✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Digitālā televīzija un TV programma

2003. gada 21. maijā, 21 komentārs

Tiklīdz parādīsies digitālā televīzija un lielākajam vairumam tā būs, pēc drukātajām televīzijas programmām vajadzība kā tāda atmirs, jo pietiks nospiest pāris podziņas, lai izlasītu anotāciju tekošajai filmai, saplānotu lielo televizora skatīšanās vakaru, etc. Interesanti, ko tādu piedāvās šie izdevumi, lai lasītājs paliktu un tos pirktu?

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar aaa

2003. gada 21. maijā, plkst. 17:40

nu to pashu jau var teikt par aviizeem... taas jau ar saak aizvietot visaadi portaali utt, bet tomeer aviizes tak lasa...

Gravatar Tigers

2003. gada 21. maijā, plkst. 17:55

Te rīgā jau Digitāla tv būtu OK, bet es pa reizei aizbraucu uz tālākiem laukiem, kur LNT rāda tik sūdīgi, ka neva ģīmjus atšķirt. Kad būs digitālā, tad rādīs skaistu melnu vienmērīgu bildi bez kādiem traucējumiem :(

Gravatar Lasiitaajs

2003. gada 21. maijā, plkst. 19:09

Kaads sakars digitaalai TV ar programmu? Nu ir programma teletekstaa, bet vai tad taapeec parasto nepeerk?

Gravatar hvz

2003. gada 21. maijā, plkst. 19:39

diezgan murgains prātojums. parastā papīra programmā viss ir pārskatāms, uz TV ekrāna nu nekādi nevar iekļaut pietiekoši daudz informācijas.

Gravatar f

2003. gada 21. maijā, plkst. 20:09

IZ teemas "video killed the radio star..."

Gravatar agressor

2003. gada 22. maijā, plkst. 08:32

tagad arii var apskatiities programmu, nospiezhot paaris podzinjas

Gravatar MrProxy

2003. gada 22. maijā, plkst. 09:11

man programma ieksh avizes kautkur metajas bet man parasti slinkums mekleet so es izmantoju inetaa piejamo

Gravatar piccolo

2003. gada 22. maijā, plkst. 10:18

tas ir taapat kaa ar manuaaljiem un pdf graamataam.. uz pc ir nepatiikami ilgstoshi taadus lasiit.. ar tv buus taapat.. programmas zhurnaala saturs un veertiiba varbuut buus identisks tam, ko varees dabuut caur digitaalo joku, bet moraalaa veertiiba tv programmai nezudiis (nekad gan neesmu taadu lietojis un tv browseeju kaa webu, randomaa :>)

Gravatar misame

2003. gada 22. maijā, plkst. 10:19

laacz - vairaakaam televiizijaam tu vari programmu izlasiit ieksh teletexta. vai tu to dari?

Gravatar laacz

2003. gada 22. maijā, plkst. 10:21

misame, nea, jo es par tādu lietu nebiju lietas kursā :)

pie kam, teleteksts nepiedāvā to lietošanas ērtumu un iespējas, kā MHP aplikācijas (digitālās televīzijas softi, kuri ruņojās iekš tavas dtv kastītes).

piccolo, nez nez. programmu tu nelasi kā grāmatu vai avīzi/žurnālu. programmas mērķis ir apskatīties, ātri atrast un aizvērt.

Gravatar Oskars

2003. gada 22. maijā, plkst. 10:51

Par agru satraukties.Ciparu televiizijas standarts (MPEG) nav savietojams ar veco labo jau esosho analogo,taapeec plasha taa ievieshana veel aiz kalniem.Cita lieta ir sateliitu televiizijaa, kur MPEG dzelziskais dekoderis tiek iebuuveets resiivera kastee.Maza ceriiba, ka visa tauta metiisies pirkt dekoderus deelj dazziem kanaaliem,kuri pirmie paaries uz cipariem.taapeec visi strateegiski nogaida...

Gravatar laacz

2003. gada 22. maijā, plkst. 10:59

Oskars, Tu neesi informēts :)

Faktsiki, jau ir nolemts, ka dekoderus dotēs. T.n., ka to pieejamība būs labāka nekā savulaik PAL blokiem jebkuram Latvijā dzīvojošam cilvēkam ar televizoru.

