✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Filma: The League of Extraordinary Gentlemen

2003. gada 3. oktobrī, 24 komentāri

Iesākumam maza atkāpe.

Man ir pieriebies. Es uzskatu, ka ir nepieciešams ieviest pāris noteikumus (sodus?) kinoteātros. Jāaizliedz lietot alkoholiskus dzērienus seansa laikā. Jāaizliedz cilvēkiem ierasties uz filmu manāmā alkohola reibumā. Par skaļu uzvešanos filmas laikā ir jāsit pa seju un jāizrauj mēle. Kaut kādi infantīli jaunieši, kuri atnākuši uz kinoteātri aizliet acis un parunāt savā starpā ir vienkārši jāpiekaļ ar ķēdēm uz pāris stundām kinoteātra foajē. Kauna stabs būtu īstais risinājums.

Un tagad on to the movie.

Tiešām jābrīnās, kā seru Šonu O'Konoriju pielauza piedalīties šādas graujošu specefektu un nereālu epizožu pārpilnas filmas tapšanā. Kur nu vēl tajā tēlot.

Filma ir kārtējais pierādījums, ka komiksu ekranizācija ir viens no ienesīgākajiem un graujošākajiem veidiem, kā nopelnīt naudu.

Iedomāsimies tagad XIX/XX gadsimtu miju. Iedomāsimies populārākos tā laika fantastikas literāros varoņus - Hagarda radīto piedzīvojumu meklētāju Alanu Kvatermeinu, Velsa neredzamo cilvēku, sievieti kura nogalināja Drakulu Brema Drokera stāstā, un pati kļuva par vampīru, doktoru Džekilu/misteru Haidu, Dorianu Greju un viņa portretu, Žila Verna kapteini Nemo, Tomu Sojeru ASV specaģenta lomā, profesoru Moriartiju un, esmu pārliecināts, filmā figurēja vēl gana liela čupa ar neatpazītiem tēliem.

Iedomājāties? Plus vēl tam laikam neraksturīgās augstās tehnoloģijas, fizikas likumu neievērošanas drudzis, lielā vairumā gana daiļi specefekti, pārspīlējumi, ne paši smieklīgākie, taču arī ne sliktākie jociņi. Tas viss, sajaukts pareizajās proporcijās radītu skatāmu filmu.

Man jau patika. Smuki, kā lai citādi to visu nosauc. Atpūtos uz vella paraušanu. Taču, kaut kas tur bija vai nu par daudz vai arī gluži pretēji - pietrūka. Man tāda sajūta. Drīzāk laikam jau tāpēc, ka visi šie varoņi, par kuriem lasot grāmatas, liekas, ka viņi tiešām ir dzīvojuši, šajā filmā tiek padarīti par pārcilvēkiem un visādi citādi nereāliem tēliem.

Četri lācīši no pieciem.

Bet nu, kā izklaide tiešām izcila. Ja vien jums blakus nesēž sitami alkohola apdullināti analfabēti.

Pilnīgi iespējams, ka to piekto lācīti izdzēra un norunāja blakussēdētāji...

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar kriptohitons

2003. gada 3. oktobrī, plkst. 10:53

Nu, nu. Es saprotu uztraukumu, arii mani gandriiz vienmeer shiis probleemas uztrauc, un tam visam es piekriitu un to atbalstu, tachu par to alkohola lietoshanu seansa laikaa. Nu 2 IceBear, lielais popkorns un kolinja ir normaala/parasta mana kino seansa sastaavdalja. Un ne jau taadeelj, ka es esmu kauchkaads tur alkaholikjis, vienkaarshi IceBear kopaa ar Popkornu velligi labi garsho. Un taadeelj jau es nesaaku nepiedeniigi uzvesties, ka man ir alinji, vai popkorns ko kaadreiz nevaru visu izeest. Jautaajums/probleema ir cilveeku pamatnostaadnees. Vajag ciiniities ar ceelonjiem, nevis aizliegt sekas. P.S. Es nevienu negribu nosodiit, shaads ir mans viedoklis. Man priex, ka kaads beidzot ir publiski izkliedzis sho probleemu.

