✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Migrēšana uz CSS-based leijautu

2003. gada 25. novembrī, 11 komentāri

Par šo A List Apart rakstu gan jau ka ir uzrakstījuši visi, kam vien nav slinkums. Tad nu es arī piebiedrošos šim pulciņam.

Rakstā ir, es nebaidos šī vārda, paņemts priekšā Slashdot. Tiek stāstīts, ko iegūtu šis saits, ja tas tiktu pārveidots atbilstoši standartiem. Case study, tā teikt.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar efix

2003. gada 25. novembrī, plkst. 11:10

Interesanti, un ļoti saprotami izstāstīts :)

Gravatar Arturs

2003. gada 25. novembrī, plkst. 11:45

laacz, tā arī nesapratu, kura vārda Tu nebaidies: "paņemts" vai "priekšā"?

Gravatar MZM

2003. gada 25. novembrī, plkst. 13:21

Izskataas sakariigi. Ja veel CSS2 workotu uz vismaz 80% browseru daudzmaz vienaadi, tad toch vareetu no riebiigajaam tabulaam atteikties.

Gravatar laacz

2003. gada 25. novembrī, plkst. 13:23

MZM: Ko nozīmē 80% browseru? Sadalījumu, lūdzu :)

Gravatar docent

2003. gada 25. novembrī, plkst. 15:56

Šajā sakarā kaut kur izlasīju frāzi "Slashdot has been ALA'd", nevis, ka kāda lapa atkal tika "Slashdotted" kā tas notiek parasti :)

Gravatar Smejmoon

2003. gada 25. novembrī, plkst. 16:24

docent: ./ paņēma alu priekšā pavecam ..

Gravatar MZM

2003. gada 25. novembrī, plkst. 19:01

laa: tu ko nesaprati? Kuri buutu tie manis izdomaatie 80%, vai kuri ir tie browseri, kuri neieveero standartus?

Uztaisiiju ar savaam liikajaam rokjeleem nelielu web lapinju. Apskatiiju ieksh Mozilla - krrrasota!, Konqueror (3.2beta1) - little bugs, Opera - little bugs, M$IE 5.x un 6.x - katastrofa!

Atseviskji browseri (M$IE) pat valiidu HTML(!) korekti nesaprot! W3C iesaka izmantot formu submitoshanai button elementu ar tipu submit, bet M$IE to nesaprot. Jamais submito formu tikai ja ir input elemenc. Par kaadu tur veel CSS based leijautu var buut runa, ja pat ar pure html probleemas?

Gravatar kristapz

2003. gada 25. novembrī, plkst. 21:29

MZM:

tu kaut ko esi saputrojis pamatiigi :)

un otrs - tev dereetu njemt veeraa procentuaalo lietoshanu browseriem un saakt no lietotaakajiem browseriem testeshanu, ja tu savu lapu veido publiskai apskatei. lietotaakie browseri ir MSIE. neizprotu, kapec tu par izejas punktu esi njeemis Mozilla, Konqueror (ko lieto 4 freaki + 2 pingviini dienvidpolaa).

Gravatar sorehead

2003. gada 25. novembrī, plkst. 22:53

vienkarshi apbrinojami.. bus tas raksts pedantiski jaiziet cauri.

Gravatar cu

2003. gada 26. novembrī, plkst. 08:31

vislabaak patiik, ka tai rakstaa viss ir/izskataas tik elementaari, dazhos vienkaarshos soljos bez kaadas tur lielas kjeepaashanaas redesigns ir rokaa. taalaak vareetu gaidiit kaut kaadu vispaariigu padomu un ieteikumu komplektu, kaa nesaapiigaak paarbuuveet lapu dzineejus, bet tas jau katraa gadiijumaa ljoti specifiski un arii ne gluzhi pa ALA liiniju

Gravatar MZM

2003. gada 26. novembrī, plkst. 15:36

Kristapz: tapee orienteejos uz Mozilla, Konqueror, ka man ar Wine neizdevaas palaist M$IE un windu pie rokas nav. Ja netici man, uztaisi test lapu ar manis apraxtiito risinaajumu (form ar submit ieksh button un form ar submit ieksh input elementa) un pac redzeesi daili :) 2kaart CSS2 izmanto linku dekoraacijai 4 elementus liidzshineejo 2 vietaa, bet M$IE to nejem priekshaa. M$IE nesaprot pseidoklasi First Letter. utt. Shaadi vareetu turpinaat diezgan ilgi...

Kapee man jaatsakaas no visaam krutajaam fishkaam, ko man piedaavaa CSS tikai taadeelj, ka M$ jau atkal necenshas ieveerot standartus?