✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Ko darīt ar sliktām īsziņām?

2003. gada 21. oktobrī, 16 komentāri

Nevajag komentāros tekstus, ka sekojošais ir bezjēdzīgi. Šis ir informatīvs posts.

Sakarā ar vakar saņemto īsziņu noskaidroju kas un kā ir jādara, lai veiktu attiecīgos soļus ceļā uz īsziņas sūtītāja noskaidrošanu. Man pašam, diemžēl, nav laika ar to nodarboties, taču, ja nu kādam ir vēlme radīt publisku precedentu, laipni lūgtum.

Tātad, pirmāmkārtām šis fakts jādara zināms LMT drošības dienestam (piezvanot kaut vai uz 076 un lūdzot savienot). Pēcāk jādodas ir uz valsts policiju (jebkuru iecirkni). Tur ir jāraksta iesniegums par tēmu 'lūdzu veikt visas npieciešamās darbības, īsziņu sūtījušās personas identifikācijai'. Iesniegumā obligāti jācitē īsziņas saturs, laiks, kad tā ir saņemta, no kā tā ir saņemta (manā gadījumā tas ir servisa kods 9915).

Viens būtisks moments - iesniegums ir jāraksta divos eksemplāros, no kuriem viens paliek pie iesniedzēja. Uz tā tā ir jābūt policista rakstītam iesnieguma datumam un laikam, viņa parakstam un atšifrējumam (vārds, uzvārds, amats), kā arī pārējai informācijai (kurš iecirknis, u.t.t.).

Pēc šāda iesnieguma saņemšanas policijai ir jāierosina krimināllieta. Lai tas tiešām notiktu, ir vēlams reizi dienā vai reizi divās veikt zvanu attiecīgajam inspektoram. Tas ir jādara tāpēc, ka policija jau tā ir noslogota, līdz ar ko prioritātes tā saliek pati pēc saviem uzskatiem.

Īsziņa pati nav jāuzrāda (to protams var darīt, bet tas nekalpos kā pierādījums). Par tās saņemšanas un izsūtīšanas pierādījumu kalpos LMT datubāzē pieejamā informācija. Šis pats moments izslēdz iespēju pēc laika savā pastā ieraudzīt vēstuli no policijas par to, ka krimināllietas ierosināšana ir atteikt pierādījumu (nozieguma sastāva?) trūkuma dēļ, jo fakts ir noticis un to var pierādīt.

Šo procedūru ir vēlams izveikt tajā pašā vai nākamajā dienā, lai pēc iespējas operatīvāk varētu noskaidrot vainīgo.

Protams, tā ir ņemtne. Iet uz policiju, saņemt savā virzienā adresētas lamas un tēzes par to, ka tiek traucēts policijas darbs. Ieteicams visu laiku atcerēties, ka valsts pienākums ir aizsargāt savus pilsoņus.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Gremlins

2003. gada 21. oktobrī, plkst. 13:35

Piekritu laacz, ka jokotajs ir jasoda, bet vai tik bargi? Tu skola ari devi pa purnu tapec, ka tevi dazreiz izjokoja? Protams cits jautajums - ja toc ir nopietni.

Gravatar Junda

2003. gada 21. oktobrī, plkst. 13:55

Gremlins, kā, Tavuprāt, var noteikt, ka "toč ir nopietni"?

Gravatar Kā tu saucies:

2003. gada 21. oktobrī, plkst. 14:10

Kad joko, tad joko:

  1. par nebūtiskām lietām
  2. joko TĀ lai ir skaidrs, ka tas ir joks
  3. TĀ lai ir skaidrs KAS šo ziņu ir devis

Man liekas, ka vakardiena attiecas uz (2)

Gravatar hvz

2003. gada 21. oktobrī, plkst. 15:28

Vai tik "jokotājs" te tagad nemēģina taisnoties?

Gravatar harpija

2003. gada 21. oktobrī, plkst. 15:47

nu.. ja shaads ljaunais joks pastraadaats nelameriski, tad vinji nemaz nevarees noteikt ne no kurienes, ne kas suutiijis. pieljauju ka 90% gadijumos taa diemzhel ir laika tereshana.

Gravatar .

2003. gada 21. oktobrī, plkst. 15:48

Nii, vēstule būs par to, ka krimināllieta ir atteikta ierosināt dēļ tā ka nav saskatāms nozieguma sastāvs, vai kaaut kā tā :(

Gravatar Benvenuto

2003. gada 21. oktobrī, plkst. 16:58

nu uz menteni iet un chakareeties manupraat ir jeega tikai tad ja sanjemti kaukaadi draudi. savaadaak - mazums lohu.

Gravatar s_e

2003. gada 21. oktobrī, plkst. 18:05

Just a note

Pēc pašreiz spēkā esošā kriminālprocesa kodeksa, izziņas iestādei (tai pašai policijai) atbilde (par krimināllietas ierosināšanau vai atteikumu ierosināt krimināllietu) jāsniedz 10 dienu laikā. Vai 30, ja apstākļu izvērtēšanai nepieciešamas papildus ekspertīzes - cik saprotu tādu šajā gadījumā nav - NAV vēl jānoskaidro, kas to sms ir sūtījis - jānoskaidro tikai, ka vispār IR sūtījis.

Vai tos tiešām atzīs par draudiem pēc KL panta - tas ir jautājums.

Ja tiek saņemts lēmums par atteikumu ierosināt krimināllietu - nākamā instance kurā griesties ir prokuratūra.

Vai ir vērts? who knows....

Gravatar Gremlins

2003. gada 21. oktobrī, plkst. 18:22

Me tas nebija, man pietiek ko darit:) Sore laacz piegruzoju tavu kasti, bet man liekas, ka caur menteni bus lielaks cakars neka pasam uzzinat kas un kaa. Ko mums vajag? IP adresi un mazliet sakarus, lai uzzinatu kurs pazina strada saja IP adrese. Un tad pa olaam.

Gravatar Uibis

2003. gada 21. oktobrī, plkst. 21:22

Laacz, kas ir "njemtne"? Kur to var atrast?

Gravatar watt

2003. gada 21. oktobrī, plkst. 22:36

paklau, a par nepamatotu kriminaallietas ierosinaasanu, tas pret kuru kriminaalvajaashana uzsaakta, tevi nevar suudzeet pretii?

ASV piemeeram, var pieprasiit no tevis piedziit zaudeejumus, kas radusies deel tavas nepamatotaas suudziibas.

Gravatar Scorpion

2003. gada 22. oktobrī, plkst. 10:35

draudi dziiviibai ir pietiekams pamats peec gandriiz jebkuras valsts likumdoshanas.

Gravatar Vaards

2003. gada 22. oktobrī, plkst. 11:21

Nesaskatiiju tajaa SMS draudus... Driizaak gaishregja-iesaaceeja prognozes. Turklaat driiz mirsim mees visi (cerams, ka komentaaru lasiitaaji nepienjems, ka taga es vinjiem visiem draudu)... Jo tik aatri paies tie tuveejie paaris desmiti gadu, ka pilniigi vai zheel...

Gravatar watt

2003. gada 22. oktobrī, plkst. 11:38

tieshi taa! ikvienam ir jaasaprot, ka vinjs mirs, veelaak vai driizaak.

Gravatar rxc

2003. gada 22. oktobrī, plkst. 12:14

man jau arii liekas, ka nau veerts iespringt, jo parasti tie, kas kruta runaa vai draud, iisti liidz dariishanai netiek:)

protams ozh te peec spainja:) tas taa... sekojot notikushajam

es ieteiktu - miileet mieru un buut gatavam karam