas un solistus, un brīdī, kad sāk dziedāt Renārs, ienāk prātā 'Therapy?' izpildītā dziesma 'Diane'. Tā bija noskaņa.

Otrā — 'Plaukstas lieluma pavasaris'. Sākumā un ik pa laikam arī tālāk dziesmā skanošais meldiņš kaut kur dzirdēts. Manuprāt. Tā bija dzirdes atmiņa.

Patīkami pārsteigts jutos, ka albumā ir tik dažādas mūzikas. Tas vairāk ir raksturīgi grupiņām, kuras laiž klajā pirmo plati, disku, lenti vai kaseti — ideju pārpilnība un nespēja/nevēlēšanās nolikt sevi kādā plauktiņā.

Un vēl viena lieta mani izbrīnīja. Es visā albumā nevienā vietā nesajutu diskomfortu, ka dažas dziesmas ir angliski, bet citas latviski (un viena vēl nezināmā valodā:). Tam laikam jāsaka paldies neslikti popularizētajām iepriekšējām angliski dziedātajām dziesmām.

Ripulis visā visumā tiešām izklausās Prāta Vētras labākā albuma nosaukuma cienīgs.

Un sajūta, kas palika pēc noklausīšanās — tas liekas par īsu. Vai tā ir tā sajūta, kas rodas noklausoties kaut ko, kas tev patīk?

Tie bija pārdomu uzplaiksnījumi. Brīžos starp dziesmām.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar sliipeetais

2003. gada 15. maijā, plkst. 17:12

laacz, vai nopirki sho albuumu?

Gravatar laacz

2003. gada 15. maijā, plkst. 17:15

Disks man ir, sliipeetais.

Gravatar sliipeetais

2003. gada 15. maijā, plkst. 17:17

tas labi. es jau nobijos (mulkjiigi, bet iedomaajos par piraatismu). :\

Gravatar fau

2003. gada 15. maijā, plkst. 17:50

Laikam smiekliigi, bet man dziesmas "Animals Like Me" saakums momentaali asocieejaas ar TATU dueta "All the things she said" dziesminju

:)

Gravatar K|NG

2003. gada 15. maijā, plkst. 19:48

fau: Uz to sākumiņu laikam laacz arī tika uzķerts! :)

Gravatar oxyd

2003. gada 15. maijā, plkst. 23:26

iespaids radaas diezgan labs.

Gravatar laacz

2003. gada 16. maijā, plkst. 09:51

K|NG, uz kuru sākumiņu un kādā vīzē uzķerts?

Gravatar K|NG

2003. gada 16. maijā, plkst. 16:58

laacz, nu tagad (agrāk ar) takš jaunās - populārās mūzikgrupas iepin savos skaņdarbos nesen slavas virsotnē pabijušo||esošo mūzikgrupu notoņus, tādējādi it kā turpinot zemapziņā iespiedušos mūzikas toni.. nu līdzīgi kā filmās ar to 25 kadru...

Gravatar Juris

2003. gada 16. maijā, plkst. 21:59

manupraat diezgan vienveidiigs albuums. vislabaak patikaas 1 un 6 dziesma. protams arii colder bij ok bet taa kaa taa dzirdeeta reizes 100 tad nu taa. Starp 2 sauleem tomeer laikam labaakais albuums liidz shim. Protams tas nebij tik perfekti un profesionaali nostraadaats bet tiiri idejiskaa muzikas zinjaa labaaks

Gravatar maar

2003. gada 18. maijā, plkst. 19:01

nekā diža ... varetu pat teikt sliktakais albums no PV , diemžēl.

Gravatar achii

2003. gada 19. maijā, plkst. 17:54

es pilniigi neka nesaprotu ...

Gravatar Gremlins

2003. gada 19. maijā, plkst. 21:07

Nu taa. Daleji var piekrist Laaconkam. Instrumenti ir profesinali nospeleti cepuri nost. Skan jauki. Abet biedrs Kaupers ir iegazies otra gravi,balss skan pasvaki un baigi atgadinosi no kadas izrades. Galigi neiepera.