✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

resumé - laacz.lv un tā vieta tavā dzīvē

2003. gada 1. novembrī, 7 komentāri

Apkopojot komentārus un to saturu, varētu izveikt mazu nestrukturizētu atskaitīti.

Prior Scriptum: šis ir mans bloģelis. Jūs to tikai lasāt. Es vēlos, lai Jums ir ērti un patīkami. Tai pat laikā es vēlos, lai man ir ar ko lielīties :)

Par brīvo laiku - ar to man pēdējā laikā ir pašvaki. Taču, tas nenozīmē, ka dažas lietas, kuras varbūt ir dikti dikti nepieciešamas nevarētu realizēt.

Galvenais, ko es dotajā laikā alkstu izdarīt, ir beidzot nomigrēt visu uz UTF-8. Tas tā kā būtu pirmais solis pretim papildiespēju veidošanai un saita tālākai attīstībai.

Mans viedoklis par valodu domājams ka visiem ir skaidrs. To es lietoju tā un kā vēlos. Man ir pilnīgi un absolūti vienaldzīgi, ja kāds vārds kādam nepatīk vai arī, ja kādām netīk daiļie krievu lamuvārdi un anglicismi. Es tā rakstu un tā arī turpināšu. Basta.

WAP versija būs tiklīdz realizēšu UTF-8 atbalstu. Tad arī parādīsies iespēja lasīt konkrētā raksta komentārus ar RSS palīdzību. Visticamākais, ka likvidēšu iespēju saņemt jaunos komentārus meilā.

Threadoti komentāri. Kā jau tika minēts, tad tiešām būtu jāpārskata dizains. Un, ja nopietni, arī komentēšanas koncepcija, jo pie šādas sistēmas parādās vairāki jautājumi. Viens no tiem - vai atļaut bezgalīgu līmeņu skaitu, vai arī to ierobežot. Ja pirmais, tad kā organizēt attēlošanu, lai neciestu vizuālais izskats.

Pārfrāzējot veco teicienu par curiosity - Personalizācija killed the cat. Manuprāt, ka veidojot personalizāciju ir jāveido iespēja reģistrēties. To es nevēlos, jo galvenais teitan ir vienkāršība. Kā arī, tāda iespēja radītu mazu side-effect - daudzi nereģistrētie lietotāji teitan justos mazliet neomulīgāk, nekā šobrīd.

Par citu censoņu darbu publicēšanu teitan... Atklāšu mazu noslēpumu - šis ir mans saits. Saturs ir manis veidots vai arī manis atrasts. Teitan es nevienā acī nevēlos nodarboties ar citu cilvēku darbu pārpublicēšanu tikai tāpēc, ka viņiem nav to kur citur publicēt. Šajā lapā es baroju savu ego, nevis citu. Protams, tas neizslēdz iespēju gadījumā, ja man darbs patīk, to publicēt.

Iespēja redzēt jauno komentāru skaitu nebūs. Šī fīča patērē diezgan daudz resursus, līdz ar ko, pie lielāka apjoma tas prasīs diezgan daudz no vārgā serverīša. Nebūs.

Temati. Šis ir viens no sāpīgākajiem jautājumiem. Teorētiski tāda štelle būtu ellīgi čoin padarīšan. To es arī grasos darīt. Taču, ar laiku, diemžēl, tematu skaits kļūs lielāks. Iekļauties kaut kādā vienā konkrētā sadalījumā nekad neizdodas. Kā arī - pirms to darīt, ir jāveic ~1 800 rakstu kategorizēšana. Tas ir dikti ilgstošs process, kuru dotajā momentā man lauž veikt :)

Komentētāju statistika, kā zināms, ir viens no lielajiem soļiem ceļā uz nekontrolējamu komentāru spamu. To es nevēlos. Cita veida statistika (nesaistīta ar konkrētām personālijām) gan tiks radīta.

Kodera sievu tulkot man diemžēl nav laika pagaidām. Vienmēr atrodas kaut kas, ko esmu aizmirsis izdarīt, vai arī kas jau min uz papēžiem...

JavaScript ziņu eksports varbūt arī kādreiz tiks pievienots.

/f/ direktorija nebūs pārlūkojama. Nekad. Saprotamu iemeslu dēļ - mans mērķis nav ģenerēt trafiku. Mans mērķis ir ģenerēt savu popularitāti :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Dzhonijs

2003. gada 1. novembrī, plkst. 20:07

Egoists :) (taa pat kaa mees visi paareejie :)

Gravatar murmulis

2003. gada 1. novembrī, plkst. 21:51

Egoists - cilveeks kursh ruupeejas par sevi vairaak, nekaa par citiem egoistiem. Secinaajums: izdariet pashi

Gravatar Delf

2003. gada 2. novembrī, plkst. 16:48

jo vienkarsak jo labak.nevaik fiichas, vaik kontentu.

Gravatar vee

2003. gada 3. novembrī, plkst. 09:31

uiss OK, bet nu to saapiigo tematu teemu mosh tomeer kaukaa taa paleenaam? ;)