✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Iz vēstures

2003. gada 2. decembrī, 9 komentāri

Aizgājušā gadsimta sākumā sods par seksuālas dabas noziegumiem gandrīz vienmēr bija ļoti smags. To zina vairums. Taču, lielākā daļa no jums nemaz nezina, ka par tādu varēja tikt uzskatīts fakts, ka Tu pārāk cieši aplūko savas sievas intīmās vietas.

Šādi noziegumi tika dēvēti par Unlawful Carnal Knowledge, kas nozīmē nelikumīga miesas iepazīšana.

Kad jebkurus (ne tikai seksuālos pāridarītājus) noziedzniekus veda uz soda izciešanas vietu, viņiem kaklā tika kārta šiltīte ar tekstu par nozieguma sastāvu. Uz seksuālo noziegumu veicēju šiltītes bija uzraksts FUCK, kas nozīmēja For Unlawful Carnal Knowledge, jeb - par nelikumīgu miesas iepazīšanu.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar laacz

2003. gada 2. decembrī, plkst. 10:40

Elfz, a kādā veidā ta es muļķoju? :)

Gravatar hQuse

2003. gada 3. decembrī, plkst. 11:06

Anninja pasuukaaja Jaaniitim piebriedushu kraaninju, palaiziija olinjas, tad vinji paarguleeja un taa radaas raksts aviizee par jaunu filmu, kuru driiz saaks raadiit kinoteaatros, uz kuru noteikti ir jaaaiziet un par kuru skoleeni varees diskuteet, sarunaajoties kaadaa Vecriigas baaraa pirms piektdienas nakts tusinja, kuraa starp citu buus arii Kristiine, kurai ir lielas kruutis un kura visiem patiik, jo iipashi kaiminju Uldim, kas meitenju viduu ir ljoti populaars, jo vinjam ir liels metamais.

Man, ja kas, ir fobija, es tikai nezinu kaa taa saucaas - tipa besii laukaa, ka viss visapkaart ir ap un par seksu/draashanos.

Gravatar floyd

2003. gada 3. decembrī, plkst. 20:54

Cerams tu Laacz nedoma, ka tur tas vards celies ?

fuck - a difficult word to trace, in part because it was too taboo for the original O.E.D. Written form only attested from early 16c. (O.E.D. 2nd edition cites 1503, in the form fukkit; earliest appearance of current spelling is 1535 -- "Bischops ... may fuck thair fill and be vnmaryit" [Sir David Lyndesay, "Ane Satyre of the Thrie Estaits"]), but presumably a much more ancient word than that, simply one that wasn't likely to be written in the kind of texts that have survived from O.E. and M.E. (or later: the word wasn't in a single English language dictionary from 1795 to 1965). Buck cites proper name John le Fucker from 1278. It apparently is hinted at in a scurrilous 15c. poem written in bastard L. and M.E., titled "Flen flyys." The relevant line reads:

Non sunt in celi
quia fuccant uuiuys of heli

Gravatar noot

2003. gada 3. decembrī, plkst. 20:57

... njemts no etimologijas vardnicas

Gravatar floyd

2003. gada 3. decembrī, plkst. 20:57

... njemts no etimologijas vardnicas

Gravatar laacz

2003. gada 4. decembrī, plkst. 08:20

floyd: par vārda FUCK izcelsmi zinātnieki vēl strīdās :) So, es nez vai varu pateikt 100%, kur tas ir radies.