Ja nemaldos, Lielbritānijā un Vācijā (varbūt kļūdos) ir jau pilnībā pāriets uz digitālo virszemes apraides televīziju.

Sīkāk iekš www.dlrtc.lv. Šajā projektā ir ieguldīti pārāk lieli līdzekļi, lai to vienkārši novērtu vai arī atliktu tā izpildi.

Gravatar Oskars

2003. gada 22. maijā, plkst. 11:03

Aa, nu tad briinumlabilabi.Citaadi saaka jau likties, ka senilie standarti dziivos muuzam :)

Gravatar KRISHA

2003. gada 25. maijā, plkst. 15:21

Just for info. Riiga jau apmeeram gadu griezhas digitaalais raidiitaajs, un visu sho laiku tur ir pieejami jau LTV1/LTV7/LNT/TV5 par tv3 neatceros. Takaa tas kad buus un tad buus ir sviests - IR JAU! Tikai normaals, piem HUMAX dekoderis, kas jau shobdrii ir nopeerkams jebkuraa SAT or kadaa citaa bodee maksaa virs 150Ls.. so ;)

Gravatar apjukusii

2005. gada 16. oktobrī, plkst. 16:21

vai kaads nevar man paliidzeet, kaa lai es uzsaaku biznesu,kas buutu sastiibaa tieshi ar digitaalo televiiziju? paliidziet man saprast ar ko man buutu jaasaak? ko tieshi es vareetu dariit??

Gravatar normunds

2005. gada 16. oktobrī, plkst. 21:04

Atraksti man - normunds_at_normunds.com, varbūt, ka varēšu palīdzēt, es arī pa šo lauku rušinos.

Gravatar telekominikāciju spec

2007. gada 23. decembrī, plkst. 02:30

Digitālais tv, jeb mpeg2 sat tv darbojas jau ap 10 gadiem un realitāte pierāda, ka no daudziem 1000 tv programmu, tikai daži piedāvā papildus extras kuras ir iespējamas digitālam tv standartam, papildus valodas, programmas gids, cits attēla rakurs utt., jo tas prasa papildus izdevumus, jo kādam tas viss jāveido, bet programmas īpašnieki nevēlas lieki tērēties, lai gan šo kanālu auditorija ir krietni lielāka kā musu Latvijas auditorijas skaits, tad naivi cerēt ka kāds ilgstoši apmaksās šīs extras latvijas skatītājiem. Pierādījums tv3 teletekts, kurš praktiski netiek pieskatīts vai nu jau pazudušais tv7 teletexts. Digitālā televīzija nav nekāda superdāvana klientam, bet gan kanālu īpašniekiem, jo mazākiem izdevumiem var nogādāt programmu skatītājiem. Jā kāds jau teiks ka būs labāka kvalitāte, bet tas ir tikai mārketinga lozungs, lai visiem iestāstītu ka to preci ir jāpērk !! Patiesībā arī digitālam signālam būs traucējumi un arī būs kāds kurš nevarēs šo bildi redzēt tikai tas izpaudīsies savādāk. Digitālā televīzija ir līdzīgi kā pāriešana no vinila platēm uz MP3, parocīgi, bet skaņa paliek bez dvēseles, plakana :( Parasta televīzija attēlu pāraida perfekti, tikai precīzi jāievēro visi tehniskie noteikumi, lai signālu uztvertu korekti un to bez zudumiem un nepaceļot trokšņa līmeni novadītu līdz TV.
Man jau personīgi liekas muļķīgi šobrīd visus tracināt ar parasto DVB standartu, jo tiks iztērētas fantastiskas summas, lai visi pārietu uz standartu kurš pēc dažiem gadiem tiks nomainīts pret citu, jo nu jau nevienam nav šaubas, ka HD iekaros ne tikai diskus un sat tv, bet iekaros visu tv , jo tā ir jau kā nepieciešamība kuru izprovocē liela izmēra tv parādīšanās.

Gravatar mrh

2010. gada 17. janvārī, plkst. 21:06

Kad pierod, tad analogā tv liekas kā camrip :))