✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Bārs @ Jelgava - 'Silva'

2003. gada 15. septembrī, 18 komentāri

Kā nu gadījās, kā ne, sestdienas vakara dzimšanas dienas svinības tika noteikts sākt Jelgavas vienā no pieņemamākajiem (vizuāli) iestādījumiem 'Silva'. Par apkalpošanas kultūru tajā iestādē ir dzirdēts daudz, un, jāatzīst, ne tas labākais. Taču, līdz tai pašai sestdienai vienīgais, ko varēja par šo bāru pateikt bija tas, ka pirms Tu dabūsi savu pasūtījumu, būsi paspējis izstāvēt trīs rindas uz tualeti U2 koncertā.

Tad nu mazliet iz sestdienas. Secība var arī nebūt ievērota.

Pirmāmkārtām - tēja. Tā tika pasūtīta vēl pirms mūsu ierašanās. Rezultāts - pēc stundas (!) tiek atnesta tēja (jo tika atgādināts, ka tāda ir pasūtīta). Atnesta jamā tiek silta, nevis karsta. No tēs atsakās.

Tālāk. Joskem tiek atnesta zupiņa un pēcāk otrais. Protams, pasūtītā majonēze tiek nignorēta. Bet tas būtu sīkums.

Ja Jums ir vēlme aiziet uz krogu un nepiedzerties, tad dodieties uz Silvu. To tur var panākt vienkārši. Alu vai sidru Jūs dabūsiet, labi ja pēc 40 minūšu gaidīšanas. Par minēto tēju nemaz i nerunāsim.

Bet nu visam kronis bija soļanka Jurim. Nu, pati soļanka jau neko. Zupiņa kā zupiņa. Bet tā tiek atnesta, nolikta, savukārt draugs oficiants dodas prom. Nu, nopīpē cigareti, tūdaļ ķersies klāt. Un tad mazliet apstulbis uzdod klātesošajiem jautājumu - 'Ar ko šeit mēdz ēst zupas?'. Karotes ta nebija. Bija dakšiņa.

Rēķins... Ech, protams, ka apčakarējot vienu klientu par 40 santīmiem (un citus gan jau ka par lielākām summām) mēs varam dabūt gana labus ienākumus vakara beigās. Tieši tā arī tika darīts. Gribēja mums piešūt 70 santīmus vērtu sidru 30 vai 40 (cik nu tur bija) vērtas sulas vietā. Paši vainīgi, ka izveda mūs. Nebūtu i pamanījuši, ja viss būtu bijis okei.

Tad nu vakars tika turpināts 'Mekā' (Ozolniekos) un pabeigts ar kaunpilnu zaudējumu biljardā iekš to 'Bumerangu'.

Kā Jūs domājat, vai es vēl kādreiz došos uz 'Silvu'? Un vai Jūs dosities?

Pie kam pēc tam, kad izgājām ārā, satikām īpašnieku. Viņš uz mūsu repliku par stundu ilgo tējas gaidīšanu pateica, ka tēja esot jādzer mājās, bet 'Silvā' jāņem konjaka pudele. To varot dzert ilgi un nav jāgaida uz nākamo porciju.

Attieksme...

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Kaitnieks

2003. gada 15. septembrī, plkst. 17:48

Izklausaas, ka gaajis jautri un taa taalaak.

Gravatar jelgavniece

2003. gada 15. septembrī, plkst. 18:20

Nu ir jau ir tur briizhiem probleemas, man arii 1x ieskaitiija sulas vietaa saldo... Es tur eju tikai pusdienas eest, kaa uz restoraanu - ne, jo peec paaris reizeem apsiikaas veelme - ilgi jaagaida un cenas ar neadekvaati augstas.... Lai gan par eediena kvalitaati un garshas izjuutaam man ir pozitiivs iespaids :)

Gravatar murmulis

2003. gada 15. septembrī, plkst. 18:31

vienreiz bija labi. patika. otreiz pasuutiiju vistu atnesa cuuku un veel nolamaaja, ka es neatshkjiru cuuku (nu trekna un tumsha galja) no vistas (parasti ir maiga, liesa un balta)...

Gravatar Garaamejot

2003. gada 15. septembrī, plkst. 19:35

Biju iegaajis sesijas laikaa brokastiis apm pirms 1/2 gada, jo kursabiedri teica, ka oficantes taa jociigi skatiijushaas un smaidiijushas, mozh ka kaadam paziistamas. Paziistamas nebija, kafija garshiiga, brokastu eedieni baudaami. Uz pohaam pirms lekcijaaam ideaali laapiities (baars gan no riita nestraadaa) skatoties uz garaamgaajeejaam.

