✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Cigaretes un to maksimālā cena

2003. gada 6. septembrī, 11 komentāri

Kā jau daudzi būs ievērojuši, uz cigarešu paciņām ir akcīzes nodokļa marka. Tas, faktiski, nav nekāds jaunums. Relatīvs jaunums ir tas, ka uz akcīzes nodokļa markām ir maksimālā mazumtirdzniecības cena.

5.1 pants. Maksimālā mazumtirdzniecības cena

  1. Licencēts importētājs vai noliktavas turētājs Latvijas Republikas muitas teritorijā realizējamām cigaretēm nosaka maksimālo mazumtirdzniecības cenu un informē par to Valsts ieņēmumu dienestu, pasūtot akcīzes nodokļa markas.
  2. Maksimālo mazumtirdzniecības cenu nenosaka cigaretēm, kurām piemēro atlikto nodokļa maksāšanu saskaņā ar šā likuma 14. un 14.1 pantu.
  3. Informāciju par maksimālo mazumtirdzniecības cenu, kā arī cigarešu daudzumu vienā cigarešu paciņā norāda uz akcīzes nodokļa markas.
  4. Latvijas Republikas muitas teritorijā aizliegts realizēt cigaretes par cenu, kas ir augstāka par cigarešu maksimālo mazumtirdzniecības cenu. Realizējot cigaretes, to daudzumam paciņā jāatbilst daudzumam, kas norādīts uz akcīzes nodokļa markas.

Tas bija citāts no grozījumiem likumā "Par akcīzes nodokli tabakas izstrādājumiem".

Bet, interesanti, es minētajos grozījumos neatradu neko par to, ka bāri un diennakts veikali būtu izņēmumi. Kā tas nākas? Varbūt kaut kā ne pārāk labi un ne pārāk tur meklēju?

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar v00d00

2003. gada 7. septembrī, plkst. 07:18

So, tad sanāk ka faktiski jebkurš restorāns/bārs + dafiga veikali pārkāpj šo varnjauko likumu ? /me bija slinkums lasīt, bet kas ir ar sodu piemērošanu par šī normatīvā akta pārkāpšanu ?

Gravatar Ivo

2003. gada 7. septembrī, plkst. 17:39

Vai tik sis likums nestajas speka ar nakoso gadu un pagaidam ir kaut kads parejas posms? Principa cik lasiju, tas ir speka visa Latvijas teritorija, neskatoties vai esi bara, vai veikala

Gravatar Smejmoon

2003. gada 7. septembrī, plkst. 18:57

cik tad ir maksimālā ? Ls 5.30?

Gravatar laacz

2003. gada 8. septembrī, plkst. 09:32

Smejmoon, tā arī ir maksimālā :)

Gravatar laacz

2003. gada 8. septembrī, plkst. 09:32

Ivo, grūti izlasīt? :)

//Redakcijas piebilde: likums stājas spēkā ar 2003.gada 1.janvāri.//

Gravatar Tigers

2003. gada 8. septembrī, plkst. 10:06

Bļin, cigaretēm vajag minimālo cenu 150 Ls par paciņu! Citādi sukas pīpamņi apkurījās, bojā gaisu, beigās saslims ar vēzi un tiek ārstēti par nodokļu maksātāju naudu. Lētām vajadzētu būt tikai cigaretēm ar momentā nogalinošu indi!

Gravatar rem

2003. gada 8. septembrī, plkst. 10:50

Vispār jau tagad daudzkur Marlboro maksā 65 santīmus, arī bāros (pedijā, piemēram).

"Līdz 2003.gada 31.decembrim Latvijas Republikas muitas teritorijā atļauts realizēt arī cigaretes ar akcīzes nodokļa markām, kuras izsniegtas līdz 2003.gada 30.jūnijam."

Gravatar Janekuss

2003. gada 8. septembrī, plkst. 11:55

Nu šitais gan tikai priecē

Gravatar Rukicc

2003. gada 8. septembrī, plkst. 17:52

Nu vareetu buut veel daargaakas vismaz gais buutu tiiraaks.....

Besii laukaa te dazhi piipmanji, kas nejeedz iziet laukaa no kabineta.

Gravatar johaidii

2003. gada 9. septembrī, plkst. 13:54

tas attiecaas uz preci ar jauno akciizes marku. veco tachu arii veel ir jaaiztirgo, taapeec liidz 1. janvaarim to arii veel dariis.