✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Labrīt?

2003. gada 27. oktobrī, 18 komentāri

Šodiena sākās ar bezgala daiļu skatu, kurš pavērās, no rīta puspamodušamies paskatoties pa logu. Pastkastīte, avīzes, kafija. Viss labi.

Kaimiņš no rīta esot līks ņēmies, kamēr atvēris kāpņu telpas ārdurvis. Nu neko, man šis prieks gāja secen.

Līdz Mūkusalas ielas aplim paspēju sapriecāties, ka daudzi prātīgi ļautiņi atstājuši mašīnas mājās, līdz ar ko drausmīgi pārbāztajā trolejbusā, kurš smaržoja gan pēc sasvīdušiem cilvēkiem, gan pēc tādiem, kuriem prasās mazgāties biežāk nekā reizi pusgadā, gan pēc gaisa, kurš pārbagāts ar C02.

Lieki piebilst, ka pie Maxima's es jau sāku saprast, ka esmu bijis naivāks, nekā Pinokio, stādot naudas koku.

Liels bija mans prieks, kad kāpjot no trolejbusa, ne pārāk pamanīdams, ka mana kāja uz trotuāra trāpījusi tikai ar pirkstgaliem (ibo kupena), daiļi nogāzos, sagrūzdams to pašu nelaimīgo kāju. Pirms aizvērās trolejbusa durvis, varēja dzirdēt, kā tā pasažieri draudzīgi (atvainojiet, līdzjūtīgi) pasmējās.

Pārsteigums par uz pieturas kāpnītēm sastapto sētnieci bija neviltots. Sāku jau cerēt, ka līdz siltumtrasei tikšu bez komplikācijām. Bet te nu tev bija.

Nācās kāpt augšā uz tilta un doties gar braucamo daļu uz nākamo kāpņu laukumu, kurš bija tuvāk iebraukātajam ceļam.

Par savu pēdējo slaido lecienu man nācās atcerēties vēlāk, bet nejau tāpēc, ka tas nebūtu izdevies. Tas izdevās pat ļoti.

Apbrīnojamā cilvēku-mašīnu iejūtība, kad viņi, redzot, kā es steberēju pa apledojušo ceļu un katrai mašīnai tuvojoties iekupenojos apmalē, lai tā varētu tikt garām. Protams, lieki teikt, ka mani paņēma tikai pēdējos simts metros. Ito - kolēģis...

Bet līdz tam vēl bija tāls ceļš ejams. Pusceļā (veicamais attālums no salu tilta līdz televīzijas tornim, ja nemaldos, ir 1.8 km), tika nolemts piezvanīt priekšniekam un apvaicāties, kā sokas braukšana no Jūrmalas - t.i. vai ir vērts stāvēt ceļa malā, smēķēt un gaidīt viņu braucam garām un mani paņemam.

Saprotams, ka te nu man nācās atcerēties par savu slaido lēcienu. Mans telefons acīmredzami atpūtās kaut kur sniegā. Un tas kaut kur nebija pārredzamā attālumā.

Nopūties un nolamājies lēkšoju atpakaļ. Dīvaini, bet tas tika atrasts turpat sniegā arī guļot. Strādājošs. Un neviena neaiztikts.

Tālāk jau zvans, ar kura starpniecību tiek noskaidrots, ka neviens priekšnieks tuvākajā laikā pa Zaķusalu braukt neplāno, jo atrodas uz Jūrmalas šosejas pie lidostas apļa. Man neatliek nekas cits, kā izveikt smaidīšanu (smile therapy), noteikt bygones un iedomāties, ka skan Barry White.

Ceļš varēja atsākties. Un tas ilga ne vairāk un ne mazāk kā 32 minūtes, līdz mani paķēra kolēģis (un aizveda līdz darbam atlikušos simts, divsimts metrus).

Tā nu tagad sēžu, nevienu neaiztieku, rakstu šo postu un dzeru kafiju. Bygones

P.S. & Update. Siltumtrase bija apsnigusi vairāk nekā jebkas cits...

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Outlawz

2003. gada 27. oktobrī, plkst. 09:48

jaa un autobussi shodien stipri kaveejaas. vieniigais pluss - aaraa silts. vieniigo sniega traktoru redzeeju pie viesniicas "Metropole", tas verkjis pat arii kaut ko dariija, shur un tur paspiideeja pa kaadam seetniekam. ljaudis steidzaas savas ikdienas gaitaas ar aptuveno aatrumu 10cm/s. liela jautriiba saaksies, ja tas viss (sniegs) atkusiis un pa nakti piesals - sliideeshanas koeficients palielinaasies par vairaakaam sasistaam seezhamvietaam.