Gravatar Neverminder

2003. gada 15. septembrī, plkst. 22:01

Apkalposhana Silvaa nav no taam labaakajaam, tas tiesa. It sevishkji vakaros. Ja dodas eest, labaak tomeer pasham pirkt, njemt un iet. Taa jau tiiri neko. Kapeec "Mekaa"? Man jau tad "Tobago" liekas mazdruscinj labaaks. Biljards Bumerangaa nav slikts, tikai daudz krievutautiigomazodzeeraaju.

Gravatar captsolo

2003. gada 15. septembrī, plkst. 22:51

uz "Meku" gan var aizkaapt, vai ne? it iipashi 5dienu vakaros ;))) i baro gardi, i veel vizuaals baudiijums

Gravatar !ob

2003. gada 16. septembrī, plkst. 06:34

ja godiigi laa, tad tu vairs iipashi neatshkiries no cibinju riita teejas dzeeraajaam. kam tas krata bez tevis?

Gravatar laacz

2003. gada 16. septembrī, plkst. 08:11

!ob, ja tas nekrata tev, tad tas nenozīmē, ka tas nekrata arī citiem :) Ja vēlies highly intelligent party, tad dodies citur.

Gravatar laacz

2003. gada 16. septembrī, plkst. 08:13

Pie kam, !ob, šī ir mana smilškaste. Un man ir gauži vienalga, ja viens vai divi vai en posti kādam (vai pat nevienam) nekrata.

Gravatar inguseens

2003. gada 16. septembrī, plkst. 09:49

nu nezinu it kaa palaikam apmekleeju sho iestaadiijumu... piekriitu, ka nav super truper apkalposhana, bet nau jau arii riigas centrs. kaut gan man parasti probleemas nesagaadaa ne aatrums, ne kvalitaate. Lai gan arii kaut kaa esmu pieradis, ja daudz cilveeku, tad piesliet savu nogurusho peee un aizvilkties liidz drinkam pasam, jo gandriiz visaas vietaas taa ir aatraak nekaa gaidiit kaada kustiibu veiklumu.

Gravatar Elfus

2003. gada 16. septembrī, plkst. 14:00

Heh, cetrus gadinjus nostudeeju Jelgavaa un no shiem cetriem gadiem 2reiz biju Silvas iekshpuse, pirmoreiz ar ilgi gaidiiju teeju (pirms trim gadiem!) un otro reizi biju pohaina, tapeec bija vienalga...Un 2as reizes esu seedeejusi aarpusee, nu tur jau ok, ja negribi eest un ja pac ej pakalj dzeramajam... taa nu vish tur ir tais Silvaa.Vinjiem jau maz konkurentu, tik Tobago un Quatro, un katram savi apmekleetaaji.. Un ja nav konkurences, nau iemesla censties..

Gravatar hmm

2003. gada 16. septembrī, plkst. 16:16

nu jaa, gribeeji pashikot silvaa, redz kaa sanaaca. ir tacu galu galaa goodold piepiipeetias kvatrikis...

Gravatar panks

2003. gada 17. septembrī, plkst. 10:39

nu neez, es silvaa diezgan biezhi ir ieseedis, i paiku normaalaa tempinjaa sataisa i garda iraid, i aleenu ficksi atnes, i muziicinja forsha, es niviena slikta vaarda nevar teikt. tobago pie pashas driksas gan ir forshaaks kantoris

Gravatar NezinKas

2003. gada 17. septembrī, plkst. 17:36

bļāviens, ir nu gan cilvēkiem pacietība - 40 minūtes gaidīt uz dzeramo! un kur nu vēl uz paiku! nu ok, moš vienīgais tuvākais ēstūzis n km radiusā, bet nu tad labāk caur veikalu uz māju vai ciemos k kur...

Gravatar kasp

2003. gada 18. septembrī, plkst. 21:07

taa normaali iekost var tikai paari "Gaisa" tiltam, kas netaalu no stacijas. Tur ir viens iestaadiijums, neatceros nosaukumu, balta maaja celja malaa. Kvalitaate ljoti pat OK, cenas spaarda. un uispaar ar apkalpojoshu personaalu ir jaaprot pareizi runaat, btw.

Gravatar laacz

2003. gada 19. septembrī, plkst. 09:30

Kasp, es to iestādījumu ļ. lab. zinu :) ļ, ļ, ļ lab :) Ir tā teikt daļa no ģimenes tur :P

Gravatar pavarinnsh

2008. gada 19. oktobrī, plkst. 17:58

kadreiz tur stradaju, ar virtuvi ir ok, bet ar apkalposhanu gan ir japagaida. esmu tur bijusi ari ka klients, bet jagaida kamer kads oficiants atnaks