✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Lasītprieks

2003. gada 16. jūnijā, 18 komentāri

Šorīt, braucot mikroautobusiņā no Jelgavas, apmēram plkst. 6:10, mani pārņēma neizsakāms prieks par to, ka lielāko daļu grāmatu esmu lasījis mazs būdams un ne nieka no tām neatceros, ibo lasīju tās drausmīgos tempos.

Skaidrojums ir vienkāršs — mani absolūti neinteresē piedalīties diskusijās par Kurtu Vonnegūtu Jr., Umberto Eko, vai kādu citu no kreatīvajām personām. Tieši tāpat mani neinteresē diskusijas par viņu darbiem, jo es tos neesmu lasījis, vai arī esmu to darījis pavirši. Un negribu runāt par to, kādu iespaidu tie ir atstājuši uz lasītāju.

Un tas mani padara par neinteliģentu, aprobežotu un kulturāli pasīvu? Par sliktāku, nekā kāds cits? Ja tā, tad esmu arī ar mieru šajā statusā atrasties līdz pat savas eksistences beigām.

Man ir gauži pajāt, ko mīļais dārgais autors ir domājis ietvert starp sava darba rindiņām.

Labāk es mietpilsoniski paskatos TV, aizeju uz krogu iedzert alu un pabļaustīties par mākslīgo intelektu (tēmu, no kuras neko nejēdzu), uzmētāt augsti intelektuālo šautriņspēli crazy cricket, pasist pa gaisa hokeja ripu un galu galā, iezvēlies taksī doties mājup.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar jam

2003. gada 16. jūnijā, plkst. 08:52

Vieniga gramata, kura jaizlasas visiem ir Vinnijs puuks un vinja draugi. Ar to ari pietiek.

Gravatar Jhonny

2003. gada 16. jūnijā, plkst. 08:56

Nevis Vinnijs Puuks un vinja draugi, bet Laacz un vinja draugi :)

Gravatar kiri

2003. gada 16. jūnijā, plkst. 09:21

Es sajā ziņā atbalstu amīšus - viņi ierokas vienā konkrētajā lietā, kļūst tajā par profesionāļiem un pelna piķi. Mūsējie - lasa visu par visu, bet no dzīves neko nejēdz. P.S. Es apgrozos žurnālistu sabiedrībā, citu man nevajag. Tikko pamodos un aiz loga (atvērta loga) kāds smerdelis smirdina savu mašīnu. Es smoku.

Gravatar kasp

2003. gada 16. jūnijā, plkst. 10:51

Laacz: vai tu esi paarvaacies uz Jelgavu? :)

Gravatar laacz

2003. gada 16. jūnijā, plkst. 10:54

esh, es daudz ko piemirsu. bet tieshi ddr nepiemirsu.

Gravatar ant

2003. gada 16. jūnijā, plkst. 11:45

bundžā sakustējās zirnekļi

Gravatar sm

2003. gada 16. jūnijā, plkst. 11:53

visstulbaakais par to taksii uz maaaju ..

vecuma paziime, veciit .. saac ieruuseet

Gravatar Zupa

2003. gada 16. jūnijā, plkst. 12:38

Nu nu. Iebraukt vienaa teemaa un buut speciaalistam - tas jau ir protams labi, bet tomeer nedaudz redzesloks ir jaapaplashina. Un ja taa padomaa - ja buus speciaalisti savaa jomaa, kuri neko pilniigi neceert blakus teemaa (tb robezja ir ljoti preciizi noteikta un zinaashanas nepaarklaajas), tad, interesanti kaa dazjaadas sfeeras saistiit? Shitaada galeejiiba arii nav laba. Protams to meegjina risinaat ar projektu vadiitaajiem, bet biezji vien projektu vadiitaaji neceert pilniigi neko ne no vienas teemas, bet tas jau cic staasc :)

Gravatar IP

2003. gada 16. jūnijā, plkst. 15:49

Pilniibaa tev piekriitu, mans liidziigaas situacionaa ir, es lasu ko, kad un lur gribu, un tikliidz iebrienu kaadaa inteligjences pulkaa, kas spriezh par graamataam, kuras nav lasiijushi, tad atliek vien meemu feisu visam piekrist un mainiit komp. Stulba lieta, jo paradokss ir taads, ka biju iedomaajusies, ka graamatas ir jaalasa sevis izklaideeshanai. %#@*%

Gravatar rxc

2003. gada 16. jūnijā, plkst. 17:01

eh, mieriigi - katrs tachu to maakslu lielo saprot pa savam, katram ir savas domas par kautkaadu konkreeto graamaatu, monuliizu utt utjp ja neveelies par to spriedeleet, tachu nevajag, neviens teu nespiezh buut savaadaakam nekaa tu esi ;)

Gravatar floyd

2003. gada 17. jūnijā, plkst. 13:47

There are no evil thoughts except one: the refusal to think. (Ayn Rand, "Atlas Shrugged")