✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Alvis

2003. gada 11. decembrī, plkst. 17:37

Bet ja nu man sagribēsies vakarā tā ap 22:00 kādu aliņu pie TV kastes patukšot, tad jau man būs jāmeklē kur kāds pagrīdes alus brūzis šancē. Mans uzskata, ka alu un arī tos kokteilīšu jau nu gan vajadzētu atļaut tirgot 20four7.

Gravatar fx

2003. gada 11. decembrī, plkst. 18:37

paga, paga, leenaak paar tiltu! tur ir 2 daljas:

  1. alus iekljaujams alkoholisko dzeerienu sarakstaa - pilniigi piekriitu, nav komentaaru.
  2. aizliedzama alus (taapat kaa cita) alkohola tirdznieciiba peec 22:00 - te nu es esmu kategoriski PRET. kaada, atvainojiet, dzimumloceklja peec buutu jaaierobezho alus (un vispaar alkohola) tirdznieciiba shaadaa veidaa?? kaapeec no 22: liidz 8:, nevis, piemeeram, no 14: liidz 24:?? taa ir visiistaakaa diskriminaacija un pateereetaaja tiesiibu ierobezhoshana. ko man dariit, ja no darba izvelkos peec 22:, bet pirms guleetieshanas gribu izdzert vienu icebeeru?? pirkt dienaa? a kaapeec man sevi apgruutinaat? kaadi ir argumenti shaadai ierobezhoshanai? dzirdeets, ka ciinaas pret dzeroshiem pusaudzhiem. nu, piedodiet, - pusaudzhiem vispaar alkoholu paardot ir aizliegts, prichom tur ES un MANAS tiesiibas nopirkt pudeli alus vai viina vakaraa? nepietiek ar to, ka es vairs vecgada vakaraa peec 22: nevareeshu nopirkt pudeli shampaniesha, tagad grib aizliegt man nopirkt arii pudeli alus. ciinoties pret alkoholismu?? tad luudzu, aizliedziet tirgot alkoholu, kas leetaaks par, teiksim, 15Ls/litraa. domaaju, tas dos krietni lielaaku efektu nekaa aizliedzot oficiaali iegaadaaties alkoholu vispaar - atbalstot nelegaalo alkohola tirdznieciibu. PIDARI, bljin.

Gravatar fx

2003. gada 11. decembrī, plkst. 18:39

Lupus: tas, ka TEV riebjas alus, nav iemesls aizliegt MAN vinju iegaadaaties! Einshteini, mljin. tad nepeerc, bet neuzspied savu viedokli/intereses citiem! ja es nepeerku/nelietoju tamponus, man nez kaadeelj nenaak praataa pieprasiit aizliegt vai ierobezhot to tirdznieciibu!

Gravatar suspends

2003. gada 11. decembrī, plkst. 18:47

man riebjas liepziedu teeja, luudzu aizliegt liepu staadiishanu...

Gravatar suspends

2003. gada 11. decembrī, plkst. 18:55

Mani ari besii(tu) alus aizliegums peec 22, dazhreiz peec darba ap 23 nopeerku pa kaadam teervetniekam relaxam maajaas, savukaart weekendaa peec krogu apmekleejuma diezgan veelaa naktii iepeerku dazhus pivchikus veikalaa, lai no riita pohainam nebuutu jaavelkas uz veici. Visaadi uriinteeju dzeeraaju viedoklji par (itkaa) veseliigu dziivesveidu mani neinteresee.

Gravatar Benvenuto

2003. gada 11. decembrī, plkst. 18:58

alu gandriiz nemaz nelietoju (ljoti reti), bet es iebilstu pret aizliegumiem pa labi un kreisi. aizliegt nav nekaads atrisinaajums. tas ka sausais likums nedarbojas ir pieraadiijies jau sen.

Gravatar misame

2003. gada 11. decembrī, plkst. 19:20

nepatīk šī ideja, nu nemaz. ne jau tāpēc, ka man šausmīgi vajag pirkt alu pēc 22iem - priekš mājām es spēju nopirkt arī nedēļai uz priekšu alu... bet - nepatīk tāpēc, ka man kaut ko atņem. un tas ir slikti.

