✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

N.B. RSS barotņu īpašniekiem

2003. gada 6. oktobrī, 6 komentāri

Diezgan daudz tautiešu tagadiņās savās lapās ievieš RSS fīču. Taču, viņi aizmirst vienu fundamentālu lietu.

Iebrienot kādā lapā, ja tās saturs man patīk, rodās akūta vēlme iestumt māgā šīs lapas RSS barotni savam RSS lasītājam. Un te nu sākas kvests mūža garumā (™). Dažās lapās šī iespēja vispār nav norādīta, citviet šī RSS barotne ir iestūkāta RDF'ā, citviet uz RSS norāda attēls, citviet teksts 'lasi mani arī caur dupsi', citviet tas tiek minēts kādā rakstā, kurš pēc pāris dienām, pateicoties saita autora grafomāniskajām tendencēm, pazūd dziļi dziļi arhīvā.

Lai no šādas situācijas izvairītos, viss, ko iesaku izdarīt, vismaz pirmajā saita lapā, starp <head> un </head> ielikt vienu mazmazītiņu papildus tagu:

<link 
  rel="alternate" 
  type="application/rss+xml" 
  title="RSS" 
  href="http://mana.rss.feeda/adrese" />

Šādā veidā, iesniedzot tavas lapas adresi jebkurai normālai programmai, kuras nodarbe brīvajā laikā ir RSS barotņu lasīšana un apstrāde, tā pati atradīs, kurā vietā ir atrodama RSS barotne un izdarīs visas nepieciešamās lietas.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar sklp

2003. gada 6. oktobrī, plkst. 19:51

Cienītais, tev problēma nepareizi noformulēta. Taču viņi visi aizmirst vienu fundamentālu lietu - lai kur un kā būtu viņu rss fīds, viņiem tik un tā jāraksta tā, lai kāds to vispār gribētu lasīt.

Gravatar laacz

2003. gada 6. oktobrī, plkst. 19:52

sklp, ja to darīs visi, tad to darīs arī tie, kurus es vēlos lasīt. Un visiem būs labi :) Ganjau ka atrodas arī cilvēki, kurus interesē neinteresantas lietas ;)

Gravatar misame

2003. gada 7. oktobrī, plkst. 08:31

sklp: nepiekrītu. Viņiem ir jāraksta, lai kāds to varētu lasīt. Bet viņiem nav jāraksta //tā//, lai kāds to gribētu lasīt. Nez vai vajadzētu privātās lapās sākt visu uztvert no pieprasījuma/piedāvājuma viedokļa.

Gravatar Neonz

2003. gada 7. oktobrī, plkst. 23:35

aga, tāpat tiem kam ir wap versija vaidzētu ielikt <link rel="alternate" type="text/vnd.wap.wml" title="WAP" href="blablabla.sux/wap/" />

Gravatar Fatalis

2003. gada 8. oktobrī, plkst. 13:19

Es NEKO negribu lasīt! NEKO! Bet jūs, maitas, to vien darāt kā rakstat savos blogos... Nolādēts, kad tas vienreiz beigsies!

Gravatar captsolo

2003. gada 9. oktobrī, plkst. 16:02

laacz: kā izpaužas "citviet šī RSS barotne ir iestūkāta RDF'ā"?

p.s. ir vēl arī citi dati, uz kuriem ir vērts norādīt iekš <head>. FOAF, GeoURL, ... (kas vēl?)