Gravatar rxc

2003. gada 27. oktobrī, plkst. 09:49

nu apsveicu:)

vai atceries ka arii ieprieksheejaa gadaa teu pirmais (laikam:) sniedzinjsh tika atziimeec ar liidziigu pastaastinju?! :)

Gravatar laacz

2003. gada 27. oktobrī, plkst. 09:55

rxc: Hmmm... Neatceros :)

Gravatar kriptohitons

2003. gada 27. oktobrī, plkst. 10:02

Nu jaa. Salasiijos shito staastu (:D), un tagad saaku domaat, vai arii man ir veerts vilkties aaraa no maajas. Man maaciibas saakas tikai 11.00 (:D biski pielabots grafiks :P), bet izskataas, ka buus veel krietni jaalabo, tepat pie PC silti un labi.

Gravatar ulzha

2003. gada 27. oktobrī, plkst. 11:08

Njrrrrr, nevaru mieriigi pastraadaat, kad beidzot tikshu pie absolutionnnnn

Gravatar hQuse

2003. gada 27. oktobrī, plkst. 11:18

heh es izmetu apli ap Ziepniekkalnu savā autiņā ar vasaras riepām, bišīt pastāvēju sastrēgumos (vēljoprojām turpat Ziepniekkalnā) un nolēmu tomēr braukt ar transportu

Gravatar Indzha

2003. gada 27. oktobrī, plkst. 11:23

Tas bija vaaks :) no riita pamodos 5:00 (Talsos) - tas normaali Braucu uz darbu (Riigaa) - tas ar normaali Aizbraucot liidz uudensatrakciju parkam "Nemo" un sapratu ka jaazvana priekshniekam un jaasak ka kaveeshos uz nebeedu jo ticiet vai nee sastreegums saakaas jau no turienes 1x redzeeju tik lielu sastreegumu Darbaa ierados ar 2vu stundu nokaveeshanos A parasti braucot ar sho autobusu vajadzeeja buut man 15min aatraak nekaa vajag :) bet te nu bija Cilveeki slidinaajaas ar mashiinaam pa Juurmalas shoseju taakaa pa mazi beerini - tiko atklaataa LedusHalee :))

Gravatar Junda

2003. gada 27. oktobrī, plkst. 11:23

nja, Ziepniekkalns - Mediciinas muzejs: 7:40 - 8:56. Taa veel nebija gadiijies...

Gravatar ringlii

2003. gada 27. oktobrī, plkst. 11:36

ziepniekkalns -> ceļu pārvalde 8:30 - 9:20, ierasto 12 minūšu vietā. Pods esot ar kājām gājis, uz Salu tilta savu autobusu apdzinis.

Gravatar kugis

2003. gada 27. oktobrī, plkst. 11:58

Sloka - Ganiibu dambis (Riiga) - 3 h. Parasti 1.15h. Jess:)

Gravatar Kaksims

2003. gada 27. oktobrī, plkst. 12:25

Ar tramvaju vajag braukt, kungi. Ar tramvaju. Jugla - Vanšu tilts 30min. Parasti 30min.

Gravatar Indzha 2 Kaksims

2003. gada 27. oktobrī, plkst. 12:31

:)) Mosh tagad kad buus Tramvaja marshrutu palielinaashana uz Talsiem ar Tramvajs saaks kurseet :) - reaali ruleetu :)) Atrsliezhu Tramvajs

Gravatar efix

2003. gada 27. oktobrī, plkst. 13:19

4 tramvajs virzienaa uz Imantu arii shodien ~ 8.00 smagi iekaveejaas.

Gravatar Raisha

2003. gada 27. oktobrī, plkst. 13:23

Officiaali jaabuut darbaa 8.30, biju 10.30! Parasti - 10.30! :)

Gravatar ant

2003. gada 27. oktobrī, plkst. 13:58

Nu baigie šausmu stāsti. Kaut kā nedaudz atgādina veco anekdoti, ka zemniekam Latvijā normāli strādāt traucē četras stihiskas, neparedzamas katastrofas: pavasaris, vasara, rudens un ziema...

Gravatar MrProxy

2003. gada 27. oktobrī, plkst. 14:22

he he man shoriit pirmie ziemas prieki pa istam sakaas stavlaukumaa kad sargs sasveicinajas un pieskirdams man vienu no vairakam laapstam teica "Dobroje utro Janjis biri lapatu i kapaj a to njivijegjish" Savu mashinu zem sniega kupenas atradu ar otro piegajienu. :)) nosakuma pirmo sniegu norausu no sveshas mashiinas. Nu galiigi nevareeja pateikt kura ir kura. A pec tam jau figurnaja katanjije pa riigas ielam ar vasaras riepaam. :))

Gravatar Kā tu saucies:

2003. gada 28. oktobrī, plkst. 14:20

Strēlnieku iela - Vecrīga, 0 min ierasto 13 min. Pārlaidu nakti darbā, hihi.