Gravatar Ar pieredzi

2003. gada 11. decembrī, plkst. 20:13

Atšķirība aizliegt/neaizliegt ir tikai cenā nevis iespējā nopirkt. Ja līdz šim es visu "aizliegto" pirku veikalā vai DUSā, tad tagat veikalā ar kafe licenci, bet protams ar attiecīgu uzcenojumu (kaut vai šampānieti ar visu korķi). Šis aizliegums man NAV padarījis alkaholu nepieejamāku pēc 22.00, bet tikai dārgāku. Izejot no tā, tā ir nevis Gavrilova gremdēšana, bet kārtējā mazumtirgotāju peļņas lobēšana :)

Gravatar Rands

2003. gada 11. decembrī, plkst. 20:30

Nepiekrītu, ka tā ir mazumtirgotāju lobēšana, jo tirgotāji no tā cieš visvairāk un arī visvairāk iebilst. Jā, iegūst kafejnīcas, bet zaudē visi daudzie diennakts veikali, kuru nu ir mazāk, jo tie dzīvoja uz alkohola rēķina, 5 alus pudeles pa nakti dažam veikalam bija iespēja izdzīvot.

Gravatar PoRToSS

2003. gada 11. decembrī, plkst. 22:37

Nu tas, ka tagad situaacija nav normaala ir skaidrs. Alus ir alkohols, tas arii ir skaidrs. Bet kaadeelj alu var pirkt naktiis, tas gan nav skaidrs. Ja aizliedz tad aizliedz, nevis shnjabi nedriikst, bet alu naktii pirkt driikst. Es no alinja nekad neatsakos, bet uzskatu, ka situaacija nav normaala, ka tiek lobeeta alus dzershana. Aizliegt jau ir visvieglaak, nevajag iedziljinaaties probleemaa. Vissmiekliigaakais, ka barchikaa var pirkt visus alko izstraadaajumus, bet veikalaa nedriikst. Itkaa shii likuma ideja ir taada. Es ar draugiem metu pa aknaam, bet peekshnji, ak mees neveiksminieki, beidzas shnjabi. Un lai Janka galiigi pillaa neseestos pie stuures un nebrauktu peec kaarteejaas vodkas kastes shnjabi netirgo. Janka var izraisiit avaariju un arii vinjsh attiista alkoholismu muusu viduu. Bet kaadeelj tad mees ar Janku nevaram doties uz baaru? Tas gan nav skaidrs. Ja cilveeks ir tik neapdomiigs, ka nenopeerk shnaba tik cik vajag lai buutu veelamajaa kondiicijaa vinjsh vienmeer var doties uz barchiku turpinaat dzershanu. Kaada valsts taadi likumi.

Gravatar BigUgga

2003. gada 12. decembrī, plkst. 04:03

ai ai ai ai.... :( jaa - ko dariit, ja darbs beidzas peec 22 un tiiiiiiieeeshaam gribaas vienu alinju (nu kautvai kasti)? pirkt pa dienu? sildiit blakus kompim? shits. tirgoshanu mazgadiigajiem tur gan vaig stingraakus likumus. un nejau tikai paardeveejiem - arii instituucijam, kas "cheko" shito lietu un meedz "reizeem" neredzeet...

betnu pagaidaam nav bijis proble iepirk snap, paredzams ka tik driizaa laikaa neradiisies probleemas arii ar aliem. takaa nav ko iespringt. un pa ielaam ar var vazaaties, tik jaauzmanaas vecriigaa.

Gravatar %40

2003. gada 12. decembrī, plkst. 08:06

Aha, zāli un šaibas gan var nopirkt visu diennakti. Un arī nekādi vecuma ierobežojumi nepastāv... Nu ok, būs mums kā štatos. Atceros bija tāds seiāls beverlīhila, tur tusiņā kautkāds džeks ap 20gadiem saka: EJAM AR MANU VILTOTO APLIECĪBU PĒC ALUS! Es tajā vakarā ar draugiem riju šņabi. Blaaa, kā mēs rēcām... Man toreiz bija kautkur ap 15~16. Es varēju nopirk jebko, jebkur un jebkurā laikā. Varbūt tāpēc es arī neesmu nonarkojies, jo vēlme apdolbīties toreiz bija ļoti spēcīga (un arī šobrīd bieži vien ir :)

Gravatar Smoll

2003. gada 12. decembrī, plkst. 08:29

Ir no padomju laikiem 1 teiciens: valdība, kura aizliedz alkoholu ilgi nepastāvēs :) kaukāda likumsakarība tajā ir. Manuprāt ar aizliegumiem nekad neko sakarīgu panākt nevar.