Gravatar laacz

2003. gada 3. oktobrī, plkst. 11:06

Alkohols arī ir cēlonis :) Jebkurā gadījumā, es uzskatu, ka to lietot seansa laikā ir jāaizliedz. Citādi vienmēr atradīsies cilvēki, kuri aizliesies un neļaus citiem skatīties filmu. Diemžēl tā nu tas ir.

Gravatar Tigers

2003. gada 3. oktobrī, plkst. 11:14

Laacz, tu gan ir viens pozitīvs pilsonis. Vai ir arī kāda filma, kas ir kaka? Vispār jau "kņigu ņečetal, no mņeņije imeju" - filma esot pilnīgs pi$decs.

Gravatar Orx

2003. gada 3. oktobrī, plkst. 11:49

Filmai nav ne vainas. Normaala vakara izklaide, paludz nedaduz atitiet no lielaa dienas stresa :). Lai ari briiziem ritiigi kaitina filmas kludas. Piemeram, skiet ka tur beigaas bijaa taa -> vecis muuk un tuliit jau ieliidiis tajaa braucamaajaa uzpariiktee kura no viena ir loti tuvu, tad notiek pif paf un vecis nokriit kaut kur dadauz taalk uz atpakalu nekaa pirmiit ir bijis utt. Un biezi ir taada sajuuta, ka viss notiek kaut kadaa sauraa nedziivaa filmeesanas paaviljonaa. Bet laikam jau lai vusu reaalistiski uztaisiitu vajag baigo piki. Dodu filmai 4 pļeckas.

Gravatar Raisha

2003. gada 3. oktobrī, plkst. 11:58

nu nu, es gan domaaju, ka shii staasta varonju autori kapaa otraadi apgriestos,l shito ieraudziijushi! Veel tikai supermens pietruuka!

Gravatar ese

2003. gada 3. oktobrī, plkst. 12:03

laacz, kur tad tradicionālā kino biļete? :D

Gravatar ese

2003. gada 3. oktobrī, plkst. 12:29

patiesībā jau ķinī ir aizliegts ienest grādīgos un visu pārējo apreibinošo substanci - apskatieties kauč uz kino biļetes. taču arī mana personīgā pieredze liecina, ka tas, ko cilvji ir spējīgi ienest ķinī dažkārt ir vienkārši neticami. sākot ar šampanieša pudelēm (un ne jau tikai vienu vien) un beidzot ar picām milzu kastēs. nabaga kontrolieri, kuriem tas viss pēc tam jāvāc. un, protams, nabaga skatītājs, kam šāds party jāpacieš :((

Gravatar kriptohitons

2003. gada 3. oktobrī, plkst. 12:48

Nu neko tik traku gan man nav naacies redzeet, bet alinjus me peerk kopaa ar pokornu Kjiniisha kafuuzii, nemaz nav no maajaam jaastiepj :P

Gravatar .

2003. gada 3. oktobrī, plkst. 13:01

Vienam nepatīk ka krogā smēķē, vienam nepatīk ka sēž zālāja, vienam nepatīk latviskoti termini, vienam nepatīk ka kino laikā dzer. Kur ir atšķirība??? Katram sava dīvainība.

Gravatar Psych-out

2003. gada 3. oktobrī, plkst. 14:11

alkahols, redz kas tef pietruuka tajaa filmaa! Buutu panjeemis mazinjo 0.7 un viss uz paraushanu buutu ok, ta veel ar blakus seedeetaajiem buutu iepazinies :))) Es ta zinu cik labi ir tik banaalaa filmaa taa silti panjemt!

