✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Uibis

2003. gada 5. augustā, plkst. 09:48

Cieniijamais draugs, Laacz! Vaardu "Dievs" raksta ar lielo burtu (tas ir iipashvaards), ja tiek runaats par Dievu kristietiibaa vai juudaismaa, kaa tas ir shajaa gadiijumaa. Ja Tev vinjsh nepatiik, vismaz savu valodinju cieni; a to kaa treninjbiksis uzvedies...

Gravatar Delf

2003. gada 5. augustā, plkst. 09:52

dieva nav. ir tikai tukshums

Gravatar Delf

2003. gada 5. augustā, plkst. 09:55

lasot textu, izskataas ka tiiraa "iestaastiishana" ka eksistee. un neredzu tur nekaadu pieraadijumu. ja tos kaads sauc par pieradijumiem, tad es mieriigi varu uzraxtiit :

Es neredzeeju dievu. So, dievs neeksistee

un t.t.

PS: liekas ka pret-pieradijumu buus vairaak :)

Gravatar laacz

2003. gada 5. augustā, plkst. 10:01

Cieniijamais Uibis!

Vēršos pie Jums ar lūgumu. Tas, kā es rakstu vārdu 'dievs', lai nu paliek manā ziņā. Ja Tevi uztrauc tas, ka ar savu šī vārda pirmā burta apzinātu samazināšanu es kādu (apzināti) aizvainoju, tad ar nožēlu jāsecina, ka Tev pietrūkst sapratnes par daudzām lietām (ieskaitot vārda brīvību:)

Ar reliģiju manas attiecības ir vienkāršas -- kamēr tā apzināti, mērķtiecīgi, necienot tiesības uz manu viedokli un privātumu, nejaucās iekšā manā dzīvē, es to neaiztieku. Varētu pat teikt, ka man ir gluži vienaldzīgi, vai cilvēks tic dievam (vairākiem), sātanam vai kam tur vēl var ticēt.

Bet, ja mēs atgriežamies pie rakstības un terminoloģijas, tad neuzskatu, ka daru kaut ko morāli peļamu. Vārdu 'Internets' es rakstu ar lielo burtu, lai arī daudzi to dara ar mazo. 'Datne' vietā es lietoju anglicismu un fuipēvārdu 'fails'.

Latviešu literārajā valodā nav arī smailiju (un tos apzīmējoša vārda).

Ar šo iebildumu Tu esi diezgan jauki mēģinājis uzspiest savus uzskatus un likt man apzināties, ka mana vārda un izteiksmes brīvība tiek ierobežota (vismaz no tavas puses).

Tas izsauc atbildes reakciju, kas izpaužas šādi: dievs dievs dievs dievs dievs dievs dievs dievs dievs dievs dievs.

Gravatar e-remit

2003. gada 5. augustā, plkst. 10:12

Viss uz pasaules ir ilūzija, līdz ar to varam uzskatīt, ka Laacz patiesībā neeksistē! ;)

Gravatar mx

2003. gada 5. augustā, plkst. 10:24

ir naacies sastapties ar tadu lietu kaa ironija?!

Gravatar agressor

2003. gada 5. augustā, plkst. 12:32

shitas stiprs 666. ARGUMENT FROM ASSUMPTION (1) Therefore, God exists.

Gravatar Uibis

2003. gada 5. augustā, plkst. 12:48

Laacz, :P (piedod, ka kjeezos Tavos blabla), tach shoreiz tas ne jau teologjisks jautaajums, bet gan ELEMENTAARS SIIKUMS IZ DZIMTAAS VALODAS, turpretim "datne" vai "fails" - tas ir muusdienu zinaatnieku striidu objekts http://www.termini.lv/index.php?term=file&lang=EN&terms=file Ko es Tev meegjinaaju pateikt? Cel savu inteligjences liimeni, cien. RV1G absolvent... P.S. Negribeeju aizvainot... nudien negribeeju

Gravatar Uibis

2003. gada 5. augustā, plkst. 12:50

PPS. kaspars foigts kaspars foigts kaspars foigts kaspars foigts kaspars foigts kaspars foigts kaspars foigts... var jau ar mazo burtu

Gravatar laacz

2003. gada 5. augustā, plkst. 13:06

Uibis, drīzāk tavs teksts atgādināja aizvainojumu. Jo arī citviet manā lapā latviešu valoda bieži vien tiek kropļota pa labi un pa kreisi. Tāpēc palūgšu ignorēt šo lietu.

