✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Long live

2003. gada 21. maijā, 3 komentāri

Vakar, kā izrādās, apritējuši apaļi 130 gadi, kopš tika patentētas džinsu bikses (kā citi tās dēvē — džīnas [vājprātīgi pretīgs nosaukums]).

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Janka

2003. gada 21. maijā, plkst. 22:14

džīnas patiesi skan kaut kā jocīgi, bet tīri-teorētiski-pareizi-valodnieciski varbūt tā arī vajadzētu teikt, lai izvairītos no dubultās daudzskaitļa galotnes. jeans jau no angļu valodas tiek eksportēts daudzskaitlī, un tad vēl latvieši savu daudzskaitļa galotni pieliek klāt. līdzīgs triks ir ar čip(s)iem. chips angliski ir daudzskaitlī, bet, latviski runājot, anglisko galotni šeit neatmet. tā nu čipi arī skan kaut kā jocīgi, turklāt visbiežāk šis vārds tiek attiecināts uz mikroshēmām

Gravatar bobis

2003. gada 22. maijā, plkst. 10:00

Nuja, savukārt "džinsi" ir forma no krievu valodas, kurā angļu vārds ir paņemts un pielikta klāt krievu galotne, nereducējot daudzskaitļa galotni "-s". Iznāk vārds ar divām daudzskaitļa galotnēm "džin–s-i". Skaidrs?