Gravatar leeds

2003. gada 3. oktobrī, plkst. 14:49

tikai deelj dzeeraajiem un eedaajiem seansu laikaa, es atturos apmekleet kino. kaut ari shausmigi patiik filmas uz lielaa ekraana. taa kaa varu pateikt, ka tie maitas, kas to visu dara, man ir atnjeemushi daudz prieka un izklaides, jo filmas man ir jaskataas maajaas uz tv un zagtaa kvalitaatee (ja gribas jaunu filmu redzeet). laacz paldies par daudzajiem online literatuuras linkiem!

Gravatar Smejmoon

2003. gada 3. oktobrī, plkst. 15:50

no offence, bet 80% no Baltic Cinema rādītajām filmām es nevarētu izturēt bez alko un 10% drošivien vispār nevarētu izturēt.

un kurās vietās jāsmejās, tas man vienmēr kautkā atšķirās no citiem, tākātā.

Gravatar krasais

2003. gada 3. oktobrī, plkst. 16:42

es teiksju - kad peedeejoreiz biju uz kino - dazjs labs noraavaas pa muuli:) vienkaarsji piegriezaas - pieceelos, pagriezos un uzsjaavu pa muti kaadam bravuuriigam slaavam...un tad taads bija miers...pat filmu vareeju mieriigi skatiities. taa gadaas. piekriitu, ka sjaadaa publiskaa vietaa cilveekiem truukst respekta vienam pret otru. muusdienu paraadiiba.

Gravatar rediiss

2003. gada 3. oktobrī, plkst. 16:51

es vispaar nesaprotu, kaapeec kjiniitii kaut kas ir gaadzer vai jaagrauzh. nezkapeec manaas padomju jauniibsdienaas ljuzhi gaaja uz kiino un gauzhi labi iztika bez taa visa.

uz kiino eju ljoti reti, jo man personiigi nepatiik popkorna smaards un veel jo vairaak tas, ka blakus kaads to skalji grauzh (nav jau iespeejams to dariit klusaam). viena shitaada popkorna grauzeeja man izchakareeja visu prieku par lotr. :(

Gravatar cure

2003. gada 4. oktobrī, plkst. 11:10

man patikās dorians grejs,un neredzamajam arī nebij ne vainas.zemūdenes izmēri pie steķiem gan mazliet laupīja ticamības momentu..karību pirāti man patika labāk.bet šī arī bija ok.

Gravatar kriptohitons

2003. gada 4. oktobrī, plkst. 11:32

Redz PSRS bija PSRS, bet tagad mees gribam liidzinaaties rietumu sabiedriibaam, un tur visi(vai vismaz taads priextats mums ir radies) grauz popkornu. Un viss. Iestaasti/maini sho stereotipu latvju galvinjaas.

Gravatar n.r.

2003. gada 4. oktobrī, plkst. 14:08

filmu neesmu redzeejis, bet kas par bullshitu ka Mina Harker kluva par vampiiru? vai arii tur ir kautkas safantazeets ? gramata neka tada nebij

Gravatar Outlawz

2003. gada 4. oktobrī, plkst. 20:01

smiekliigs bija kapteinis Nemo. vienmeer biju iedomaajies vinju citaadu:)

Gravatar morales

2003. gada 5. oktobrī, plkst. 22:49

xe xe vareeja veel Meeriju Popinsu tur iestaukjeet :PPP arlabunakti )

Gravatar kac

2003. gada 6. oktobrī, plkst. 09:55

n.r., muļķības. Kā reizi Drakula arī viņu padarīja par vampīru (paspējot viņai iekost).

Gravatar n.r.

2003. gada 8. oktobrī, plkst. 19:06

figu! parlasiju beigas, neka tada nav !

Gravatar n.r.

2003. gada 8. oktobrī, plkst. 19:06

figu! parlasiju beigas, neka tada nav !

Gravatar sklp

2003. gada 10. oktobrī, plkst. 00:38

  1. Brems Stokers
  2. Šons Konerijs ir skots un nekad nav bijis īrs, burts O uzvārda priekšā ir gaužām lieks.