✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Beware

2003. gada 27. maijā, 12 komentāri

Datorveikala pārdevējs tiek sodīts par kompja pārdošanu ar nelicencētu softu. Sods ir simbolisks, ja neskaita mteriālo kompensāciju.

Domāju, ka šādu notikumu skaits palielināsies.

Ko es varētu ieteikt tiem, kas grib kompi, bet negrib maksāt lielo piķi? Viss, kas nepieciešams, ir Windows OEM licence, kas palielinās datora cenu par kādu pussimtiņu, simtiņu (ja dators jau ir, tad var iziet no situācijas, nopērkot papildus cieto disku un tam līdzi nākošo Windows OEM). Pārējo visu var piemeklēt par brīvu (neiesaistoties pirātismā un atrodot aizvietotājus freeware vai shareware programmu vidū), kā arī ar laiku iegādāt. Tas ir tādā gadījumā, ja ir baile no likuma.

Ja nav bailes (kas, savukārt liecina par tuvredzību un atrobežotību), var piratēties.

Pie kam, nopērkot jebkuru programmu (arī Windows OEM versiju), nekādā gadījumā nedrīkst izmest vai pazaudēt pirkumu apliecinošu dokumentu (čeku, pavadzīmi). Jo tieši tas (nevis, kā vairums domā — grāmatiņa vai kompaktdisks ar seriāli) pierāda licences esamību / likumību.

Galu galā, viss ir ok, kamēr pie tevis neatnāk. A vot, kad atnāk, tad jau ir par vēlu. Un tiesu neinteresē tavi morālie aizspriedumi vai finansiālās grūtības.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar K|NG

2003. gada 27. maijā, plkst. 16:42

Kautkāds jocīgs links. he he Грамотный ход.Выборы на носу,отвечать.............некому.......... nekā nesaprotu

Gravatar laacz

2003. gada 27. maijā, plkst. 16:46

K|NG, kas kas teu par problēmām?

Gravatar v3rb0

2003. gada 27. maijā, plkst. 16:48

ir veel viena iespeeja, aizmirst par windowu un lietot linux (Slackaware || vai nu mandrake, pasaa saakumaa) un lasit daudz daudz manuaaljus, dzerot alu par pussimtinju ko ietaipiiji nenonoliekot to par OEM licenzi :))

Gravatar K|NG

2003. gada 27. maijā, plkst. 16:55

laacz, ai atvēra to linku ar to amp pa vidu tipa //?Mode=readnews&NewsID=115306// a tur kaut kaads sviests, da vot i... A par to BSA: Ja viņi gudri, tad viņi tikai pakazuku taisa, a ja muļķi tad afigennie!

Gravatar K|NG

2003. gada 27. maijā, plkst. 17:02

Domā likums priekš bailes domāts? ...A kas ir //atrobežotību//?

Gravatar cekamens

2003. gada 27. maijā, plkst. 19:44

nu ko te daudz domaat kacaajam un lietojam linux ja ne nu slackwre tad redhat vai mandrake

Gravatar Janka

2003. gada 27. maijā, plkst. 23:23

es dzīvoju pārliecībā, ka gar manu privāto kompi nekādam BSA nav jāgrābstās. kas attiecas uz juridiskajām personām, tad tādi pirātētēji, protams, ir kā minimums, gnīdas

Gravatar rxc

2003. gada 28. maijā, plkst. 11:34

laa: drukas kluuda - 1.rindkopa - materiaalo taksh vajadzeetu buut, koa?! :)

Gravatar MZM

2003. gada 28. maijā, plkst. 11:43

Kaadu Mandrake vai RH? Gentoo! Draudziigs iesaaceejiem ;)

MZM lieto Slacku

Gravatar JIB

2003. gada 29. maijā, plkst. 10:08

Fakc. No dzives. Emm, nesen (2 menesi ago)

Emm, chekoja licences un ka galvenais pieradijums bija tiesi gramatina un disc ar seriali. Jo, kexiem bija baigais lauziens meklet pavadzimes arhiva. Piedevam ir tada lieta, ka PPR un cekus jaglaba emm x gadus (3 vai 5 varbut). Nu un luk, hvz, uz se fona me secinaja, ka vislabak turet abus :)

Gravatar hvzhvz

2003. gada 29. maijā, plkst. 16:05

Privātpersonām čeki nav jāglabā.