Gravatar Dunduks

2003. gada 12. decembrī, plkst. 09:06

Smoll -

teiciens gan driizaak bija no Shveika par to, ka taa valdiiba, kas pacels cenu alum, kritiis ... :-)

Gravatar tamster

2003. gada 12. decembrī, plkst. 09:52

Sux! Konkrēti! Nu kāda velna pēc viņi grābstās gar alu? Un tiešām - ja tikai 22 beidzas darbalaiks? Tik pat labi varētu aizliegt vīna pārdošanu nepāra datumos vai trešdienās. Gh.

Gravatar hvz

2003. gada 12. decembrī, plkst. 10:15

Ai, ai, ai, kā nabaga dzērājiņi satrūkušies. Sen bija laiks. Tāpat es uzskatu, ka ir vajadzīga daudz drakoniskāka kontrole pār alus un cigarešu tirgošanu nepilngadīgajiem. Līdz pat tirdzniecības vietas slēgšanai. Un sodu arī tiem, kas nopērk tiem sīkaļām aliņu!!

Gravatar endrju

2003. gada 12. decembrī, plkst. 10:36

Ejam uz Eiropu. Alu tikai pēc 21! ghhh. Laikam panesīsies reklāmas par "ledusskapīti ar alu". Visi arī sāks alu iepirkt kaudzēm un turēs ledusskapī. Sievas nosirmos, jo vietas nebūs jau tā mazajā ledusskapī. Tāpēc risinājums viens - jāpērk savs ledusskapītis aliņam ;-)

Gravatar elfZ

2003. gada 12. decembrī, plkst. 10:42

morālisti, bļin, ar savu Vienīgo un Pareizo viedokli.

Gravatar sm

2003. gada 12. decembrī, plkst. 10:48

kaņepju virves arī aizliedziet

Gravatar Cruelty

2003. gada 12. decembrī, plkst. 10:58

mliiin, kaa man rieb shitie atturiibnieki to vien tik zin, kaa uzlikt jaunus aizliegumus!

Teoreetiksi peec likuma , shobriideejaa neviens siicis nevar piedzerties ne naktii ne dienaa! taapeec , ka To liidz 18 gadien NEDRIIXT paardot! Bet protams, vieglaak ir uzlikt jaunu liegumu, nekaa pakontroleet situaaciju.

Buutu labaak uzliksuhi sodus veikalniekiem, kas paardod siichiem alus, nevis visu tautu uz pie praata vest.

protams, tagad jau zaaliite rullees, ka vai nu.. blin niistu shito sisteemu! :(((

Gravatar ant

2003. gada 12. decembrī, plkst. 11:06

  1. Alu - aizliegt.
  2. Alus mīlētājus - nošaut.
  3. Tos, kas raksta transliterācijā - piespiest pārrakstīt Tolstoja romānu "Karš un miers" ar roku.

Gravatar q

2003. gada 12. decembrī, plkst. 11:51

Neesmu lasījis likumprojektu, bet vai tad nevarētu darīt tā: Tirgojam 2 pakas čipsu par Ls 2,50 un dāvanā 4 ali nāk? Alus jau čekā var nesist. Ja es nopērku zobubirsi, kurai dāvanā nāk futrālis, tad tak domājams, ka neskaitās, ka veikals man ir notirgojis futrāli.

Gravatar djhurio

2003. gada 12. decembrī, plkst. 12:06

q :: ar 1.1.04 nedrīkstēs rīkot akcijas, kur balva ir alko, vai arī, lai iegūtu balvu ir jāpērk alko. Tā ka tas neies cauri.

Gravatar Cloned_PT

2003. gada 12. decembrī, plkst. 12:11

.. un antu uz stundu atpakaļ skudrupūznī.