Mans inteliģences līmenis nu tiešām nav atkarīgs no latviešu valodas zināšanām. Un arī no tā, vai esmu, vai neesmu beidzis R1G. Pat, ja es zinu, kas un kā, ne vienmēr es to tā arī darīšu. Būt par überintelektu man nav vēlmes. Ja būs, tad sākšu ar pavisam citām lietām un labojumiem.

Un, kā raksta manu vārdu, man ir gauži pie kājas :)

Gravatar blam

2003. gada 5. augustā, plkst. 13:07

taa kaa dievs ir plashaaks jeedziens, tad Dievs vienmeer ir arii dievs. kas, protams, vice versa var arii nebuut patiesi. taadeelj rakstiit ar mazo burtu vienmeer ir pareizi.

Gravatar MMK

2003. gada 5. augustā, plkst. 13:15

nu rakstiit ar lielo burtu noziimee vairaak cieniit.. Bet strideeties par to var tikai dumie kveelie ticiigie, kam citas ticiibas nepastaav!

Gravatar Delf

2003. gada 5. augustā, plkst. 13:47

nee nu kas kuram - daziem diefs neeksistee, dazi pat to ciena :-) cik tas ir...

Gravatar agressor

2003. gada 5. augustā, plkst. 13:48

herņa. vajag visu rakstīt ar maziem burtiem (savā lapā) kā es to daru un viss būs ok. nu smukāk vismaz izskatās, imho

Gravatar rediiss

2003. gada 5. augustā, plkst. 15:17

ghh nezinaaju, ka vaarda rakstiishana ar lielo burtu noziimee cienju. tad jau sanaak, ka vaacieshiem viss ir afigennaa cienjaa :DDDDD

Gravatar MMK

2003. gada 5. augustā, plkst. 15:33

:)) da hvz, kas tiem vaacieshiem ir! bet nu letinjiem vareetu shitaa.. ar to dievu.

Gravatar Uibis

2003. gada 5. augustā, plkst. 16:29

Piedot, laacziit! Uibis neir ļāūņš ":-["

Gravatar Nedaudz Viilies Lasiitaajs

2003. gada 5. augustā, plkst. 23:13

Palasot Laacz saciito par vaarda Dievs rakstiibu latvieshu valodaa, diemzheel biju spiests savaa subjektiivajaa veerteejumaa cieniijamam Laacz nonjemt dazhus plus punktus, jo manupraat shii ir taada lieta, kura ir elementaari beerniem jaaiemaaca, ja ne vecaakiem, tad skolai, un kura ir faktiski neapspriezhama kaa aksioma. Vaarda un cita veida briiviiba nav sinoniims vardam visatljautiiba. Mees, cilveeki, varam paarkaapt savus izdomaatos noteikumus, likumus, bet nekad nevareesim paarkaapt tos likumus, kuri nav cilveeku noteikti un kuri ljoti iespeejams tomeer pastaav neatkariigi no muusu uzskatiem. Kaa Laacz raksta, tas ir pilniigi vinja zinjaa, bet tikai tiktaal, kameer tas neskar citus. Ja tas jebkaada veidaa buutiski skar kaadu citu, tad tas ir jau arii cita zinjaa un shis cits arii var briivi izteikt savu patikshanu vai nepatikshanu vai veel ko citu par to, ko raksta Laacz.

Gravatar Smejmoon

2003. gada 21. augustā, plkst. 16:10

Kāc Kaunss .... :((((

Gravatar Nu nu

2004. gada 16. jūlijā, plkst. 16:38

Datne un fails abi ir vienlīdz pieņemami termini. Apstiprinājis TTC.

Vārds "internets" rakstāms ar mazo burtu, jo tas ir sugasvārds.

Gravatar Nemaz Neviilies Kretiins

2004. gada 20. jūlijā, plkst. 01:03

Nedaudz Viilushais - visiem latvijaanjiem ir unificeeti uzskati par sho ne visai izplatiito religjiju ? :P Pienjemu ka vienam otram vecaaki, skolotaaji, puritaaniski kaiminji vai kashkjiigi vecvecaaki ir ieboreejushi savu patiesiibu, tachu tas nedod nabaga cietushajam tiesiibas demagogjeet par vaarda pareizraxtiibu vai kaadiem tur likumiem un visaadiem citaadiem blablabla >:)

Priekaa ! >:))