Gravatar qazx

2003. gada 12. decembrī, plkst. 12:12

nu man pastāvīgi ledusskapī rezervē stāv alus, vīna pudele, šampis, visīts un saldētavā šnabs

un neparko nav jāuztraucas :)

Gravatar Grrr

2003. gada 12. decembrī, plkst. 12:51

Ai, ai, ai, kā nabaga dzērājiņi satrūkušies. Sen bija laiks. Tāpat es uzskatu, ka ir vajadzīga daudz drakoniskāka kontrole pār alus un cigarešu tirgošanu nepilngadīgajiem. Līdz pat tirdzniecības

Aizliegumi nenodrošina kontroli diemžēl.

Kas attiecas uz dzērājiņiem. Jā. Nodzeramies pamazām. So what?

Paskatieties, kas notiek tai pašā Sveŗē (Zviedrijā), kur alkoholu tirgot nedēļas nogalēs ir aizliegts.

Tur cilvji pērk piektdienas vakaros kastes ar alkoholu.

Tur jebkurā neoficiālā (un arī oficiālā!) pasākumā galvenais ir pielieties.

Tur uz pasākumiem katrs nāk ar savu dzeramo, kuru sargā kā acuraugu no pārējiem.

Alkohola aizliegumi un mežonīgās cenas ir saskrūvējuši tā nozīmi cilvēku galvās. Varēt piedzerties tur tagad ir kruta. \m/

Alkohola aizliegumi ir stulbākais veids kā mēģināt ierobežot tautas nodzeršanos. Bet protams pats vienkāršākais.

Gravatar boom

2003. gada 12. decembrī, plkst. 15:26

Eh es nelietoju alkaholu un man viss pie kājas vai ir aliņš vai nav. :)) Manis pēc kaut minerālūdeni varētu aizliegt tirgot pēc 22.00. Runājot par smēķēšanu, to gan varētu aizliegt visā Latvijā, jo ejot pa ielu vairs svaigu gaisu nevaru ievilkt, kad kāds idiņš steigā paskrien garām un iepūš dūmu mākoni ģīmī(tad gan es gatavs samizot to nelieti).

Gravatar tom

2003. gada 12. decembrī, plkst. 16:30

Nu tie bļāvēji "par" varētu aizlaist uz tām valstīm, kur ir visādas šitādas anarhijas, ka alko netirgo pēc 22:00 un sestdienās, svētdienās un tikai no 21 vai 23 vai kā tur ... un apraut orgasmu!!! Nah tas mums šeit ir vajadzīgs?! Negribu taisīt krājumus, negrib iet dzert izlejamo urīnu(alu?) kaut kādā bārā/klubā, gribu, lai man būtu izvēles iespēja. Arī vakarā (pēc 22:00).

A davai aizliedzam autiņus ar iekšdedzes dzinēju, maitā tak gaisu un noārda ozona slāni!

Un vispār ...es esmu pieaudzis cilvēks un man ir jābūt visām tiesībām pēc saviem ieskatiem maitāt savu dzīvi un uz citiem tas neattiecas!

Gravatar misame

2003. gada 12. decembrī, plkst. 17:04

boom: vot tieši tādu jauniešu dēļ arī šeit drīz būs "skaistā, sakoptā un civilizētā" nolaizīti riebīgā progresīvā rietumvalsts. naxep to.

Gravatar V.Kalniņa

2003. gada 13. decembrī, plkst. 13:11

Pie velna tos "āža mīzalus"! No tā dranka nav nekadas jegas - nieres visu tik un tā pārstrādā čurās! Ta tāda niekōšanās vien ir. Ja jau cilvēks ir nolēmis atrauties, tad ir jadzer kaut kas stiprāks

Gravatar Vaards

2003. gada 15. decembrī, plkst. 10:42

Aizliegums tirgot alu vakaros radiis situaaciju, ka es izveidoshu nelielu sava Alinja kraatuviiti, jo bija pierasts piektdienu, sestdienu vakaros vasaraa paseedeet ar chomiem daarzaa, izdzert leenaa garaa kaadus triis Teervetes alinjus, pacept kaadu galjas gabalu... Un sajusties forshi.

Bet tagad kraajums kaartiigs buus laiciigi jaaiepreerk. Un Teervetes alum esot ar 1.meenesha deriiguma terminju - varu paredzeet, ka rudens/ziemas/pavasara meeneshos man buus zheel, kad kaada pudeliite alus vareetu ieskaapt - kas radiis tradiiciju to vienatnee izmalkot, skatoties TV.